Nu 83 medewerkers Rosebel Gold Mines positief getest op coronavirus en 26 genezen

0
Medewerkers Rosebel Gold Mines in opstand na overlijden collega

Er zijn nu officieel in totaal 83 medewerkers van goudbedrijf Iamgold/Rosebel Gold Mines (RGM) in Suriname positief getest op het coronavirus. De afgelopen dagen zijn er 8 nieuwe gevallen bijgekomen.

Inmiddels zijn er in totaal 26 personen genezen. Het aantal actieve cases is nu 57 en Waterkant verneemt dat hun gezondheidstoestand stabiel is. Momenteel bevinden zich ruim 300 medewerkers van het goudbedrijf in overheidsquarantaines. 

Het werk bij het Surinaamse goudbedrijf ligt inmiddels al langer dan 3 weken stil. Enkele werknemers on-site zeggen aan Waterkant dat zij zich in de steek gelaten voelen door de directie. Zij weten niet wanneer de quarantaineperiode is ingegaan en afloopt. Naar hun zeggen bevinden zij zich al langer dan drie weken op de plant, zonder duidelijke informatie omtrent de quarantaineperiode.

Een team van medische deskundigen is zaterdag voor een evaluatie op de plant van RGM in Brokopondo geweest. Volgens de werknemers is er een gesprek geweest met de medici, maar er is geen duidelijkheid over de quarantaineperiode gekomen.

In Suriname is zaterdag nog een coronapatiƫnt overleden. Het aantal coronadoden is hierdoor opgelopen naar 14. Verder zijn er zaterdag ook 4 nieuwe besmettingen bijgekomen en 9 personen genezen verklaard.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.