Transitie COVID-19 Managementteam Suriname gestart

6
Transitie COVID-19 Managementteam Suriname gestart

Het Nationaal COVID-19 Managementteam is gesprekken gestart met het transitie COVID-19 team en de parlementaire COVID-19 commissie. De overdracht gebeurt op donderdag 16 juli 2020. De communicatie tussen de teams moet ervoor zorgen dat er geen hiaten ontstaan in de aanpak van het coronavirus in Suriname om te komen tot het ‘nieuwe normaal’. Het gesprek tussen de drie teams vond plaats op vrijdag 10 juli 2020.

Vanaf maandag 13 juli 2020 zullen de teams regelmatig met elkaar van gedachten wisselen. Luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), zei op de reguliere COVID-19 persconferentie van vrijdag 10 juli dat er tijdens het gesprek een globaal beeld is gepresenteerd van de COVID-19 uitbraak in Suriname. Zij gaf verder aan, dat één team ons geleid heeft tot dit punt en een ander team daar nu mee doorgaat. “Belangrijk is dat wij met zijn allen in Suriname ervoor zorgdragen dat COVID-19 beheersbaar blijft.”

Maltie Sardjoe vertegenwoordigde tijdens de persconferentie namens de coalitie het transitieteam. Sardjoe gaf aan dat het infectiebeleid leidend zal zijn voor de maatregelen van het nieuwe managementteam. Ook ‘behavior change communicatie’ is een belangrijk speerpunt voor een goede communicatie met de Surinaamse samenleving. De focus van het nieuw team zal gericht zijn op een vlotte overgang van het COVID-19 managementteam, bewustwording van de gemeenschap over de normalisatie en aanpak van de sociaaleconomische gevolgen. Hiervoor is een nationale aanpak vereist met een bijdrage van alle sectoren binnen de samenleving.

In Suriname staat de COVID-19 code nog op rood. Het aantal nieuwe infecties toont wel een daling. Volgens de DNV-directeur blijft het oosten een zorgpunt, waaronder het gebrek aan begrip en herbergen van personen die illegaal naar Suriname zijn gekomen.


6 REACTIES

 1. Illegalen niet herbergen, maar linea recta deporteren naar land van herkomst. Bij hun is het veel erger en zien Suriname nu als reddings gebied. Gelijk terug sturen. Surinamers kom op wij staan vooraan.


  Maak melding

 2. Wel raar dat Santhoki zegt, dat het managementteam een goede job heeft gedaan en dan de mensen vervangen. Ik hoop niet dat dit het beleid zal zijn van de nieuwe coalitie, want dat zal heel demotiverend zijn.


  Maak melding

 3. Wim 12 juli 2020 At 02:27

  Huidige team is medisch bezig en niet economisch. Chan wil de boel economisch open gooien als een soort Bolsanario en heeft dus een team nodig die daarin meegaat. Het nieuwe team gaat binnen no time alles weer open gooien. Bussen, restaurants, bedrijven enzovoorts. Ook worden mensen verzocht om terug te keren naar kantoor. En als je weigert krijg je ontslag. Alles voor de economie dus. Dat is dus de VHP. Niet het landsbelang staat voorop maar het economisch belang staat voorop. De rijke mensen blijven veilig met mondmasker en goede voorzieningen op de achtergrond en het voetvolk wordt aan het werk gezet. Dat gaat 5 jaar VHP zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.