Type sportvliegtuig dat neerstortte vaak gebruikt voor drugstransporten

7
Type sportvliegtuig dat neerstortte vaak gebruikt voor drugstransporten
De resten van het vliegtuig zijn naast de weg, gedeeltelijk op de berm en in een kreek aangetroffen.

Het vliegtuig dat afgelopen weekend uitgebrand in Suriname werd aangetroffen, is een sportvliegtuig. Volgens de Surinaamse politie worden dit soort vliegtuigen vaak gebruikt worden om drugs vanuit het buitenland naar Suriname te smokkelen, vandaar dat de Narcotica Brigade belast is met het verder onderzoek in deze zaak.

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen dat het vliegtuig vermoedelijk tijdens het landen tegen een boom langs de weg aan kwam met het gevolg dat de piloot de controle over het vliegtuig verloor. De landing moet daardoor zo heftig zijn geweest dat het neuswiel van het vliegtuig afbrak.

Vervolgens kwam het vliegtuig langs de weg op de berm en gedeeltelijk in een kreek terecht. Het is nog niet duidelijk of de vliegmachine in brand is gestoken of in brand is gevlogen. Op basis van de aangetroffen sporen kwamen de leden van de Forensische Opsporing tot de conclusie dat dit vliegtuigongeval recent was.

De politie van het bureau Paranam kreeg op zaterdagmiddag 11 juli de melding dat een afgebrand vliegtuig was aangetroffen langs de weg in het gebied bekend als Kaaimangrasi (Para). De politie van Paranam ging op onderzoek uit en trof inderdaad een afgebrand vliegtuig in het gebied aan. Niemand is ter plaatse aangetroffen.

Op zondagmiddag 12 juli is een politie eenheid, bestaande uit onder andere leden van de Narcotica Brigade en de Forensische opsporing, naar de plek van het gebeurde gegaan voor onderzoek meldt het Korps Politie Suriname.

Meer foto’s van het vliegtuig:

https://www.facebook.com/KorpsPolitie/videos/591560341799251/

7 REACTIES

 1. Het beschuldigen zal zo van start gaan. Los van wie de schuldigen zijn, is de vraag hoe kan dit plaatsvinden. Wie is er verantwoordelijk, wie heeft het mandaat van het volk gekregen om onder andere dit soort toestanden te voorkomen.
  Hopelijk zal de huidige regering hard optreden. Begin mar alvast met het opstellen van wetgeving


  Maak melding

 2. Mensen moeten niet versteld staan dat er een droga vliegtuig gevonden wordt in ons land.Droga bazen hebben overal hoge bestuurs functie’s in het land.Ze worden zelfs president en vice president in Sur.De Italiaanse maffia mag van dromen.


  Maak melding

 3. Gelukkig is het grote regentijd anders was er een flink stuk natuur afgefikt. Waarom moet ik aan de recente vangst van bananen in Vlissingen denken? Wie was er boos op wie?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.