dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname sluit akkoord met schuldeisers over uitstel betaling rente en aflossing lening

Suriname sluit akkoord met schuldeisers over uitstel betaling rente en aflossing lening

-

De nieuwe regering van Suriname die binnenkort aantreedt, neemt een land met grote economische problemen over veroorzaakt door de huidige NDP regering onder leiding van president Bouterse. Een van de ‘erfstukken’ is een lening van 125 miljoen US dollar.

De regering moest op 30 juni jongstleden bijna 16 miljoen US dollar aflossen op de lening en 8 miljoen US dollar aan rente betalen. Het land was daartoe echter niet in staat. Suriname moest hiervoor in overleg met de schuldeisers en die zijn uiteindelijk akkoord gegaan met betalingsuitstel.

Dit houdt in dat er een akkoord is dat Suriname pas in december of juni 2021 begint met aflossen. Deze ontwikkelingen hebben wel gevolgen voor het land. Door het missen van de aflossingsverplichtingen heeft ratingbureau Fitch zijn kredietoordeel over Suriname namelijk verlaagd van CCC naar C.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

22 REACTIES
 1. Wat jammer is, dat er verder ook niet wordt gezegd hoeveel meer rente Suriname gaat betalen. Ik neem aan dat dit allemaal niet zonder consequentie is. De hele vorige coalitie is mede schuldig aan dit wanbeleid. Of Suriname nu wel of niet alle gestolen gelden terug kan halen, ze horen allemaal achter de tralies thuis. Schandalig is dit.


  Maak melding

 2. De ndp heeft echt tien jaar lang rotzooi kunnen schoppen in eigen land, tot de laatste stuiver aan toe. Wees blij dat ndp niet meer gaat regeren. Want dat zou een vluchtelingenstroom op gang gebracht hebben. Unicef, oxfam novib , cordaid zouden daar permanent moeten blijven om een humanitaire ramp tegen te gaan.


  Maak melding

 3. SURINAME is verloren
  en dan nog geeft die rooie fossiel zijn ministers en advizeurs loonsverhoging met twk
  koopt hij auto’s voor dc’s, neemt hij advizeurs in dienst.
  Volk van Suriname knuppel ze dood
  Sterkte daar in Suriname.., vergeet niet je mondkapje..
  wat een hondenl.l


  Maak melding

 4. Devil nog zo een achterlijke hond als waldo, rob, rob less en bro wn en natuurlijk whendy en pariaman
  Sterkte daar in Suriname.., vergeet niet je mondkapje..


  Maak melding

 5. Chan geniet veel vertrouwen zowel nationaal als internationaal. Zaken doen met Suriname wordt stukken prettiger. Daden van de meervoudige veroordeelde mpp landvernietiger bouta zal en moet niet ongestraft blijven. Santo Boma wacht op hem.


  Maak melding

 6. Steenhard de Waarheid u bestaat ook nog. Wel een beetje zuur om je beste vrienden zo af te spiegelen. Zonder iets terug te vragen wordt de gezondheidzorg overeind gehouden. Worden geen rare deals met Chotallal gedaan voor handsanitizers die 5 maal de consumenten prijs bedragen.

  Steenhard de Waarheid: Santohki en zijn innercircle blijken meer invloed te hebben dat Boefdraad en co.

  Oppenheimer 1 is ondertussen 25% in waarde gestegen.
  De obligatiehouders hebben meer vertrouwen in een president die nog gekozen moet worden dan in een president die al 10 jaar zit.
  88% van de obligatiehouders waren voor uitstel aflossing. Argentinie komt niet verder dan 50% met een missionaire regering. Santokhi krijgt 88% mee zonder regering.

  Het geld gaat weer rollen na beëdiging van Santohki. Met alle schuldeisers komt een deal zodat er gesaneerd kan worden.

  Na beëdiging komen er acties waar Bouterse van had kunnen dromen.

  Als Suriname een paar maanden gewoon kan gaan functioneren komt de tijd om alle zelfverrijkers aan te pakken en op te pakken.


  Maak melding

 7. Jammer dat Waterkant geen eisen stelt aan het niveau van de leden dan
  waren we gelijk af van figuren die de bevolking van ons geliefde Suriname zo neerhalen.
  Straks denkt de willekeurige bakra -bezoeker dat er meer van dit soort figuren als bro wn in Suriname rondlopen.
  In Nederland geleerd dat taalfout geen fout is, zeker in Fort nieuw Amsterdam
  Boi je geeft ons schande, mars ga in de hek zitten tot we je roepen
  Sterkte daar in Suriname.., vergeet niet je mondkapje..


  Maak melding

 8. @Henk Molenaar 2016
  Hij was er recent heel even. Heeft nog niet door dat er veel gaat veranderen. Hij hoopt dat Brunswijk overloopt naar Bouterse.
  Dat is het chantage ding nu Brunswijk Somo geassimileerd heeft in een gezamenlijke fractie. Na de verkiezing tot president zal Santohki Brunswijk uit lachen. Want de NDP zal Brunswijk dat koud laten staan en in zijn plaats treden.

  Brunswijk krijgt dan een koekje van eigendeeg voor zijn verraad in 2010.


  Maak melding

 9. Santhokie moet alle boeven van NDP opsporen …en alle gestolen geld of luxe bezittingen in beslag nemen…en de opbrengst de lening aflossen …er zijn ook miljoenen dollars in buitenlandse bank van deze boeven staan …blokkeert deze rekening …en terug storten in de centrale bank …Santhokie moet nu laten zien dat hij durft…niet alleen maar bla bla bla …mooie baboe boy spelen …


  Maak melding

 10. De terugbetaling van al de buitenlandse leningen gesloten door paars zal zeker leiden tot een enorme druk op de wisselkoers en daaraan gekoppeld de winkelprijzen.
  Men zal proberen de aankomende regering daarvan de schuld geven terwijl de oorzaak ligt bij het gevoerde paars beleid (2010 – 2020) van potverteren en a la dol schulden maken.


  Maak melding

 11. Allen,

  Komt goed, internationaal wordt Suriname weer aantrekkelijk, er zal weer handel gedreven worden.
  Geef de nieuwe regering 2/3 jaar en Suriname staat weer positief op de kaart.
  En laten wij eerlijk zijn, slechter kan het niet.

  SUCCES


  Maak melding

 12. Dus de administratie van de NDP regeringen is toch een puinhoop en de schade en schande die de NDP regeringen hebben veroorzaakt zijn toch groter dan gedacht en Hoefdraad heeft toch land, volk en anderen opgelicht.
  En dan zijn er toch van die wazige figuren die aan verstandsverbijstering lijden en de handelingen van Bullshit Bouta en zijn criminele handlangers goed proberen te praten. Jennifer Simons beweert zelfs dat Bullshit Bouta inspireert. Zoals ik al zei de NDP bestaat uit halve zolen die aan verstandsverbijstering lijden. Maar ja, het waren de paarse ezels die zich laten bedriegen voor een blikje sardine, een potje bruine bonen en een stukje asfalt.


  Maak melding

 13. Men verwacht veel van de nieuwe regering, maar het zal de komende jaren heel erg moeilijk worden omdat er nog geen volledig beeld in in kaart is gebracht van de ravage. Ik verwacht dat er de komende weken en maanden meer lijken uit de kast zullen komen.

  Het is daarom wenselijk om op de mulo en middelbare scholen extra aandacht te besteden aan het vak economie, waarbij inzicht wordt bijgebracht aan de jongeren wat de gevolgen zijn als je meer uitgeeft dan je verdiend.


  Maak melding

 14. Nu lijkt het erop alsof het Surinaamse volk niet weet wie ze moeten kiezen. Zij hadden moeten weten dat het land in de afgelopen tien jaar heeft moeten dealen met een staatshoofd dat internationaal geen goede naam had, meent Boldewijn.

  Same shit.
  Surinamers zijn niet in staat behoorlijk na te gaan waarom ze personen kiezen.
  Graag had ik gezien dat enkele jonge politieke strijders voor de kar werden geplaatst om deze mede te helpen trekken en plaatsen op het spoor.
  Te denken valt aan bijvoorbeeld PRO en STREI want dan konden wij hopen op een reactie om het e.e.a. te helpen oppakken zoals
  aanpak corruptie
  aanpak terughalen gestolen middelen
  schoonschip maken van alle boventallige ambtenaren
  eerlijk en transparant communiceren

  Maar dezelfde shit van VHP PL ABOP en NPS zal geen verandering brengen hooguit het anders brengen en benaderen van dezelfde hoopje shit


  Maak melding

 15. En dan nog wilden ze hem weer 5 jaar geven. Bedoel 16 zetels betekend dat mensen nog steeds in hem geloofden!!!!!
  Man man, beide verkiezingen heeft ie met fraude gewonnen. Waarom denk je dat ie papieren en uitslagen van 2015 heeft laten verbranden onder toeziend oog van de politie en andere corrupte lui van de NDP.
  En denken jullie nou werkelijk dat die Boefdraad geschikt is als minister van financiën, die heeft de hele pestzooi bij elkaar gefraudeerd en gestolen, kom op mensen wordt wakker enof wees realistisch. Totaal ongeschikt en dit in tegenstelling terwijl er wel goede Hindoestaanse economen beschikbaar waren!!!!!!!die wel de know-how hadden !
  Lieve mensen dit is maar 1 voorbeeld, wacht een paar maanden af en dan komt de volledige beerput van Bouta eruit en dan zie je wat die mpp heeft gedaan.
  Overal waar creolen aan het stuur zitten is er sprake van vernietiging.
  Zielig voor de bevolking, wij zullen uit NL nog meer moeten gaan bijdragen, mpp Bouta zit straks prinsheerlijk in zijn dikke villa in Cuba, de pensioen gelden van de bevolking op maken hahaahhaha ,en de nieuwe regering maar puin ruimen en bezuinigen.
  Dit is de realiteit, sterkte mr. President, Santokhi, you can do it!!!!


  Maak melding

 16. Aj bro ik behoor tot een soort. Dank
  Jij behoort tot niets, helemaal niets.
  je gelul, ik heb in Holland geleerd dat taalfout geen fout is. In de gevangenis niet en bij opvang daklozen ook niet, dat klopt. Nederland heeft je eruit gesodemieterd. Illegalen willen we hier niet. ga maar teren op je familie in Suriname.
  Wat? Wat? Wat zeg je me nou, ze willen je ook niet meer kennen. rara hoe komt dat.
  Dus boi als je mee wilt doen dan gedraag je je, dan zal ik bepaalde taalfouten door de vingers zien. maar zolang je je misdraagt zal ik je achtervolgen.
  Mensen in Suriname, heel veel sterkte en kracht, vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 17. De schrijvers van de Grondwet hebben zich niet georienteerd op het buitenland. Rijke amerikanen rennen. voor office includng president e n Vi ce pres. De oplossing is een trust een gesloten trust.

  Goed onderhandelhandeld


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES