‘Automobilist (60) zag vrouwen op motorfiets niet aankomen’

8
'Automobilist zag vrouwen op motorfiets niet aankomen'
Foto's via Facebook

Dit zijn de twee vrouwen die zondag op een motorfiets zaten en tragisch het leven hebben gelaten na een aanrijding met een personenauto aan de Kennedyweg. De 47-jarige Gladys Alimoestar en de 43-jarige Rose Mangoendinomo (rechts) waren vrijwel op slag dood na de zware klap.

Het verkeersongeval vond zondagmiddag omstreeks 17.00 uur plaats aan de Kennedyweg ter hoogte van de Izaak Jacob Purperhartweg. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de afslaande personenauto geen voorrang zou hebben verleend aan de motorfiets, met als gevolg de botsing.

De automobilist, een 60-jarige man die in de buurt van het ongeval woont, verklaarde dat hij de vrouwen op de motorfiets niet zag aankomen toen hij afsloeg. Geruchten dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, zijn niet waar. Indien dit het geval zou zijn, was de bestuurder direct naar het politiebureau afgevoerd.

Op Facebook is met grote verslagenheid gereageerd op de dood van de twee vriendinnen. Op bovenstaande foto is duidelijk te zien dat het gaat om een zware klap. De motorfiets, vermoedelijk een Harley Davidson, ligt op de motorkap van de auto die behoorlijk beschadigd is.

De exacte toedracht en de details van het ongeluk zullen onderzocht worden door de Verkeersunit Regio Midden van het Korps Politie Suriname.

UPDATE 7 juli – Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen, dat de 60-jarige autobestuurder A.S. over de Kennedyweg reed komende vanuit de richting van Rijsdijk en gaande in de richting van Zanderij. De motorfietsbestuurder kwam aangereden vanuit de tegenovergestelde richting. De autobestuurder beschreef een bocht naar rechts om een zijstraat in te slaan en doorkruiste daardoor het recht doorgaand verkeer, dat op dat moment de motorfietser Alimoestar was. Het gevolg was een aanrijding die Alimoestar en de bijrijder Mangoendinomo fataal is geworden, meldt de politie.

Kort na het dodelijk ongeval vond er circa 100 meter van het ongeval, nog een aanrijding tussen twee auto’s plaats:


8 REACTIES

 1. Een bijzonder vreemd ongeluk.
  De motor ligt precies voor de auto. Niet een paar meter verderop na zo’n klap.
  Voorwiel en motorkap zien er gehavend uit.
  Sterkte mensen, sterkte


  Maak melding

 2. zo te zien reden de dames met een flinke snelheid Daarom is het raadzaam om als motor fietser met je licht aan te rijden ook al is het overdag
  condoleances aan de families


  Maak melding

 3. Een motor maakt een aardig geluid, was hij behalve blind, misschien ook een heel klein beetje doofšŸ˜®šŸ„“of heel erg dronken.


  Maak melding

 4. Langs deze weg wens ik de nabestaanden van de overledenen veel sterkte toe ,bij het verwerken van de verdriet en het verlies van hun geliefden. Moge de eeuwige rust hun zielen ten deel vallen.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 5. Hadden de dames geen helm op? Ik zie een schoen en op basis van de gesteldheid van de motorfiets zou ik willen concluderen dat de dames nog in leven zouden zijn als ze een helm op hadden. Antwoord aan MICA, de autobestuurder was niet blind of doof, hij wilde gewoon zijn wil doordrukken ook al had hij geen voorrang.


  Maak melding

 6. Voorruit van de auto is vrijwel onbeschadigd. En idd opvallend dat de motor bovenop de kap ligt.

  Mijn gok is dat de bestuurder van de motor al voor de botsing onderuit ging. Te hard geremd als gevolg van een schrikreactie.

  Anders lag de motorfiets elders en was de voorruit beschadigd omdat een van de dames erop zou vallen…

  Gecondoleerd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.