Chinees bedrijf gaat door met uitbaggeren Surinamerivier

17
baggerbedrijf

Dit baggerschip werd woensdag gespot op de Surinamerivier ter hoogte van Leonsberg, waar het bezig was met baggerwerkzaamheden. Een opmerkelijke situatie, want de huidige NDP-regering in Suriname zou een achterstand in betaling van het bedrijf hebben.

De redactie van Waterkant.Net verneemt echter dat het bedrijf, China Harbour Engineering Company, uit goodwill door is gegaan met de werkzaamheden. Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) heeft een aantal bedrijven in de tussentijd het initiatief genomen om te kijken naar financiering van deze activiteiten.

Volgens dWT gaat het om bedrijven die er belang bij een goed bevaarbare vaargeul hebben, zoals Staatsolie. Deze proberen de zaak draaiende te houden totdat de nieuwe regering overneemt en de zaak verder afhandelt.

De bedrijven grijpen dus in om de voortgang van het baggerproject te garanderen.


17 REACTIES

 1. De NDP heeft een politiek van verschroeide aarde gevoerd, en elke dag komen er nieuwe lijken uit de kast. Het verbaasd mij daarom niet dat NDP aanhangers nu zelf ook beseffen dat ze in de afgelopen jaren behoorlijk zijn bedonderd met mooie praatjes.


  Maak melding

 2. Hallo forumleden;
  Hoevelen hebben zich de vraag gesteld waar al het gebaggerde grond naartoe gaat?
  het schijnt toch ook vruchtbare grond te kunnen zijn, tenzij het vol zou zitten met kwik dat gebruikt is bij de illegale goudwinning en zo in de rivier is terchtgekomen. Dan is het totaal waardeloos en zal dus op een verantwoorde manier opgeslagen moeten worden.
  Wie het weet moet het uitleggen, want ik ben geen bioloog en/of wetenschapper. Toch zou ik
  het wel willen weten.


  Maak melding

 3. Chinees bagger werk dus binnen een jaar is het weer dichtgeslibd. Bouta kan niet met NL overweg dus de Nederlandse baggerspecialisten werden buitengesloten.


  Maak melding

 4. Bouta is een militaire die geilt op oorlog en roven. Na de oorlog moet het gebombardeerde gebied door een ander opgeruimd worden zelf kan deze duivel niet.

  Trouwens de Chinezen gaan naar Nederland om te leren voor onderwater techniek.


  Maak melding

 5. Dit is lachwekkend. Natuurlijk gaan de Chinezen door. Hiermee binden ze de nieuwe regering aan een veel te duur contract dat jaren gaat duren en weer dicht geslibd is voor men klaar is.

  Dit is een kuilgraven om een kuil te dichten.

  Snel een NL toezichthouder aan stellen dan vertrekken de chinezen heel snel.
  Beetje scherp toezicht en contractmanagement versnelt het werk en halveert de kosten.


  Maak melding

 6. Waar heeft de NDP geen schuld.
  En toch hebben ze 16 zetels gehaald. De NDP fans hebben van bouta een half god gemaakt. Die van het land een armoede staat heeft gemaakt. Grootste criminaliteit ooit. Grootste corruptie ooit.
  Enz

  Ik rust

  Djamoe


  Maak melding

 7. dit moet je aan de hollanders overlaten. Zijn er de beste in. Zo heeft van oordt een nederlands baggerbedrijf de tweede maasvlakte in r,dam aangelegd, palmeilanden en wereldeilanden voor de kust van dubai en nog veeeeel meer. Zeer succesvol bedrijf!!!!


  Maak melding

 8. Chinezen zijn goed in kopiëren en produceren van inferieure producten die snel stuk gaan. Van baggeren hebben ze geen verstand, de eilanden in de zuid chinese zee waren er al en zijn illegaal geoccupeerd en groter gemaakt om militaire installaties op neer te zetten.
  De CCP van China is een autocratisch, fascistisch partij die de eigen bevolking onderdrukt en denkt dat ook elders te kunnen doen. Dat kunnen ze vergeten.


