Rutte feliciteert Santokhi en kijkt uit naar goede samenwerking

19
Premier Rutte

De Nederlandse minister-president Mark Rutte heeft dinsdag tijdens een call, de persoonlijke felicitaties overgebracht aan de gisteren gekozen nieuwe president van Suriname Chan Santokhi. Rutte zei via Twitter uit te kijken naar een goede samenwerking.

Zojuist een hartelijk gesprek gehad met Chan Santokhi, die deze week is verkozen tot president van Suriname. We spraken onder meer over het aanhalen van de band tussen onze landen en over de impact van covid-19. Ik wens hem veel succes en kijk uit naar een goede samenwerking” aldus Rutte op Twitter.

Inmiddels hebben de leiders van Frankrijk, Amerika, China en Brazilië de Surinaamse president-elect gefeliciteerd. Vanmiddag werden door de vice-president de namen van de nieuwe ministers bekend gemaakt.

19 REACTIES

 1. Gelukkig heeft Nederland de 19 zoveel Miljoen vastgehouden met wat goeie wil is er wwat rente bijgekomen of bovenop gezet door Nederland. Het is niet veel maar vele druppels vullen een vat.


  Maak melding

 2. Ik heb ook de twitter reacties gelezen, maar ik zag geen racistische reacties. Was meer in de trant van dat de Nederlanders ervanuitgaan dat Rutte een zak geld aan Santokhi gaat “geven”.
  En als ik het bericht van Rutte lees dan komt dat niet echt zo over dat er een zak met geld richting Suriname komt…

  Ik ben niet voor een gift. Gewoon een lening. Een lening is niet geld weggeven. Chan heeft sowieso geld nodig om het land te kunnen draaien. Als er goede afspraken gemaakt kunnen worden dan moet Nederland daar wel mee kunnen instemmen. Gewoon zakelijk. Het geld krijgen ze weer terug, inclusief rente.


  Maak melding

 3. =Ik ben blij voor land en volk. Dit heb ik ook gelezen in de krant.
  Bouterse, zijn adviseurs, Hooghart Boefdraad en nog velen, jullie hebben het land in grote rotzooi gebracht en kijk nu wie gaat helpen.

  Dit is een tekent dat ze NIETS van Bouterse moesten hebben.

  De Verenigde Staten (VS) en Nederland hebben de helpende hand geboden bij het oplossen van de financiële crisis in Suriname. Dat heeft de gekozen president Chan Santokhi meegedeeld tijdens een persconferentie in Mariott Hotel. Met de Nederlandse premier, Mark Rutte, is afgesproken dat er vrijdag op ministerieel niveau overleg zal plaatsvinden. Bij het herstellen van de bilaterale relaties zal wederzijds respect en wederzijds voordeel de rode draad zijn.

  Welkom een ieder die wilt helpen.


  Maak melding

 4. Als het een soort Marshallhulp if lening of wordt ever wordt van Rutte aan Santokhi. Ik ben er blij mee.

  Nederland is een handelsland, domineesland, dus koopman of dominee, wellicht beiden.

  Suriname mag heel blij zijn dat we een gezamenlijke geschiedenis hebben. Ik denk dat Nederland ook internationaal wat criminaliteit/ drugshandelsbestrijding ook wil scoren en dat er om het hoofd van wanted gevraagd zal worden.

  Wat gezegd moet worden Nederland is wel het Mekka van drugs in de wereld en er wordt veel geld mee verdiend.

  Rutte weet dat de band met Suriname wel voordelen voor Nederland gaat bieden, oa natuurlijke rijkdommen, ecotoerisme, olievondsten, zelfde taal spreken, Surineds in Nederland, een gedeelte gezamenlijke geschiedenis, die Suri’s zijn wel grappig met hun accent, een stukje Nederland in Latijns-Amerika, er valt voor Nederlandse ondernemingen daar veel te verdienen, een dochte van Koning Wim kan wel met een Suri trouwen en dan is Suriname weer van Nederland, enz.


  Maak melding

 5. Suriname gaat financiële hulp krijgen van Nederland en de Verenigde Staten:

  Hier ben ik zeer content mee: ALS DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR DE VERKIEZING HAD GEWONNEN ZOU SURINAME FLUITEN NAAR DEZE HANDREIKING VAN NEDERLAND EN DE VS.

  NEDERLAND EN DE VS ZIJN ONZE VRIENDEN IN NOOD.

  3X HOERA VOOR SANTHOKI: ALDUS DE KROESHARIGE SURINAMER.


  Maak melding

 6. Prachtig zo’n frisse wind. Suriname moet zich niet gaan blind staren op gratis hulp (geld). Niets is gratis in deze wereld en er zal door Amerika en Nederland harde eisen aan eventuele leningen worden gesteld.


  Maak melding

 7. Suriname en Nederland moeten op alle mogelijke vlakken samenwerken. Niet alleen op financieel en materieel gebied maar ook bijv op uitwisseling van kennis en kunde in o.a. onderwijs, zorg, veiligheid, IT, techniek, etc.
  Suriname is wel onafhankelijk maar moet ook zelfstandig worden. Dus met medewerking van ontwikkelde landen veel meer investeren in eigen kunnen en in het eigen menselijk kapitaal.

  Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 8. Waar zijn de zgn “bevriende landen” van de paarse Bouta-maffia nú?????

  De paarse ja-knikkers, klaprunderen en meelopers, zoals WayamBOLUS, Paki-RAT-igri, RobGay, Wendy en Domsco moeten nu vooral hun paranoïde, geïndoctrineerde stinkbek de komende 5 jaar stilhouden.


  Maak melding

 9. Ik denk niet dat Nederland zo gek is om zomaar circa € 200 miljoen jaarlijks in Caribisch Nederland te stoppen! Kijk maar naar de VWS-begroting!


  Maak melding

 10. Het zal ook goed zijn als Nederland de eventuele “geheimen” die bewaard zijn mbt tot de sergeantencoup openbaar maakt.
  Dit zal ten goede komen voor het vertrouwen, de wederzijdse acceptatie, respect en verbroedering.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 11. als de vs en nl suriname steunen, moeten ze dat never nooit niet doen met giften en gratis rommel.
  want zo leert de surinamer niets opbouwen en blijven ze met de slaven mentaliteit zitten.
  zorg dat de surinamer kijkt naar de dag van morgen ipv leven van dag tot dag.
  zorg dat de surinamer verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen daden en werkzaamheden.
  leer de surinamers een goede werk-mentaliteit aan dat werken loont, ipv eeuwig het handje ophouden bij lanti.
  iets wat je opbouwt met hard werken, slim financieel aanpakken en spaarzaam zijn gaat langer mee dan het eeuwige afwachten met je hand op houden.
  Suriname…..laat je potentieel zien… en schud die achterlijke paarse mentaliteit van je af.
  Show the world what you are made of…. and surprise the world


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.