VIDEO: Santokhi ontmoet Bouterse op presidentieel paleis

48
Santokhi ontmoet Bouterse op presidentieel paleis

Gekozen president van Suriname Chandrikapersad Santohki heeft hedenmiddag op het presidentieel paleis een bezoek gebracht aan scheidende president Desiré Bouterse. Tijdens dit onderhoud, waarbij Bouterse gekleed was in militair tenue, is er wederom stilgestaan bij de overgang van de regering Bouterse-Adhin naar de regering Santohki- Brunswijk.

Beide functionarissen hebben in de afgelopen periode het belang van een vlotte overgang benadrukt.

Als resultaat is uit de vele overlegmomenten voortgekomen dat President Bouterse de regeermacht eerder dan gepland zal overdragen.

Intussen zijn de voorbereidingen daartoe reeds vergevorderd en zal gekozen president Santohki op donderdag 16 juli op het Onafhankelijkheidsplein, tijdens een bijzondere openbare vergadering van De Nationale Assemblee, worden ingezworen.

De ceremonie zal live te volgen zijn via de diverse tv-stations. De covid-19 regels zullen ook bij deze plechtigheden strak nageleefd moeten worden.

Santokhi ontmoet Bouterse op presidentieel paleis

48 REACTIES

 1. Ja die kan het niet te intimideren, zit hij helemaal aangekleed in zijn militaire tenue. Denkt dat hij nog steeds de bevelhebber is.

  Maar ook nu is er een nieuwe econoom opgestaan die loopt te verklaren dat de koers na 16 juli omlaag gaat. Su stikt van deze zelfbenoemde economen.
  Is su net bevrijd van die abdoel komt er nu eentje, een bordo,verklaren dat de koers omlaag gaat.
  Dat stelletje dat nu op het laatste ogenblik benoemingen hebben gehad,bosje,alibux en joFeszoon moeten gewoon hun AOW uitkering krijgen. Samen met ddb is su straks verlost van deze oude mannen als ze hun ogen voorgoed sluiten.


  Maak melding

 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Santokhi ontmoet Bouterse op presidentieel paleis in zijn CRIMINELE militair tenue.

  Het maakt anno 2020 geen enkele indruk Deci Delano Bouterse.
  Je bent en blijft een veroordeelde moordenaar en drugscrimineel.
  En ook nog met je CRIMINELE PAARSE NDP ROVERS BENDE.

  En bij Transparency International zijn ze reeds bezig.


  Maak melding

 3. Bouterse de Clown!
  Wat gaan je gelukkig niet meer zien op de tv.
  Er gaat heel lang gesproken worden over dit kabinet. Jullie namen zullen genoemd worden in veel schandalen. Het moet in geschiedenis boeken komen te staan, zodat onze nakomelingen weten hoe het komt.


  Maak melding

 4. WAT EEN IDIOOT ZEG DIE DIDIBRI. Denkt hij nu wat druk te leggen op de nieuwe president zo van, doe mij niks, of lever me niet uit, wat ik ben nog steeds een “soldier”.
  Andere tijden didibri, je dagen zijn geteld, vuile rat, kijk wat je zo mooi land heb aangedaan.

  Lang leve VHP


  Maak melding

 5. Als de salarissen van de ambtenaren en de pensioenen niet uitbetaald kunnen worden dan mag DDB gaan dokken op Leonsberg, want men gaat zeker alles dat ze in handbereik hebben naar zijn hoofd willen smijten.

  Oude fossielen worden geaccomodeerd die al meer dan 20 jaren met pensioen zijn voor 20 duizend srd per maand. Voor niks doen. Is geen werk meer maar gewoon teki njan.


  Maak melding

 6. Vhp aub wees allert als ik zo naar d ndp clup luisterd de zogenaamde versoepeling vn overdracht kan anders verlopen.de ndp heeft plan B.dus wees ALLERT !!! R spelen valse streken!!!..


  Maak melding

 7. Chan had de toekomstige minister van defensie bij zich. Bouterse weet waar hij zijn uniform moet gaan inleveren.

  Goed te zien dat Boefdraad braaf zit te wachten tot hij opgehaald gaat worden.


  Maak melding

 8. Die vuist van kolonel is toch een stukje groter dan sherif!
  ik vind het gepast: kwam als militair, overwin en vertrok als militair! Saluut!

  Het volk nu die denkt dat betere tijden aanbreken, komt nog bedrogen uit…Sherif maakt ruzie met chinezen, is geen vriend van arabieren en somo heeft nooit een deukje in een pakje boter kunnen schoppen.

  En bravo?? Ahh….hij moet zijn weg nog vinden; weet niet eens waarheen. Kan altijd nog guerillia spelen als Sherif niet meewerkt…op somo hoeft ie niet te tekenen; loopt zich vast tussen de lianen🤣🤣

  Ad suris die sherif heeft geholpen, veel succes en eigen schuld, dikke bult!


  Maak melding

 9. Bouterse maak zich belachelijk, die stomme idioot. Mooi land Suriname een slechte naam gegeven, economische helemaal kapot gemaakt. God Zij Dank we zijn van die stomme idioot verlost.


