zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Gelekte lijst met namen kandidaat ministers niet het finaal regeerteam'

‘Gelekte lijst met namen kandidaat ministers niet het finaal regeerteam’

-

Does Travel - naar Suriname

Op social media circuleert momenteel onderstaande lijst met namen van kandidaat ministers voor de nieuw te vormen regering in Suriname. Volgens de coalitie partners is de lijst een authentiek stuk, maar geen weergave van het finaal regeerteam.

De partijen zeggen in een persbericht dat de voorzitter van de VHP, in zijn hoedanigheid als leider van de nieuwe coalitie, een verzoek bij de PG heeft gedeponeerd. Dit is de reguliere procedure bij potentiële kandidaat-ministers. Vanwege het intensief karakter en de duur van zulke onderzoeken, moeten deze tijdig worden ingediend.

“In dit stadium zal bij nog meerdere mensen deze procedure worden opgestart. De partijstructuren worden ook in deze nog steeds gekend. Deze lijst is dus geen weergave van het finaal regeerteam”, aldus de coalitie in een persbericht. 

Partijen melden verder in het persbericht: “In het kader van transparantie doen wij deze berichtgeving uitgaan. Dit doen wij echter niet zonder te betreuren dat op deze wijze wordt omgesprongen met dergelijke gevoelige persoonlijke informatie. Wij drukken de samenleving nogmaals  op het hart om de nieuwe coalitie alle ruimte te gunnen om te komen tot een voor Suriname optimale samenstelling van het nieuw kabinet.”

De lijst:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Als ik de namen op de lijst doorneem dan zie ik so wie so 1 naam eruit springen waarvan ik mij afvraag of zo iemand, Bronto Somohardjo (minister van Binnenlandse Zaken), representatief is om als minister aangesteld te kunnen worden.
  Iemand die nauwelijks zijn sporen heeft verdient om leiding te geven en beslissingen te nemen.
  Het doet heel heel erg zeer om dit te aanschouwen. Bronto Somohardjo is de gelijke van zijn vader die zich ook ten tijde van het verraad van PL (2005-2010) zich heeft verrijkt met gronden etc.

  Man wat walg ik van deze vrienden politiek. Wanneer nemen wij hier afstand van en capabele personen daar zetten waar ze horen?
  Ik voel me betrokken met Suriname maar door al dit gedoe van vrienden en familie etc is de liefde gekoeld en mogen ze wat mij betreft nu echt de ravijn in.


  Maak melding
 2. Prima keuzes. En je moet het toch proberen.

  Slechter dan de afgelopen tien jaar kan het niet gaan.

  Armoede, diefstal, corruptie, vernedering met paketten, flinke toename criminaliteit, leningen niet terugbetaalt, bevolking laten stikken met covid.

  Er valt nog veel weg te werken door de nieuwe regering. Vertrouwen is er!


  Maak melding
 3. Heer Chan Santokhi … gaat u de … REAL-Politiek … van de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … de komende vijf{5} jaar toepassen ???????????

  Gaat u ministers { onbekwaam, niet berekend voor de job } benoemen en na een paar maanden of een jaar … weer bedanken … met behoud van alle priveleges.

  Als Brunswijk niet voldoet als Vice-President … gaat u hem ook beleefd bedanken ?????????

  Namen van figuren die genoemd worden als toekomstige ministers … ben ik bang dat wij in ons geliefd Suriname … RUMOERIGE TIJDEN … tegemoet gaan.

  Heer Santokhi … u alleen zult Suriname niet kunnen redden !!!!!!

  Ik hoop niet dat … mi mofo na BANA WATRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. @@@Wendy … @@@ Paraman …. slechts … Eén Ding … wil ik jullie meegeven en dit geldt ook voor alle Paarse Abanies …. de Nationale Dieven Partij … komt NOOIT, NOOIT, NOOIT meer in het machtscentrum.

  De Nationale Dieven Partij ……. R.I.P …. R.I.P … R.I.P !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. De NPS … de Nationale Partij Suriname … doet er goed aan een andere … Partij Voorzitter … te kiezen.

  De hr. Rusland is … Not The Right Man On The Right Place … ondanks alle mooie praatjes die hij gehouden heeft tijdens de verkiezingscampagnes. Lullen kan hij als geen ander !!!!!!!!

  De NPS verdient een andere … betere … partij voorzitter.


  Maak melding
 6. Dat ding dat zich zelve bronto laat noemen is netzo een leeghoofd als zijn vader.
  Heeft zich zelve met anabole steroïden vol gepropt is te horen aan zijn kinderlijk gebrabbel tijdens zijn geouwehoer. Hvb heeft niets kunnen klaar spelen ,evenals ktpi en pl, de afgelopen verkiezingen.


  Maak melding
 7. Dit is niet goed. Bronto als trek pop voor een oude man die geen afscheid kan nemen en daarvoor zijn partij vernietigd heeft. Somo vliegt nu nog onder de vleugels van Brunswijk

  Ik hoop en vertrouw op Santohki dat hij kans ziet de rotte appels in hun bubble te houden en door te bewijzen dat transparantie zoals de financiers zullen afdwingen alleen maar tot succes leidt.

  Santohki heeft Brunswijk nodig als spierballen om binnen het land het opgeslagen geld weer liquide te maken,
  Zelf zal hij een veel groter geld reservoir aanboren en uit eindelijk de clowns in zijn regering marginaliseren. Ze lopen allemaal vast bij de minister van Financieen die net als Boefdraad de macht uit oefent over niet capabele ministers.

  Ik kan het vergelijken met een ervaring van jaren geleden op een project in zuid Oman.
  De minister van Arbeid legde ons project stil met ongeveer 1.800 mensen midden in de Woestijn omdat wij onvoldoende lokale mensen in dienst hadden.
  Ik deelde het kantoor met PZ . De volgende dag stonden er genoeg lokale mensen voor onze deur om te soliciteren. Voor aan stonde een Baluchistan meneer met een heel gevaarlijk wapen. PZ nam alle mensen aan in de functie Driver Mechanic en gaf ze allemaal een auto sleutel (fake) ze werden elke week betaald . Als wij met onze auto weg moesten werd het vanaf dat moment gewoonte eerst onder de auto (Landcruisers) te kijken of er een driver mechanic lag te slapen. wakker maken en motor starten en kijken of ze een andere slaap plek zochten.

  Bronto zal zo’n Minister worden als Santohki een goede minister van Financieen vindt.
  Brunswijk zal een zo nu en dan op tafel slaan maar tevreden zijn met kruimels en met Bee als chief whip van de DNA.

  Wayambo
  Brunswijk gaat mee in een nieuw kiesstelsel want als hij PL op pikt krijgt hij daarmee een solide base en de mogelijkheid om samen met de NPS de NDP op te rollen.

  Wayambo wat bent u een draaikont en slijmbal.


  Maak melding
 8. Brunswijk toch voor VP? Dan hoop ik dat iemand een rechtszaak aanspant, want hij voldoet niet aan de voorwaarden, zoals door PRO reeds aangegeven is.
  Bovendien wordt nu naast voor het presidentschap – de verdachte Bouterse – nu ook voor het VP-schap de lat lager gelegd.
  Ben benieuwd of de reserve First Lady (mevr. Brunswijk) een alfabeet is.


  Maak melding
 9. Beste mede Surinamers,
  vergeet een ding niet zolang we de ander geen oprechte ruimte gunnen om in vrijheid zijn /haar verantwoordelijkheid te dragen, gaat het steeds mis. En het maakt niet uit welke kleur vd regenboog je hebt, als je niet capabel genoeg bent om leiding te geven aan een land, kan je als je het oprecht meent met Suriname, schuift een deskundige broeder / zuster naar voren voor een zware taak om Suriname vooruit te helpen.

  Helaas ontbreekt het vele zgn. lijders in Suriname aan reflectie en bezinning.
  Iemand die heel lekker kan koken voor zijn/ haar gezin is niet automatisch een leider van een Bedrijf, maar leider in het klein. Wel zou ie misschien een top restaurant kunnen leiden.

  Ik weet dat in de party van Brunsi oprechte en eerlijk Surinamers zitten,maar helaas deze zullen geen kans maken TEGEN het dictatoriaal gedrag van Brunsi.

  Brunsi mi boy now ye free, maar kong nanga yu foetu na doti baka.

  Brunsi is helaas net als druga baas niet realistisch over zijn competenties. Ik ben bang dat de brokoe bana bal weer gespeeld gaat worden door Brunsi.

  Het gaat Suriname goed! Gado de wi fesi mang


  Maak melding
 10. @mul….je kan liever “muil” kiezen; want schreeuwen kan je als geen ander….ik hoop van harte dat je nog lang, lang leeft…want de NDP met haar jonge kader is ready; neeniet volgende week, maar de komende 40jaar!

  Lees maar de analyse van Jack Mencke:
  * ondanks alle beloften, zal Chan zie dat komende 4jaar geen enkele verbetering is; de eerste 2 wordt opgeslokt door corona
  * de bewindslieden gaan na 10 op de zijlijn boor zweef teki!
  * de weinige kaders die achter blojft zijn van…juist ja,NDP
  * Oranje partij heeft het veels te druk met verdelen van baantjes en ministers; dus echt nationaal zullen ze nooit worden
  * de mensen die overliepen, realiseren dat OCER nog niet zo schecht is geweest.

  Mark my words, over vijf jaar heeft NDP 28zetels!


  Maak melding
 11. De achterlijke hond paramang is er weer. wat schrijft hij nu toch
  k hoop van harte dat je nog lang, lang leeft…want de NDP met haar jonge kader is ready; neeniet volgende week, maar over 40jaar!

  Boi mars ga je neus snuiten in je onderbroek.
  Je weer toch wat een onderbroek is
  Sterkte daar in Suriname.., vergeet niet je mondkapje..


  Maak melding
 12. Suriname heeft zo snel mogelijk een nieuwe regering nodig. Er is niets mis mee als Abop als grote winnaar Ronnie als VP voordraagt. De media mag gaan zeuren hoeveel ze ook willen, wan dat kunnen ze heel goed! Of hij wel of niet geschikt zullen we straks zelf gaan merken! Maar dat zal voor de hele nieuwe regering gelden! Voorlopig ga je niets daaraan kunnen veranderen!

  Er zijn al kandidaat-ministers bekend! Ik zie bekenden en ook familie, dus dat komt helemaal goed!
  Alleen de NPS is nog niet in staat gebleken om een minister van onderwijs voor te dragen vanwege grote ontevredenheid over de kandidaatstelling! Een hele slechte start van deze groene partij! Maar tja, wat verwacht je van die bobo jantje!


  Maak melding
 13. De NPS en een nieuwe kiesstelsel kan je voorlopig uit je hoofd halen, want dat gaat in deze samenstelling in DNA NOOIT gebeuren! Alleen maar dromers kunnen daarover nog fantaseren!!

  Alleen de NPS wil wijziging van het kiesstelsel, maar met slechts 3 zetels heb je geen schijn van kans! Dus haal dat maar gauw uit je kokoshoofd! Niet eens hun interne problemen kunnen ze oplossen!


  Maak melding
 14. Paraman 9 juli 2020 At 16:00
  @mul…. ik hoop van harte dat je nog lang, lang leeft…want de NDP met haar jonge kader is ready; neeniet volgende week, maar de komende 40jaar!
  ********************************************
  @@@Paraman … ACHTERLIJK PAARSE IDIOOT … ” de NDP met haar jonge kader ….. je bedoelt te zeggen …. de NDP met haar jonge …. KADAVER{S}… Ab{d}boel 117 stemmen,
  Bouva 643 stemmen, Japjapie/Keskesie Afonsoewa … stemmen, Nadin … stemmen !!!!!!

  @@@ Paraman …. ACHTERLIJK PAARSE IDIOOT … je bent verder geen AANDACHT waard … ik wil slechts HERHALEN { stop het in je PAARSE REET }: de Nationale Dieven Partij … komt NOOIT, NOOIT, NOOIT meer in het machtscentrum.

  De Nationale Dieven Partij ……. R.I.P …. R.I.P … R.I.P !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 15. 7 Hindoestanen. 1 Javaan., 1 Boslandcreool, 1 Stadscreool en 1 Inheemse. Een perfecte weerspiegeling van de inborst van de VHP, de partij die zich multi-etnisch noemt! Een weerspiegeling van de samenleving?? Same shit in DNA!! Het blijft voor mij de Verenigde Hindoestaanse Partij.


  Maak melding
 16. @Luciën Karwafodi 9 juli 2020 At 20:19

  Er staat helder en duidelijk aangegeven dat de lijst geen weergave is v.h. finaal regeerteam maar blijkbaar is de Nederlandse taal te moeilijk voor je, stomme paarse rioolrat.


  Maak melding
 17. De NPS en een nieuwe kiesstelsel kan je voorlopig uit je hoofd halen, want dat gaat in deze samenstelling in DNA NOOIT gebeuren! Alleen maar dromers kunnen daarover nog fantaseren!!

  Alleen de NPS wil wijziging van het kiesstelsel en met maar 3 zetels hebben je geen schijn van kans! Dus haal het uit je kokoshoofd! Laten ze eerst hun interne problemen maar gaan oplossen! i


  Maak melding
 18. Coalitiewoordvoerder Albert Ramdin bevestigt tegenover de Ware Tijd, dat de brief die is uitgelekt, authentiek is. “Die brief is niet fake. Het is namens de coalitie naar de pg gestuurd om background checks te doen van potentiële kandidaat-ministers”, zegt Ramdin desgevraagd.


  Maak melding
 19. @Jay: Pijnlijk hè, de waarheid? Ik vraag me tevens af of Bronto, de zoon en harde eis van Somo wel genoeg in zijn mars heeft om ministertje te gaan spelen. Wie het weet mag het zeggen.


  Maak melding
 20. Lucien k
  Al zouden het allemaal marrons zijn die op de lijst staan. So what? Was het niet die rooie fossiel bouters die stelde: the best man for the job. Als zij beter zijn dan een ander dan graag.

  Lucien zonder k, die het overigens volkomen eens is met lucien met k
  Pijnlijk, nee lijkt mij niet integendeel.
  Wie de kennis niet heeft neemt toch gewoon een stoot advi zeurs in dienst.
  Na enige tijd sodemieter je ze op, als ze toch voor de zoveelste keer niet geschikt blijken te
  zijn. Hmm vergis ik me nou of deed die rooie bigie noso bouter dat
  Mensen in Suriname, heel veel sterkte en kracht, vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES