UNICEF overhandigt medische goederen aan Buza ter bestrijding COVID-19

6
UNICEF overhandigt medische goederen aan Buza ter bestrijding COVID-19

Het VN Kinderfonds (UNICEF) heeft op vrijdag 26 juni middels haar programme manager, Patrick Matala, medische goederen overhandigd aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Dit in het kader van de beheersing van de COVID-19 pandemie die ook Suriname treft. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft terstond ceremonieel de goederen in ontvangst genomen.

Matala heeft in een korte toespraak benadrukt dat de UNICEF een zeer betrokken partner is van Suriname en middels technische en financiële contributies bijdraagt aan de nationale doelen van Suriname, binnen het beleidskader van de organisatie.

Vermeldenswaard is dat de UNICEF eerder ook een bijzondere bijdrage heeft geleverd in de strijd tegen het COVID-19 virus, middels ondersteuning voor video’s, reclame en boodschappen om het bewustzijn van de COVID 19 pandemie te vergroten. Een programma waarbij de nadruk wordt gelegd op veilig water, sanitatie en hygiëne; onderwijs middels het Distance Learning Programma en op het gebied van sociale zekerheid.

De bewindsvrouwe van Buitenlandse Zaken memoreerde de goede samenwerking met UNICEF en overige VN Organisaties en benadrukte dat mondiale solidariteit en samenwerking cruciaal zijn in deze ongekende tijd voor de wereldgemeenschap. Minister Elias gaf aan dat het van belang is dat de gezondheidswerkers adequaat beschermd worden en dat de goederen zeker tot hun recht zullen komen.

Namens president Bouterse, de Surinaamse regering en het volk, is dank uitgebracht aan de UNICEF voor de geste.


6 REACTIES

 1. Na 10 jaar regering Bouterse is het land overgeleverd aan hulp organisaties. Waar die Duivelse prediker Misikaba gebleven ? Met zijn grote bek dat Suriname een 2e Dubai zou worden. Anno 2020 ziet de wereld voor Suriname heel anders uit. Ik heb vertrouwen in de nieuwe regering maar zij zijn overgeleverd aan de coulance van schuldeisers. 1 ding is zeker, de bevolking gaat pijn moeten lijden.


  Maak melding

 2. Weer een koos plooi die meer weet van een land waar hij nooit geweest is liever Bouta dan de slaven houders jullie krijgen alleen maar ka van hun wacht maar


  Maak melding

 3. Het wordt hoogtijd voor het land en volk dat Bouta en Yildiz het veld voorgoed ruimen.
  Yildiz heeft ook ons land te grabbel gegooid met al die overeenkomsten die zij heeft lopen ondertekenen. De beloftes om.ons land leeg te roven.


  Maak melding

 4. Gaat men hier ook de VN en UNICEF op hun blote knieën bedanken en in de hemel prijzen voor hun bijdrage. Ze helpen toch ook…


  Maak melding

 5. Na 15 jaar Bouta had je geen Suriname gehad!!!!! Dan was het een echte Zimbabwe geworden, tja wat scheelt het.
  Gelukkig heeft de bevolking afgerekend met die moordenaar en drugsdealer. Bedoel in geen enkel land was die rat welkom alleen de landen die ook straatarm waren.
  Er gloort weer hoop aan de horizon, internationale investeerders staan klaar om te investeren en buitenlandse hulp staat ook te wachten.
  We kunnen nu trots zijn op onze nieuwe president!!!!! Die wel naar het buitenland kan en Suriname kan vertegenwoordigen op een nette integere manier
  De pleesident was nergens welkom hahahahahha. En die pak met die tjerp, was ook geen gezicht, leek wel een bandleider van een Brass bandje hahahhaah
  Lang leve VHP!!!! Op naar een nieuw Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.