  Maak melding

 10. De veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR lijkt meer op BOEBOE BITSJORIE in zijn APENPAKKIE

  EENS EEN CLOWN ALTIJD EEN CLOWN


  Maak melding

 11. Een treurige vertoning van een seniele, ouwe gek.

  Nu omkleden in bajeskleding en meteen…..
  20 JAAR BAJES uitzitten voor massamoord.

  👋👋👋🥳🥳🥳🥊🥊🥊


  Maak melding

 12. Leuke video, met allemaal blije gezichten! Wat een tegenstelling met buurland Guyana! Zo hoort het ook in een echte democratie! Niemand in een democratie wordt voor het levend gekozen als president!
  Over 5 jaar zie ik Ronnie me boi graag als president van Suriname!


  Maak melding

 13. Op het ministerie van onderwijst rust een zware verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de leerlingen en studenten leren over de recente geschiedenis van Suriname. Bouterse heeft Suriname kunnen ruïneren omdat een groot deel van de Surinaamse bevolking niet heeft doorgeleerd. Ook onder de aanhang van ABOP is een groot deel die je van alles wijs kan maken. In de afgelopen dagen heeft 1 van de ondervoorzitter van deze partij onverantwoorde uitspraken gedaan die de totale coalitie schade kan berokkenen. Zo loop de heer Martinus ( Bordo) te vertellen dat hij de koers omlaag gaart brengen evenals de benzine prijzen en de kosten van elektriciteit. De nieuwe coalitie heeft nog geen totaal plaatje van de ravage, of 1 van de partners wil nu al cadeautjes gaan verdelen.


  Maak melding

 14. ‘Als resultaat is uit de vele overlegmomenten voortgekomen dat President Bouterse de regeermacht eerder dan gepland zal overdragen”

  De man in carnavalpak is bezweken onder de druk van de nieuwe BAAS van het land. Meteen DAADKRACHT tonen! Laten zien wie de BAAS is! Zeggen waar het op staat! Geen tijd meer voor grapjes!

  Heel goed gehandeld van de nieuwe kersverse leider. Indrukwekkend! Dat is wat Su nodig heeft!


  Maak melding

 15. Hij mag lang leger groen dragen, din Amerikan Navy Seals dé Wakti in. Ze zijn in de internationale wateren voor de kust van Venezeula met
  Deze .a moet nu worden opgeruimd.

  You tube zie het verschil van US Army en Venezuela in onderstaande video.

  US vs Venezuela: Could a US military invasion succeed?

  Een paar Amerikaanse leger F-35 vliegtuigen kunnen gemakkelijk van de vliegdekschepen, Porto Rico, Cuba waar USA army ook een basis heeft op stijgen en richting Su komen.


  Maak melding

 16. “waarbij Bouterse gekleed was in militair tenue”

  Totaal ongepast en een President onwaardig.
  Dit is pure provocatie en intimidatie van een veroordeelde moordenaar, drugsdealer naar de nieuwe President van Suriname.
  Met het verschijnen in militair tenue geeft Desiré Delano Bouterse weer aan dat hij geen respect heeft voor het ambt van President.
  Dit is ook tegelijk een blamage naar Chan Santokhi.
  De man heeft totaal geen respect voor land en volk en dient zo snel mogelijk opgepakt te worden. Desnoods met buitenlandse hulp. Er is geen tijd meer om spelletjes te spelen. Hij is een gevaar voor de hele samenleving.


  Maak melding

 17. Haha, bouters dacht dan maak ik indruk op zijne Excellentie.
  Doet me denken aan de Engelse TV-serie Dad’s Army.
  youtube.com/watch?v=vUfDYaZ9XH0&list=PLFoVinyuctAqvaT6XM88h4ufWnaqFxs-U&index=1
  Wie heeft hem geadviseerd zich zoooooo voor schut te zetten

  Ik begin oprecht een klein beetje medelijden te krijgen met hem. Is hij een beetje dementerend?


  Maak melding

 18. Hoefdraad is de slechtste minister van financien die Suriname ooit heeft gekend. Dit soort oplichters mogen nooit meer bij de overheid in dienst kunnen komen.
  Er moeten regels, wetten en keiharde voorwaarden gesteld worden om de gehele overheid clean te houden !
  De toekomst en de veiligheid van Suriname moet gewaarborgd worden !

  Hoefdraad verdient oneervol ontslag ! En een hele lange gevangenisstraf !
  Er moet een groot en grondig onderzoek komen naar zijn internationale netwerk en zijn handel en wandel.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 19. De laatste dagen van de gewetenloze moordenaar zijn aangebroken. Hij gaat de geschiedenis in als de meest oncapabele en domme president die suriname ooit gehad heeft. De zegswijze, een dom volk kiest een domme president heeft 10 jaar als een vloek gekleefd aan het land.
  De staat waarin het land verkeerd spreekt boekdelen. Nu een einde is gekomen een z’n zgn. onschendbaarheid hoop ik dat de zwaard die hem boven het hoofd hangt, 20 jaar celstraf voor moord, realiteit mag worden. Want dan kan Suriname echt het hoofdstuk bouterse afsluiten.


  Maak melding

 20. @ John
  Haha dad’s army een van mijn favoriete series vroeger.
  naast een stel oude dwazen die Engeland moesten verdedigen tegen de Duitsers was er ook een ritselaar, boefdraad

  @ Cornelis 16 juli 2020 At 00:13
  Bouta is CLOWN geworden. Gaat oorlogje spelen met zijn soortgenoten in Santa Boma. Pief paf poef mie soetie. ie moes fadong.

  @ Pariaman
  Nog steeds hier boy. mars ga bukken
  Die grote vuist stopt hij zeker in je reet, daarom gei je erop. Gelukkig zitten de hersenen van onze Excellentie de weledelgeboren heer, de gekozen president van Suriname Chandrikapersad Santohki op de plaats waar ze horen en niet in zijn reet waar die van jouw afgod zitten.
  Hoe kan iemand zichzelf zo voor lul zetten. Ik weet zeker dat zijn adviseur zich een breuk lacht. “De kleren van de keizer”


  Maak melding

 21. Desi “Default” Bouterse……

  Het stoere POLITIEKE KUIKENTJE in een potsierlijk carnavalspakje.

  Nu koffertje pakken en naar Santo Boma….
  20 JAAR BAJES uitzitten voor massamoord…
  🥊🥊🥊🥊🥊🥳🥳🥳🥳🥳👋👋👋👋👋

  Zo eindig je als corrupte, criminele veroordeelde drugsbaron en massamoordenaar.


  Maak melding

 22. Wat een fraai buikje heeft die ouwe toch. hij met wel uitkijken dat hij niet voorover valt
  😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Debby
  De nieuwe coalitie heeft nog geen totaal plaatje van de ravage,
  Je hebt helemaal gelijk, velen in Suriname en ook hier in Nederland beseffen niet dat Suriname op de bodem van het ravijn zit. Als de regering gaat graven zakken ze steeds verder weg.
  Suriname is volledig verloren.
  Bouters, boefdraad, allerlei governors en nog wat van deze minkukels hebben Suriname vernietigd.
  Het kankergezwel, bouters heeft gewonnen. Het enige dat de bevolking nog een heel klein beetje tevreden kan stellen is als deze mannen voor eeuwig achter en slot en grendel zitten,


  Maak melding

 23. Vraag mij af wat Hoefdraad zijn bijdrage is bij dit bezoek.
  Is Hoefdraad zijn aanwezigheid soms te maken met zijn verzoek om hem niet aan de schandpaal te nagelen en dat hij 70% van al die miljoenen terug zal storten?

  Wel Chan Santokhi ik zou hem het advies geven om Kanhai als raadsman aan te nemen kijken wat Kanhai dan zal doen


  Maak melding

 24. @ Wayambo 16 juli 2020 At 08:39
  “Leuke video, met allemaal blije gezichten! Wat een tegenstelling met buurland Guyana! Zo hoort het ook in een echte democratie! Niemand in een democratie wordt voor het levend gekozen als president!
  Over 5 jaar zie ik Ronnie me boi graag als president van Suriname!”

  Wayambo neem even het verschil met Guyana in ogenschouw:
  1>> Granger is een echte militair, en heeft geen uniform nodig om dat duidelijk te maken.
  2>> Bouterse is een komiek die een namaak uniform aan trekt om een rolletje te spelen.
  3>> Guyana is economisch aan het exploderen en dan is het heel vervelend om niet meer mee te mogen delen.
  4>> Suriname is leeg geplunderd en er is niets meer te verdelen. Bouterse trekt zich met getrouwen terug in zijn fort in de Jungle. Zijn boodschap is kom mij maar halen. Mathoera gaat hem halen. desnoods met legionairs.

  Brunswijk gaat zijn achterban verliezen door dat hij te kort zal schieten net als zijn ministers. De verdeeld hij in zijn partij zal hij niet onder de duim kunnen houden. Denk eens aan minister Good Job die nu 5 jaar onderdanig moet zijn in de DNA. Hij wordt over geslagen voor alle baantjes.


  Maak melding

 25. Streelomg grote mek a weri a uniform. A volgende boks sang auw gi na a die nanga Robbertje. Potie Robbertje is straks zijn riante onderkomen kwijt want hij moet inschikken voor de lading boeven al dan niet in uniform.
  Auw swietie if ding twitter ogribois go klets ndp
  Van deze plaats uit wil ik TIGRIBARBA condoleren met het heengaan van zijn zeer geliefde moeder Ma Dette. Kraktie mi brada!


  Maak melding

 26. JoJo 16 juli 2020 At 11:39

  @ Wayambo 16 juli 2020 At 08:39

  Wayambo neem even het verschil met Guyana in ogenschouw:
  ===========
  Ik had het meer over de machtsoverdracht in Guyana! Daar kan Guyana een voorbeeld aan Suriname nemen! God op aarde dreigt nu al met sancties tegen Guyana! Maar waarschijnlijk hou jij ervan om allerlei verhaaltjes daarom heen te vertellen! Is nooit slecht om te fantaseren! Zie het meer als een soort therapie!


  Maak melding

 27. Waarom geven de mensen de schuld aan Bouterse…… Wat heeft Bouterse en NDP ooit goed gedaan voor het land….

  Het is het volk en mentaliteit van de Surinaamse bevolking, die oplichters periodiek in het zadel hijsen. Zolang dat niet verandert, en ik zie niet in waarom. Of deze regering moet gigantisch investeren in onderwijs, en dat lijkt me sterk. Zal er niks veranderen.

