Mannen helpen oude vrouw die in kanaal viel

12
Mannen helpen oude vrouw die in kanaal viel
Beeld uit filmpje van Gito

Twee mannen hebben een oude vrouw, die maandagmiddag in een kanaal aan de Mottonshooplaan terecht kwam, geholpen om er weer uit te komen. Volgens de Surinaamse krant Dagblad Suriname gaat het om een 70-jarige vrouw die bezig was haar voeten te wassen.

De redactie van Waterkant.Net sprak met een van de mannen die de vrouw hielp. Enrique Soeroredjo, met geel shirt aan, vertelt dat de vrouw bij het wassen van voeten en handen zou zijn uitgegleden en in het water terecht kwam.

“Ze was al een tijdje in het water maar niemand wist het. Mensen die langs liepen hoorden de vrouw om hulp roepen en toen ze gingen kijken zagen ze de vrouw in het water. Ze verklaarde dat ze kramp in d’r been had en waardoor ze niet meer kon staan” vertelt Enrique aan onze redactie.

De twee mannen reden langs en reageerden meteen op het verzoek van omstanders om te helpen. In een filmpje is te zien dat de mannen daarvoor een touw hadden gebruikt. Enrique ging het water in om de vrouw te halen en een tweede man hielp haar weer naar boven zoals op de foto te zien is.

Volgens de krant had de vrouw pijn en is daarom met een ingeschakelde ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Enrique z’n telefoon kwam bij de reddingsactie in het water terecht maar hij was daar laconiek over en zei “een leven is belangrijker dan mijn telefoon”.


12 REACTIES

 1. Dit zijn de echte toppers. Enrique zegt dat zijn telefoon hem niet kan schelen. Een echte kerel die meer waarde hecht aan een mensen leven dan zijn telefoon. Deze heren verdienen een lintje. Zij hebben een leven gered. Wij zijn trots op deze jongens. God Bless You boys.
  Wij zijn trots op jullie twee. Jammer dat ik Enrique zijn adres niet heb dan krijgt hij zo weer een nieuwe telefoon van mij. Misschien kan waterkant dit achterhalen.


  Maak melding

 2. Hier in Nederland heb je een speciaal fonds dat deze soort HELDEN eert. Begrijp ik het goed dat er weer es mensen stonden toe te kijken zonder een poot uit te steken?


  Maak melding

 3. Gelukkig heb je landgenoten waar ik trots nog op kan zijn, want ik word niet goed van al die rioolmuizen/ duivels die stelen, roven en moorden in Suriname en hier dagelijks de voorpagina’s beheersen.

  Heren.. jullie zijn helden.


  Maak melding

 4. Hoezo wou omaatje haar voeten in het kanaal gaan wassen.??Is oma niet aan het dementeren.Gelukkig kwam de hulp op tijd.🙏🙏🙏


  Maak melding

 5. De president kan beter deze 2 heren die als redders in nood optreden een lintje en of baantje geven in plaats van als ratten stelende parlementariërs belonen met nog een benoeming en salarisverhoging.
  Ook de telefoon vergoeden van Enrique
  Z’n telefoon kwam bij de reddingsactie in het water terecht maar hij was daar laconiek over en zei “een leven is belangrijker dan mijn telefoon”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.