zaterdag, december 9, 2023
HomeNieuws uit SurinameVandaag verkiezingen van president en vice-president Suriname

Vandaag verkiezingen van president en vice-president Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De verkiezingen van de president en de vice-president van de Republiek Suriname, zullen ingevolge artikel 91 van de Grondwet van de Republiek Suriname, op maandag 13 juli 2020 plaatsvinden. Dit zal gebeuren in een Buitengewone Openbare Vergadering van De Nationale Assemblée (DNA) om 09.00u.

De verwachting is dat de verkiezing van de Surinaamse president en vice-president soepel zal verlopen. De twee gegadigden, Chan Santokhi (president) en Ronnie Brunswijk (vice-president), hebben namelijk geen concurrenten.

De inauguratie van de nieuwe president van Suriname, zal vervolgens op donderdag 16 juli op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo plaatsvinden:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

17 REACTIES
 1. Dit straalt uit naar vertrouwen. Democratie wat het volk voor gekozen heeft op 25 mei.

  Chan als president, hij weet heel goed wat hij doet.
  Men moet dit niet vergeten dat de ndp 16 zetels hebben in de oppositie bank hiermee kan Brunsie goed mee omgaan.

  Het zal heel spannend worden.

  Ondanks het taalbarrière van Brunsie ging Ik hen deze post omdat als hij in nis niet zou opduiken voor het bewaken van stembiljetten en procesverbaal, dan hadden ze de verkiezingen verloren door fraudeurs.

  Alvast succes toegewenst heren.


  Maak melding

 2. Wat een mooi plaatje van beiden! Is ook een mooie uitstraling van deze twee bevolkingsgroepen van Suriname. Beiden hebben toch wat met elkaar gemeen! De Marrons die als slaven heel hard gewerkt hebben voor de koloniale overheersers en daarna als vrije burgers nog steeds een belangrijke bijdrage leveren in Suriname. De hindoestanen die als contractarbeiders zijn gehaald moesten ook ontzettend hard werken op de plantages (in het begin was er zelfs sprake van een verkapte vorm van slavernij)!

  Ik gun ze beiden het president- en vicepresidentschap!
  Heel veel succes heren!!


  Maak melding

 3. Jammer dat Brunswijk Vice President wordt . Hierdoor toch weer een smet op een van de hoogste posities van het land , door zijn crimineel verleden en veroordeling . Ik had liever gehad dat hij de eer aan een ander had overgelaten . Maar ja normen en waarden bijbrengen aan op eigen ego gerichte persoonlijkheden is een onmogelijke opgave . In ieder geval een troost dat Bouterse eindelijk weg is . Voor Santokhi alleen maar lof . Ik hoop dat hij Suriname weer terug kan brengen naar de welvaart die het land verdient .


  Maak melding

 4. Hartelijk gefeliciteerd, Chandrikaperkash Santokh, als Excellentie President en Ronny Brunswijk als Excellentie Vice – President van de republiek Suriname. Ook de coalitie en DNA van deze coalitie en de Surinamers.

  Veel succes toegewenst met de grote uitdagingen (inter)nationaal.

  Samen Werken, Samen Sterker

  Made In Suriname.

  Let We Make Suriname Great!.


  Maak melding

 5. Volgens insiders is de veroordeling van Brunswijk een wraakaktie (van Nederland) nadat hij, met hulp van Nederland eerst tegen DDB vocht, weer toenadering zocht tot DDB.
  Brunswijk is in Cuba opgeleid als commando. In Suriname was hij als militair lijfwacht van Bouterse. Na zijn ontslag vanuit het leger werd hem naar vermeend gezegd “Geen gelul, je bent met ontslag, dan ga je maar stelen”…
  Om een lang verhaal kort te maken, hij is van jungle commando geworden tot ondernemer en nu politicus.

  Als hij vandaag tot VP word verkozen, dat is zo goed als zeker, dan heeft dat wel gevolgen voor de buitenlandse diplomatieke betrekkingen.
  Santokhi gaat dus gezond en fit moeten blijven want hij zal het eerste aanspreekpunt en gezicht van Suriname moeten blijven voor de komende 5 jaren. Als ze het werk goed doen, dan met eventuele verlenging.


  Maak melding

 6. =Die crimineel Brunswijk die alleen maar aan macht en geld denkt. Die stoel van de DNA voorzitter is al misbruikt.

  Brunswijk zal net als Bouterse as criminelen bestempeld worden in de geschiedenisboeken. De marrons die blij zijn mogen zich even achter hun oren gaan krabben.
  OPVOEDING::::


  Maak melding

 7. @Patirick; Bouta is nog niet weg, hij en zijn Paarse aanhang op de ministeries zijn voorlopig druk bezig om zoveel, en zo snel mogelijk alles weg te graaien, wat los en vast zit. Ook de pas aangeschafte nieuwe wagenpark, met overheidsgelden betaald, worden nu druk met privé-kentekens gehangen. Het eerste wat Chan moet doen is, al deze mensen sommeren om al het gestolen spul terug te brengen, en doen ze dit niet, direct op te sluiten, en alles onteigenen waar een luchtje aan zit.😏
  Hoop op een gezond en lang leve voor Chan, want Brunsie willen we toch niet op deze stoel🙄


  Maak melding

 8. Yes Chan for pres. Mpp meervoudige moordenaar kan alvast gereed maken voor een langdurige vakantie in Santo Boma. De staat betaald alle. Alle corrupte van de afgelopen 10 jaren tot de bodem onderzoeken en de fraudeurs vervolgen.


  Maak melding

 9. Och jochie robles toch. is dat alles wat je kan inbrengen?
  Het volk wil eten, het volk wil rustig kunnen slapen. Al deze dingen heeft die rooie van jouw niet kunnen brengen. Och dat bouters een rooie is, wat gewoon betekent een mislukte zwarte, dat is niet erg, kan hij ook niets aan doen, maar het volk vernietigen dat is pas erg.
  Misschien vind jij het uiterlijk van (deze) mannen heel belangrijk. Mag best hoor ik ben geen homofoob


  Maak melding

 10. Surinamers nu vooral niet gaan zitten jammeren en klagen dat brunswijk niet geschikt is.Een ieder kent zijn verleden.maar jullie hebben ervoor gezorgd dat de mensen die geen strafblad hebben,niet wanted zijn,niet met amnestie lopen,jullie hebben ervoor gezorgd dat deze mensen zoals Somo bv.niet tot leider gekozen mag worden.Somo die heeft bovendien nooit het presidenschap of vocepresidentschap geeist.
  Nu deze mensen met jarenlange ervaring op politiek gebied express en opzettelijk door het volk niet de mandaat hebben gehad om de post van vice president te eisen,wie waren dan wel in staat zo te doen ?!
  Juist,brunswijk!!
  Een letterlijke substitutie van bouta!
  Maar goed ,Suriname begint een nieuw hoofstuk,een nieuwe geschiedenis en we hopen dat brunswijk ons niet zal teleurstellen.


  Maak melding

 11. Ik heb de live uitzending gevolgd, maar kon niet alles verstaan, omdat delen van de rede van zowel Brunswijk, als Bee in het Saramacaans of Aukaans was, en niet ondertiteld. Krijg steeds meer de indruk dat Brunswijk vooral bezig is om zijn ego op te krikken. Hij kan het bijna niet geloven dat een marron voorzitter van het parlement en Vice President van Suriname kan worden. Om Suriname uit het slop te halen hebben wij zakelijke bestuurders nodig met een brede kennis op financieel economische domeinen. Ik ga ervan uit dat hij een paar goede adviseurs toegewezen krijgt zodat hij een inhaalslag kan maken en niet voor noppes daar gaat zitten.


  Maak melding

 12. Zo! Per ingaande vandaag, donderdag 16 juli 2020 wil ik niets meer horen over desie en ndp, behalve wanneer je deze twee woorden combineert met gevangenis en straf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES