Marinus Bee nieuwe voorzitter parlement Suriname

13
Marinus Bee nieuwe voorzitter parlement Suriname
Marinus Bee (midden) tijdens een korte religieuze handeling in DNA.

Vanmorgen is assembleelid Marinus Bee van de ABOP gekozen als nieuwe voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) van Suriname. Bee neemt de hamer over van DNA voorzitter Ronnie Brunswijk die gisteren gekozen werd als vice-president van het land.

Scheidende vice-president Ashwin Adhin was er ook bij vanmorgen. Hij sprak lovend over Bee en noemde hem iemand die zeer correct is en zich nimmer heeft misdragen. Marinus Bee is een waardig en waarlijke voorzitter van het hoogste college van Staat zei de vp.

Marinus Bee (Moengo, circa 1971) is een Surinaams sportbestuurder en politicus. Als bestuurder was hij tien jaar lang voorzitter van de Albina Sportbond. Hij rondde een bachelorstudie in de rechten af en zit al 10 jaar in het Surinaamse parlement.

Bee neemt de hamer in ontvangst van Dew Sharman vice-voorzitter van de Assemblee

13 REACTIES

 1. Ik ben echt benieuwd wat dit kabinet zal klaar spelen de komende periode. Chan Santokhi zal de lijnen strak moeten houden.

  Het is wel opvallend stil in het kamp van de NDP. En de overdracht is heel “smooth” gegaan. En nu blijkt dat de NDP onderdak krijgt bij de ABOP.
  De VHP en NPS mogen nu al rekening houden dat de ABOP bij de volgende verkiezing een nog grotere tegenstaander zal zijn. Zij zullen nu al hun aanhang in het binnenland moeten vergroten.

  Santokhi moet uitkijken dat hij niet zijn eigen benen kapt. Hoe betrouwbaar is Brunswijk ?

  De kleine politieke partijen moeten nu ook al nadenken over de volgende verkiezingen. Zij zouden ook kunnen samenwerken onder 1 bestuur.

  Voorlopig gaan we het met deze regering moeten doen VHP, ABOP, NPS en PL.
  Ik hoop het beste maar ik hou mijn hart vast.

  Nogmaals Chan Santokhi, het volk rekent op u. Laat Suriname niet vallen. Indien nodig vervroegde verkiezingen maar geen samenwerking met de NDP onder de vlag van de ABOP.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 2. Als VHP het land weet te redden zal Abop geen match zijn. Ik heb alle vertrouwen in excellentie Santhoki. De VHP heeft genoeg deskundigheid om Suriname uit het dal te trekken.


  Maak melding

 3. Para Express
  En nu blijkt dat de NDP onderdak krijgt bij de ABOP.

  Para Express
  Op grond waarvan plaats jij deze conclusie?

  Je doet overkomen dat met de hierna aangegeven opmerking
  “Nogmaals Chan Santokhi, het volk rekent op u. Laat Suriname niet vallen” alsof Chan Santokhi even de wensen van het volk zal doen uitkomen.
  Tegen de 1e opmerking geef je reeds aan dat dit een moeilijke klus worden zal omdat jij Para express nu al de ABOP toedicht dat die onderdak zal geven aan de NDP (of andersom).

  Ik hoop dat jou opmerkingen / conclusies niet bewaarheid zal worden m.b.t. de NDP want dan zal Chan Santokhi het dubbel zo moeilijk krijgen door zowel zijn vrienden als vijanden in de gaten te houden.


  Maak melding

 4. Bigi Sma 14 juli 2020 At 18:39

  Laten we hopen dat ik ongelijk heb en dat Bordo, de rechter hand van Brunswijk niet gezegd heeft wat hij gezegd heeft.

  En inderdaad, indien Brunswijk werkelijk een dubbele agenda heeft en achter de schermen samenwerkt met de grote jongens van de NDP dan heeft Chan Santokhi het extra moeilijk.

  Maar laten we hopen dat ik ongelijk heb. Voorlopig zullen we het er hiermee moeten doen. Het volk heeft het meeste vertrouwen in Santokhi gesteld dus het volk rekent op hem.


  Maak melding

 5. Die Bordo kan beter met z’n gouden microfoon en z’n gouden sieraden optreden als Joker ipv zomaar uitspraken te doen. Ik zie hem bijna als de Misikaba versie van ABOP, alleen met veel bling bling en geen Ollans…

  Geen disrespect naar de andere marrons toe, maar ik mag die bordo echt niet.


  Maak melding

 6. Het ABOP-volk is uit een ander koek gesneden dan het NDP-volk.
  Het ABOP-volk heeft meer zelfrespect en waardering voor het land dan het NDP-volk.
  Het ABOP-volk heeft ook als eerste gekozen voor hun vrijheid. Het zal daarom zonde zijn als zij dat gaan verruilen en zich laten mengen met het hebzuchtige en criminele NDP-volk.

  De grote jongens die de NDP hebben gesteund om hun criminele praktijken te camoufleren zijn nu opzoek naar een ander politieke partner.

  Brunswijk heeft nu een gouden kans om te rehabiliteren en iets te betekenen voor het land en zeker ook voor de marrons. Maar als hij zaken gaat doen met NDP-ers die Suriname bankroet hebben gemaakt alleen voor macht verdient hij geen respect.

  Politiek Suriname moet schoongeveegd worden dat is ook in het belang van de marron gemeenschap.


  Maak melding

 7. NDP stil? Achter de schermen heeft bouta garanties bedongen ten gunste v ndp’ers. Let maar op. Belazerij v t volk gaat gewoon door.


  Maak melding

 8. Hij staat erbij als een achterlijke idioot.
  Er zijn waarschijnlijk bepaalde afspraken gemaakt, kom je in een corrupt land helaas niet onderuit, maar Sheriff Chan, gaat hem zeker in de gaten blijven houden.🙄👀


  Maak melding

 9. Garanties bedongen?
  Op basis waarvan? Hij is weggevaagd. Hij heeft HELEMAAL niets in te brengen.
  Hij loopt met z’n apepakkie als Arnold Ridley van Dad’s army.

  Het probleem met Suriname is dat niemand iets durft te doen, omdat ze allemaal dieven zijn en dus bang zijn dat hun rotzooi ook boven tafel komt
  Santokhi misschien niet, maar binnen de partij vast wel.


  Maak melding

 10. Chan, je hebt transparantie belooft, waarom komen al die graaiers weer op posities waar ze niet horen, om verder te kunnen gaan met hun corruptie, is dat de bedoeling, dan hadden we net zo goed met die paarse ratten verder kunnen gaan. Je stelt ons heel erg teleur, meneer de President Chan. Iedereen die nu in de regering komt moet een onbeschreven blad zijn. Of is dat vandaag de dag een onmogelijke opgave, in Suriname ,om zo iemand te vinden, en is iedereen in Suri sowieso al besmet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.