‘Raadadviseurs van Bouterse benoemd tot ‘landsdienaren’ met ministerssalaris’

67
Raadadviseurs Bouterse benoemd tot landsdienaren met ministerssalaris
Eddy Jozefzoon, Jules Wijdenbosch, en Errol Alibux.

De Surinaamse krant Dagblad Suriname meldt vanmorgen dat de raadadviseurs van de scheidende president Desi Bouterse, onlangs zouden zijn benoemd tot landsdienaren. Ze krijgen daarbij een ministerssalaris, schrijft de krant op haar voorpagina.

Het gaat daarbij onder andere om de NDP loyalisten Jules Wijdenbosch, Errol Alibux en Eddy Jozefzoon (foto). De drie werden bij resolutie van 27 september 2011 door Bouterse benoemd tot raadsadviseurs. Wat die functie inhoudt is tot op de dag van vandaag niet duidelijk.

Wijdenbosch, Alibux en Jozefzoon hebben al die tijd een salaris van meer dan 20.000 SRD per maand ontvangen. Dat is evenveel als het salaris van een minister in Suriname.

Wat ze in hun functie als landsdienaren voor dit ministerssalaris gaan doen is ook niet duidelijk. Critici zien deze benoeming door de NDP-regering, als de zoveelste stap om hun politieke vrienden nog snel even te accomoderen.

67 REACTIES

 1. De nieuwe coalitie heeft gerechtigheid beloofd. Dit moeten zij nu waarmaken en alle profiteurs en medeplichtigen aan de val van Suriname met twk aanpakken.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 2. Nieuwe regering moet ze per direct ontslaan. Desnoods een wetten aannemen m ambtenaren makkelijker te kunnen ontslaan. Bouterse heeft een T bende van gemaakt.


  Maak melding

 3. Desi en deze 3 adviseurs zijn De Daltons. Het is nu aan sheriff Lucky Luck om deze schaamteloze notoire boevenbende een kopje kleiner te maken. En hopelijk pakt hij daarbij ook terloops die awari-domri Meye aan. Hoe drey ay en schaamteloos zijn deze mensen!!!!


  Maak melding

 4. Wat is dit voor onbeschoft gedoe, raadsadviseurs, What the Fuck hebben ze hem geadviseerd, het land is kapot, failliet , aan de bedelstaf gedwongen.
  Kijk naar de heren ze durven niet eens in de camera te kijken, dit MOET stoppen, een demissionair kabinet mag grondwettelijk dit soort beslissingen helemaal niet nemen, dit is werkelijk v/d ratten besnuffeld, ( ik ben echt verontwaardigt over zoveel onrecht)
  Ik citeer…Als u mij nodig heeft weet u mij te vinden, een RAT is hij met zijn kornuiten.
  Hier moet echt tegen opgetreden worden anders doe ik zelf aangifte tegen dit soort gespuis.


  Maak melding

 5. Ach, laatste stuiptrekkingen vd oude revo orde.
  Paisa na hé. Te beginnen met de salarissen eind juli. Lekker laten ontploffen.

  Er heeft never nooit een reorganisatie plaatsgevonden binnen de Overheid. Nu wel. De knapkoppen vd coalitie zullen binnenkort, naadloze, dichtgetimmerde reorganisatiewetten presenteren.

  Steel je een potlood = ontslag.
  Trouwens de overheid wordt gedecentraliseerd, plek zat op het Toemakhoemakgebergte.


  Maak melding

 6. ‘Raadadviseurs van Bouterse benoemd tot ‘landsdienaren’ met ministerssalaris’
  *********************************************

  Benoemen pè …. kijk naar de gezichten …. het DIEFTIGE …. straalt ervan af.

  De schoolboeken kwestie moet grondig onderzocht worden …. opa Japjapie/Keskesie { uitvinding Mevr. Afonsoewa } Jozefzoon moet de ” BAK ” in !!!!!!!!


  Maak melding

 7. Kondremangs
  Alle benoemingen na 25 mei 2020 MOETEN onder een vergrootglas gezet worden en teruggedraaid worden. …..Anders is dit water naar zee dragen. ….en dan kunnen niet uit de beerput komen waarin de nsdap ons getrapt heeft. ….ook moet de regeling, waarbij een levenslange salaris na 1 jaar ministerschap teruggedraaid worden vanaf 2010 met TWK. ……en alle spookambtenaren, die thuiszitten en bigi njang ontvangen, ontslaan. .ga werk zoeken zoals iedereen en op jouw niveau. ….geen diki boloe regeling. ..
  En ook de right person on the right place. .
  Verder afschaffen van een salaris en kabinet van first lady. …..leef van de salaris van je man en die krijgt al behoorlijk. …
  Dus indien de nieuwe regering enigszins steun wil verwerven van de meerderheid van onze bevolking. …..dan moeten ze er niet voor schromen om dit soort maatregelen te nemen. ….Anders zijn ze niet anders dan de paarse roversbende olv DiDiBri. …….
  Dus nieuwe wind moet waaien in Su. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 8. Alleen 1000 srd, dat wordt de norm.., pensioen ., per maand…, de heren missen geen armen of benen zo te zien.. Er worden met de IMF al voorgesprekken gehouden… .IMF wenst ook inzicht in vermogen van NDP top. Kijkend naar voorgaande situaties, zoals Argentinië .. IMF wenst mogelijk een gesprek met zowel van Trikt als Hoefdraad., misschien ookwel met heel veel anderen ..Team Hoefdraad heeft Suriname tot faillissement gebracht..Wat is team Hoefdraad? Suriname wilt dit ookwel weten. .Dit om excessen op deze schaal voor altijd onmogelijk te maken.. . Nee, er zal ergens geld geleend worden voor ontwikkeling en niet voor ontspanning of plezier… Er zullen pakket-maatregelen genomen moeten worden.. Een 70 procent van de overbodige ambtenaren wordt door het IMF,.. genoemd.. .. Staat zal de basisverzekering, zoals onderwijs en gezondheidszorg kunnen garanderen… Ook een veilige samenleving ., De IMF denkt mee… . De partij van Somo, de PL, .. heeft al een aantal winkels geopend voor basis-producten tegen basis-prijzen..Er komen er mogelijk meer… Verder zal de srd in termijn losgelaten moeten worden, en de economie vrijgegeven moeten worden… Om het volk van Suriname te beschermen..is nieuwe wetgeving een noodzaak geworden… De IMF heeft in soortgelijke situaties.., ook een kant en klare mechanisme voor de landbouw-sector… Er zal met Nederland heel wat gesproken moeten worden…, ookwel over Bouterse denk ik.. . Nederland kan voor de Surinamers de banenmarkt waar mogelijk moeten opengooien.. Denk aan de verpleging en verzorgings-sector.. Nederland kampt met een tekort aan… Mensen, het wordt spannend in Paramaribo..sterkte en,.. vergeet je mondkapje niet


  Maak melding

 9. De nieuwe regering moet kijken in hoeverre deze benoeming in strijd is met de personeelswet. Immers gaat een landsdienaar bij het bereiken va de leeftijd van 60 jaar met pensioen. Dan kan het zijn dat het een verlenging is voor een bepaalde duur. Gewoon de zaak bij de rechter aanvechten en op grond van onbehoorlijk bestuur deze benoemingen nietig laten verklaren. Nu hoor je de klootzakken als misieka, abdoel, bouvier, simons e.a. niet meer.


  Maak melding

 10. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Raadadviseurs van Bouterse benoemd tot ‘landsdienaren’ met ministerssalaris’ van 20.000 SRD per maand.

  De NIEUWE REGERING onder leiding van President Chan Santokhi, kan het heel snel bij WET onmiddellijk ongeldig laten verklaren.
  Geen enkele SRD overmaken op hun rekening.
  Het is toch verschrikkelijk met deze PAARSE CRIMINELE BENDE.


  Maak melding

 11. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Raadadviseurs van Bouterse benoemd tot ‘landsdienaren’ met ministerssalaris’ van 20.000 SRD per maand.

  De NIEUWE REGERING onder leiding van President Chan Santokhi, kan het heel snel bij WET onmiddellijk ongeldig laten verklaren.
  Geen enkele SRD overmaken op hun rekening.
  Het is toch verschrikkelijk met deze PAARSE CRIMINELE BENDE.

  @Wayambo: Ook je PAARSE Nietsnutters waren helemaal niet gekwalificeerde zakkenvullers.
  En kijk maar naar het resultaat van de afgelopen 10 jaren.
  De Surinaamse STAATSKAS is volledig leeg geplunderd door Baas Bouta en zijn Criminele bende.

  En niet te vergeten. Ook de CBvS. hebben de PAARSE CRIMINELE adviseurs van het Kabinet van Baas Bouta helpen leegplunderen.


  Maak melding

 12. NEE MANG DIES NO KANG. SURINAME HEEFT DEZE MENSEN NIET MEER NODIG.

  SCHAAMT BOUTERSE ZICH NIET OM NOG IN 1 DAG VERWIJDERD VAN DONDERDAG DIT SOORT SCHAAMTELOZE DINGEN TE DOEN. HEEFT DEZE MAN NIET GENOEG GEROOFD AL.

  WEL ALS DIE 200.000.000USD VAN HET VOLK NIET BOVEN TAFEL KOMT ZAL HIJ ECHT GEMARTELD WORDEN TOT DE DOOD. DESNOODS KOMT CHAN NOOIT MEER. MAAR WIJ VOLK WILLEN ONS GELD PER DIRECT TERUG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. Wayambo je hebt niet opgelet. Voor as vrijdag staat een ministeroverleg gepland tussen Santhoki en Rutte. Naast het normaliseren van de betrekkingen wordt ook gesproken over Nederlandse hulp om de Suriname uit de crises te trekken. Ook de Amerikanen hebben Santhoki hulp aangeboden. Binnen 6 maanden wordt duidelijk welke stappen Suriname moet zetten om uit de crises te komen. En ja dat gaat lukken.

  Trieste is dat ik jouw niet hoor over de veroorzakers van de problemen.


  Maak melding

 14. Zoek een reden om ze oneervol te ontslaan en dan heb je ook geen verplichtingen tegenover deze grappenmakers meer. Ze deden niks, hun functie was geheim dus reden genoeg voor oneervol ontslag en ze weg te jagen.


  Maak melding

 15. Vind dat Santhoki per decreet moet regeren om snel de nodige veranderingen door te voeren. Geef de man verregaande macht alleen dan kan Su gered worden.


  Maak melding

 16. Wayambo. Ervaring en opleiding. Daar wordt je niet mee geboren. Ik heb je nooit gehoord over de superministers van de afgelopen 10 jaar, die Su in deze misère hebben gezet. Geef de nieuwe ministers kans om het beter te doen dat het zootje van DDB.


  Maak melding

 17. Yep, sommigen zijn gewend aan een regeerakkoord met daarin de beloftes van; 2e Dubai, fly-overs, een tram, bruggen en kastelen, glitter & glamour, demagogisch gebral.

  Begrijpelijk dat deze individuen uitermate teleurgesteld zijn in het praktische regeer akkoord van de nieuwe regering.
  Tsja.


  Maak melding

 18. Al deze fossielen hebben al de pensioenleeftijd bereikt en kunnen meteen ook hiermee naar huis gestuurd worden. Ze zijn nutteloos en hebben, gezien de huidige situatie, enkel het boevenbelang van de NDP en niet het belang van Su en dat voor het salaris van een minister.
  Chan moet niet eens de moeite nemen iets tegen deze ondingen, parasieten van de ergste soort, wat te zeggen. Wijdenbosch was als president gewoon een zuiplap die ook nog in zijn broek piste als hij teveel gedronken had. Gewoon een notoire alcoholist deze man. De gesjeesde onderwijskundige Jozefzoon heeft Suriname schade berokkend met het bekende boekenbal, waarbij voor miljoenen boeken werden aangeschaft en verder van geen enkele nut waren voor het onderwijs. Alibux heeft eerder al letterlijk en figuurlijk achter de tralies gezeten en zou het verblijf in een dergelijke ruimte voor hem geen nieuwigheid zijn. Alleen nu mag hij in alle rust tot inkeer komen want hij heeft geen les geleerd na de vorige keer.


  Maak melding

 19. Coalitie Regering VHP-Abop-NPS-PL …. als jullie de … benoemingen … niet INTREKKEN … gaan wij … volk van Suriname … middels … HARDE ACTIES …. jullie daartoe dwingen.

  De Paarse Boeven moeten achter slot en grendel !!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Schaamteloos, totaal geen zelfrespect.
  Het zijn altijd nietsnutten geweest die hebben kunnen meeliften op die asociale sergeanten coup. Daarvoor hadden ze al niets te vertellen en werden toen al uitgekotst. Ze kennen geen gêne en zullen ook altijd nietsnutten blijven.
  Net zo als ons paarse riool rat teefje Wayambha hier op WTK.
  De hoop is gevestigd op de nieuwe regering om desnoods met (gelegenheids-) wetgeving een einde te maken aan al deze corruptieve handelingen.


  Maak melding

 21. Och ik snap het wel hoor. ik snap wel dat deze teringhond wijvenbosch als advizeur nam.
  Bij de verkiezingen schreeuwde hij nog- ik sleep hem bij zijn haren door Paramaribo en het volk juichte. bouters won wijvenbosch (is hij nou wel of geen home) was de vijand die verloor. als ik mijn vijand dicht bij me hou dan kan ik hem in de gaten houden en sturen, was het idee van dit kankergezwel. OOk dit is opgenomen op smartphone, net als de opmerking – ik vergeet niet wat Brunswijk gedaan heeft en zodra ik kan zal ik hem te grazen nemen.


  Maak melding

 22. WAYAMBOLUS….

  Paranoïde en geïndoctrineerde paarse RANDDEBIEL en dorpsidioot.

  Jij bent de laatste die z’n rioolbek mag opendoen.
  Jouw kliek van POLITIEKE KUIKENTJES is uitgekotst door het volk…..internationale ratingburo’s en geldschieters.

  Nooit en nekschot overwogen ????

  T.f.s mongool.


  Maak melding

 23. Zolang de politiek dit blijft toestaan dan verandert er niks. Ze gaan heel wat heilige en veilige huisjes moeten breken.
  20.000 srd ontvangen voor NIKS doen, iedereen wil wel zo geaccomodeerd worden.

  Hoe kan een zichzelf respecterende leider en partij dit nog rechtvaardigen in deze tijd van CRISIS. Al dit soort zaken moet men aan de kaart brengen en drastisch veranderen.


  Maak melding

 24. zakkenvullers, die al een salaris/pensioen hebben van een minister en toch doorbetaald willen worden als adviseur. Stuur ze lekker naar huis en bedank ze voor bewezen (kroeka) diensten. De overheid moet ovegaan tot het betalen van 1 salaris/pensioen aan ambtenaren voor de hoogste functie die ze hebben bekleed, meerder overheidssalarissen zijn uit den boze.


