Bijzonder Visum voor in Suriname geboren 65-plussers

13
in Suriname geboren 65-plussers

Vreemdelingen van Surinaamse afkomst, die de leeftijd van 65 jaar hebben bereikt, in Suriname zijn geboren en thans over een andere nationaliteit dan de Surinaamse beschikken, komen vanaf 1 juli jl. in aanmerking voor het Bijzonder Visum van 20 euro.

Dat heeft het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken deze week bekend gemaakt. Het is ook van toepassing op de wettelijke echtgeno(o)t(e) van voornoemden, die naar Suriname wensen af te reizen met als doel; toerisme, vakantie en familiebezoek.

Het Bijzonder Visum wordt uitgegeven voor onbepaalde tijd, met een maximale verblijfsduur van 90 dagen en kan worden aangevraagd bij de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging van de Republiek Suriname in het buitenland, uiterlijk 3 werkdagen vóór de voorgenomen vertrekdatum.

De introductie van het Bijzonder Visum voor 65-plussers van Surinaamse Afkomst dient geplaatst te worden tegen het licht van verdere facilitering van de Surinaamse Diaspora gemeenschap en de verdere versoepeling van het personenverkeer naar Suriname.


13 REACTIES

 1. De Surinaamse ambassade in Amstelveen moet gewoon weer opengesteld worden voor het aanvragen en het halen van een visa naast het digitaal aanvragen die nergens op slaat. Het hele digitaalsysteem heeft teveel kinderziektes en niet een ieder kan op deze manier een aanvraag doen. Sommige reisbureaus slaan er munt uit om teveel aan extra kosten te vragen. Oplichterij
  gemodereerd

 2. Nieuwe regering heeft ook geld nodig,op korte termijn denk ik dat juist prijzen gaat omhoog.maar wat zou mooi zijn dat 65 plusser visum vrij kunnen reizen.


  Maak melding

 3. Blijft geldklopperij. Suri 65+ met minimale uitkering moet vrijgesteld worden van deze kosten. Ze maken 3 dubbele kosten en geeft geld uit in Suriname dat goed is voor de Surinaamse economie


  Maak melding

 4. HongKongFree
  Goed gezien en goed verwoord.
  Snap niet dat iedere regering weer helemaal geen initiatief neemt om de visumkosten af te schaffen. in overleg met Nederland kan een poging worden gemaakt om de visumkosten van Nederland ook op te heffen.
  Want reciproke was zogenaamd wat hiermee bereikt wilde worden.
  Het zijn juist de 65+ personen die het niet zo breed hebben in Nederland en vooral diegenen die geen volledig pensioen en AOW hebben en jaarlijks in aanmerking komen voor huursubsidie en zorgtoeslag en sommigen ook nog kwijtschelding van gemeente belastingen.
  In alle grote steden in Nederland kom je ze tegen.


  Maak melding

 5. Het is maar de vraag indien je 3 dagen voor vertrek je Bijzonder Visum voor in Suriname geboren 65-plussers op tijd ontvangt.
  Even een tijdslijn uitzetten
  dag 1 Aanvraag via internet invullen en betaling verricht
  dag 2 Aanvraag wordt verwerkt
  dag 3 aanvraag wordt goedgekeurd en elektronisch verstuurd

  Op dag 2 schuilt het gevaar van niet tijdig de goedgekeurde aanvraag ontvangen
  Omdat de Sranang werkgever/werknemer niet uitblinken van snelheid correctheid en organiseren.
  Ik spreek de wens uit dat mijn vooringenomenheid niet de waarheid zal blijken te zijn.
  tevens vraag ik mij af waarom jongere personen de visum niet via de zaakgelastigde kunnen aanvragen want US$ 54 voor in visum zou toch wel voor veel minder kunnen


  Maak melding

 6. Als het 20 euro is, moet het dan maar voor iedereen 20 euro worden.. Waarom teveel voor de anderen… Dit systeem zal ookwel op de schop gaan.. Die duivel van der San is weer aan het werk.. Kracht daar in Suriname.. Vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding

 7. Vreemdelingen in Suriname geboren😏🤔dus nu zijn onze senioren vreemdelingen.
  Turken en Marokkanen blijven altijd eigen staatsburgers, Surinamers die door die hele shit zooi in Suriname , en ook door bedreigingen aan hun adres, moesten uitwijken naar Nederland, en Amerika, zijn nu vreemdelingen. En dat komt alleen maar omdat meneer Bouta een conflict heeft met die landen, veroorzaakt door zijn eigen criminele gedrag, geeft hij nu onze eigen landgenoten de stempel vreemdeling. Ik hoop dat meneer Santhoki hier gelijk een eind aanmaakt, zodat mijn oude moeder vrij heen en weer kan gaan reizen.🙄


  Maak melding

 8. Nergens voor nodig. Suriname heeft geld nodig. De toerist kan het missen. Dit bedrag moet juist worden verhoogd. Als je het niet kan betalen heb je ook niets te zoeken in Suriname. Blijf dan rustig hier. Het oude gelul dat men dan niet naar Suriname zal gaan en inkomsten verlies voor Suriname is gewoon gelul


  Maak melding

 9. Waarde dames/ heren,
  Deze actie is ‘een sigaar uit eigen doos.’ Wat is de toegevoegde waarde van de regeling voor de pensionado’s? Er is niets veranderd aan de duur en het visumbedrag. Een zg lokkertje.?En hengelen naar euro’s van het ‘grijze gevaar’. Ik heb daarmee geen problemen om €20,00 (mag hoger zijn) te dokken, tenzij het de Su gemeenschap ten goede komt. Punt is: die zekerheid heb je niet, dus verdwijnt het mogelijk in de zakken van de corrupte zg elite. Gij zijt gewaarschuwd.


  Maak melding

 10. Het zou beter zijn om 65 jarige visum vrij te laten reizen. Iedereen moet zijn of haar paspoort laten zien op schiphol/zanderij, je ziet gauw genoeg wie 65 jaar is. Mensen met zo”n leeftijd hebben geen zin meer om een visum aan te vragen, die willen koffers pakken en wegwezen. En ja als je een klein pensioen hebt dan kan je ook weinig uitgeven. Rutte zegt in een artikel dat visum vrij reizen een zaak is van de eu. Nou Rutte moet snel een brief schrijven naar de eu en Surinamers snel visum vrij laten vliegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.