zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMeer Nederlandse medici aangekomen in Suriname om vrijwillig te helpen tegen corona

Meer Nederlandse medici aangekomen in Suriname om vrijwillig te helpen tegen corona

-

Does Travel - naar Suriname

Vrijdagmiddag is nog een team van vier Nederlandse medici aangekomen in Suriname, om vrijwillig hun kennis en kunde in te zetten in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat om twee IC-verpleegkundigen, een moleculair analist en een extra intensivist die zijn afgereisd. De coördinatie van het project ligt in handen van Jeroen Schouten, intensivist van het Radboudumc.

In totaal zullen 30 Nederlandse professionals de komende 3 maanden in groepen van 5 tot 6 afreizen naar Suriname. De Nederlanders zullen de kennis, die ze in Nederland hebben opgedaan bij de bestrijding van het gevreesde virus, inzetten om Surinaamse medici te ondersteunen. Vorige week is een team van intensivisten, infectiologen, infectiepreventiedeskundigen en een microbioloog afgereisd naar Suriname.

Om in Nederland geld in te zamelen, om Suriname te helpen in de strijd tegen COVID-19, is er op woensdag 8 juli een speciaal programma via de Nederlandse televisie uitgezonden. Het ging om een anderhalf uur durende live benefietshow bij de NPO, met verschillende artiesten. De show heeft meer dan 1 miljoen euro opgeleverd.

De website www.nederlandvoorsuriname.nl blijft actief en mensen kunnen blijven doneren. Het geld komt onder meer ten goede aan medische apparatuur, beschermmateriaal, IC-bedden en andere middelen, waaraan een groot tekort is in Suriname.

opening
Fernandes Express
BODO Party

26 REACTIES
 1. man man man wat gebeurt er allemaal . Eerst al 1,5 miljoen, toen
  beademingsapparaat, Nederlands ziekenhuis personeel . Geen wonder dat
  we niks meer van RobG horen Proost.


  Maak melding
 2. SuriNeds steunen jullie Su4Su

  Geeft uw bijdrage aan de ziekenhuizen in Suriname waardoor de noodzakelijke equipment, hulpgoederen gekocht kunnen worden, naar Suriname door de KLM vervoerd kunnen worden en de specialisten en het personeel in de ziekenhuizen het werk tegen het Covid-19 virus uitmuntend kunnen doen.

  Iedere leven telt.

  Samen Werken, Samen Sterker


  Maak melding
 3. Leuk hé!
  Suri’s worden gepamperd (in de watten gelegd).
  De Frans Guyanese ambassadeur heeft ook goederen tbv het binnenland geschonken.
  Gaat de goeie kant op.


  Maak melding
 4. Aan de lopende band komt er hulp uit Nederland. Ze zijn niet af te remmen. Fantastisch en bedankt! Daar zijn echte vrienden voor.

  Hulp is en blijft hard nodig in Su! Nogmaals grote dank aan de bevriende natie aan de Noordzee!!!


  Maak melding
 5. Saaaaannnngggggh. Welkom in suriname. Geniet een beetje van wat ooit eens deel heeft uitgemaakt van jullie koninktijk.
  Enne hartelijk bedankt voor jullie steun, hulp en expertise. Nogmaals. BeDankt. Gaan tangi. Shukria. Terima kasie. Obrigado. Gracias.


  Maak melding
 6. Je kan nu zien dat mpp bouta geen macht meer heeft. Hulp komt van alle kanten nu. Het vertrouwen in Suriname en in Chan is sterker dan ooit. Dank je wel president Chan.


  Maak melding
 7. Hartelijk dank Nederland, dat jullie ons komen helpen. Willen jullie Bouta straks ook gelijk mee terugnemen, misschien wil hij zijn Zeeuwse voorvaderen ook nog een bezoekje brengen.😁
  Hij wilde geen bakra’s in zijn land, en hij had jullie niet nodig, wat de noden van de bevolking waren, liet hem helemaal koud. Want hij is toch zeker weten de juiste man voor zijn volk.🙄😏😒


  Maak melding
 8. Tja paraman, damsco, pakiratigri, robg zonder regeermacht staat de aankomende president er al beter voor dan de verdwijnende president.
  Ondanks de slechtste rating ooit en lege ATM’s ontstaat er vertrouwen en komt er hulp.
  De Oppenheimer I obligatie gaat, ondanks het falen om af te lossen van Oppenheimer II, qua koers al van 40% naar 51%.

  Ik ben benieuwd wat Santohki op 14.07 gaat uitpakken.

  De helikopter van Boefdraad staat aan de grond. Hij kan wachten op een uitnodiging van de PG op 14.07. Hij zal zich zelf vast zwetsen en zijn maatjes uitleveren aan justitie.
  Er zal heel wat te plukken zijn voor dat de heren tuinman mogen gaan spelen op Brokabakka.