  Let op over 10 jaar rooft er weer een partij, de tot dan toe opgebouwde reserves weer leeg. En zolang de Surinamers niet inzien dat zij het zelf zijn en niet hun leiders, zal er niks veranderen.


  Maak melding

 28. Wat de idioten van de NDP wel voor ons hebben achter gelaten, behalve een lege kluis, zijn 2 werkwoorden en 1 zelfstandig naamwoord.
  1 limboliseren iemand die waarheden verdraait. De goede dingen die Vene heeft gedaan verdraait hij naar het negative.
  DE slechte dingen die bouta heeft verdraait hij naar positive dingen zo riep hij bouta onze volks president.. Terwijl bouta het land heeft leeg geroofd en mensen straat arm heeft gemaakt.
  Een anderwoord voor verdraaier is Diavolo
  Het zijn alleen de minder ontwikkelden die naar SRS en stvs tijdens bewind bouterse hebben geluisterd mensen die niet voor zich zelf kunnen nadenken.. Mensen wiens hoofd alleen maar dient om hun lichaam tijdens het lopen te balanseren..
  2 Dotsonneren liegen als of het gedrukt staat die man liegt verschrikkelijk denk aan die skalians. aan deze clown maken we niet veel woorden vuil
  Zelfstandige naamwoord. Boutarissen boutisten. Mensen die deze moordenaar en corrupte leider. Vereenzelvigen dus marionetten van deze corrupte moordenaar..
  El Vene heeft bij zijn vertrek heel veel geld achtergelaten Bouta heeft bij zijn vertrek het land leeg geroofd en geen cent achter gelaten.. Geen enkele ndp_jer kan dit verschil zien noch begrijpen zo dom is dit ndp stem vee
  Aan Chan ligt nu een zware taak om de ndp_jers te leren om hun hoofd ook voor het denken te gebruiken en niet alleen om tijdens het lopen hun lichaam te balanseren. . Aan alle domme ezels en idioten die aan limbo’s lippen hingen. Mensen nu breekt er een tijd aan waar ontwikkeling troef is. Het onderwijs wordt veel beter. Goede school boeken. (geen porno boeken van Pineu de reet racer). Maak je nu op voor een betere Surinamer…
  Meneer Dubai. Verzamel je hard horige ndp_jers voor een voettocht naar Dubai. En bouw nog meer lucht kastelen de domme ndp_jers. geloven je.. De echte Surinamer blijft hier. En geloofd in Suriname.
  Hij is de gene die Suriname zal helpen opbouwen
  God zij met ons Suriname
  Nog erger. GOD IS EEN SURINAMER


  Maak melding

 29. @Paraman, wel het land naar de afgrond/bankroet/ levensstandaard naar de klote geholpen.
  Suriname was nooit een almoesland geweest. in die 10 jaren tot aan de afgrond gemaakt, door coruptie, stelen, eigenbelang.


  Maak melding

 30. De financiele erfenis van de Suriname van Bouterse.
  Ik heb een overzicht gekregen van de 92 leningen van Suriname en heb een nadere analyse hiervan gemaakt. In de eerste plaats wil ik mij niet mengen in de discussie over juistheid en volledigheid van dit overzicht.
  Ik heb natuurlijk behoefte aan alle leningen, hoe aangegaan , wanneer en hoe afgelost. Op die manier kan men vaststellen waar die lening van petro caribe (Maduro in het vliegtuig naar Cuba) van 50 miljoen vandaan komt en hoe deze is afgelost. Ook de verwerking van de 150 miljoen US $ van Oppenheimer die verdwenen is in de vorm van aflossingen en rente voordat deze Suriname bereikt heeft, geniet mijn aandacht.
  Ook zijn niet alle rentepercentages gegeven waardoor het niet mogelijk is om op deze simpele manier de verschuldigde rente te berekenen.

  Op basis van deze tekortkomingen is het volgend overzicht uit deze lijst weer te geven:

  De totale schuld luidt in
  SRD. 2.604.436.826
  USD. 2.333.294.990
  Euro 255.105.000

  De verschuldigde rente per jaar bedraagt:
  SRD 96.112.590
  US$. 112.055.403
  Euro 5.148.600
  N.B. De rente is in feite hoger daar van bepaalde leningen het rentepercentage niet exact is aangegeven.

  Er doet ook een gerucht de ronde dat Hoefdraad 15% commissie voor elke lening krijgt.
  Dit is natuurlijk verboden en strafbaar daar hij via zijn monstersalaris als minister van Financiën van Suriname en allerlei plusjes voldoende betaald is geworden.

  Mocht dit gerucht waar blijken te zijn, dan heeft hij aan commissie gevangen:

  SRD. 390.665.524
  US &. 349.994.249
  Euro. 38.265.750

  En dan Adhin en Bouva lullen dat ze geen financieel puinhoop hebben achtergelaten en als dat zo is se de oppositie hiervoor aansprakelijk stellen. Gekker kan niet.


  Maak melding

 31. Verzoek aan Santoki.
  Wil je dat de diaspora weer hart voor Suriname krijgt dan zal je de volgende zaken in orde moeten maken.
  1.Veiligheid
  2. Gezondheiszorg
  3. Belastingen.
  4. Huisvesting
  Toelichtingen: De meeste Surinamers zijn in de jaren 70 naar Nederland en de rest van de wereld vertrokken. Dat is intussen 50 jaar geleden. De meeste van ons , intussen gepensioneerd, willen graag terug maar willen de luxe die wij nu hebben niet prijsgeven door ons in een onzekere avontuur te storten. De band met onze kinderen is ook nooit door Suriname aangehaald zoals Marokko en Turkije. Onze kinderen zijn vervreemd van Suriname en voelen zich vak bijna geen Surinamer meer. Suriname is in hun ogen het land waar hun ouders vandaan komen. Suriname zal het moeten doen met oudere Surinamers die steeds meer in aantallen afnemen.
  Wij ouderen hebben dus enorm veel behoefte aan veiligheid en goede gezondheidszorg. Ik hoef niet voor u uit te rekenen wat de spin-off effecten zullen zijn.
  Ook aan het belastingstelsel moet flink gesleuteld worden. ik zal u niet lastig vallen met belastingschijven, belastingpercentages en vrijstelling voor ouderen.
  Feit is dat sommige remigranten, die in Nederland weinig of geen belasting over hun pensioen betaalden zich blauw betalen aan belastingen in Suriname over datzelfde pensioen. Zij worden behandeld als een soort melkkoe.
  Vergeet niet: wat Suriname misloopt in de vorm van belastingen zal in in de vorm van de vermeerdering van deviezen en het scheppen van werkgelegenheid en consumptieve omzetverhogingen ruimschoots goed gemaakt worden.


  Maak melding

 32. haha John spreekt voor zichzelf. Deze jongen is een grapjas
  Belastingvoordelen. Man o man Suriname zit niet in een luxe positie hoor. Veiligheid kan ik met je meegaan. Gezondheidszorg is duur en daarmee lastig De rest moet je maar zelf uitzoeken.


  Maak melding

 33. haha john
  ga leren rekenen hor
  of is de USD bijna 10keer zoveel waard als de euro
  of is de USD bijna gelijk aan de SRD
  Los van je rekentuig, dit had je toch kunnen weten


  Maak melding

 34. Rambo heb je het overzicht van de 92 leningen gezien?
  De leningen luiden in SRD, in US $ en in Euro. Ga die lijst eerst na voordat je begint te brullen. Ik kan hem niet mailen, het zit in mijn telefoon, maar ik wil wel kijken of ik het op internet vind om te publiceren. En Deviezen kunnen vaak belangrijker zijn dan belastingvoordelen. Nooit gehoord van het spreekwoord: Een spierinkje uitgeven om een haai te vangen?


  Maak melding

 35. Ja Rambo .Ga nu zelf je eigen overzicht maken en trek je conclusie wie die dommerik is.
  Geen wonder en het verwonderd ij ook niet dat de NDP met zulke dommeriken de verkiezingen heeft verloren. Ga zelf rekenen. En let vooral op de valuta van de leningen. het is dus geen denkfout van mij maar een denkfout van jou die je mij in de schoenen probeert te schuiven zoals het NDP syndroom.
  Succes met je berekeningen.

  Overzicht: Nog 92 openstaande leningen van Hoefdraad
  parbode GEPLAATST OP 23 APRIL 2020 0 967 Views 0

  In de afgelopen vijf jaar sloot Financiënminister Gillmore Hoefdraad talloze leningen af. Volgens het Bureau voor de Staatsschuld stonden er in februari nog 92 leningen open, hiervan zijn 51 leningen afgesloten met buitenlandse instellingen. Een plan om het geld – met rente – terug te betalen, heeft de minister niet. Het bracht hem de impopulaire bijnaam ‘Boefdraad’ op. Waar we in 2010 nog SRD 2,7 moesten neertellen voor 1 US-dollar, is dat begin 2020 opgelopen tot SRD 9,8. In september 2019 is de totale staatsschuld SRD 20,7 miljard. Vijf jaar geleden, bij aanvang van Hoefdraads ministerschap, bedroeg de staatsschuld nog maar SRD 6,5 miljard. Het mag duidelijk zijn: de deskundigheid van Hoefdraad is niet in het voordeel van Suriname uitgevallen.
  Leningen 2015 (aantal 2)
  Binnenland
  1) Centrale Bank van Suriname SRD 2.498.327.404 / 3,5% rente
  Buitenland
  2) Industrial and Commercial Bank of China Limited 65,297 miljoen US-dollar / 3,5% rente

  Leningen 2016 (aantal 23)
  Binnenland
  3) Zhong Da International Engineering Company (Suriname) N.V. 3,126 miljoen US-dollar / 3,5% rente
  4) Chotelal N.V. SRD 11.358.600 / 5% rente
  5) Combe Markt N.V. SRD 10.609.311 / 5% rente
  6) Hakrinbank N.V. 3,5 miljoen US-dollar / 8,5% rente
  7) Nationale Uitvoerinsbedrijf N.V. SRD 31.874.096,52 / 9% rente
  8) Republic Bank (Suriname) N.V. 5,5 miljoen US-dollar / 10% rente
  9) De Surinaamsche Bank N.V. 30 miljoen US-dollar / 6% rente
  Buitenland
  10) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden
  11) China Dalian 5,79 miljoen US-dollar / 4,85% rente
  12) Israel Discount Bank Ltd. 4,2 miljoen euro / 2,7% rente
  13) Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A 23,8 miljoen euro / 2,5% rente
  14) Oppenheimer Fund 150 miljoen US-dollar / 8,57% rente
  15) Islamic Development Bank 5,896 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden
  16) Islamic Development Bank 30,8 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden
  17) Caribbean Development Bank 50 miljoen US-dollar / 2,97% rente
  18) Inter-American Development Bank 70 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden
  19) ABN-AMRO 17,2 miljoen US-dollar / 1,95% rente
  20) ABN-AMRO Bank 21,99 miljoen US-dollar / 1,95% rente
  21) Islamic Development Bank 30 miljoen US-dollar / 6% rente
  22) Opperheimer Fund 550 miljoen US-dollar / 9,25% rente
  23) Eximbank China 235 miljoen US-dollar / 2% rente
  24) Islamic Development Bank 20 miljoen US-dollar/ 7% rente
  25) Eximbank China 98,5 miljoen US-dollar / 3% rente

  Leningen 2017 (aantal 16)
  Binnenland
  26) Baitali N.V. 6,9 miljoen euro / 6% rente
  27) Baitali N.V. 8 miljoen US-dollar / 6% rente
  28) N.V. Caremco Holding SRD 34.605.720,22 / 9% jaarrente
  29) Republic Bank 10 miljoen euro / 7% rente
  30) Finabank 24,4 miljoen US-dollar
  31) Finabank 12,5 miljoen US-dollar plus 3.255.000 euro
  32) Republic Bank Suriname 10 miljoen US-dollar / 8% rente
  Buitenland
  33) Caribbean Development Bank 65 miljoen US-dollar / 3,3% rente
  34) Inter-American Development Bank 17,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden
  35) Inter-American Development Bank 40 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden
  36) Export-Import Bank of India 8,64 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden
  37) Islamic Development Bank 35 miljoen US-dollar
  38) Caribbean Development Bank 498.850 US-dollar / 2,5% rente
  39) Oppenheimer Fund 75 miljoen US-dollar / 9% rente
  40) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden
  41) Islamic Development Bank 35 miljoen US-dollar / 6% rente

  Leningen 2018 (aantal 26)
  Binnenland
  42) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. 18 miljoen US-dollar / 6% rente
  43) Baitali N.V. SRD 3.401.100 / 9% rente
  44) Trustbank Amanah 1,4 miljoen euro / 5% rente
  45) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente
  46) Baitali N.V. 43,5 miljoen US-dollar / 5% rente
  47) Baitali N.V. 11,9 miljoen US-dollar / 5% rente
  48) Baitali N.V. 2,3 miljoen US-dollar / 6% rente
  49) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. SRD 4.760.595 / 9% rente
  50) Tjongalanga 6,2 miljoen US-dollar / 6% rente
  51) Caremco Holding 5,3 miljoen US-dollar / 5% rente
  52) Trustbank Amanah 1,9 miljoen euro / 5% rente
  53) Trustbank Amanah 3,8 miljoen US-dollar / 5% rente
  54) Trustbank Amanah 1,9 miljoen US-dollar / 5% rente
  55) Trustbank Amanah 2 miljoen US-dollar / 5% rente
  56) Tjongalanga 5,1 miljoen US-dollar / 5% rente
  57) Tjongalanga 7,6 miljoen US-dollar / 5% rente
  58) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. 18 miljoen US-dollar / 6% rente
  59) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. SRD 9,5 miljoen / 9% rente
  60) Kuldipsingh 16 miljoen US-dollar / 5% rente
  Buitenland
  61) Israel Discount Bank Ltd. 3,1 miljoen euro / 4,85% rente
  62) Banca Monte dei Paschi di Siena in Italië 17,8 miljoen euro / 2,5% rente
  63) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden
  64) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden
  65) Caribbean Development Bank 29,8 miljoen US-dollar / 3,8% rente
  66) Export-Import Bank of India 27,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden
  67) Export-Import Bank of India 3,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  Leningen 2019 (aantal 23)
  Binnenland
  68) Hakrinbank N.V. 40 miljoen euro / 1% rente
  69) Surinaamse Volkscredietbank 40 miljoen euro / 1% rente
  70) Republic Bank 10 miljoen US-dollar / 6% rente
  71) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente
  72) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente
  73) Djojo Bedrijven Groep SRD 12,7 miljoen / 9% rente
  74) S. Main Transport SRD 45,7 miljoen / 9% rente
  Buitenland
  75) The OPEC Fund for International Development 26 miljoen US-dollar / 4,6% rente
  76) The OPEC Fund for International Development 6 miljoen US-dollar / 4,6% rente
  77) International Bank for Reconstruction and Development 23 miljoen US-dollar / 1,4% rente
  78) Export-Import Bank of India 11,1 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden
  79) Israel Discount Bank Ltd. 1,6 miljoen euro / 2,5% rente
  80) Israel Discount Bank Ltd. 9,3 miljoen euro / 2,1% rente
  81) Credit Suisse 8,85 miljoen euro / 3% rente
  82) Credit Suisse 57,5 miljoen euro / 1,6% rente
  83) Agence Française de Developpement 5 miljoen euro Rente gebaseerd op zes maanden
  84) Israel Discount Bank Ltd. 12,5 miljoen euro / 2,1% rente
  85) Israel Discount Bank Ltd. 2,2 miljoen euro / 2,5% rente
  86) International Bank for Reconstruction and Development 35 miljoen US-dollar / 1,4% rente
  87) International Islamic Trade Finance Corporation 25 miljoen US-dollar / 3,5% rente
  88) Islamic Development Bank 41,3 miljoen US-dollar
  89) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden
  90) Export-Import Bank of India 15 miljoen US-dollar / 1,5% rente

  Leningen 2020 (aantal 2)
  Buitenland
  91) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar
  92) Inter-American Development Bank 10 miljoen US-dollar
  0
  GEDEELD

  Print Friendly, PDF & Email


  Maak melding

 36. Rambo 17 juli 2020 At 14:45
  haha john
  ga leren rekenen hor
  of is de USD bijna 10keer zoveel waard als de euro
  of is de USD bijna gelijk aan de SRD
  Los van je rekentuig, dit had je toch kunnen weten

  Ik heb geen tegenreactie van jou gezien.
  Je zal intussen tot de conclusie zijn gekomen dat er meerdere manieren van rekenen zijn. Je hebt de lagere school, de middelbare school en natuurlijk de hogeschool manier. Zonder de lagere methoden te bagataliseren de vermelding dat deze methoden op elkaar moeten aansluiten. Wat je niet moet doen is dat je met je lagere school kennis iemand van de hogeschool gaat beoordelen. Je verliest.

  Ik heb intussen de lijst van de 92 leningen, luidende in SRD, US Dollar en Euro gepubliceerd.
  Ik hoop dat je niet zoals ik diarree heb opgelopen toen je deze lijst zag.

  Nu terug naar jouw probleem:
  Waarschijnlijk heb je mijn overzicht niet begrepen en had je ook niet door dat ik niet wist welke koers ik moet hanteren bij de omzetting van de Euro’s en US Dollar naar SRD dus heb ik dit overzicht in nominale bedragen vermeld omdat de koers niet stabiel is en dat een goed verstaander slechts een half woordje nodig heeft om dit te begrijpen.
  Ik zal het dus in Jip en Janneke taal voor jouw vertalen.
  De door mij berekende schulden in SRD , US Dollar en Euro bedragen:

  2,604.436.826 miljard SRD. Deze schuld hoeft niet omgezet te worden. SRD =SRD
  De 2.333.294.990 miljard US Dollar is tegen koers 1 op 10: 23 miljard SRD, tegen koers 1 op 15: 35 miljard en tegen koers 1 op 20: 46 miljard SRD (afgerond),
  Voor de Euroleningen van totaal 255.105.000 geldt: Tegen koers 1 op 10: 2 miljard tegen de koers 1 op 15 :3 miljard en tegen de koers 1 op 20: 4 miljard SRD.(afgerond).
  Bij een koers 1 op 20 bedraagt de totale schuld in SRD: 52 miljard SRD . Omgeslagen over 600.000 Surinamers betekent dit een schuld van SRD 85.000 per hoofd van de bevolking.

  Ik had juist verwacht dat jij mij de vraag zou stellen waarom ik dit overzicht belangrijk vind. Mijn antwoord zou zijn: ik wilde aan de hand van deze leningen een liquiditeitsprognose van de leningen opstellen. Maar daar niet alle amortisatieplannen van de leningen en de rentepercentages zijn vermeld is een simpele benadering niet mogelijk. Zoek deze woorden maar op op het internet.

  Over de affaire belastingen wil ik kwijt dat dit valt onder hogere belastingkennis en belastingpolitiek (een van de instrumenten om de economie van een land te beïnvloeden) en moeilijk te begrijpen voor een leek. Ik ga er dus niet dieper op in. ik hoop dat ik je hiermede voldoende heb geïnformeerd.
  Dus niet meer reageren om het reageren.


  Maak melding

 37. haha die dmme john toch.
  Ik zie dat je problemen hebt met taal. Ik zal je helpen jochie
  je schrijft namelijk
  De totale schuld luidt in
  SRD. 2.604.436.826
  USD. 2.333.294.990
  Euro 255.105.000
  Wat betekent dit
  dit betekent jochie dat de schuld in SRD 2.604.436.826 is
  dat de schuld in USD. 2.333.294.990 is
  dat de schuld in Euro 255.105.000 is
  Dat staat er jochie dat staat er
  Wat je had moeten hebben geschreven is bijvoorbeeld het volgende
  De totale schuld luidende in
  SRD.is 2.604.436.826 plus
  USD is 2.333.294.990 plus
  Euro is 255.105.000

  Ja nu ga je met je grote smoel op je bek
  Taal is moeilijk noh

  De factor 10 zie je ook niet, maar dat snap ik wel Te lastig voor je

  Belastingen
  haha ben jij soms rob 2.0
  Boi je komt hier bedelen om belastingvoordeel voor Surinamers die terugkeren uit Holland
  Onthou een ding
  Surinamers in Suriname first en als dat je niet bevalt donder dan op. Jankebalk


  Maak melding

 38. Advies aan alle forumets.
  Discussiëren als een gentleman: zo doe je het
  Of je nou een professionele discussie aangaat of op persoonlijk vlak iemand probeert te overtuigen van jouw opvattingen: een goede discussie voeren is heuse kunst. In dit artikel leggen we uit hoe je het aanpakt.
  Geopperde argumenten, meningsverschillen en zelfs confrontaties; mensen voelen zicht er instinctief ongemakkelijk bij. Wanneer we ons bedreigd voelen, reageren we in veel gevallen defensief of zelfs agressief. Vaak vermijden we daarom maar een discussie, waarmee we ons karakter en (werk)doelen ondermijnen.Dus: kom nooit aanvallend en scheldend een discussie binnenvallen. dat is tekenend van een laag niveau. De tegenpartij zal zich aangevallen voelen en scheidend antwoorden. Een verdere gezonde discussie is niet meer mogelijk. Het beste wat je an doen is de discussie beëindigen.

  Makkelijk is het overigens niet, een gezonde discussie voeren. De grens is dun: wanneer kun je beter je mond houden, in welke situatie moet je juist wel karakter tonen en hoe houd je een discussie gezond? De antwoorden lees je hieronder.

  De gents filosofie
  Discussies en conversaties zijn essentieel. Een mening is niet heilig en een discussie winnen is nooit het doel. Onwilligheid om te leren, groeien en veranderen maken je geen man – het vormt je eerder tot een onzeker persoon die niet in staat is om ideeën van anderen te omarmen. Last but not least: de vrijheid van meningsuiting, het uiten van ideeën en de mogelijk tot een open dialoog, moeten de basis vormen van elke gezonde sociale maatschappij. Dat gezegd hebbende: hieronder de tips & tricks waarmee je voordeel kunt halen uit een discussie.

  Basisregels voor een professionele discussie
  Allereerst moet je openstaan voor het idee dat een discussie bedoeld is om gedachten uit te wisselen. Als je weigert om je mening te veranderen, is het voeren van een discussie eigenlijk al nutteloos. Want je weet: een man die zijn mening nooit heeft aangepast, heeft zelden iets geleerd.
  Daarnaast moet je het toe durven geven indien je fout zit. Jouw ideeën zijn niet per se heilig of onaantastbaar. Een persoon die het altijd bij het rechte eind heeft, bestaat simpelweg niet. Ironisch genoeg is dit punt niet discutabel.
  Blijf kalm. Je stem verheffen of non-verbale communicatie verscherpen, heeft een destructief effect. Behoud oogcontact en voorkom defensieve gebaren, zoals het kruizen van je armen (gesloten houding) of rollen met je ogen. Dit vergt wat oefening, je onderdrukt immers je impulsen, maar het werpt z’n vruchten op den duur af.
  Verander niet plotseling van onderwerp. Dit wordt in veel gevallen beschouwd als een manier om de discussie in een andere richting te forceren om je ‘ongelijk’ te voorkomen of om opnieuw controle te krijgen.
  Voorkom drogredenen. Dit zijn redeneringen die aannemelijk lijken, maar niet kloppen. Dit is niks meer dan een – veelal – onbewust gebruikt trucje om de discussie te “winnen”. Drogredenen zijn een interessant onderwerp, omdat het een menselijke eigenschap is om conclusies te trekken zonder bewijs (“Ik heb hem nooit met een vrouw op stap gezien, dus hij heeft geen vriendin.”). Wie drogredenen leert ontwijken, komt bij de kern van een argument uit en kan daardoor effectief discussiëren. Meer over drogredenen, vind je hier.
  Het laatste punt: verlies alle genoemde waarden niet uit het oog, ook als je gesprekspartner dit wel doet. Dit om te voorkomen dat jij ook gewezen kunt worden op fouten en bovenal omdat jij de discussie wél inhoudelijk wil houden.

  Basisregels voor een persoonlijke discussie
  Aan een discussie met een familielid of levenspartner zijn een stuk meer emoties verbonden, waardoor de vlam eerder in de pan slaat. In de basis kun je de bovenstaande punten als framework gebruiken, maar een discussie als dit heeft in het algemeen iets meer aandacht nodig.
  Ondermijn de zorgen van de ander niet en ga altijd in gesprek. Communicatie is alles. Altijd.
  Laat dreigementen achterwegen. Een dreigement maakt van jou een zwaargewicht binnen de discussie, waardoor de hele boel ontwricht wordt.
  Haal geen oude koeien uit de sloot, tenzij het waarde heeft voor de discussie.
  Geef niet toe als je gelijk hebt en bied ook geen excuses aan indien het niet gemeend is. In beide gevallen vertoon je zwak gedrag en probeer je weg te rennen van je verantwoordelijkheden.
  Veroordeel de persoon niet, maar wel de actie. Impliceren dat de ander op wat voor manier dan ook “slecht” is kan voor veel problemen zorgen in de toekomst van je (familie)relatie of vriendschap.
  A gentleman takes the high road

  Ik hoop dat ik hiermede het niveau van discussiëren op waterkant.net heb verhoogd.
  U weet nu in ieder geval hoe het hoort.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.