  Maak melding

 9. @Wayambo’

  U praat poep. baggeren op deze wijze in open water is dweilen met de kraan open.
  Op dit soort locaties bagger je met een Hopper (grote water stofzuiger) als de bodem relatief zacht is of met een cutter als de grond hard is.
  Met een kraanschip werk je op plaatsen waar geen plaats is of als je dieper moet dan de hopper of cutter kan.
  Dit is geld verspillen en fors.

  Het zou zin hebben als men voor Staatsolie een soort diep slipvang zou maken zodat het niet sneller dicht slibt dan de deze baggeraars de slib kunnen weg halen. Dat heeft alleen zin indien de grond aan de wal bruikbaar is en niet als chemisch afval verwerkt moet worden.

  Wayambo u praat domme recht wat krom is. De firma de boer stond 2 maal klaar om de klus voor ongeveer $ 25.000.000 te klaren. De regering heeft geprobeerd er een fraude project van te maken door te roepen dat het meer dan $ 100.000.000 moest kosten.
  De Chinese financiering is niet afgekomen dus nu moet Fina Bank inkomen met $ 40.000.000. Dat zal mondjes maat gaan.

  Laten we hopen dat Chantohki snel een reden vindt om de overeenkomst te ontbinden waarmee enorm veel schade voorkomen kan worden en heel veel geld bespaart gaat worden.


  Maak melding

 10. Yang Ka Chin

  “Ik zou niet weten waarom de Hollanders beter kunnen baggeren dan de Chinezen. De Chinezen kunnen zelfs beter klompen maken dan de Hollanders.”

  Kijk naar het plaatje en het materieel.
  Chinezen zijn heel goed in massa productie, industriele enginering (dus ook klompen maken zullen ze heel goed kunnen).
  In het herinrichten van moeder aarde zijn ze echter heel ver achter.


  Maak melding

 11. Wayambo

  Staatsolie is niets meer dan de kassa van de regering. Ze kunnen op bescheiden schaal olie op pompen en verwerken. Alle andere zaken zijn mislukt en of opgelegd door de regering omdat deze geen geld had.

  Hoe zouden ze competent zijn met betrekking tot baggerwerk, stuwdamen, ethanol, goud etc.
  Zelfs near shore koste bakken geld en leverde niets op ondanks alle positieve berichten.


  Maak melding

 12. Bullshit Bouta heeft samen met zijn criminele handlangers een miljarden contract getekend in China.
  Natuurlijk gaan de Chinezen door, voor hun maakt het niet uit wie de regering van Suriname vormt het contract zal betaalt moeten worden.

  De nieuwe regering kan een commissie samenstellen en de contracten en afspraken controleren en onderzoeken. Bullshit Bouta en zijn criminele handlangers hebben samen met de Chinezen strafbare afspraken gemaakt. Er zijn miljoenen aan steekpenningen gegeven en hulp bij witwassen.

  De nieuwe regering moet nu ballen tonen.

  Wij willen gerechtigheid. Krakti !


  Maak melding

 13. Paarse bemoeienis bij de vooruitgang van Suriname is uitdrukkelijk niet gewenst. Al 40 jaren lang houdt de mpp meervoudige moordenaar Suriname in een wurggreep. Eindelijk is hij opgedonderd door het volk. De mpp paarse ratten moeten per direct afblijven van staatseigendommen. Onrechtmatig en toegeëigend staatseigendommen terug vorderen en vervolging inzetten.


  Maak melding

 14. Ma as kom slib daar dang je kang op die bodem legge die blaasbaare dinge, dang as je pompe met lugt dang kom omhoog fan die bodem dang je hoefe nie elke keer baggere.
  Ov je moete daar sgeepe laate faare die blaase lugt op die boodem om die slib los te maake.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.