  Maak melding
 9. @Frantz
  Vind je het vreemd als daad directeuren van staatsondernemingen rondlopen die 4 maal meer verdienen als Rutte. Dat op eilanden die niet groter zijn dan een forse Nederlandse gemeente.

  Er valt daar heel wat te optimaliseren.


  Maak melding
 10. Frantz
  Stel jij dus voor om gewoon een berg geld ter beschikking te stellen?
  waar denk je dat dit geld naar te zal gaan.
  Natuurlijk moet er gekeken worden naar zoals Don bij een ander artikel schreef
  – de inkomensverdeling-
  “Don 10 juli 2020 At 02:19
  Onze economie ligt plat en dus circuleert het geld niet. Dit is ook het gevolg van oneerlijke inkomensverdeling” (Banken in Suriname hebben tekort aan SRD’s)

  Stomweg geld geven is er natuurlijk niet bij. Rutte cs. zijn aan de Nederlandse bevolking verantwoording schuldig. Dat in Suriname deze regel niet van toepassing was wil niet zeggen dat dit overal van toepassing is


  Maak melding
 11. Namens Wendy, Frantz, RobG, Pakiratigri, willen wij de Nederlanders oprecht bedanken voor hun steun in deze moeilijke tijden. Hoewel wij niets van hun moeten hebben is het uitbrengen van een dankwoord daarom intens moeilijk.
  Maar met heel veel moeite is het toch gelukt.

  DANK U HOLLAND!!!!!


  Maak melding
 12. Franz,

  Curaçao kreeg in 2010…..€300 miljoen van Nederland om zelfstandig verder te ontwikkelen.

  De toenmalige premier Schotte , die nu voor jaren in de BAJES zit, kwam 2 jaar later 200 miljoen tekort.

  Dus in 2 jaar een half miljard verkwanseld.

  Niet zo gek toch, dat ze nu onder zeer strenge voorwaarden geld mogen en kunnen lenen.

  Als je volgende nog eens probeert om een hersenloze, populistische opmerking te maken, doe dan eerst je huiswerk…..Mafkees.


  Maak melding
 13. Waar zijn NU al die bevriende landen, Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee, China, van de veroordeelde massamoordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE????


  Maak melding
 14. Paarse bemoeienis en commentaar is niet gewenst bij de voorruitgang van Suriname. Afgelopen 10 jaren hebben ze alles leeggeplunderd.


  Maak melding
 15. Flyer 12 juli 2020 At 09:17
  Waar zijn NU al die bevriende landen, Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee, China, van de veroordeelde massamoordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE????

  is het je niet opgevallen dat ddb die op de vlucht ging naar China daags voor de uitspraak van de Krijgsraad en volgens plan op de terugreis ff langs zijn artsen op Cuba zou gaan, gewoon als veroordeelde crimineel door Cina op het vliegtuig is gezet en Coba heeft overgeslagen en sinds dien geen poot meer over de grens heeft gezet?


  Maak melding
 16. het vertrouwen van HOLLAND zal altijd blijven!!
  dank voor al de medische-deskundigen speciaal voor ons Suriname.
  mijnheer SANTOKIE opent de deuren van ons geliefde land.


  Maak melding
 17. Mense, we moete Sjienaa om gelt fraage, want sei hebbe die fieris gemaak en fersprijt. Dang as eete die Sjieneese alla soortoe diere, dang warom die fons fan die prins bernaar om die diere te besgerme segge niets daroofer?


  Maak melding
 18. Kijk zie het levende voorbeeld, nu die paarse opper rat is verdwenen komt ineens hulp uit alle hoeken. Heel de wereld zat te wachten wanneer die paarse parasiet van het toneel zou verdwijnen. En dat is nu gebeurt. En zie wat al is gebeurt in Su in 6 weken!!!!!!
  Nu nog het afschieten van al die rovende djoekas, het afpakken van die miljoenen, en om precies te zijn 733 miljoen die op een Oostenrijkse bankrekening staat van die paarse tuig. Alles herstellen en je een paradijs in Zuid-Amerika.
  Voor de hulpverleners die zijn komen helpen, wees welkom en zeer grote dank aan jullie. Nederland ook bedankt voor dit gebaar.
  MR. PRESIDENT CHAN SANTHOKI, MAKE SURINAM GREAT AGAIN!!!!!!


  Maak melding
 19. “MR. PRESIDENT CHAN SANTHOKI, MAKE SURINAM GREAT AGAIN!!!!!!”

  Santokhi lijkt erop uit te zijn Suriname verder te christianiseren. Dat is de opdracht van zijn guru, bisschop Karel Chhoennie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES