Overheid versoepelt coronamaatregelen ondanks stijging besmettingen

8
Overheid versoepelt coronamaatregelen ondanks stijging besmettingen

De Surinaamse regering heeft zondagavond tijdens een televisie statement laten weten dat de eerder gestelde COVID-19 maatregelen worden aangepast. Ondanks de stijging van het aantal besmettingen, vandaag met 29, worden de coronamaatregelen versoepelt. Dit geldt echter niet voor het Oosten van Suriname dat gezien wordt als een HOT Zone zei vice-president Ashwin Adhin in een toespraak.

“Oost-Suriname is een hotzone vanwege een groei van cases op diverse locaties aan deze grens; alsook vanwege de sterke stijging van besmette gevallen aan de Franse zijde. Om verdere verspreiding in deze hotzone te voorkomen, blijven alle maatregelen ongewijzigd van kracht. Ik benadruk dat er dus géén aanpassingen komen in de hotzone Oost-Suriname! Alle grenzen blijven ook gesloten” aldus Adhin.

De aanpassingen die de overheid per maandag 6 juli 2020 om 05:00 uur ’s ochtends zullen toestaan voor alle andere gebieden in Suriname, zijn:

● Aanpassing I. Religieuze groeperingen, de horecasector, sportscholen en casino’s die in overleg met het Nationaal COVID-19 Management Team de benodigde voorzorgsmaatregelen hebben getroffen, mogen weer mensen toelaten in hun bedrijf en/of gebedshuis. De 1,5 meter afstand houden, het handen wassen en het dragen van mond- en neusbescherming, blijft hierbij van kracht.

● Aanpassing II. Contactberoepen, zoals kapsalons, barbershops, fysiotherapie, kunnen weer openen, mits zij de gestelde maatregelen van het Nationaal COVID-19 Management Team opvolgen.

● Aanpassing III. De partiële lockdown zal nu gelden van 22.00 ‘s avonds tot en met 05.00u in de ochtend.

● Aanpassing IV. Vanaf maandag 6 juli zullen de scholen weer onderwijs aanbieden aan de examenklassen op alle niveaus. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zal hiertoe alle aanwijzingen blijven communiceren.

● Aanpassing V. Het Openbaar Vervoer mag hun diensten hervatten onder uitvoering van de protocollen die ontwikkeld zijn om gezondheids-veiligheid voor het reizend publiek te garanderen. Nadere informatie hieromtrent volgt deze week.

De samenscholing blijft gesteld op maximaal 5 personen. In grote ruimtes, waarbij er voldoende afstand mogelijk is tussen personen en waar er ventilatie aanwezig is, wordt echter een groter totaalaantal personen toegestaan. Contactsporten, zoals voetbal, basketbal en gevechtsporten zijn niet toegestaan. Ook discotheken, nightclubs, dancings en bordelen blijven gesloten.

Wat betreft grote ruimten worden op de eerstvolgende persconferentie van het COVID-19 Management Team nadere informatie gegeven.


8 REACTIES

 1. Wendy
  6 juli 2020 At 03:01

  Ze willen vrijheid ze krijgen het. Ze laten toch franse djoekas het land inkomen. A no mi e go dede.

  =========================

  Die hele corona crises heeft Suriname te danken aan de NDP. Tijdens de verkiezingen heeft Bouterse de grenzen wagenwijd open gezet om allerlei vreemdelingen te laten stemmen. Hoe stom kan je zijn.


  Maak melding

 2. Kondremangs
  Aloemang moet zijn bek houden. ….met zijn arrogantie over de oorzaken van de crisis. …..ze hebben. ..jawel het paarse bedrog. …….500 miljoen SRD geleend om de ambtenarensalarissen over juni te betalen. …..en dan komt hij zeggen dat de twk gelden,die hij, DiDiBri en de rest van de boevenbende krijgen, chickenfeed money is. ……hoe durft hij? ????
  Ik hoop dat ze hem in DNA iedere keer zijn bek zullen snoeren, wanneer hij kritiek zal willen leveren. ……lees goed djamoe edes van Ocer. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Rbrown@@ een hoop rommel schschrijf je
  Je forceert mensen met je achterlijke kinderachtige grammatica men wil lekker smooth doorlezen zelf heb je niet door hoe irritant het is daarom lees ik je rommel niet meer te forcerend.


  Maak melding

 4. Iemand schreef ooit dat hij meerdere aliassen heeft. Ik weet niet meer wie. Ik dacht Bigi Sma, maar weet het niet zeker. Ik ben er op gaan letten en geloof best dat het klopt
  Hij kent de grammaticaregels wel, maar dan is hij weer Robg.
  Een soort Jekyll en Hide
  Soms heet hij robless
  alle drie nicknames lijken op rob. spelen met letters


  Maak melding

 5. Koulo mpp vp zeg dat de twk salarissen van ettelijke miljoenen chickenfeed is. Deze paarse ratten hebben zich voorgoed rijk gemaakt. Het volk kan njang schijt zullen ze denken. Santo Boma komt steeds dichterbij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.