Meer dan 1 miljoen euro nu opgehaald door benefietshow Nederland voor Suriname

26
Meer dan 1 miljoen euro nu opgehaald door benefietshow Nederland voor Suriname

De benefietshow Nederland voor Suriname heeft nu al een bedrag van  €1.158.000 opgeleverd. Meteen na de show gisteravond op NPO 1 stond de teller nog op €502.069. Jörgen Raymann, Humberto Tan en Mildred Roethof, drijvende krachten achter de actie, zijn enorm blij met het succes. 

De website www.nederlandvoorsuriname.nl blijft actief en mensen kunnen blijven doneren. Het geld komt onder meer ten goede aan medische apparatuur, beschermmateriaal, IC-bedden en andere middelen, waaraan een groot tekort is in Suriname. In het land dreigt een humanitaire ramp nu het aantal corona-besmettingen iedere dag toeneemt. 

Meer dan een half miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar Jörgen Raymanns Nederland voor Suriname. Volgens cijfers van Stichting Kijkonderzoek keken er 540.000 mensen naar het programma waarmee geld werd ingezameld om Suriname te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Daarmee staat het op plaats 14 van de best bekeken programma’s van de dag.

Nederland voor Suriname, een initiatief in het kader van SU4SU, werd ondersteund door het Rode Kruis en geproduceerd door Human Nature Films in samenwerking met de NTR.


26 REACTIES

 1. Fantastisch. Dat het goed besteed mag worden en de goederen terechtkomen waar dat echt nodig is.
  Met de nadruk op GOEDEREN en niet het geld…
  Want den koepari, piereng anga uduloso e watertanden te de yere moni…


  Maak melding

 2. ” …
  Volgens cijfers van Stichting Kijkonderzoek keken er 540.000 mensen naar het programma waarmee geld werd ingezameld om Suriname te helpen in de strijd tegen het coronavirus.
  … ”

  Dus in ieder geval hebben 540.000 mensen in Nederland een hartje voor Suriname. Dat is dus ongeveer net zo veel als de bevolking van Suriname zelf. Suriname en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

  Wat wel jammer is is dat er weer een vertekend beeld van Suriname werd gegeven.
  Het is jammer dat Humberto Tan wel tegen racisme is maar alleen als het gaat tussen Afrikaans zwart en Europees wit.
  Want waar waren de Chinese Surinamers en de Javaanse Surinamers en de Hindoestaanse Surinamers ?
  Aan tafel was het niet bepaald kleurrijk zoals Suriname werkelijk is.

  Suriname is een Zuid-Amerikaans land met een vrij jonge cultuur dat opgebouwd is uit alle culturen !

  Suriname is niet het land van Sinterklaas als je begrijpt wat ik bedoel.


  Maak melding

 3. Conclusie: de kennissenkring van Tan en Raymann is vooral zwart en wit.
  Maar er zijn ook bijna geen Hindoestanen, Javanen, Indianen, Surinaamse Chinezen actief op de Nederlandse TV of je ziet ze sowieso zelden.
  De zwarten zijn wel actief op de Nederlandse tv, vnl vanwege sport en muziek.


  Maak melding

 4. Er zijn heel wat Chinees – / Hindoestaans – / Javaans Surinaamse organisaties, ook in de media een heel bekende is OHM televisie. Maar er zijn ook radio makers, kunstenaars, zangers, topkoks, etc.

  En inderdaad de Creoolse Surinamer wordt in de Nederlandse media het meest gebruikt, omdat de Nederlandse media niet verder kijkt dan Afrikaans zwart want zij “moeten iets met diversiteit”.
  Andere culturen krijgen veel minder kansen, kijk maar naar voetbal. Ook hier worden andere culturen genegeerd terwijl zij wel degelijk talentvol zijn.

  Omdat Nederland iets moet met diversiteit pakken ze maar de andere uiterste van Europees wit.


  Maak melding

 5. @rambo, wat bij jij dom. er zijn zat Nederlanders die een hart hebben voor Suriname. Het probleem is dat een bepaalde groep in Suriname geen goed gevoel heeft bij Nederland. En als ze dan in de sjit zitten staan ze huilie huilie weer te bedelen als een zwerver.
  En wat betreft hoger op de ladder. Hoge bomen vangen veel wind en hoe hoger op de ladder des te harder de strijd. Dan vallen de zwakke door de mand bij gebrek aan inzet en motivatie.
  En ambtenaren, begin die 60.000 in Suriname eens uit te dunnen. Een stad als Utrecht heeft ongeveer net zoveel inwoners als Suriname met ongeveer 3000 ambtenaren. En alles is daar behoorlijk op structuur en controle.

  Dus voor je roep, denk na


  Maak melding

 6. Blanke jij bent te stom om na te denken.
  Natuurlijk ben je tevreden, natuurlijk merk je niets, maar dat komt door het niveau waarop jij zit. Daar zal je geen tegenwerking ondervinden. Ooit ooit zal je er ook achter komen, nee toch niet daarvoor moet je klimmen op de ladder. Zit er niet in voor jou
  Wat een lulkoek over Utrecht trouwens. Past totaal niet in dit verhaal.
  Geeft weer je niveau aan
  Sterkte daar in Suriname.., vergeet niet je mondkapje..


  Maak melding

 7. @piroti,

  Je kunt beter vragen waarom die genoemde Hindoestanen zich niet hebben aangemeld.

  Verder dan dom mpp racisme kom je niet. Typerend voor jouw lage IQ


  Maak melding

 8. Het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft vandaag tien mobiele beademingsapparaten ontvangen van Nederland. Het ziekenhuis had in april via de tijdelijk zaakgelastigde van het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname, Jaap Frederiks, een beroep gedaan op ondersteuning bij de aanschaf van beademingsapparaten. Dit ziekenhuis was namelijk aangewezen als eerste opvangplek van Covid-19 patiënten die op de Intensive Care Unit beademd moesten worden, maar het ziekenhuis beschikte zelf niet over voldoende goed werkende beademingsapparatuur.


  Maak melding

 9. Heel veel Surinamers vinden, het rijkdom van de Hollanders, een geschenk die vol liefde en dankbaar, wordt gegrepen!

  Eenmaal, als het binnen is, is een Hollander een huigelaar.
  Deze Surinamers, hebben nooit de tijd genomen, om kennis van zaken te hebben!
  Ze zijn diep getraumatiseerd en erg beschadigd dat ze op de Hollanders neer kijken!
  Ze doen alsof ze bezorgd zijn over de slechte situatie in het land en belazerd, zichzelf en proberen ” tweedracht te zaaien!
  Dit gedrag heeft echt geen verband met de FEITEN!

  Deze generatie ” nu ” is een generatie, na drie honderd jaar!
  Ook buiten de grenzen van Suriname, zijn mensen die hulp nodig hebben en als je buiten de grenzen bent geweest, gehoord en gezien
  hebt, weet je wie hulp bied!


  Maak melding

 10. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Meer dan 1 miljoen euro nu opgehaald door benefietshow Nederland voor Suriname

  Geweldig Su-lovers in Nederland.
  Bedankt voor uw bijdrage in deze.

  Even nog een korte aanvulling op bovengenoemd artikel.
  Het GELD van deze inzamelingsactie wordt niet RECHTSTREEKS overgemaakt aan de regering in Suriname.

  Het geld komt onder meer ten goede aan medische apparatuur, beschermmateriaal, IC-bedden en andere middelen, waaraan een groot tekort is in Suriname.
  In het land dreigt een humanitaire ramp nu het aantal corona-besmettingen iedere dag toeneemt.

  De ORGANISATIE gaat zelf met deskundigen op medisch gebied alles kopen.

  Dus die SCHURKEN/BOEVEN van de REGERING in Suriname moeten niet denken dat het GELD zal worden overgemaakt in de STAATSKAS of de Centrale Bank van Suriname.


  Maak melding

 11. Er was wel een Chinees want Humberto mag China zo in met zijn achternaam en op de Ned tv zijn er best wat ander rassige SurNeds zoals Ember en Ayren. Maar ja men kan lijstjes op gaan maken van potentiële SurNeds die goed in de Slappe Was zouden zitten en die nog moeten geven. Maar ik weet uit ervaring dat velen liever anoniem geven. Geven doe je met je hart en niet met je bekende naam.
  Ik denk dat er velen zijn met hun wortels in Suriname en hun hart op de juiste plek maar die zitten nu ff krap bij kas omdat hun beroepsgroep een flinke klap heeft gekregen en sommigen nog steeds omdat ze niet mogen werken en als ze nu wel werken hebben ze ook een fikse betalingsachterstand van de afgelopen mnd toen er niets binnenkwam en de steun en de voedselbank net genoeg toereikend waren.
  Mijn oma zei het al: Holland no abi tifi ma ai beti
  Het is te hopen dat als er een 2e golf komt dat de ziekenhuizen ook de reguliere patienten blijven behandelen want alles was Corona maar je moest wel je premie betalen om te voorkomen dat de Deurstalker niet in naam van de koning je de stuipen op het lijf kwam jagen
  Ik ben er ook zeker van dat al die karde kern die ons niet als Surinamers ziet omdat oeng no e pina nanga deng minder op ons moet schelden want we doen wat we kunnen voor jullie en moeten zelf ook onze onkosten en voedsel betalen.
  Verder moet de Surinaamse$ meer respect gaan krijgen en een keiharde munt worden
  Hope;lijk doet Bonnie Brunswijk daar wat aan


  Maak melding

 12. @ Wendy 10 juli 2020 At 01:12
  Santokhi is nog niet eens aangetreden met zijn ministersteam en de definitieve lijst van aankomende ministers is ook nog niet rond dus je zit gewoon stom te lullen uit je achterlijke zwarte rotsmoel. Dat is de bekende modus operandi voor hersenloze paarse rioolratten zoals jij. Veel plezier verder met je zielige en mislukte leventje.


  Maak melding

 13. Een domme surinamer had in een eerder stadium zich afgevraagd waarom kees vd spek erbij was. Hopelijk heeft hij naar de uitzending gekeken en kon hij kees als kleine jongen bij de indianen zien. By the way, mooie opbrengst. Is er ook een suikerstok?


  Maak melding

 14. Wat als een mooie actie bedoeld is wordt door sommigen weer in een een racisme en etnische discussie gefrommeld. Wat zijn sommige Surinamers toch zielig. Continu ruziën met elkaar over ras en afkomst. Wat maakt men er weer een zooitje van. Ben bang dat het nog vele generaties zal duren voordat het goed komt met dit land.


  Maak melding

 15. Het gaat niet om ruzie maken over racisme.

  Het gaat om een breder inzicht bespreekbaar te maken met als doel verbetering in presentatie en verbetering in omgangsnormen.

  De struisvogel uithangen dat is pas zielig want dan blijven (maatschappelijke) problemen bestaan terwijl men ergens wel weet en wel wilt dat het beter kan maar er toch niks aan durft te doen.


  Maak melding

 16. Opmerkelijke discussie hierboven over welke ‘rassen’ er wel/niet in het programma aanwezig waren, en welke ‘rassen’ er erbij hadden moeten zijn. En deze mensen durven anderen te beschuldigen dat die aan rassendiscriminatie doen!
  Misschien heb ik naar een ander programma gekeken, maar ik zag op die avond Surinaamse Nederlanders geld inzamelden om de Surinamers in Suriname te helpen in deze moeilijke periode. Daar zaten geen ‘rassen’ geld in te zamelen om ‘rassen’ te helpen, maar mensen zamelden geld in om andere mensen in nood te helpen.
  Aangezien het bewustzijn bij velen nog niet voldoende is ontwikkeld om dit te kunnen begrijpen, hebben we als Surinamers nog een hele lange weg te gaan…..


  Maak melding

 17. Allen,

  Ik heb met mijn gezin ook onze bijdrage geleverd hierin, bedoeld voor alle mensen die dit nodig hebben in Suriname, maak niet uit welke ras.
  Armoede heeft geen kleur, help zoveel je kan.

  SUCCES


  Maak melding

 18. Sang,
  Je hebt het heel goed verwoord!
  Sommigen hebben er kennelijk belang bij om Surinamers tegen elkaar op te zetten. Ik ben trots op de mensen die het initiatief hebben genomen en hun bijdrage hebben geleverd om het leed in Suriname te verzachten.


  Maak melding

 19. Allen,

  Sorry, maar ik irriteer mij eraan dat er steeds over verschillende rassen wordt gesproken en verwijten worden gemaakt.
  Waarom en waar komt dit vandaan ?
  Suriname was altijd voor alle bewoners, en natuurlijk heb je onder een bepaalde groep meer criminaliteit, maar dat is overal zo.
  Nu juist met een nieuwe regering moet er weer eenheid komen.
  Eenheid zal Suriname weer laten worden zoals vroeger.
  Iedereen gelijke kansen, criminaliteit hard aanpakken maak niet uit welke ras/kleur, want criminaliteit heeft geen kleur of geloof.
  Laten wij weer een eenheid vormen en een voorbeeld zijn voor andere landen.

  SUCCES


  Maak melding

 20. Met betrekking tot “bewustzijn”:

  De geleverde opmerkingen kunnen in 2 groepen verdeeld worden.
  1. Het initiatief. Dit wordt heel positief ervaren. Nogmaals van mijn kant mijn complimenten, mijn felicitaties en mijn dank.
  2. Kritiek op de uitvoering / presentatie. Deze kritiek kan men gebruiken voor een evaluatie om een volgende presentatie over Suriname te verbeteren.

  Het is zeer bekrompen en een onderontwikkelde gedachte om te zeggen dat Surinamers tegen elkaar worden opgezet terwijl duidelijk wordt geroepen om een multi culturele gemeenschap niet eenzijdig te presenteren.

  Een ander punt wat duidelijk wordt is dat veel Surinamers niet tegen kritiek kunnen. Dan klopt het dat het bewustzijn bij deze Surinamers nog beter ontwikkeld kan worden. En omdat deze Surinamers niet tegen kritiek kunnen en dus niet goed kunnen evalueren wordt verbetering inderdaad een lange weg.


  Maak melding

 21. Dit is de kracht van de Diaspora. De organisatie heeft een groot netwerk. Thumbs up!
  Idem dito de medische wereld, die hun collega’s om hulp hebben gevraagd.
  Er is nog veel meer mogelijk, zonder inmenging v/e Overheid.
  Nu nog zonder morren accepteren, dat jullie hulp nodig hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.