dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidKinderen in omgeving COVID-19 positieven mogen niet naar opvang of school

Kinderen in omgeving COVID-19 positieven mogen niet naar opvang of school

-

Does Travel - naar Suriname

Peuterscholen en crèches in Suriname mogen op maandag 6 juli hun deuren weer openen. Kinderen die zich in de directe omgeving van een coronapatiënt bevinden, mogen niet naar de kinderopvang of school gestuurd worden. Zowel ouders als crèche-eigenaren en leidsters moeten zich aan deze preventiemaatregel houden.

“Indien u weet dat er in de directe omgeving van uw kind iemand positief is getest op COVID-19, mag u uw kind niet naar de opvang sturen”, zei kindercardioloog Amadu Juliana tijdens de laatste persconferentie. “Mensen die ziek zijn of in een huis wonen met mensen die ziek zijn, moeten thuisblijven”.

De Surinaamse kindercardioloog gaf verder aan, dat hoewel de kans dat een kind een volwassene infecteert laag is, het belangrijk blijft de preventiemaatregelen in acht te nemen. Contactonderzoek van geïnfecteerde mensen, gedaan door het Nederlandse RIVM heeft vastgesteld dat kinderen nauwelijks een bron van infectie zijn.

Juliana zei dat het toch belangrijk blijft dat de afspraken worden nageleefd, zodat wij vertrouwen hebben in elkaar, dat mensen zich houden aan de richtlijnen. “Dat betekent dus als je koorts of andere COVID-19 gerelateerde klachten hebt, dat je thuisblijft en je kind thuis houdt”.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Guyana en Frans-Guyana geven duidelijk op de landkaart per regio aan waar de spreiding het grootst is. Alleen hier doen ze dat niet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES