Stroomrekening betalen nu ook via Uni5Pay+ app

9
Uni5Pay+ app-suriname

Vanaf dinsdag 7 juli is het mogelijk om de elektriciteitsrekening ook te voldoen via de Uni5Pay+ app. Uni5Pay+ is een applicatie waarmee verschillende betalingen mobiel kunnen worden verricht, zo nu ook de elektriciteitsrekening. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) doet deze stapt om invulling te geven aan haar beleid ter stimulering van digitaal betaalverkeer. Digitaal betalen brengt vele voordelen en meer efficiëntie met zich mee, niet alleen voor het bedrijf maar ook voor de klant.

Digitaal betalen voorkomt lange rijen, is toegankelijk voor eenieder met een mobiele telefoon en internetverbinding, de gebruiker/klant heeft geen contant geld op zak nodig, de betaling van de elektriciteitsrekening kan vanuit elke locatie, op elk tijdstip van de dag, de verwerking van de betaling vindt, anders dan bij de bankovermaking of automatische inhouding, meteen plaats. De klant ontvangt direct een notificatie van de gepleegde transactie en er is een overzicht van alle eerdere betalingen beschikbaar. Het is de bedoeling om binnenkort ook andere digitale betaalmogelijkheden aan klanten aan te bieden.

De app kan gedownload worden of voor hen die reeds beschikken over de app, deze updaten om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe feature binnen Uni5Pay.


9 REACTIES

 1. Nu pas. Heel de wereld doet het allang digitaal! Maar beter laat dan nooit. Er valt nog veel in te halen, aangezien Su de afgelopen tien jaar onder leiding van bouterse, compleet stil heeft gestaan qua ontwikkeling.


  Maak melding

 2. Uni5pay versnelt en vergemakkelijkt het proces. De Southern Commercial Bank heeft ook de licentie voor het Caraïbisch gebied om deze dienst te verlenen. Internetbankieren hebben we al meer dan 10 jaren, dat is echt niet iets van nu pas.
  Het is nu een kwestie van vertrouwen en gewenning. Want in principe kun je op de centrale markt al betalen met uni5pay als de marktventer de app gebruikt.


  Maak melding

 3. Voor IDeal en het “standaard” internetbankieren heb je een bankrekening nodig.
  Om gebruik te maken van Uni5pay hoef je geen rekeninghouder te zijn, dat is een heel groot verschil. Je kunt gewoon de app downloaden, je registreren en daarna je account aanvullen via een Telesur kantoor.
  Uni5pay is dus meer voor de mensen die geen rekening hebben bij een bank maar wel de mogelijkheid krijgen om elektronisch te betalen.


  Maak melding

 4. Klaagzang 11 juli 2020 At 14:07

  Hoezo nu pas. Ook mensen zonder bankrekening kunnen nu digitaal betalen. Dat is een trend die je pas recentelijk ziet toenemen in Zuid Amerika.


  Maak melding

 5. EBS LEUTERT.

  ZELFS EEN STRONT REDELIJKE WEBSITE MAKEN EN BEHEREN KUNNEN ZE NIET.

  ZE HEBBEN EEN WEBSITE DIE ALLEEN IN PARAMARIBO WERKT ZEGT MEN.

  SOSO ROMMEL…

  VANUIT EEN ANDERE PLEK IN INLOGGEN BIJVOORBEELD ONMOGELIJK.

  MAAK IETS GOEDS IN PLAATS VAN SOSO HALF HALF SANIE.


  Maak melding

 6. Misschien ben ik niet zo slim. Maar hoe kan ik digitaal betalen als ik geen bankrekening en tegoed daarop heb? Dus Uni5Pay is gewoon een bank. Je moet eerst aanvullen via Telesur. Dan kan ik de ebs rekening toch beter meteen betalen. EBS en de bank maken gebruik van de loketdienst van Telesur om de betaling rond te krijgen. De lange rij die bij EBS was verplaatst zich naar Telesur. WTF?


  Maak melding

 7. @Lawmangdatra
  Uni5pay is geen bank maar een app van de Southern Commercial Bank n.v.
  Eerst brachten ze prepaid betaalpasjes uit en in 2018/2019 hebben ze de app uitgebracht.

  Je moet het zien zoals het prepaid bellen. Je hebt een account dat je moet opwaarderen, via Telesur of via je rekening als je wel rekeninghouder bent, en daarmee kunt betalen.
  Telesur zorgt alleen voor de mogelijkheid om je account op te waarderen, met de EBS en andere bedrijven hebben ze niets te maken w.b.t incasso.

  Een bankrekening openen in Suriname is heel lastig omdat er allerlei documenten worden gevraagd. Wie bijv. geen werkgeversverklaring heeft, die kan geen nieuwe bankrekening openen.
  Heel veel mensen die niet in vaste loondienst zijn hebben dus geen bankrekening.
  De banken in Suriname zijn mede door al de witwas en frauduleuze handelingen gebonden aan deze strengere maatregelen.


  Maak melding

 8. Heel goed SU beetje bij beetje komt alles van zelf goed, de bestuurders iets tot onwikkeling heeft gebracht moet het gezegd worden ( geen stomme commentaren) MOTIVATIE OM HET LAND EN VOLK VOORUIT TE BRENGEN HEBBEN WIJ NODIG 🇸🇷💪☝️⚡Yess 100% RIGHT


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.