Bouterse draagt presidentschap officieel over aan nieuwe president Santokhi

36
Bouterse draagt presidentschap officieel over aan nieuwe president Santokhi

In Suriname heeft Desi Bouterse vanmorgen het presidentschap officieel overgedragen aan Chan Santokhi. Bouterse heeft daarbij de presidentiële sjerp omgehangen bij zijn opvolger Chan Santokhi (foto). In zijn eerste speech bedankte de nieuwe president de vorige machthebbers.

Santokhi riep alle Surinamers op om de schouders onder het werk te zetten, om een welvarend Suriname waar te maken. Hij ging in op de financiële crisis in Suriname en de huidige corona pandemie die er een schepje bovenop doet. Hij gaf echter ook aan dat de huidige regering deze crisis gaat oplossen.

De nieuwe president sloot af met de woorden: “Landgenoten, het is mij een eer en voorrecht om vandaag uw president te zijn, president van dit trotse Surinaamse volk. Samen met u, samen met de kracht van de Schepper, gaan we Suriname weer naar grote hoogten stuwen.”

Na de inauguratie werden de nieuwe ministers benoemd:

36 REACTIES

 1. Eindelijk kan de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR OPZOUTEN.

  Hij heeft een berooid land achtergelaten.
  De gestolen gelden moeten terugvloeien in S’lands Staatkas.

  President Santhoki: Set a Kondere bakka dang in 2025 gaat u voor uw 2e termijn.


  Maak melding

 2. “In zijn eerste speech bedankte de nieuwe president de vorige machthebbers.”

  Natuurlijk gaat hij de vorige regering niet afkraken. Hij is geen amateur. Je moet hoe dan ook als een pro overkomen. En dat heeft hij gedaan. Klasse!!

  Regering ndp is vanaf dus echt verleden tijd, behalve als het om vervolging gaat van corrupte personen die Su financieel hebben uitgekleed. In dat geval is er nog veel werk aan de winkel.

  Gefeliciteerd Su, betere tijden moeten en gaan komen, al zal dat natuurlijk niet vanzelf gaan.
  Steun zal er zeker komen uit oa Nederland. Dat is in ieder geval mooi meegenomen. Schaam je er niet voor, het is tenslotte niet de nieuwe regering die schuld heeft aan alle ellende in het land.


  Maak melding

 3. Brunsi goeie speech.

  President Santokhi, WoW, wat een gepassioneerde speech.
  Thumbs up 👍👍

  De eerste dag van een nieuw Suriname. 🇸🇷


  Maak melding

 4. Ronnie me boi, wat een mooie toespraak. In het Nederlands, Engels, Sranan tongo en nog meer!
  Gefeliciteerd president en vicepresident!!!


  Maak melding

 5. Adhin zegt aan de ware tijd (ik citeer) wij laten geen corruptie en puinhoop achter , ik ben benieuwd wat hij dan bedoeld als nu het land failliet is, diefstallen zijn schering en inslag, auto’s vliegen per dag in een trens of tegen een paal, burgers zijn afhankelijk van pakketten, rekeningen worden niet betaald, bedrijven kunnen niet verder omdat er geen rekeningen door de NDP regering werden betaald, gezondheidszorg is door geld gebrek afhankelijk van giften enz.enz. ik zou zeggen, kijk eens om je heen en ga je schamen samen met je mattie Bouterse.
  En heb niet het lef om in de komende periode commentaar te geven want het opruimen v/d puinhopen lkomt echt bij vandaan, jullie stelletje domoren.( ik druk me netjes uit)


  Maak melding

 6. Een mooie overdracht en ook mooie toespraak van vooral Zijne Excellentie President Chandrikaperkash Santokhi.
  Ook die van Zijne Excellentie Vice-President Ronny Brunswijk was goed. Hopelijk dat hij nu niet meer over marrons gaat praten, maar het accent legt op de uitdagingen die er (inter)nationaal zijn en waarvoor oplossingen gevonden moeten worden voor de Surinamers. Let op!, de Surinamers.

  Laten we allen achter deze beide heren staan in hun werk om de uitdagingen gezamenlijk aan te gaan en op te lossen. Niets gebeurt van zelf. Wat belangrijk is, is de goede grondslag om dit mogelijk te maken, nl: de democratische rechtsstaat, goede vriendschapsbanden met bevriendende landen, oa Nederland, Frankrijk, China, India, enz., maar het zal van ons zelf als Surinamers moeten komen, geloof in eigen kunnen. Hierbij moeten de SuriNeds de mogelijkheid krijgen om ook hun bijdrage te leveren en zaken voor hun mogelijk te maken dat die ook goed hun zaken kunnen regelen en niet alleen aan hun geld denken. Per saldo hebben ze iets met het land of het land waar hun (voor)ouders in geboren zijn.

  Het geloof in eigen kunnen, Samen Werken in Suriname, maar ook met de SuriNeds er bij betrekken. Als politiek Den Haag Suriname ook de helpende hand biedt in de vorm van een Marshallplan of Lening zullen komen we wel uit.

  Wat belangrijk is, dat we als Surinamers, inclusief de SuriNeds als een eenheid moeten optreden en zijn. Dit maakt ons sterk. Samen Werken, Samen Sterker. Geloof in eigen kunnen met ondersteuning van anderen. Suriname heeft de wereld genoeg te bieden en laten we positief zijn, liefde voor elkaar en voor ons land Suriname.

  Laten we normen, waarden, respect, enz weer in ere herstellen. Surinamers moeten heropgevoed worden. Ook hard werken is belangrijk en niet kopen is belangrijk, maar sparen, sparen, sparen. Dat moeten Surinamers leren. Iemand die koopt is arm, maar iemand die spaart is rijk.

  Hoge doelen stellen en die doelen ook realiseren. Gewoon voor een 10 werken en met minder geen genoegen nemen. Alles wat we doen, moet uitmuntend zijn. Ons gedrag, schoolprestaties, werkprestaties, in het verkeer, goede manieren, kortom alles. Alleen uitmuntend moet tellen. zie dan hoe schoon ons land is, geen vuil op straat gooien, schone straten, buurten, erf, plant mooie bloemen overal. Ik vond de bloemen heel mooi bij de ceremonie van Chan en Ronny Brunswijk. Gewoon de kleuren van de Surinaamse vlag.

  Laten we van elkaar houden, weten dat de democratische rechtsstaat heden weer zijn intrede heeft gedaan, vrijheden, de grondwet gerespecteerd wordt. Trias Politica, Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, Internationale Verdragen.

  Leve:
  – Zijne Excellentie President Chandrikaperkash Santokhi,
  – Zijne Ecxellentie Vice – President Ronny Brunswijk,
  – Gegory Rusland, Paul Somohardjo
  – Voorzitter DNA Marinus Bee, Vice Voorzitter DNA- Dew Sharman,
  – Coalitie: VHP, ABOP, NPS, PL
  – Democratische Rechtsstaat, De Grondwet van Suriname, Trias Politica: Wetgevende
  Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, Internationale Verdragen
  – Gestelde Doelen, Uitdagingen die gerealiseerd moeten worden, (inter)nationaal
  Surinamers
  – offers die gebracht moeten worden,
  – een zonnige toekomst die ons te wachten staat, zie onze olievoorraden voor de kust met Staatsolie dat Internationaal ons gezicht zal zijn, eco-toerisme idem, onze diverse culturen, onze voedsel, eenheid in verscheidenheid,
  – Welvaart en Welzijn, dat ons te wachten staat na hard werken, vele offers en geloof in eigen kunnen,
  – Nooit meer dictatuur, eigen belang, maar het nationale en algemene belang is troef,
  – Houdt Van Suriname En van De Surinamers,

  Samen werken, Samen Sterker

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Kondremangs
  Hopelijk gaat het veel beter met ons land. …..de paarse roversbende olv veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri is weg. ….begin direct met het onderzoek naar corruptie en onteigen en vervolg de betrokkenen. ….
  Waar zijn de grote kappas van de DiDiBri lovers. …ze spraken toch van stuntelaar? Wel. ..hij is President van Suriname. ……
  Hee paarse djamoe edes. ….jullie komen nooit meer aan de macht in Su. …..
  Maar alle grappen op een stok. ……er moet inderdaad ALLE hens aan dek om ons uit de paarse puinhopen te halen. ..het zal niet makkelijk zijn. ..maar wo set eng!
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 8. Aftredend vicepresident Ashwin Adhin zegt tegen de Ware Tijd dat de regering die vandaag aantreedt er goed aan doet haar populistische gedrag achterwege te laten en de echte realiteit waarvoor ze medeverantwoordelijk is onder ogen te zien. “Wij laten geen corruptie en puinhoop achter maar een realiteit”, zegt hij zonder blikken of blozen in gesprek met de Ware Tijd.

  Ashwin Adhin jij zegt dus “Wij laten geen corruptie en puinhoop achter maar een realiteit”
  Realiteit hé
  De realiteit is niets anders dan dat Suriname
  geen geld heeft
  Corrupt is
  een puinhoop is

  Ja Ashwin Adhin
  Dat is de realiteit.


  Maak melding

 9. Eerwaarde president, u bent president van alle Surinamers.
  Gefeliciteerd!
  Meneer Brunswijk, u bent vice president van alle Surinamers. Gefeliciteerd!
  Surinamers, we gaan hard moeten werken.
  Laten we dat doen, voor onze kinderen, hun kinderen en hun kinderen.
  Ik hoop dat we dat inzien en partij politiek op een laag pitje zetten en het Surinaams belang voorop stellen.


  Maak melding

 10. =Bouterse is gewoon een schoft. Deze moordenaar heeft voor de zoveelste keer de Staatskas LEEG achter gelaten en ook laat hij een schuld van meer dan 27 miljard achter voor land en volk.
  Toch heeft deze schoft mensen benoemingen gegeven zodat ze tot hun dood een vette salaris krijgen!!!!! Bah bah bah.

  Laat die VLOEK nu zijn werk gaan doen.


  Maak melding

 11. Leiders van het NDP-volk verdienen totaal geen respect. Zij hebben hun eigen land en volk dat al een achterstand heeft in ontwikkeling beroofd en opgelicht. Zij verdienen de hoogste straf.

  Het is heel goed van Santokhi om iedereen er van bewust te maken wat voor ellende de NDP achterlaat. En om hun puin te ruimen is iedereen nodig. Dit puinruimen gaat heel veel tijd en inspanning kosten.

  Het verschil in leiderschap is nu al duidelijk:
  Bouterse intimideert, domineert en manipuleert om te kunnen stelen.
  Versus Santokhi, hij motiveert, inspireert en harmoniseert voor welvaart en welzijn voor land en volk.

  Ala masra doro prani kasaba koro.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 12. Roland Faith

  16 juli 2020 At 21:26

  Gaan alle Cambio’s van Hindoestaanse vriendjes nu dicht?

  ===========================

  Pas als alle creoolse straatrovers achter tralies zitten. Zo tevreden racist ?


  Maak melding

 13. Tijd dat er vastgesteld wordt dat Leendert heel wat illegale leningen heeft afgesloten.
  Met SRD 27.000.000.000 zit men boven 100% van het BNP. De DNA heeft niet gemachtigd of wel Suriname kan net als Trump stellen leners u had u huiswerk beter moeten maken. Uw leningen zijn niet rechtsgeldig maar ik wil wel praten.

  De VS wil helpen nu laten ze dat doen door ALCOA op haar verplichtingen te wijzen en ook hier Santohki helpen met het ongeldig verklaren van de Brokopondo overeenkomst.

  NL wil helpen.
  Nu Rutte geef de diaspora een rente voordeel als ze in SU beleggen.
  Rutte verzamel de schulden en garandeer ze mits de leners een haircut doen en lagere rente aanvaarden en 5 jaar uitstel van aflossing geven.

  Gelukkig is er een antifraude aanklager aangekondigd ofwel pluk ze kan ook fors wat geld gaan opleveren.

  Schud ook even aan de boom van Sardjoe en hij zal wel willen schikken.

  Schud ook even aan de bomen van de concessiehouders en laat ze met terug werkende kracht belasting betalen. Brunswijk geef aub het voorbeeld.

  Laat van Trikt en vrienden nu openbaar verklaren als kroongetuige zodat Chotallal en andere NDP loyalisten graag mee gaan werken aan schikkingen

  Werk aan de winkel
  Te beginnen morgen met Wobke Hoekstra. Euro 19.500.000 kan terug gegeven worden als er weer transparant met de DNB samengewerkt wordt en er NL Liassons bij de CBvS geplaatst kunnen worden (drugsgeld op sporen) en confisceren.


  Maak melding

 14. Zijne Excelentie president C. Santhokie, een zeer goede speech, zeer goede inhoud, en hij overtuigd!!!!!!! wat een karakter heeft die man, je ziet in alles aan hem, dat hij de juiste man is op de juiste plek. Hij gaat van suriname, een roversnest tot een mooi land maken.
  Zonder rovers, en NDP’ers.

  Lang leve de VHP en nieuwe regering, doe wat je moet doen.


  Maak melding

 15. Mensen.., er is heel veel werk nodig om Suriname weer op de kaart te zetten.., ja.. President Santokhi heeft het vandaag opnieuw gezegd.., het land Suriname is failliet…Een belastingdienst en overheid dat maar marginaal functioneert… De corruptie moet ingedamd worden… U hebt de feiten achtergrond al jaren gevolgd.., er is heel wat geld geleend in de VS.. Vaak bij dubieuze investeringsmaatschappijen… Er was onder de ndp in de tweede helft van regeerperiode geen sprake meer van een duurzame toekomst voor het land te garanderen… U weet wat U te wachten staat.. Een nieuwe president legt de kaarten op tafel.. . Basis-producten, vaak import moeten met non-profit organisaties.., aan de man gebracht worden…. De ndp heeft een schuldencrisis van tientallen miljarden srd achter-gelaten… Santokhi gaf aan vanavond al aan te gaan werken..Een moeilijke opdracht.. . Er komt een proactieve diaspora beleid… De helft van de Surinaamse families woont in Nederland.. Een groot deel van de diaspora in Nederland volgt de Surinaamse politiek op de voeten.. . In diaspora zijn betekent meestal heel hard werken.., en dan wat ..geld op de vrijdagavond overmaken voor de familie in Suriname .. Er is een gunstige koers voor de Euro heb ik deze week van Western Union vernomen.. . Toerisme zal sterk gestimuleerd moeten worden zij Santokhi… Toeristen wensen veiligheid, net als elke Surinamer.. , en dat wordt versterkt… China, Afrika, Indonesië, India.., en de gedachten-gang van de pastoor volgende.., ook de staat Israël.., worden genoemd.. .De land van herkomst van de meeste Surinamers zegt de nieuwe President.. . Het woord Israël is opvallend veel gebruikt.., door geestelijken bij de inauguratie van de Surinaamse President .. De christenen in Suriname zien de staat Israël als een bijbelse erfenis.. Israël is sterk in landbouw- Technologie… Israel mag meedoen . Er zal een band-versterking met de EU en de VS plaatsvinden..De hulp is goed te gebruiken .. De president van Suriname spreekt ook over een basis-plaats voor de informatie – technologie.., ja, dat staat en valt onder een Indiase inbreng.. De Indiërs hebben een enorme know how op het gebied van informatie technologie. China heeft al een plaats in economisch Suriname,.. India komt er dus bij.. Ook met Afrika zijn er mogelijkheden.. Zuid-Afrika is niet alleen wijngaarden, maar het is ook sterk in bepaalde technologieën.. .. Een informatie technologie instituut in Suriname kan dynamiek in de Surinaamse samenleving brengen…, ook veel kwaliteits-banen… Schuldherschikking is voorlopig de enige manier om te overleven.. De landbouw – exporten moeten heel snel op gang komen.. De president zegt dat er zuinig omgegaan moet worden met de schaarse buitenlandse-valutas… Ministers moeten productief zijn en geld gaan verdienen voor de republiek Suriname.. Mensen, denk mee, denk positief over Suriname.. Sterkte en succes en vergeet je mondkapje niet… .


