zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname heeft een nieuwe president en vice-president gekozen

Suriname heeft een nieuwe president en vice-president gekozen

-

Does Travel - naar Suriname

Vanmorgen, maandag 13 juli 2020, zijn in De Nationale Assemblée in Suriname de nieuwe president en vice-president van Suriname gekozen. De 61-jarige Chandrikapersad Santokhi is de nieuwe president elect van het land. De 59-jarige Ronnie Brunswijk de nieuwe vice-president. De verkiezing vond plaats tijdens een Buitengewone Openbare Vergadering van DNA.

Beiden werden verkozen bij enkele kandidaatstelling. De huidige president Bouterse feliciteerde de mannen en voegde eraan toe “Als U mij nodig heeft, weet U mij te vinden…”.

De officiële inauguratie van de president zal op donderdag 16 juli plaatsvinden. Vanwege de COVID-19 maatregelen is gekozen voor een buitenruimte en wel het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Heel veel succes gewenst met het opbouwen van Suriname. Er valt ontzettend veel werk te verzetten. Maar met onder meer hulp van de vrienden aan de Noordzee gaat dat zeker lukken. Het vertrouwen van het volk is er.


  Maak melding
 2. VOLK VAN SURINAME GEFELICITEERD.
  Tien jaar lang hebben jullie geleden onder die rooie. Het is voorbij. Gedenk deze dag.
  Hoera Hoera Hoera


  Maak melding
 3. Gefeliciteerd Chan en Bravo, ik hoop van ganser harte dat jullie de hoge verwachtingen kunnen waarmaken want we zijn als land enorm diep gevallen.

  Mijn lijstje:
  1. Financiele rust en stabiliteit
  2. Diversificatie vd economie
  3. Verkleining van de overheid
  4. Versterking van onze instituten
  5. Versterking van Justitie & Defensie
  6. Ontwikkeling brengen in het binnenland
  7. Corruptie uitbanning

  Om eerlijk te zijn, denk ik ook dat het “poeroe k.a., potie poepe” zal zijn maar mijn hart geeft jullie het voordeel van de twijfel.


  Maak melding
 4. Hartelijk gefeliciteerd, Chandrikaperkash Santokh, als Excellentie President en Ronny Brunswijk als Excellentie Vice – President van de republiek Suriname. Ook de coalitie en DNA van deze coalitie en de Surinamers.

  Veel succes toegewenst met de grote uitdagingen (inter)nationaal.

  Samen Werken, Samen Sterker

  Made In Suriname.

  Let We Make Suriname Great!.

  Leve:
  – Excellentie President Chandrikaperkash Santokhi,
  – Excellentie Vice-President Ronny Brunswijk
  – Surinamers,
  – de republiek Suriname,
  – de democratische rechtsstaat, Internationale Verdragen,
  – productieondernemingen en export voor Suriname,
  – Welvaart en Welzijn voor de Surinamers,
  – Werk en Inkomen
  – Sparen dat een kunst is en moet worden voor de Surinamers
  – stellen van hoge doelen, normen, waarden, liefde, respect, verdraagzaamheid, doelen realiseren, geloof, eenheid in verscheidenheid,
  – weg met corruptie en criminaliteit,
  – Surinamers voor alle Surinamers, ook die in het buitenland wonen,

  Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding
 5. Santhokie: Jouw taak is om het land uit de blubber te halen.
  Doe dit en je krijgt er nog 5 tot het jaar 2030: Aldus een kroesharige Surinamer

  God zij met Suriname: Gefeliciteerd coalitie.


  Maak melding
 6. Gefeliciteerd Suriname.
  Hopelijk zal het beter gaan. 10 jaren lang regering rovers. Was veels te lang. Laten wij positief zijn over Chan en Ronny.

  Mensen niet zo negatief.
  Ook ik ben een kroeskop surinamer. Go for it Chan en Ronny


  Maak melding
 7. Whahahah…..agoetigrie kan weer brullen. Een nieuw begin voor Suriname. Tevens einde vrijheid voor de mpp meervoudige moordenaar. Alle rechtszaken tegen de paarse rovers versneld afhandelen. Het volk heeft ze weggestemd naar Santo Boma.


