Dit zijn de ministers in het nieuwe regeerteam van Suriname

27

Tijdens een persconferentie vanmiddag in het Marriott Hotel in Paramaribo, zijn de namen van het nieuwe regeerteam in Suriname officieel bekend gemaakt. Vice-president Ronnie Brunswijk maakte de namen van de volgende ministers bekend:

Buitenlandse Zaken – Albert Ramdin,
Binnenlandse Zaken – Bronto Somohardjo,
Defensie – Krishna Mathoera,
Openbare Werken – Riad Nurmohamed,
Volksgezondheid – Amar Ramadhin,
Financiën en Planning – Armand Achaibersing,
Arbeid en Jeugd – Rishma Kuldipsingh,
Landbouw, Veeteelt en Visserij – Prahlad Sewdien,
Justitie en Politie – Kenneth Amoksi
Regionale Ontwikkeling en Sport – Diana Poki
Economische Zaken – Saskia Walden
Natuurlijke Hulpbronnen – David Abiamofo
Transport, Communicatie en Toerisme – Albert Jubithana
Sociale Zaken en Volkshuisvesting – Hanief Ramsharan
Grondbeleid en Bosbeheer – Gracia Emanuël,
Onderwijs, Wetenschap en Cultuur – Marie Levens
Ruimtelijke Ordening en Milieu – Sylvano Tjong-Ahin

27 REACTIES

 1. Hopelijk gaat niemand meer zeuren over te weinig dit of teveel dat . Het zijn allemaal Surinamers waarvan wij moeten uitgaan dat zij het beste met het land voor hebben.


  Maak melding

 2. Binnenlandse Zaken – Bronto Somohardjo,
  Nauwelijks ervaring, behalve een grote mond, en een gedegen opleiding om op zo een niveau te kunnen acteren. Het is niet hetzelfde als een Ons belang te runnen noch een bamie en saoto tent

  Landbouw, Veeteelt en Visserij – Prahlad Sewdien,
  Heeft genoeg belang in zijn persoonlijke beurs dus is het afwachten hoe lang het zal duren eer hij dezelfde geluiden zal moeten aanhoren die hetzelfde klinken als in de NDP regeer periode.

  Justitie en Politie – Kenneth Amoksi
  Ben benieuwd hoe deze kers verse minister zich zal inzetten en moeite zal getroosten om Hoefdraad en consorten re vervolgen en trachten het gestolen geld terug te brengen.
  Een gezegde “bescherm hen die jou zouden kunnen schaden” is hier van toepassing

  Natuurlijke Hulpbronnen – David Abiamofo
  Laten wij hopen dat hij dus niet alleen mofo heeft maar ook durf om de rijkdommen daar te laten gelden / komen waar ze thuis horen namelijk Suriname en haar inwoners


  Maak melding

 3. Off topic

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanmorgen de algemeen secretaris van de Centrale Bank van Suriname, mevrouw Faranaaz Alibaks Hausil aangehouden en in verzekering gesteld. De redactie van De West verneemt, dat Hausil verklaringen heeft afgelegd die in strijd met de waarheid zijn.

  Hausil is aangehouden in het kader van het onderzoek van het OM, waarbij Robert van Trikt en Gillmore Hoefdraad, ervan worden verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van artikel 18 en 21 van de Bankwet en artikel 13 van de Anti Corruptiewet. Hoefdraad wordt ook ervan verdacht, zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting. Zulks naar aanleiding van het feit, dat Hoefdraad op 26 juni 2019 (8) acht panden heeft verkocht aan de CBVS voor Euro 45,000,000.00 en op 20 september 2019 nog eens (9) negen panden voor Euro 60,000,000.00. Naar verluidt wordt de algemeen secretaries van de Centrale Bank als voormeld, nu gezien als een mede verdachte in de zwendel met de aankoop van het onroerendgoed van de overheid.

  Nu nog de vuile RAT Boefie aanhouden


  Maak melding

 4. @Bigi Sma – je heb een punt als het om gedegen opleiding. ik wil je eraan herinneren dat op Finance de rechter hand van Hoefdraad, Dhr Donovan Bruyne niet eens de LTS heeft afgemaakt en Notabene 10 jaren terug door ICE ” Immigratie dienst” van USA als ongewest illegaal immigrant naar suriname is gedeporteerd.
  jij nu? daar hoor ik niks van. begrijp je nu waarom Finance helemaal kapot is gemaakt, omdat er geen capabele mensen daar zaten. Dat soort poppenkast komt alleen voor in Bananen Replubliek voor.


  Maak melding

 5. Vhp accomodeerd personen als minister ,die de vhp financiële ondersteuning hebben gegeven, denk aan aan dat ding dat als minister van lvv is aangewezen,en hier begint de corruptie,heeft zijn ministerszetel gekocht,
  Pl zet eentje neer op binnenlandse zaken, dit ding is nauwelijks zijn pampers uit.
  Maar ach familie gaat voor blijkt in de pl. Zijn maar 2 van zovele die niet als minister mochten worden benoemd, maar wat valt er te verwachten als we Een vp aanstellen dat op de opsporingsdienst staat.

  SU waar ga je heen met zulke mensen


  Maak melding

 6. Mi Brunswijk e skrifi geschiedenis! Dat heb ik nu bewezen. Vanaf tide mi foto o anga drape leki voorzitter fu a parlement.

  Winsi a wan dey nomo mi de ma a foto o anga. En baka feifi yari mi foto o anga ooktu na kabinet fu vicepresident

  Ronnie me boi, gefeliciteerd! In één kabinetsperiode twee topfuncties en twee foto’s in the hall of fame👌👍


  Maak melding

 7. Rinus
  100% gelijk. Ik wil ook onder de aandacht brengen dat de ex president niet de beoogde opleidingen heeft om de functie van president tot volle glorie uit te voeren.
  Niet eens zijn militaire opleiding is voldoende geweest om het nationaal leger integer en betrouwbaar te leiden.
  Zijn opleiding was wel goed genoeg om dood en verderf te zaaien hetgeen een basis principe is in de opleiding van militair. Maar verstandelijke beheersing en integriteit bepalen het uitvoeren van een handeling


  Maak melding

 8. Mooie afspiegeling van de samenleving aan het roer gesteld. Precies zoals het hoort in een land met meerdere bevolkingsgroepen. Ik spreek de hoop uit dat deze groep zich zal inzetten voor de ontwikkeling van land en volk en wens ze veel succes de komende 5 jaar. Voor het herstellen van de financiele situatie ik het land, hoop ik dat we binnenkort als president van de Surinaamse bank ook iemand mogen verwachten van hetzelfde kaliber als mijnheer Andre Telting.


  Maak melding

 9. De honingpot is leeg gemaakt door de bouta boeven.

  Laten we af wachten wat deze regering gaat doen om die pot weer te vullen.
  En vooral degene die het hebben beroofd ,zullen ze daar voor moeten verantwoorden?

  Time wil tel.


  Maak melding

 10. Armand Achaibersing en Maurice Roemer hebben als directeur van Assuria en Self-Reliance heel goed met elkaar samengewerkt. Zijn twee markante figuren in de Surinaamse samenleving die hard nodig zijn! Deze samenwerking zal nu gewoon doorgaan als minister van Financiën en president CBVS!
  Is een geweldige koppel welke je niet gaat kunnen overtreffen!!!
  Succes beide heren!!!


  Maak melding

 11. In het nieuwe regeer team mis ik de naam van Tigri Barba …de hr. Belfort.

  Moet ik dit plaatsen in de categorie: RANCUNE !!!!!

  Belfort heeft als minister van Juspol indertijd er niet aan meegewerkt … de benoeming van Melissa … de Vriendin van Santokhi als rechter.

  Heeft dit ermee te maken ?????

  Het antwoord zal natuurlijk ontkennend zijn.

  De hr. Santokhi heeft ook het één en ander te verbergen … vandaar dat hij alle SHIT van BRUNSWIJK en SOMO accepteert.

  Belfort heeft hard gewerkt om die ene zetel { in Parbo } voor de Abop binnen te halen … in tegenstelling tot anderen die geen ene MOER gedaan hebben en nu minister worden.

  Brunswijk heeft niet die machtspositie die velen hem toeschrijven …. samenwerking met de Nationale Dieven Partij ????? …. ONMOGELIJK !!!! Het volk gaat hem en zijn partij genadeloos afstraffen … dat weet Brunswijk als geen ander.

  Brunswijk gedraagt zich als een kleuter … een kinderhand is gauw gevuld !!!!!!
  Volk van Su. kijkt in ben gewezen parlementsvoorzitter en nu vice-president.

  Wat die pitjien indji boi bereikt heeft … heb ik …………. van Marowijne op een nadere manier ook bereikt.

  SCHOENMAKER HOU JE BIJ JE LEEST !!!!!!!!!!!!!

  Van mij heeft dit regeer team voorlopig …. HET VOORDEEL VAN DE TWIJFEL.

  Volledige backing volgt na ” WAARMAKING ” van de vele beloften gedaan tijdens de verkiezingscampagnes.

  Dit geldt voor alle vier de regerings coalitie !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 12. @pakpakhaan
  Klopt niet wat je schrijft.
  Saskia Walden, VHP, is minister van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische innovatie. Deze dame bezit meer diploma’s dan de hele ndp-kliek.

  6 lady’s gefeliciteerd. 👍
  Heren ministers ook gefeliciteerd!
  Suc6.


  Maak melding

 13. Zit geen cetabever op een ministerstoel.
  Bij gebleken ongeschiktheid, en vanwege voortschrijdend inzicht, kunnen ze elk moment gereshuffeld worden.

  1 belangrijk speerpunt regeer akkoord: het onmiddellijk in werking treden van de anti-corruptiewet.

  Ik heb er vertrouwen in.


  Maak melding

 14. Kondremangs
  Ik heb nu al geloof dat vooral ons onderwijs weer op het niveau van weleer zal worden gebracht door Mary Levens. ….deze pedagogiek docente in de jaren 80 op het IOL heeft vele leraren helpen opleiden w.o ondergetekende en ze nam geen blad voor haar mond om ons op het hart te drukken ,wat voor bijzondere taak het was om de jeugd goed onderwijs te doceren;gekoppeld daaraan goede ontwikkeling voor Suriname te realiseren. ……ze is m.I. the right woman on the right place. …..wat de rest betreft moeten ze zich driedubbel gaan inspannen om ons uit de katibo van de paarse bende te trekken. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 15. Kondremangs
  Wayambo. ….die bejaarden roversbende olv je veroordeelde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri is verdwenen. …..stuur een hulppakket bejaarden pampers voor ze. …..Blue label drinkt Sopie Jules al bij het krieken van de dag. …….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.