Staatsolie Maatschappij Suriname lanceert Corporate Governance Code

4
staatsolie-boot-op-rivier-suriname

Staatsolie Maatschappij Suriname heeft zijn Corporate Governance Code gelanceerd. Dit beleidsdocument zorgt voor het kader waarbinnen invulling gegeven wordt aan principes en bepalingen voor de bescherming van stakeholders. Dit is een belangrijke stap in het transformatieproces een wereldklassebedrijf te worden, meldt het Surinaamse bedrijf.

Nu er al twee significante olievondsten zijn gedaan in het offshore-gebied en er exploratieactiviteiten plaatsvinden bij de derde put, is bedrijf zich verder aan het voorbereiden op het moment dat de offshore-olieproductie daadwerkelijk van start gaat.

Met de implementatie van de Corporate Governance Code, zijn de randvoorwaarden gecreëerd zodat de belangen van aandeelhouders, werknemers en andere stakeholders van Staatsolie worden beschermd en wel door invulling te geven aan de volgende principes en bepalingen:

 • Langetermijnwaardecreatie
 • Effectief bestuur en toezicht
 • Verantwoordelijkheid
 • Integriteit
 • Transparantie
 • Beheersing van risico’s

Staatsolie is in het transformatieproces om een wereldklassebedrijf te worden. Eén van de belangrijke stappen in dat proces is het implementeren van de Corporate Governance Code. Staatsolie rekent erop dat alle stakeholders zich hieraan committeren en het bedrijf en land zich daardoor positioneren als de voorkeurspartner voor de offshore-olie-industrie.


4 REACTIES

 1. Het Surinaamse Staatsolie laat met trots weten sinds kort te beschikken over een corporate governance code. Integriteit is naar eigen zeggen een van de kernwaarden van Staatsolie en ‘corporate governance’ is volgens Staatsolie een belangrijk middel om de integriteit te waarborgen.

  Maar de president-commissaris van Staatsolie is toch Etienne Boerenveen? Is dat niet de voormalig militair die verdacht werd van betrokkenheid bij de Decembermoorden en daarvan door de Krijgsraad werd vrijgesproken? Is hij ook niet de man die als toenmalige rechterhand van Bouterse bij een undercoveroperatie in Miami werd gearresteerd toen hij probeerde een drugslijn vanuit Paramaribo op te zetten? Had justitie in de VS toen niet alles op alles gezet om Bouterse te pakken, die op het laatste moment niet zelf naar Miami kwam? Werd Boerenveen toen niet tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld? En hij kwam daarna niet in 1991 vervroegd vrij wegens goed gedrag?

  Ik ben benieuwd vanaf wanneer de corporate governance code door Staatsolie volledig zal worden toegepast en Etienne Boerenveen als president-commissaris van Staatsolie wordt ontslagen.


  Maak melding

 2. Brown zou zeggen dit is in het verleden gebeurd, laten we het vergeten en naar de toekomst kijken.
  De moordenaar zegt tegen de rechter; ma rechter het is al lang geleden gebeurd, kunne we het niet vergeten, ik ga ’t nooit meer doen. laten we naar de toekomst kijken


  Maak melding

 3. Vager dan vaag!
  Ben benieuwd naar de definities vd kernwoorden en de praktische uitwerking.

  Staatsolie moet ervan uitgaan, dat een potentiële investeerder (geen witwasser), vol belangstelling deze ontwikkelingen volgt. What’s in it for them!

  Graag een integrated report, met daarin verwerkt de financiële, sociale en duurzaamheidsrapportages. Geaccordeerd door een geaccrediteerd accountantskantoor, eventueel met assurantie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.