  Maak melding

 25. Wayambo. Joe lobi soekoe trobi en soet faja. Jo piromaantje. Hahahaha. Maar een beetje opo opo en jo hari jo troesoe kan geen kwaad. Enne. Het verleden verklaart het heden. Je moet altijd in je achteruitkijkspiegel kijken ,en natuurlijk vooruit,voordat je een andere richting opgaat.


  Maak melding

 26. Wayambo 15 juli 2020 At 14:26
  Trieste is dat ik jouw niet hoor over de veroorzakers van de problemen.
  =======
  Je moet vooruitkijken, dat zegt de nieuwe regering toch ook. En niet als Mausi en Mausa als een kip zonder kop de hele tijd kakelen.
  ======================================================

  Je lult een beetje in de rondte als een soort popie jopie. Als het maar in je straatje past.
  De ene keer links en dan de andere keer rechts lullen.
  Zit mensen hier niet lastig te vallen met dat gepeupel van je. Je maakt totaal geen indruk en bent alleen maar als een stoorzender bezig. Net zoals de NDP en hun gevolg.


  Maak melding

 27. Santokhi en Brunswijk hebben een adviesoverleg gehad met ex presidenten waarvan Jules Wijdenbosch er één van de drie is geweest. En nu gaat deze Jules Wijdenbosch dus wederom de fout in om zogenaamd overheidsfunctionaris wordt voor het lieve bedrag van 20.000 SRD per maand, wetende dat Suriname het verschrikkelijk moeilijk heeft.

  Santokhi en Brunswijk
  Ik vermoed dat jullie op dezelfde voet verder willen gaan zoals Bouterse “zand erover en kijk naar de toekomst en niet terug”
  Ja Santokhi en Brunswijk dit is het eerste signaal dat er iets niet goed is. De tweede kwam van Joghi die vraagtekens zet bij de benoeming:
  Jogi vindt dat Prahlad Sewdien (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Amar Ramadhin (Volksgezondheid) niet in het regeerteam moesten worden opgenomen.

  Tja Santokhi en Brunswijk hoe komt het dat dit doorgang zal vinden ondanks dat er mensen binnen jullie partij het hiermee niet eens zijn.
  Toekomst zal het leren als Santokhi en Brunswijk de vervolging zullen doorzetten van alle boeven die geld hebben gestolen van de gemeenschap. Ben benieuwd naar Hoefdraad en nu zijn de andere directeur die is gearresteerd en van Trikt en zijn zakenpartner wie van deze gasten zijn vege lijf zal beschermen door te gaan fluiten als een djek (zangvogel die andere vogels dood zingt met een valse slaat.
  De toekomst zal het leren


  Maak melding

 28. Z moderator, dit sta je allemaal toe en een keurig stuk van Xavier d’ Lorean van gisteren heb je verwijderd. Waarom? Omdat zij de grammatica die sommige figuren hier hanteren aan de kaak heeft gesteld.
  Aj dat was erg


  Maak melding

 29. Effe voor de klok van twaalf de zaak juridisch omkleden en zoveel als mogelijk dichtspijkeren. Dit is een situatie die al bijna een decennium gaande is. Zich hierover druk maken op het allerlaatste nippertje, heeft weinig zin. De oppositie destijds, had reactiever moeten handelen. Het lijkt erop dat ze adviseurs waren zonder expliciet als landsdienaar te worden omschreven. Nu wordt het bekrachtigd.Zwart op wit. Het zal dus lastiger worden voor de komende regering hen zonder meer te ontslaan . Omdat er zo vaak om bloed en vergelding geschreeuwd wordt ,is het volkomen logisch dat degenen die nu de macht moeten afstaan, zich op allerlei mogelijke manieren gaan indekken. Het is ook een bijzonder goede uitstel- en vertragingstechniek . De gang naar de rechter zal namelijk niet onbespaard blijven. Dit geldt voor beide kanten.


  Maak melding

 30. …… gaan indekken. Ben je niet goed bij hoofd?
  Staatskas is LEEG, wat begrijp je daar niet aan. LEEG, dat wil zeggen er zit niets meer in.
  En wat lul je nou. Het wordt bekrachtigd. Het heeft een voordeel, want als het niet was bekrachtigd dan was het vrijblijvend en was er geen rechtsgrond. Nu is er wel een rechtsgrond
  wanbeleid


  Maak melding

 31. Goh, als ik naar deze figuren kijk, denk ik aan de zware jongens van donald duck
  maar tegelijkertijd als ik naar eddy kijk a mang djeers mie ka
  kijk ik naar wijdenbosch dan zie ik me piekop


  Maak melding

 32. Voor Bosje is er een mooie plek, Bosje brug om hem aan op te hangen

  Voor Jozefzoon kunnen ze een gat graven en hem met al die verkeerde schoolboeken begraven. Dan heeft ie genoeg om te lezen en wijzer te worden in zijn volgend leven.

  Voor Alibux:
  In 2000 werd Alibux aangeklaagd wegens oplichting van de staat, valsheid in geschrifte en overtreding van de deviezenwet.
  Nu tijd om hem naar Boma te begeleiden.

  Geen wonder dat SU nu een JUNK status heeft met deze 3 JUNKIES als beleidsadviseurs.


  Maak melding

 33. Deze drie heren rieken al naar de aula. Wat voor benoeming krijgen ze dan. Ieder regering benoemt zelf haar adviseurs. Weg met deze boeven!!!!!!!


  Maak melding

 34. Wat een vertoning. Deze hoogbejaarde heren moeten nu plaats maken. Er is een nieuwe generatie aangetreden, waar er geen plaats meer is voor dit drietal Wegwezen!!!!!!


  Maak melding

 35. SANTOKI JE BENT ERNSTIG GEWAARSCHUWD WY HET VOLK GAAN DEZE LAST MINUTE BENOEMINGEN NIET ACCEPTEREN. WY KOMEN MASSAAL OP STRAAT EN LEGGEN HET LAND PLAT COVID OF GEEN COVID. WAT GEBEURT ER. IS DE NDP N BENDE BEESTEN BYELKAAR???? CHAN DE MACHT LIGT BY HET VOLK. HET IS NU OF NOOIT!!!! SAB SA JË DOE NOSO DONDER OP.


  Maak melding

 36. 3 oude boeven Jozefzoon de schande voor de Ndjuka. Wijdenbosch de vloek van Suriname en voor zijn familie die als eerste Surinamer de schatkist plunderde een oude strijdmakker van ddb. Alibux ook al zo een wreed persoon met zijn Kasjoe dromen gestolen vastgoed en gevreesd onder zijn vroegere vrienden. opperpooier in Noord en afperser.
  Het is nu afwachten wanneer me ri ba beleidsadviseur wordt en walterje direkteur van een shippingbedrijf. En niet te vergeten inke zal een inpakfunctie krijgen in het shippingbedrijf want met de oude vos straks achter slot en grendel moet de schoorsteen blijven roken.


  Maak melding

 37. Meanwhile in Suri.
  De verworvenheden van de volkspresident en zijn ndp.
  -laagste rating ooit in de geschiedenis v suri.
  -Grootste armoe ooit in de geschiedenis.
  -Grootste staatsschuld ooit in de geschiedenis
  -Grootste aantal leningen in de geschiedenis.
  -Grootste aantal fam & bekenden geaccommodeerd.
  De cijfers zijn ‘under construction’.

  Graag “het volk”, tap a bankstel. Wat vinden ze hier nou van. Vertel!


  Maak melding

 38. Wayambo 15 juli 2020 At 15:04
  Koos 15 juli 2020 At 14:12
  Vind dat Santhoki per decreet moet regeren om snel de nodige veranderingen door te voeren. Geef de man verregaande macht alleen dan kan Su gered worden.
  =====
  Een soort Vladimir Poetin wil je van Chan zeker maken🤣😂

  ==============================

  Aldus de grootste agoe en dorpsidioot van waterkant. Vertel ons eerst wat 10 jaar regering Bouterse heeft opgeleverd. Je zit vuistdiep in de hol van Bouterse dat je verblind bent geraakt door de paarse evangelie. Mensen zijn voor minder gesprongen vanaf de bosje brug en wat mij betreft spring je van je bijlnerflat af. Mafklapper.


  Maak melding

 39. Landsdienaar in Suriname is iemand die voor het gemak zich ambtenaar noemt.
  En niks doet voor het land en bevolking, o, ja ze zitten constant te koekeloeren, waar en bij wie hij/zij kan stelen!


  Maak melding

 40. Whahahah….agoetigrie kan weer brullen. De weg is nu helemaal open om mpp meervoudige veroordeelde moordenaar bouta en zijn paarse ratten te vervolgen. De wil van het volk moet geschieden. Het zal een zware klus zijn. Maar veel succes Chan. You can do it.


  Maak melding

 41. Paramang. We hebben al 10 jaar gebakken en verbrandde lucht gehad van jouw paarse bende. Wat kan azijn zuurder maken jo paarse djamoe ede met je negatieve inborst? Jouw seniele brallende bijna expresident moet gewoon alle onrechtmatig verkregen rijkdom teruggeven aan de staat. Net als de rest van de paarse roversbende. Dan hebben wij geen IMF nodig. Joe graboe?


  Maak melding

 42. Paraman
  wat deze hond hier nog. Woef wegwezen, jij achterlijk stuk stront. Jouw kankergezwel heeft Suriname aan de rand van de afgrond gebracht en nog steeds komen er lijken uit de kast en dan nog durf je hier je lulverhalen te komen ophangen.
  hmm, ophangen ga je gang doe dat dan de je iets nuttig voor de samenleving


  Maak melding

 43. Su gaat eindelijk weer naar lucht kunnen happen. Tien jaar lang stikte Su in zijn eigen corrupte hebzucht en vernieling van het land.

  Fantastisch dat daar verandering in gaat komen!

  Met een nieuwe ijzersterke leider en de helpende hand van het land aan de Noordzee, heb ik er de volste vertrouwen in dat de economie in ieder geval niet nog verder het dal in gaat. Ook kunnen ze ons goed helpen met het covid probleem.