  Maak melding
 8. Surinamers letten jullie erop welke landen de nieuwe coalitie gaan feliciteren de komende dagen.

  Hierdoor kunnen we kijken en zien met welke landen we er naar moeten streven een goede samenwerking mee te hebben voor de opbouw en voordeel van ons land en volk


  Maak melding
 9. A binnenland e firi bigi feest now.
  Ik ben niet tegen Santokhi, niet tegen VHP, niet tegen Brunsie, niet tegen ABOP.
  Maar VOOR Suriname.
  Als Santokhi en Brunswijk verder weten te kijken en werken voor het land en niet alleen voor zichzelf en achterban, dan pas maken ze echt een goed verschil en hebben ze afgedaan met de oude politiek. Doen ze dat NIET, dan verandert er geen moer. Vooralsnog moeten ze eerst de gelegenheid krijgen om hun daden te laten spreken.
  We shall give them a chance for change.


  Maak melding
 10. Gefeliciteerd, beide heren & Suriname.

  Brunsi is al om, follow the leader. Zie je het of niet.
  Namaste: “Ik buig voor het Goddelijke in jou”.


  Maak melding
 11. Woorden van Bouterse de ex president
  “Als u mij nodig heeft, weet u mij te vinden. Er is heel veel in het verleden gebeurd, maar laten wij er zand over strooien. Het is een nieuw begin.”

  haha steeds maar weer die ene zin “Er is heel veel verleden gebeurd, maar laten wij er zand over strooien. Het is een nieuw begin.”

  Ik wil Bouterse en zijn crew dit willen zeggen “ga en overdenk uw zonden en toon berouw en eerbiedig de 10 geboden in de toekomst
  Want je kunt wel blijven zeggen “maar laten wij er zand over strooien. Het is een nieuw begin.” maar ook zand verliest zijn geduld.

  Want ook al zouden ze jou Bouterse nodig hebben dan heb ik 1 advies voor de nieuwe regering “no go tik les na foefoeroe mang want dang soso pitjing monie yu sa kisie. No go tik les na droga mang want anders nergens yu mang go”


  Maak melding
 12. Diepe buiging voor de volkspresident Chan. De redder van Suriname. Wat een stunt. Er volgen zeker nog meer stunten. De wil van het volk moet geschieden. 2e stunt is de mpp meervoudige moordenaar in de cel schoppen. Whahahah.


  Maak melding
 13. Sommige mensen zijn kort van geheugen of willen moedwillig het verleden weg denken .

  “Brunswijk Vice President van Suriname “ Met een veroordeling op zak in zowel Nederland als Frankrijk Is de bewegingsvrijheid van deze Vice President internationaal gezien zeer beperkt.

  Je vraagt je af of men geen lessen geleerd heeft met Bouterse als veroordeelde president.


  Maak melding
 14. Gefeliciteerd excellentie Santhoki met uw verkiezing tot President . Ik hoop dat u het voorbeeld zal zijn voor het Surinaamse volk en hen zal leren dat je in het leven tot grotere hoogten komt door hoffelijkheid, respect en manieren . Ik hoop dat u de economie van Suriname divers zal maken en Paramaribo tot een stad zal maken die massa toerisme zal aantrekken . Ik hoop dat u zal zorgen voor goed onderwijs en veiligheid voor allen . Verder hoop ik dat u het overheids apparaat zal inkrimpen tot het strikt noodzakelijke . Ik wens u wijsheid gezondheid en daadkracht toe om Suriname uit deze penibele situatie te halen .


  Maak melding
 15. Tweede Kamer roept op tot herstel van banden met Suriname

  Nu het Surinaamse parlement VHP-leider Chan Santokhi maandag officieel heeft gekozen tot president roept de Tweede Kamer het kabinet op om de banden met Suriname te herstellen.

  D66, CDA, CU, GroenLinks, PvdA, SP en DENK vragen minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zo snel mogelijk met vertegenwoordigers van de nieuwe Surinaamse regering om tafel te gaan om samen te onderzoeken hoe de landen samenwerking weer kunnen herstarten.

  “De verkiezing van Satokhi tot president is het begin van een nieuw tijdperk voor Suriname”, zegt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. “Maar ook het begin van een nieuwe relatie tussen Nederland en Suriname.” Dat ziet ook CDA’er Martijn van Helvert. “Met de komst van Santokhi gaat de deur weer open


  Maak melding
 16. Suriname gefeliciteerd.
  Meneer Brunswijk aan u de taak om te zorgen dat de inkomensverschillen tussen marrons en andere bevolkingsgroepen kleiner wordt. Dat er meer aan onderwijs met name voor deze groep wordt gedaan. Zo lang de verschillen te groot zijn zal er onvrede bestaan met allerlei gevolgen


  Maak melding
 17. Surinamers zijn hardleers.Ze leven op het moment en zijn geen lange termijndenkers.Daarom kon DB tot twee maal toe gekozen worden.Brunswijk heeft praktisch geen bewegingsvrijheid dus hij kan Santhoki niet vergezellen op buitenlandse reizen.


  Maak melding
 18. GEFELICITEERD SURINAME. HOPELIJK KOMT ALLES SNEL GOED.

  CHAN JE MAAKT OP EEN VRAAG VAN EEN JOURNALIST DE OPMERKING: JE WEET NIET WAAR ALLE SRD,S ZIJN……………

  HET IS DUIDELIJK DAT HOEFDRAAD MET CIJFERS DE BETAALREKENING BIJ DE CBVS HEEFT OPGEHOOGD. DUS NIET MET PAPIERGELD OF VALUTA OF GOUD.
  MENSEN HEBBEN EEN MOOIE SALARISSTROOK ONTVANGEN MET HUN LOON. MAAR PINNEN LUKT NIET.
  WAAROM: MEN HEEFT CIJFERS OP DE BETAALREKENING GEPOMPT. GEEN GELD.
  HET PAPIERGELD IS ONDERWEG IN 2 CONTAINERS VOL.

  ALS JE DIT STRAKS IN OMLOOP BRENGT KAN IEDEREEN GAAN PINNEN. ECHTER DE TEGENWAARDE AAN GOUD VALUTA IS ER NIET.
  IS NET WANNEER JE EEN PRINTER AANZET EN PRINT MILJARDEN SRD,S DIE NIET GEDEKT ZIJN.

  GEVOLG: ZWARE INFLATIE OP KOMST. HET BESTE IS OM DE 2 CONTAINERS MET PAPIERGELD IN SRD TE VERNIETIGEN/VERBRANDEN ALS DEZE AANKOMEN. ALSOOK DE CIJFERMATIGE OPHOGING VAN DE SRD BETAALREKENING BIJ DE CBVS TERUG TE CORRIGEREN.

  HET IS DAN WACHTEN OP VOLDOENDE VALUTA EN GOUD OM DE CONTAINERS MET SRD DAN WEL OF NIET IN OMLOOP TE BRENGEN.

  HIERAAN HEEFT DE GOVERNOR VAN DE CBVS 100% SCHULD. DUS DIREKT OPDONDEREN DIE MAN.


  Maak melding
 19. @@@ Damsco …. gefeliciteerd met jou{w} President …. Chan Santokhi.
  De komende vijf{5}, tien{10}, vijftien{15} jaar zul je DIEP voor hem moeten buigen.

  @@@Damsco … Paraman …. Wendy …. RobG …. hebben jullie ook gezien hoe jullie
  ple-si-dent … de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … als een MOPIE DAGOE …. het parlement verliet.


  Maak melding
 20. Ik mag de nieuwe regering van harte feliciteren. President … Vice-President van harte !!!!!!

  Dit moet mij evenwel van het hart …. het hindert mij telkens … vooral uit de mond van Brunswijk te horen … de Regering Santokhi – Brunswijk.

  De regering bestaat uit vier {4} coalitie partners. Ik hoop niet dat het een onder onsje wordt tussen VHP en Abop ….. MIJNE HEREN …. jullie hebben nu het voordeel van de twijfel … MAAK HET WAAR !!!!!!!!!!!

  Coalitie Regering …. jullie worden …. kritisch, zeer, zeer kritisch gevolgd door het VOLK dat jullie in de … DRIVERS SEAT … geplaatst hebben. U heeft totaal geen ruimte om een scheve schaats te rijden !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 21. Wat een verschil met de vorige formaties. Als Brunswijk in zijn moeders taal acteert is het een ander mens. Ik denk dat velen hem qua kunde verkeerd beoordelen.

  Santohki zette Bouterse met een enkele zin in de DNA voor Aap tijdens de persconferentie had hij een paar zinnen nodig en een brede smile.

  Ik denk dat het volk Bouterse snel vergeet en dat is zijn grootste straf. Er waren duidelijk wat partij genoten in de rouw. Bouterse is ontlast. Adhin zat bijna te huilen nu hij zijn positie kwijt raakt en 5 jaar voor spek en bonen of aardappelen en uien in de DNA geparkeerd is.

  Miesiekaba doet zijn best om in het gevlij te komen en hoopt zijn kruiwagen met kikkers bij elkaar te houden. Het gaat niet lukken. Miesikaba gaat Brunswijk pesten in de hoop dat de NDP ABOB kan vervangen als Brunswijk denkt dat hij Koning is.


  Maak melding
 22. Brunswijk de nieuwe vicepresident van Surinamer. Weer een veroordeelde crimineel in het machtscentrum van het Surinaamse bestuur. Kan dat wel goed gaan en wat moeten we ermee. Laten we voorop stellen dat de VHP voor het vormen van een nieuwe coalitie niet om ABOP heen kon, omdat de NPS heel zwak uit de verkiezingen van 25 mei is gekomen. ABOP heeft het met 9 zetels gewoon goed gedaan. Als de VHP Brunswijk en daarmee ABOP zou uitsluiten, zou Brunswijk gaan samenwerken met de NDP. Brunswijk is geen man van principes, hij weegt zijn kansen. In Marowijne zijn tientallen Marrons, onschuldige mensen en zelfs kinderen doodgeschoten door het leger van Bouterse. En toch is Brunswijk gaan samenwerken met Bouterse. Brunswijk weegt zijn kansen. ABOP is Brunswijk, zoals de NDP Bouterse is. Brunswijk zorgt voor de financiële middelen en daarom bepaalt hij wat er gebeurt. De leden en het bestuur van ABOP weten dat als Brunswijk zich terugtrekt, het over is met ABOP. Suriname zit gevangen. Niet alleen door de uitslag van de verkiezingen van 25 mei, maar vooral omdat Lachmon en Arron destijds hebben nagelaten Bouterse aan te pakken en politiek te elimineren. Deze 2 mannen hebben door hun lakse houding en door het maken van boterzachte afspraken met Bouterse ervoor gezorgd dat Bouterse en de NDP konden groeien. Brunswijk heeft geen staatsgreep gepleegd, hij heeft geen politieke tegenstanders vermoord. Hij heeft wel misrijven gepleegd. Brunswijk is niet de beste keuze, maar misschien wel de minst slechte.


  Maak melding
 23. Santhoki heeft al aangegeven dat bouterse 10 jaar lang heeft gereageerd terwijl hij veroordeeld was…dus waarom brunsie niet maw.

  En deze man is minister van justitie geweest?

  Wat een schande hij is nauwlijks president en op alle manieren beschermd deze man een crimineel!!

  Ik begrijp hieruit dat deze man totaal geen moeite heeft om met schurken het land te leiden, santhoki jij bent ook zo n mother fucker die het land verder zal laten afglijden naar het niveau van een ongeschoolde kracht.

  Alle oude schaamteloze schurken van toen willen weer de politiek in…suriname is het land der loosers.


  Maak melding
 24. Suriname gefeliciteerd met de President. Maar regering denk aan het volk, verkoop ze niet.
  Want dan heeft Suriname geen toekomst. Laat het niet op een moderne manier worden als de 1600 jaren.


  Maak melding
 25. Suriname gefeliciteerd met een nieuwe regering.
  VHP, ABOP, NPS en PL gefeliciteerd met de kans Suriname te mogen regeren. Benut die kans en zoals beloofd “Red Suriname”.

  Hopelijk heeft deze nieuwe regering de ballen om corruptie en criminaliteit in politiek Suriname met twk aan te pakken. Er moeten wetten en regels komen die moeten voorkomen dat patjakkers geen regering meer kunnen vormen of deel kunnen nemen in een regering en overheid.

  Hopelijk heeft deze regering de ballen om rechtvaardig te zijn. En durft deze regering om de politieke criminelen die de afgelopen 40 jaar flink gestolen hebben van het volk en nooit ter verantwoording zijn geroepen alsnog te veroordelen.

  Hopelijk heeft deze regering de ballen om de grootste criminele leider van Suriname, Bouterse, zijn verdiende straf te geven.

  Er is veel werk aan de winkel.
  De regeringen olv topcrimineel Bouterse hebben flink huisgehouden. De schade is veel ernstiger dan een fatsoenlijk mens kan inschatten. Hoe groot de werkelijke schade is zal de komende tijd duidelijk worden.
  Wij volk van Suriname gaan dat de komende jaren keihard voelen. Er zal gereorganiseerd en gesaneerd moeten worden. Contracten, aanstellingen, privileges, overeenkomsten, toezeggingen e.d. zullen allemaal herzien en aangepast danwel vernietigd of veroordeeld moeten worden. De regeringen olv Bouterse heeft veel criminele afspraken gemaakt en handelingen gepleegd. Er is bijv grootschalig belastingfraude bij vriendjes van de NDP.

  De verantwoordelijken voor de aangerichte schade en schande zullen veroordeeld moeten worden. Het gestolen kapitaal moet terug. Het complete criminele netwerk van Bouterse moet ontmantelt en veroordeeld worden.

  Suriname heeft gekozen voor rechtvaardigheid, herstel en waarborging voor de toekomst.

  Wij volk van Suriname, wij de diverse groepen / partijen / etniciteiten, wij zullen de regering moeten monitoren. Laten wij er voor waken dat er geen leiders meer komen die misbruik van ons maken.

  Wij kiezen onze leiders, wij bepalen.
  Wij zijn de leiders van onze leiders.

  Suriname is van ons. Krakti !


  Maak melding
 26. De vise president is echt vies😂 Hopelijk gaan ze hem snel lozen, voordat hij ook de macht grijpt, want sommige mensen zijn niet bij machte, bepaalde posities naar behoren te dragen😏 We zullen het zien🙄


  Maak melding
 27. Suriname Gefeliciteerd met Chan

  Voor zovelen mijn mening kennen dan is het bekend dat ik in geen enkel opzicht gecharmeerd ben van noch Brunswijk noch Somohardjo (Uit persoonlijke kringen weet ik dat dit even grote zoniet grotere schurken zijn als DDB)

  Dus ik feliciteer vooralsnog alleen met Chan

  De rest wil ik nog wel zien

  Barbaman tak so!!!!!


  Maak melding
 28. Kondremangs
  Ik ben zeer blij aan de ene kant dat we de veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri en zijn boevenbende hebben weggestemd. ……maar ik ben eerlijk gezegd niet blij met de keuze van Brunswijk als vice president. ……want gelet op zijn verleden en zijn grillig karakter. …kan hij een belemmering zijn voor suriname. ……goed daarover nadenken ……
  DiDiBri kon internationaal geen potten breken voor Su vanwege zijn veroordeling en zijn afkeer voor bepaalde landen. ….
  Brunswijk is min of meer in dezelfde positie. ….of is er in de coalitie afgesproken dat hij zich alleen bezig zal houden met zaken puur in Su. ….terwijl de president zich bezighoudt met het aantrekken van investeerders zoals beloofd tijdens de verkiezingscampagne?
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 29. Chan, watch your back😎 You have a snake on your side.
  Hij is heel dom. En domme mensen vragen geen advies maar zijn ongeleide projectielen.
  Hij gaat je een heleboel problemen geven, je kan niet om hem heen, maar hij wel om jou, en langzaam aan lig jij in de sloot, en is hij de nieuwe president. Hij gaat jou uitschakelen en Suri in nog grotere problemen brengen,waar zelfs Bouta een puntje aan kan zuigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES