Nu 75 medewerkers Rosebel Gold Mines positief getest op coronavirus

2
Transport bussen worden schoongemaakt
Foto (c) Iamgold - Transport bussen worden grondig ontsmet

Er zijn nu officieel in totaal 75 medewerkers van goudbedrijf Iamgold/Rosebel Gold Mines (RGM) in Suriname positief getest op het coronavirus. De afgelopen dagen zijn er 8 nieuwe gevallen bijgekomen.

Het aantal genezen personen is nog steeds 9. Het aantal actieve cases is 66 en Waterkant verneemt dat hun gezondheidstoestand stabiel is. Momenteel bevinden zich meer dan 100 medewerkers van het goudbedrijf in overheidsquarantaines. 

Het werk bij het Surinaamse goudbedrijf ligt vandaag precies 3 weken stil. Enkele werknemers on-site zeggen aan Waterkant dat zij zich in de steek gelaten voelen door de directie. Zij weten niet wanneer de quarantaineperiode is ingegaan en afloopt. Naar hun zeggen bevinden zij zich al bijkans drie weken op de plant, zonder duidelijke informatie omtrent de quarantaineperiode.

Het aantal actieve COVID-19 besmettingen in Suriname is donderdag met 12 gestegen. De teller van het totaal aantal besmettingen gemeten vanaf begin maart is nu 547. Momenteel zijn er 280 actieve cases.


2 REACTIES

 1. Verbazingwekkend dat niemand hierop reageert.
  Het gevaar was er vanaf de dag dat een arbeider geboeid aan een boom moest wachten op het onbereikbare covid team. De opdrachtgever vd boeien, is wss zelf ziek geworden.
  Daarnaast de besmette vader die in een bedrijfsbus naar het werk moest.
  Volgens mij is dit bedrijf één vd weinige inkomstenbronnen v suri?
  Het zijn wel 75 medewerkers, met een gezin achter zich.

  Rosebel gold mines, heeft veel te laat beschermingsmaatregelen getroffen.
  Ze zijn dus verantwoordelijk voor alle kosten!


  Maak melding

 2. Rosebel goldmines denkt alleen aan geld. Nu dat mensen besmet raken beginnen ze het te voelen. Zo een grote multinational, ze moesten zich schamen. Gebrek aan geld of middelen kunnen ze niet als excuus gebruiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.