  Maak melding

 16. Het is allemaal een groot en smerig spel geweest.Zonder dat Santokhi een regeerdaad heeft verricht hebben zijn vrienden van ratingbureau Fitch een opwaardering sfgegeven. Het zal me niet verwonderen als de andere rating bureau’s dit ook gaan doen. Maar de glans van Santokhi zal spoedig verdwijnen en plaatsmaken voor dofheid. Het volk gaat zich tegen hem keren omdat hij niet zal waarmaken wat hij aan de mensen heeft beloofd. De problemen zullen zich voortslepen. Hij zal geconfronteerd worden met dezelfde problemen die de regering Bouterse heeft mogen ervaren. Het is een kwestie van tijd.


  Maak melding

 17. Rogb santokhi straalt vertrouwen naar de buitenwacht toe. Dat was niet het geval bij bouterse en Co. Waar is de kas reserve van de banken naar toe.


  Maak melding

 18. RobG
  Jou Bouterse werd uitgekotst door Nederland en Amerika en Frankrijk en vele andere landen. Landen als Nederland en Amerika en Frankrijk willen Suriname helpen om weer financieel gezond te zijn.
  Alleen daardoor wordt de rating bijgesteld in het vertrouwen.
  RobG jij pseudo econoom die steeds maar loopt te raaskallen, hopelijk snap je het woord of moet je het googlen, in de ruimte. Jij begrijpt of wilt niet begrijpen dat vertrouwen een weergave is van enerzijds vriendschap en ondersteuning.
  Iets wat Bouterse kreeg van Cuba Venezuela Guinee Bissau welke landen zijn die niets te makken hebben. Hoezo dan verwachten dat de rating wordt bijgesteld? Ja naar beneden dus.
  RobG jij bent en blijft een pseudo econoom.
  RobG je hoeft maar te denken aan
  Bigi Sma
  JoJo
  Pico
  Om erachter te komen dat jij zelfs als pseudo econoom geen ene moer snapt hoe de economie werkt denkend dat bijvoorbeeld een wet aannemen de koers omlaag zal brengen.
  Economie kent wel wetmatigheden maar zijn dit wetten???
  RobG
  Er staan nog zovele vragen open van voor de verkiezing want na de verkiezing was je tot vandaag in geen velden of wegen te kennen.


  Maak melding

 19. Bron: de West

  ” …
  Desondanks adviseert oud-president Ronald Venetiaan, de aankomende regering extra alert te zijn tegen de beïnvloeding van Bouterse binnen de staat. “De NDP is in kracht niet gereduceerd tot nul”, zegt Venetiaan tegenover de media. Venetiaan stelt voor dat het volk de aankomende regering, de ruimte geeft om zaken te kunnen realiseren. “We moeten in de gaten houden dat wij een aftredende president hebben die lijnen naar bepaalde organisaties en instanties in het land, onder andere het Nationaal Leger, heeft. Hij heeft zelfs een keer gezegd, dat hij een man is die zeer geïnteresseerd is in het uitoefenen van invloed.
  … ”

  Venetiaan geeft hier eigenlijk toe dat hij niet de kracht had om topcrimineel Bouterse aan te pakken. Terwijl hij van zijn criminele praktijken op de hoogte was.

  De regering Santokhi – Brunswijk zal de daad bij het woord moeten voegen en voor altijd de criminele organisatie olv Bouterse moeten elimineren en de “vloek van de Decembermoorden” moeten bezweren.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 20. JoJo 16 juli 2020 At 23:11
  Te beginnen morgen met Wobke Hoekstra. Euro 19.500.000 kan terug gegeven worden
  ======
  Hahaha, dus nu is het gelijk geen witwas geld meer!! Al langer dan een jaar zat jij toch te schreeuwen dat het om witwaspraktijken ging!


  Maak melding

 21. Artikel De West:
  Vene is langzaam aan het dementeren en gaat dan vanzelf rare dingen zitten roepen. Bobo jantje had hem tijdens de verkiezingen toch ook al teruggefloten n.a.v. van zijn opmerkingen over het presidentschap! !!!


  Maak melding

 22. @ Wayambo
  U haalt weer eens dingen door elkaar.
  De kans is groot dat het besmet geld is. Daar tegen moet men optreden. Boefdraad had een een truc bedacht om te kunnen witwassen en is betrapt en kon met Justitie in NL niet door de deur en bleef vechten omdat hij de herkomst niet kon onthullen.
  Als Santohki ruiterlijk toegeeft het is witwas geld en wij gaan de wassers aanpakken is het doel bereikt en kan de boete op nul gezet worden.

  NL heeft slechts een witwas route gesloten. NL is zich bewust van haar positie qua witwassen en doet haar best om de mogelijkheden tot witwassen te sluiten. Er worden stevige boetes uitgedeeld.

  Het geld kan bij een goede schikking gewoon gebruikt worden beste Wayambo. Boefdraad was te eigenwijs omdat mogelijk te maken.


  Maak melding

 23. @RobG

  U bent weer terug en met nog steeds een vertroebelt beeld.

  Santohki en team hebben al wonderen verricht beste RobG. Zij hebben default afgewend. Zij hebben het vertrouwen van VS, NL, India, China en EU gewonen.
  Zelfs de Oppenheimer 1 obligaties laten de groei van het vertrouwen zien van 41% naar 51% ondanks CCC rating.

  U probeert te suggereren dat een president elect kans ziet de rating agencies te beïnvloeden. Als Santohki de rating agencies kan beinvloeden is hij veel machtiger dan u hem toe wil schrijven want dat zou Suriname in een paarmaanden uit de shit zijn. Dan heeft Santohki een toverstokje.


  Maak melding

 24. Als hij dit had moeten doen bij de weledelgeboren heer R.Brunswijk had hij verstek laten gaan.
  Dan zou zijn schoothondje dit moeten doen


  Maak melding

 25. RobG 17 juli 2020 At 01:14
  Het is allemaal een groot en smerig spel geweest.Zonder dat Santokhi een regeerdaad heeft verricht hebben zijn vrienden van ratingbureau Fitch een opwaardering sfgegeven. Het zal me niet verwonderen als de andere rating bureau’s dit ook gaan doen. Maar de glans van Santokhi zal spoedig verdwijnen en plaatsmaken voor dofheid. Het volk gaat zich tegen hem keren omdat hij niet zal waarmaken wat hij aan de mensen heeft beloofd. De problemen zullen zich voortslepen. Hij zal geconfronteerd worden met dezelfde problemen die de regering Bouterse heeft mogen ervaren. Het is een kwestie van tijd.
  ====================================================

  Nog steeds in de ontkenningsmodus.
  Waar ben je naar school geweest?


  Maak melding

 26. De opwaardering van de ratingbureau’s komt door de herstructurering van het aflossingsschema van de lening en natuurlijk het vertrouwen die de nieuwe regering uitstraalt.
  Je moet een vieze vuile paarse rioolrat zijn om het nieuws zodanig te verdraaien dat het lijkt op een smerig spelletje van internationale bureau’s.


  Maak melding

 27. Het valt mij op dat die rioolratten het de nieuwe regering niets gunnen. Het nieuwe team zit er 1 dag en men is nu al bang dat dit team Suriname naar ongekende hoogste gaat brengen….


  Maak melding

 28. Ze zijn allemaal naar de Saba-KOE tiengiefowroeschool geweest. Wanneer komt deze tiengiefowroe met de gelegenheidswetgeving of anders hou die stinkende vogelbek van je dicht!😂🤣😭


  Maak melding

 29. Wayambo 17 juli 2020 At 18:31
  Ze zijn allemaal naar de Saba-KOE tiengiefowroeschool geweest. Wanneer komt deze tiengiefowroe met de gelegenheidswetgeving of anders hou die stinkende vogelbek van je dicht!😂🤣😭
  =======================================================

  You got me, ik heb daar niet van terug…

  Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha… vieze vuile paarse rioolrat teefje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.