  Hoera!!!


  Maak melding

 44. Wayambo

  15 juli 2020 At 20:45

  Ma Dini wordt straks ook raadsadviseur namens diaspora😭🤣😂!

  ==========================

  Aldus spuit 11 en vaseline verslaafde Wayambobo


  Maak melding

 45. Moet niet zo moeilijk zijn om deze benoemingen ongedaan te maken want bij 60 jaar krijgt een landsdienaar automatisch ontslag en pensioen. Deze ouwe schurken zijn de 60 al minstens 20 jaar gepasseerd.


  Maak melding

 46. Wayambo graag jouw reactie op deze lijst met leningen. Vertel ons wie is er nu verantwoordelijk geweest voor al deze leningen. En stop aub met je hide and seek games.

  Leningen 2015 (aantal 2)
  Bron: PARBODE 22-4-2020

  Binnenland

  1) Centrale Bank van Suriname SRD 2.498.327.404 / 3,5% rente

  Buitenland

  2) Industrial and Commercial Bank of China Limited 65,297 miljoen US-dollar / 3,5% rente

  Leningen 2016 (aantal 23)

  Binnenland

  3) Zhong Da International Engineering Company (Suriname) N.V. 3,126 miljoen US-dollar / 3,5% rente

  4) Chotelal N.V. SRD 11.358.600 / 5% rente

  5) Combe Markt N.V. SRD 10.609.311 / 5% rente

  6) Hakrinbank N.V. 3,5 miljoen US-dollar / 8,5% rente

  7) Nationale Uitvoerinsbedrijf N.V. SRD 31.874.096,52 / 9% rente

  8) Republic Bank (Suriname) N.V. 5,5 miljoen US-dollar / 10% rente

  9) De Surinaamsche Bank N.V. 30 miljoen US-dollar / 6% rente

  Buitenland

  10) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  11) China Dalian 5,79 miljoen US-dollar / 4,85% rente

  12) Israel Discount Bank Ltd. 4,2 miljoen euro / 2,7% rente

  13) Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A 23,8 miljoen euro / 2,5% rente

  14) Oppenheimer Fund 150 miljoen US-dollar / 8,57% rente

  15) Islamic Development Bank 5,896 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  16) Islamic Development Bank 30,8 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  17) Caribbean Development Bank 50 miljoen US-dollar / 2,97% rente

  18) Inter-American Development Bank 70 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  19) ABN-AMRO 17,2 miljoen US-dollar / 1,95% rente

  20) ABN-AMRO Bank 21,99 miljoen US-dollar / 1,95% rente

  21) Islamic Development Bank 30 miljoen US-dollar / 6% rente

  22) Opperheimer Fund 550 miljoen US-dollar / 9,25% rente

  23) Eximbank China 235 miljoen US-dollar / 2% rente

  24) Islamic Development Bank 20 miljoen US-dollar/ 7% rente

  25) Eximbank China 98,5 miljoen US-dollar / 3% rente

  Leningen 2017 (aantal 16)

  Binnenland

  26) Baitali N.V. 6,9 miljoen euro / 6% rente

  27) Baitali N.V. 8 miljoen US-dollar / 6% rente

  28) N.V. Caremco Holding SRD 34.605.720,22 / 9% jaarrente

  29) Republic Bank 10 miljoen euro / 7% rente

  30) Finabank 24,4 miljoen US-dollar

  31) Finabank 12,5 miljoen US-dollar plus 3.255.000 euro

  32) Republic Bank Suriname 10 miljoen US-dollar / 8% rente

  Buitenland

  33) Caribbean Development Bank 65 miljoen US-dollar / 3,3% rente

  34) Inter-American Development Bank 17,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  35) Inter-American Development Bank 40 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  36) Export-Import Bank of India 8,64 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  37) Islamic Development Bank 35 miljoen US-dollar

  38) Caribbean Development Bank 498.850 US-dollar / 2,5% rente

  39) Oppenheimer Fund 75 miljoen US-dollar / 9% rente

  40) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  41) Islamic Development Bank 35 miljoen US-dollar / 6% rente

  Leningen 2018 (aantal 26)

  Binnenland

  42) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. 18 miljoen US-dollar / 6% rente

  43) Baitali N.V. SRD 3.401.100 / 9% rente

  44) Trustbank Amanah 1,4 miljoen euro / 5% rente

  45) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente

  46) Baitali N.V. 43,5 miljoen US-dollar / 5% rente

  47) Baitali N.V. 11,9 miljoen US-dollar / 5% rente

  48) Baitali N.V. 2,3 miljoen US-dollar / 6% rente

  49) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. SRD 4.760.595 / 9% rente

  50) Tjongalanga 6,2 miljoen US-dollar / 6% rente

  51) Caremco Holding 5,3 miljoen US-dollar / 5% rente

  52) Trustbank Amanah 1,9 miljoen euro / 5% rente

  53) Trustbank Amanah 3,8 miljoen US-dollar / 5% rente

  54) Trustbank Amanah 1,9 miljoen US-dollar / 5% rente

  55) Trustbank Amanah 2 miljoen US-dollar / 5% rente

  56) Tjongalanga 5,1 miljoen US-dollar / 5% rente

  57) Tjongalanga 7,6 miljoen US-dollar / 5% rente

  58) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. 18 miljoen US-dollar / 6% rente

  59) Nationaal Uitvoeringsbedrijf N.V. SRD 9,5 miljoen / 9% rente

  60) Kuldipsingh 16 miljoen US-dollar / 5% rente

  Buitenland

  61) Israel Discount Bank Ltd. 3,1 miljoen euro / 4,85% rente

  62) Banca Monte dei Paschi di Siena in Italië 17,8 miljoen euro / 2,5% rente

  63) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  64) Inter-American Development Bank 20 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  65) Caribbean Development Bank 29,8 miljoen US-dollar / 3,8% rente

  66) Export-Import Bank of India 27,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  67) Export-Import Bank of India 3,5 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  Leningen 2019 (aantal 23)

  Binnenland

  68) Hakrinbank N.V. 40 miljoen euro / 1% rente

  69) Surinaamse Volkscredietbank 40 miljoen euro / 1% rente

  70) Waterwoodexport Sewcharan & group 8,9 miljoen euro / 2% rente

  71) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente

  72) Trustbank Amanah 952.380 US-dollar / 5% rente

  73) Aloe oil Bedrijven Groep SRD 12,7 miljoen / 9% rente

  74) S. Main Transport SRD 45,7 miljoen / 9% rente

  Buitenland

  75) The OPEC Fund for International Development 26 miljoen US-dollar / 4,6% rente

  76) The OPEC Fund for International Development 6 miljoen US-dollar / 4,6% rente

  77) International Bank for Reconstruction and Development 23 miljoen US-dollar / 1,4% rente

  78) Export-Import Bank of India 11,1 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op zes maanden

  79) Israel Discount Bank Ltd. 1,6 miljoen euro / 2,5% rente

  80) Israel Discount Bank Ltd. 9,3 miljoen euro / 2,1% rente

  81) Credit Suisse 8,85 miljoen euro / 3% rente

  82) Credit Suisse 57,5 miljoen euro / 1,6% rente

  83) Agence Française de Developpement 5 miljoen euro Rente gebaseerd op zes maanden

  84) Israel Discount Bank Ltd. 12,5 miljoen euro / 2,1% rente

  85) Israel Discount Bank Ltd. 2,2 miljoen euro / 2,5% rente

  86) International Bank for Reconstruction and Development 35 miljoen US-dollar / 1,4% rente

  87) International Islamic Trade Finance Corporation 25 miljoen US-dollar / 3,5% rente

  88) Islamic Development Bank 41,3 miljoen US-dollar

  89) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar Rente gebaseerd op drie maanden

  90) Export-Import Bank of India 15 miljoen US-dollar / 1,5% rente

  Leningen 2020 (aantal 2)

  Buitenland

  91) Inter-American Development Bank 30 miljoen US-dollar

  92) Inter-American Development Bank 10 miljoen US-dollar. Al deze bedragen zijn merendeels geïnvesteerd in productieve bedrijven: cassavefabriek, ananasfabriek, suikerfabriek (minister Algoe), SLM, Telesur ,EBS , Salaris DNA en Ministers, etc etc. Totale winst na break even point is bij CBvS bekend.


  Maak melding

 47. Koos 15 juli 2020 At 22:29
  Wayambo graag jouw reactie op deze lijst met leningen. Vertel ons wie is er nu verantwoordelijk geweest voor al deze leningen. En stop aub met je hide and seek games
  =====
  DDB heeft grote voorraad vaseline ermee gekocht in China om voor die vrouw van jou te smeren!!!


  Maak melding

 48. Even inventariseren: Alibux geboren 30-11-1948 (72 jaren oud) reeds 12 jaren met pensioen
  Wijdenbosch geboren 2-5-1941 (79 jaren oud) Reeds 19 jaren met pensioen
  Herrieberg geboren 1938 (82 jaren oud) Reeds 22 jaren met pensioen
  Jozefzoon waarschijnlijk geboren1940 (80 jaar oud) reeds 20 jaar met pensioen.

  Vraag wat voor economische waarde hebben deze figuren nog?
  Ik wil mij niet schuldig maken aan leeftijdsdiscriminatie, maar deze mensen zijn op. Ze kunnen dus geen economische bijdrage meer leveren. Ze handelen in strijd met de personeelswet en pensioenwet van Suriname. regering jaag ze weg wegens ongeschiktheid.


  Maak melding

 49. Wayambo, je blijft dus hangen in je hide and seek modus. Kenmerkend voor een NDP-er.
  Chan gaat afrekenen met stelende NDP-ers. Straks is er een massale run op pampers onder de paarse kliek.


  Maak melding

 50. Wat gebeurd is, is gebeurd!!!, zegt Chan. Niks terug draaien, maar vooruit kijken!! Ik benieuwd wat de positie van desie en ingrid wordt en wat hun salaris wordt!!! Ik heb altijd gezegd en blijf het zeggen…,in Su is alles mogelijk!!!


  Maak melding

 51. Als de regeringen olv van Bullshit Bouta zo geweldig was dan was Suriname nu niet failliet.
  Desi de duivel Bouterse heeft Suriname gemaakt tot internationaal wanbetaler.
  Het volk leeft in armoede maar zijn vrienden krijgen vette salarissen voor niks.

  Deze kl**tzakken moeten nu keihard afgestraft worden.

  Wij willen gerechtigheid.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 52. Paraman 16 juli 2020 At 03:54
  Koos…besteed jou liever om jou Sherifvtevhelpen met zijn losse beloftes te vercullen.
  ======================================================

  Ik zou graag die Nationale Dieven Partij willen zien door regeren. Ze wisten niet hoe snel ze het land moeten overdragen nu het door hun toedoen tot de grond failliet is gemaakt.
  Dus kom alsjeblief niet met die populistische prietpraat van wat die paarse rioolratten voor elkaar hebben gekregen. Want daartegenover staat heel nadrukkelijk de armoede van het volk.


  Maak melding

 53. Sabaku
  Ik kan me volledig vinden in jouw reactie. Ik vees dat er nog wat lijken tevoorschijn zullen komen en dat als het op afbetalen van rente en schulden komt, Suriname niets heeft.
  Het volk zal niet accepteren dat ze moeten lijden, terwijl de schurken lachen.
  Als de regering wil dat het volk enigszins begrip toont voor de verschrikkelijke situatie dan zal dat alleen het geval zijn als deze mannen achter slot en grendel zitten.
  Eventueel op de vlucht….


  Maak melding

 54. Wayambo 15 juli 2020 At 22:36
  Koos 15 juli 2020 At 22:29
  Wayambo graag jouw reactie op deze lijst met leningen. Vertel ons wie is er nu verantwoordelijk geweest voor al deze leningen. En stop aub met je hide and seek games
  =====
  DDB heeft grote voorraad vaseline ermee gekocht in China om voor die vrouw van jou te smeren!!!
  ++++++++++++++++++++++++++++++
  Vasseline helpt hem niet om wat standing in zn slurf te krijgen hoor Waldo! Je bent hoogstwaarschijnlijk nog jong en ket de gevolgen van prostaatproblemen op de lange termijn niet.


  Maak melding

 55. Deze regering zal helaas niets meer kunnen doen voor de patiënt Suriname
  De ganggreen is in een te ver gevorderd stadium
  Bouters heeft geleerd van de vorige keer en weet dat dit zijn laatste termijn was.
  Over maximaal vijf jaar is hij dood.
  Zijn leuze was; als ik Suriname niet kan krijgen dan zal niemand haar krijgen

  (en het achterlijke volk met daarin de bekenden dwazen zoals devil, robg, pariaman juichen)


  Maak melding

 56. @paraman,

  Misschien ben je niet op de hoogte van de uitlating van een overleden DNA- lid van de NDP in DNA. Zijn naam is Kenneth Moenne. Hij had toen in DNA gezegd tegen regering Venetiaan: ” moet het volk van Suriname brood met asfalt gaan eten”. Hiermee doelde hij op het asfalteringsproject die door de regering Venetiaan was geinitieerd samen met Dalian 1 en 2. Deze asfalteringswerkzaamheden waren relatief goedkoper en betere kwaliteit dat wat tijdens hondje baas bouta is gedaan. Tijdens Venetiaan was de gehele oost- west verbinding(albina- meerzorg) geasfalteerd voor us$110 milj, hetgeen neerkomt op us$1. 2milj. Door hondje baas bouta is een higway aangelegd van ongeveer 7 km en de kosten zijn meer dan US$60 milj. Zie daar het groot verschil.
  Laat een ding duidelijk zijn. Regering hondje baas bouta heeft geen enkele huis gebouwd. Het zijn de aannemers die dat hebben gedaan en verkocht aan het volk in harde valuta. In sommige gevallen heeft de SPSB gefinancieerd. tegen een lage rente. Tijdens Venetiaan periode hoefde de staat geen huizen te bouwen. Het volk was zelf in staat om huizen op te zetten tegen een rente van 5 %. Denk ook aan het lisp programma. Waar is dit programma heden ten dagen??. Zo kan ik heleboel zaken aanhalen en een vergelijking maken hoe slecht de regering onder hondje baas bouta het gedaan is. In verhouding Venetiaan vs hondje baas boua = een leeuw vs een mier.


  Maak melding

 57. Ophangen deze vieze vuile beesten.geen grap met deze boeven maken.allemaal een flink pak slaag geven.ze hebben niets en ook niets voor het land gedaan.die ene smeerlap heeft een brug naar zijn smerige naam benoemd.alles terugdraaien.oh wat een roofdieren.maak mij zo boos dat mijn bloeddruk gelijk hoger is.waar is Abraham,mensen niet slapen voor deze schoft,hij is zeker aan het onderhandelen om te vluchten.wat erg wat erg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.