dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameMarinus Bee neemt vandaag voorzitterschap DNA over

Marinus Bee neemt vandaag voorzitterschap DNA over

-

Does Travel - naar Suriname

Nu Ronnie Brunswijk maandag 13 juli gekozen is als vice-president van Suriname, zal hij het voorzitterschap van het Surinaamse parlement moeten neerleggen. De ABOP-leider wordt hierdoor de kortst zittende Assembleevoorzitter van Suriname.

In een spoed convocatie van De Nationale Assemblée (DNA) is bekend gemaakt dat de nieuwe voorzitter van DNA vandaag, dinsdag 14 juli, gekozen wordt. Dit gebeurt tijdens een openbare vergadering om 10.00u ’s morgens. Brunswijk’s partijgenoot Marinus Bee (foto) wordt gekozen en neemt het voorzitterschap over.

Marinus Bee (Moengo, circa 1971) is een Surinaams sportbestuurder en politicus. Als bestuurder was hij tien jaar lang voorzitter van de Albina Sportbond en is hij voorzitter van de voetbalclub SV Papatam. Hij rondde een bachelorstudie in de rechten af.

Bee zit namens de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) voor het district Marowijne in De Nationale Assemblée.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Slechter dan Mw Geerlings Simons kan de heer Bee het niet doen. Ik heb vertrouwen dat de heer Bee niet zijn ambt vervult met een Abop pet op. De voorzitter dient onafhankelijk te zijn. Mw Simons liet keer op keer blijken dat ze alleen de belangen van de Ndp diende. Walgelijk.


  Maak melding
 2. Meneer Bee behoeft met niemand vergelijkt te worden.
  Want ieder mens is anders van denken en doen.
  Geef hem de ruimte om zijn kunnen te tonen en
  en probeer hem niet naar jouw wil te vervormen.


  Maak melding
 3. Offtopic

  Fitch heeft Sueiname beoordeeld tot het laagste niveau, RD (restrictive default status), wat inhoudt dat het land zijn schulden in buitenlandse valuta niet kan betalen. Suriname gaat van een C-notering naar RD. Met andere woorden het land is failliet.

  Graag reactie van Wendy, RobG, Damsco, Wayambo en al die andere NDP aanhangers. De NDP heeft het land vernietigd. Suriname wordt nu gedwongen om zaken te doen met het IMF en de bevolking gaat een hoge prijs betalen.


  Maak melding
 4. Vandaag las ik op Starnieuws dat de ondervoorzitter van de ABOP, de heer Martinus ( Bordo) aan zijn achterban heeft beloofd dat de tarieven van benzine en elektriciteit omlaag gebracht zullen worden. Dit is een zeer valse belofte, omdat er op dit moment nog geen totaal beeld is van de financiële puinhoop die de nieuwe regering zal aantreffen. Ik ben bang dat de ABOP op dezelfde voet wil doorgaan als de NDP: meer uitgeven dan er binnen komt, populistische maatregelen nemen, om de achterban tevreden te houden, terwijl er enorme schulden moeten worden afgelost. Hoe wil de ABOP dit gaan subsidiëren vraag ik mij af. Ik constateer dat integere zwarte intellectuelen zwijgen terwijl het land gekaapt wordt door personen die weinig verstand hebben van besturen.


  Maak melding
 5. Meneer Bee heeft onlangs een mba ontvangen daarnaast heeft hij de bachelor’s in law.(L LM). Hij met zijn rustige stem , kennis en politieke ervaring is uitermate geschikt voor de funktie. Ik wens hem succes.


  Maak melding
 6. Alle gestolen geld moet terug in het landkast. De 26 coalitie leden van Vorige regering en de ministers moeten hard aangepakt worden. ze moeten verklaren waar het gestolen gelden zijn gegaan.
  Sluit de NDP Rovers op. Waar is de Abdoel gebleven met steeds aanroepen Suriname kan meer lenen!.


  Maak melding
 7. Die hele speech van Brunswijk in het DNA over zijn voorzitterschap was dus een show, want hij had allang in zijn hoofd gezet om VP te worden.

  Ik heb het interview met Bordo gelezen en een gedeelte valt toch wel op;
  —–“Het moet niemand verbazen als bijvoorbeeld HVB-voorzitter Mike Noersalim zou besluiten om de ABOP te ondersteunen. Er is ook ondersteuning gevraagd aan de NDP-toppers André Misiekaba en Sergio Akiemboto. Er moet volgens Martinus samengewerkt worden, opdat het beter gaat met het land”‘—–

  Hij heeft het verder ook over verlaging van brandstof en de stroomrekening. Een “politicus” die kan dan wel die uitspraak doen, maar het is populistische podiumtaal. Je kunt niet zomaar brandstof en stroom verlagen, misschien wil hij die mensen hun rekeningen betalen of brandstof sponsoren dan…

  Niet om anderen als minder te zien, maar die Bordo dat is pas iemand die niet eens de moeite neemt om Nederlands te spreken. In elk interview na soso Sranan Tongo. Brunswijk doet tenminste zijn moeite maar Bordo, gewoon een aansteller en aandachtstrekker. Kan ik echt geen politicus noemen.
  Echt een wereld van verschil met Bee en Belfort.


  Maak melding
 8. Bee is een van de verraders van El Vene.De marrons hebben van de assemblee een inlandse speelplaats gemaakt.Ze mogen dan een diploma hebben maar moeten nog leren om de opgedane kennis te gebruiken ten goede van hun zelf en het volk.


  Maak melding
 9. Beste ABOP-ers,
  Brunswijk en Bordo zijn machtsgeil. Kijk uit met jullie leiding !
  Er is wel degelijk een Leonsberg-akkoord, de ABOP gaat alle patjakkers van de NDP huisvesten om in 2025 regeermacht te krijgen. De NDP komt terug in de schaduw van Brunswijk.

  Bee en Belfort, laten jullie jezelf en jullie achterban niet misbruiken !

  Wij willen een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding
 10. Nu alles bijna in place is voor de nieuwe regeringscoalitie: VHP, ABOP, NPS, PL, Zijne Excellente President Chandrikaperkash Santokhi, Vice – President Zijne Excellentie Ronny Brunswijk, dr. Gegory Rusland, Paul Somohardjo, Voorzitter DNA Marinus Bee, Coalitie met 33 DNA-leden, de democratische rechtsstaat weer in place is, de trias politica, Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht, de Grondwet in stand en Invernationale Verdragen wetten zijn waar alle Surinamers ondergeschikt zijn en zich aan moeten houden.

  Het is nu de hoogste tijd dat de Surinamers nu worden heropgevoed:
  oa, je aan de wetten houden van de grondwet en ook Internationale verdragen,
  – respect, normen, waarden,
  – werken voor je geld, alle .Surinamers moeten gaan sparen, kinderen vanaf de lagere school moet dit worden bijgebracht,

  Verder
  – iedere Surinamer moet aan landbouw gaan doen op zijn erf,
  – in de geschiedenisboeken van Suriname moet nu vermeld worden dat ddb een zeer grote en gevaarlijke crimineel is en in zo snel mogelijk in de gevangenis moet worden opgesloten,

  – 25 februari 1980 geen vrije dag meer is, maar een gewone werkdag en de Surinaamse vlag op die dag halfstok zal staan, als teken van de staatsgreep dat Suriname vernietigd heeft, een dag waarop Surinamers stil moeten staan en terug denken aan de dictatuur 25 februari 1950 tot 25 mei 2020,

  ddb wordt zo snel mogelijk door de politie opgehaald om veilig in SB voor 20 jaar de gevangenisstraf uit te gaan zitten,

  Surinamers moeten worden heropgevoed om goede burgers te worden. Naar school gaan en studeren is heel belangrijk, ondernemen, productie gericht op export, opleidingen goed afstellen op de natuurlijke hulpbronnen, ook voor de werkgelegenheid.

  Op het voormalige terrein van het Hoofdbureau van Politie aan de Waterkant zal een politiepost voor bikers voor de politie worden gemaakt,

  op het voormalige terrein van

  Surinamers moeten weten


  Maak melding
 11. – 25 februari geen vrije dag meer is, maar een gewone werkdag en de Surinaamse vlag op die dag halfstok zal staan, als teken van de staatsgreep dat Suriname vernietigd heeft, een dag waarop Surinamers stil moeten staan en terug denken aan de dictatuur 25 februari 1980 tot 25 mei 2020,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES