Live benefietshow ‘Nederland voor Suriname’ is inzamelingsactie voor SU4SU

9
Speciale SU4SU inzamelingsshow op NPO voor strijd tegen COVID-19 in Suriname
Archieffoto Humberto Tan en Jörgen Raymann.(c) Het Sikkelcelfonds

Er is meer bekend over de live benefietshow ‘Nederland voor Suriname’ die op woensdag 8 juli te zien zal zijn op de Nederlandse TV. Het wordt een warme show met bijzondere optredens en ontroerende verhalen, waarbij geld wordt ingezameld om een humanitaire COVID-19 ramp in Suriname te voorkomen. 

Jörgen Raymann, Humberto Tan, Mildred Roethof, Glen Faria, Trijntje Oosterhuis, Gerda Havertong, Jeangu Macrooy, Yannick Hiwat, Tommie Christiaan, Kees van der Spek, Dwight Dissels en vele anderen willen met deze benefietavond hulp bieden aan het zwaar getroffen Suriname.

Jörgen Raymann: “De huidige crisis treft vooral de gewone Surinamer buitengewoon hard. De verbondenheid en bijzondere band tussen Nederland en Suriname bestaat al heel lang en zal blijven bestaan. Laten we elkaar helpen.

Wil jij ook een steentje bijdragen? Ga dan naar www.Su4Su.nl of kijk op woensdag 8 juli vanaf 20.30 uur, meteen na het NOS Journaal, naar Nederland voor Suriname.


9 REACTIES

 1. In Nederland, wonen meer mensen.
  En Nederland, heeft een calamiteitenpot.
  Nederlanders, zijn bereidt om hulp te verlenen, waar dan ook op de wereld.


  Maak melding

 2. Ik houd mijn hart vast, als ik zie wat de inzameling voor Curaçao en Aruba hebben opgeleverd. Binnen de Surinaamse gemeenschap is veel onvrede over de bejegening vanuit uit Suriname de laatste jaren. Ik ben bang dat de bereidheid om te geven vanuit die gemeenschap niet zo groot is. Er moet eerste gewerkt worden aan hernieuwde versteviging van de band. Men moet erkennen wat er van hieruit in de richting van Suriname wordt gedaan en niet vanuit gaan dat het een vanzelfsprekendheid is. We shall see


  Maak melding

 3. Ben het eens met Pieter.

  1) De-kolonisatie politiek heeft veel kapot gemaakt. Surinaamse overheid heeft weinig werk gemaakt om de banden met de diaspora aan te houden. Nu moet de diaspora de knip opentrekken.

  2) Daarnaast is de imago van de Surinaamse regering onder leiding van Bouterse ook slecht. Nederlanders zullen niet geneigt zijn om geld over te maken.

  3) Nederlandse bedrijven hebben het ook zwaar en faillisementen zullen volgen. Vele gezinnen zullen het ook zwaar krijgen. Waarom geld overmaken voor Suriname als je niet eerst je bevolking kan helpen.

  We zullen het zien.


  Maak melding

 4. “De huidige crisis treft vooral de “gewone Surinamer” buitengewoon hard. De verbondenheid en bijzondere band tussen Nederland en Suriname bestaat al heel lang en zal blijven bestaan……”

  Ik leef mee met mijn kondremans, maar snap het wel als de gemiddelde Surinaamse Nederlander, die de afgelopen 10 jaar veel te vaak is uitgemaakt voor landverrader, niet zit te springen om aan dit hypocriete volk te geven.


  Maak melding

 5. Misschien kan de Nederlandse regering die € 19,5 miljoen teruggeven! De rechtbank had Suriname in het gelijk gesteld. Het OM wou een deal om een deel achter te houden en een deel vrij te geven! Dus ik zie het probleem niet!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.