maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNu 67 medewerkers Rosebel Gold Mines positief getest op coronavirus

Nu 67 medewerkers Rosebel Gold Mines positief getest op coronavirus

-

Does Travel - naar Suriname

Er zijn nu officieel in totaal 67 medewerkers van goudbedrijf Iamgold/Rosebel Gold Mines (RGM) in Suriname positief getest op het coronavirus. De afgelopen dagen zijn er maar liefst 21 nieuwe gevallen bijgekomen.

Inmiddels zijn 9 personen genezen. Het aantal actieve cases is 58 en Waterkant verneemt dat hun gezondheidstoestand stabiel is. Momenteel bevinden zich 307 medewerkers van het goudbedrijf in overheidsquarantaines. 

Het werk bij het Surinaamse goudbedrijf ligt inmiddels al langer dan twee weken stil. De Rosebel Goldmines Werknemersorgansatie (RGWO) en het managementteam van het bedrijf hebben een persstilte tot nader order ingelast.

Het aantal actieve COVID-19 besmettingen in Suriname, is maandag met 9 gestegen. De teller van het totaal aantal besmettingen gemeten vanaf begin maart, is hierdoor veranderd van 492 naar 501.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Rosebel Gold Mines moet grove nalatigheid worden verweten met als verzwarende omstandigheden het in gevaar brengen van de gezondheid en het leven van haar werknemers. De vertegenwoordigers van de werknemers dienen een klacht in te dienen bij de justitiële autoriteiten in Suriname en/of in het land waar de moedermaatschappij is gevestigd, waarbij strafrechtelijke vervolging en schadeloos stelling voor de werknemers wordt geëist.
    Neem geen genoegen met een zoethoudertje.
    Als de vakbond nalatig is, kunnen individuele arbeiders het proces ook opgang brengen.
    Hoe zo is er een pers stilte? Zijn de leiders van de vakbond al omgekocht?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES