donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameRonnie Brunswijk nieuwe voorzitter van parlement Suriname

Ronnie Brunswijk nieuwe voorzitter van parlement Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Nationale Assemblée (DNA), het parlement van Suriname, heeft maandagmiddag 29 juni een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter gekozen voor de zittingsperiode 2020 – 2025. Als voorzitter werd ABOP leider Ronnie Brunswijk gekozen. VHP’er Dew Sharman is gekozen als vice-voorzitter.

De voorzitters werden gekozen door de nieuwe leden van DNA, die enkele uren daarvoor waren beëdigd. Deze leden zijn gekozen tijdens de Surinaamse verkiezingen van 25 mei 2020 jongstleden.

De 59-jarige Ronnie Brunswijk is een Surinaams-Aukaanse ex-rebellenleider, zakenman en politicus. Hij is voorzitter van de politieke partij Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP).

Brunswijk en Sharman waren de enige kandidaten. De oppositie had geen kandidaten maakte de NDP bekend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

64 REACTIES
 1. Ik feliciteerd Suriname/Surinamers met de nieuwe gekozen DNA-leden, in het bijzonder Ronny Brunswijk, als voorzitter van de DNA en Dew Sharman als vice- voorzitter van de DNA.

  Advies aan Bravo, doe er alles aan zo goed uit je woorden te komen. Werk aan je Nederlands, schriftelijk en om in te communiceren, waardoor het werk goed en vlot verloopt. DNA-ervaring heb je genoeg, het reilen en zeilen ken je, alleen de vaardigheden ontbreken. Alles is te leren.
  Hopelijk dat je ook een psycholoog hebt die je kan helpen om beter met je agressie om te gaan in periode van stress, drukte in het werk.

  Er is veel werk aan de winkel dat gedaan moet worden om Suriname en de Surinamers om hoog te helpen en ik wens de DNA het beste toe om de grote uitdagingen van Suriname toe.

  Het Algemeen Belang moet het doel zijn.

  Samen Werken, Samen Sterker

  Leve:
  – democratische rechtsstaat,
  – de welvaart en welzijn van (de) Suriname/rs

  Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding

 2. intrantionaal sang
  ze gaan schoren noh, jij bent geschoren boi, en now ye ka
  Kan ik bij jou vonstructie sc helmen bestellen
  Ik denk dat haar bek groot genoeg is en daarom zeker maat zal zijn voor Ronny
  De vorige voorzitter was een schande. Een smerig stuk vreten die danste en opsprong als dizzy db dit zei
  Ronny heeft power. Het ordinaire gescheld zal afgelopen zijn.


  Maak melding

 3. Zo werkt het in een echte democratie. Iedereen krijgt de kans.
  Zolang het beleid cq regelgeving, tbv DNA-leden en bestuursambtenaren niet wordt aangepast, verandert er niets.
  Oplossing: bewijs v goed gedrag invoeren.


  Maak melding

 4. Blackmail brunsie. Kijken hoe lang hij het volhoudt zonder klappen uit te delen of zwaaien met zijn pistool. Of gaan de fransen hem spoedig op een vakantie tracteren en ons verlossen van deze dwaas.


  Maak melding

 5. Binnenkort krijgen we een staaltje voorzitterschap van “mooi boi” Dew te zien.
  Ronnie heeft zich kandidaat gesteld voor de functie vice president. Hij kan dus onmogelijk de vergadering voorzitten.

  Krishna heeft mijn voorkeur. Mr en Mrs. Sheriff, LOL.


  Maak melding

 6. Brunswijk heeft rustig en beheerst gelezen. Mensen met een grote mond zijn lafaards die alleen van de zijkant durven te schreeuwen.

  Zoveel (ervaren) mensen worden zenuwachtig bij een presentatie. Zelfs professionals moeten nog trainingen krijgen om speeches en presentaties te houden.

  En dit is een heel bijzonder en historisch moment niet alleen voor zijn achterban en voor de nieuwe coalitie maar ook voor heel Suriname. Heel de wereld kijkt nu mee. Hij heeft het recht om zenuwachtig te zijn en om beginnersfouten te maken.

  Mocht hij zich niet laten misleiden door het kwaad maar zich zelf tranformeert naar een integer vertegenwoordiger van het volk dan zal Ronnie Brunswijk een zwarte marron uit het binnenland geschiedenis schrijven in Suriname.

  Ik wens Ronnie Brunswijk veel succes en wijsheid toe.
  En natuurlijk ook Sharman en alle nieuw gekozenen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 7. Alle paarse djamoe edes. Jullie zijn jaloers dat de paarse roversbende niet meer kan leegroven. Jullie kraken Ronnie af. Maar petje af voor de mooie maiden speech .
  Alsof jullie voorzitter van de paarse bende zo geweldig geschoold is. Trouwens. Iedereen zal het beter doen dan de afgelopen 10 jaar paarse beerput.


  Maak melding

 8. Ik zat met kromme tenen te kijken naar het optreden van Brunswijk. Eigenlijk heb ik medelijden met deze man, omdat hij moeilijk uit zijn woorden komt en vooral bezig is om zijn ego op te krikken. Als hij werkelijk voor het Surinaams belang gaat, moet hij deze functie zo snel mogelijk door een andere laten vervullen. Daarnaast komt nog dat hij net als Bouterse veroordeeld is en niet naar het buitenland kan. Het zijn dit soort figuren die ons land een negatieve imago bezorgen. Belfort heeft vaak gezegd dat mensen met een strafblad geen hoge functies moeten bekleden. jammer dat journalisten hem geen vraag hebben gesteld hierover.


  Maak melding

 9. Zeer belangrijke Keerpunt. Zeker ook belangrijk is dat de landvernietiger bouta nu buitenspel staat en de ontwikkeling van Suriname aanstaande is. Mpp bouta hield de ontwikkeling gewoon tegen. Zijn paarse ratten konden gewoon roven en plunderen voor de neus van het volk. Daarom grandioos afgestraft. Santo Boma komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 10. @Snel,

  JE schrijft: Wat heeft Chan binnengehaald?

  Niet Chan heeft Brunswijk tot parlementsvoorzitter gemaakt. Brunswijk is de eerzuchtige heerser binnen de ABOP die zichzelf heeft gekandideerd.

  Bij de ABOP is de wil van Brunswijk WET.
  Ik heb begrepen dat Brunswijk vice president wil worden en dat gaat ook gebeuren.

  ABOP levert de vice president en dat wordt dan Brunswijk.

  Dus het ligt niet aan Santhoki. Santhoki heeft hier niets mee te maken.


  Maak melding

 11. Langs deze weg feliciteer ik de pas benoemde voorzitter van de DNA, de heer Ronnie Brunswijk. Het is een verantwoordelijke functie en je wordt door het electoraat gevolgd.
  Zij hebben jou gekozen, dus stel hun niet teleur. Succes.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 12. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ronnie Brunswijk nieuwe voorzitter van parlement Suriname.
  Dus onze Ronnie Bravo Brunswijk is m.i.v. heden de nieuwe voorzitter van DNA.

  Halleluja Loof de Heer!
  Oppositieleden van de Paarse NDP, jullie zijn thans gewaarschuwd.
  Wie Brutaal en Beledigend in DNA is tegen een lid van de Coalitie zal het BEZUREN.

  Want de nieuwe assemblee voorzitter maakt geen grappen.
  Bravo gaat heel snel zijn HAMER naar je toe gooien.


  Maak melding

 13. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ronnie Brunswijk nieuwe voorzitter van parlement Suriname.
  Dus onze Ronnie Bravo Brunswijk is m.i.v. heden de nieuwe voorzitter van DNA.

  Halleluja Loof de Heer!
  Oppositieleden van de Paarse NDP, jullie zijn thans gewaarschuwd.
  Wie Brutaal en Beledigend in DNA is tegen een lid van de Coalitie zal het BEZUREN.

  Want de nieuwe assemblee voorzitter maakt geen grappen.
  Bravo gaat heel snel zijn HAMER naar je toe gooien.

  Ik wens Ronnie Brunswijk de NIEUWE DNA VOORZITTER veel succes en wijsheid toe.


  Maak melding

 14. Het zou nu echt een geweldige politieke stunt zijn als de nieuwe coalitie, gezien de hoeveelheid stemmen van zijn partij, Gregory Rusland voordraagt voot Vice President.
  Of dat mogelijk is weet ik niet maar als de politieke wil er is dan kan het mogelijk gemaakt worden. En dan heeft de nieuwe coalitie echt 80 % van het volk achter zich.


  Maak melding

 15. Opvallend. Somo was niet te zien. Die met slechts een zetel (de 2e is van Abop) 2 minister posten kado krijgt van Brunswijk. Hij houdt zich bezig met sorteren van goederen in zijn buurtwinkel. Niet eens de moeite genomen om in het parlement te verschijnen om de nieuwe voorzitter en ondervoorzitter te feliciteren. Een ministerpost is meer dan genoeg.


  Maak melding

 16. Bij God en in Suriname is alles mogelijk. Deze man zou gezien zijn verleden nimmer tot parlementsvoorzitter gekozen mogen worden. Een heel slechte start voor de nieuwe coalitie. Brunswijk staat niet bekend als iemand die het debat aangaat, wanneer het meneer niet bevalt volgen onmiddellijk de dreigementen. Dit is echt een aanfluiting, reizen kan hij ook niet vanwege zijn veroordeling wegens drugshandel. Waarmee is men bezig in dit land ????


  Maak melding

 17. Hij had Bouterse goed te pakken, met en nu verwacht ik de felicitaties van de President.
  Het werd nog Fraaier toen Jogi Bouterse de DNA uit zette en Bouterse zijn respect aan Brunswijk moest tonen.

  Viel best mee. Brunswijk laat zich managen door de griffie. Dit was een window dressing actie.
  Heel fraai hoe hij historie bedreef.
  Echter voor het actieve / reactieve elastisch leiden van scherpe vergaderingen zal Brunswijk niet geschikt zijn qua handelingssnelheid.
  Laat aub Bee op de stoel zitten.
  Houdt aub Belfort uit de buurt.


  Maak melding

 18. Wat een lachertje!!! Volg deze man!! Kijk maar hoe hij Su te schande zet!!! Su wordt gewoon te kijk gezet!! Maar ja, Chan heeft geen keus, hij moet wel!!! Wel leuk om Ronny te volgen. Kan je flink lachen!!!


  Maak melding

 19. Eindelijk gaat er wat licht in mijn Duisternis schijnen. Hopelijk kunnen CHAN en BRAVO mijn duisternis geheel doen verdwijnen opdat het Surinaamse Volk weer het Licht kan zien en de kinderen kunnen spelen zonder elkaar te benijden en de Moeders met een lach kunnen baren omdat ze verlost zijn van het neks-no-fout paren.Leve de nieuwe Kudde van SU. Werk hard en Waak want ik, Duisternis, hou U in de gaten. SU., succes.


  Maak melding

 20. Om Suriname te behoeden van de ondergang, stel ik voor dat de volgende wetten worden aangenomen:
  1. Een wet maken waarbij personen alleen hoge functies kunnen bekleden als ze geen strafblad hebben. Als ze in 1987 een dergelijke wet hadden gemaakt was Bouterse nooit president geworden. In Nederland wordt je voor een gewone functie afgewezen, als je geen bewijs van goed gedrag kan overleggen.
  2. Het kiesstelsel met de hoogste spoed aanpassen waarbij elke stem even zwaar weegt. De NPS heeft 32000 stemmen behaald, maar krijg slechts 3 zetels, terwijl de ABOP met 25.000 stemmen 9 zetels krijgt. Elk weldenkende mens weet dat dit onacceptabel is.
  3. Het uitleveringsverdrag aanpassen zodat criminelen met de Surinaamse nationaliteit ook uitgeleverd kunnen worden.
  4. Om koehandel te voorkomen, is het belangrijk dat de president van Suriname rechtstreeks wordt gekozen. Dus de wetgeving aanpassen op dit punt.


  Maak melding

 21. Ik feliciteer en wens hem heel veel succes, als Suriname maar beter van wordt, betere kunnen ze blijkbaar niet selecteren.

  Maar de eerste foto spreekt al boekdelen, hij kijkt al moeilijk/bedenkelijk voor zich uit.

  Misschien moet hij iemand in dienst nemen met de nodige kennis en genoten scholing die het hem voorleest, vertaald en hem op ideeën brengt, wel één zonder crimineel verleden( hier komen ze altijd op terug bij onenigheden ) of…..


  Maak melding

 22. Mensen,..daar in Suriname, maar ookwel in Nederland , wakker worden… Er zijn al enkele grote stappen gezet om Suriname weer op de kaart te zetten….Iedereen zal schouder aan schouder mee moeten doen… Ook de nps moet zijn inzet serieus nemen.. De ministeries in Suriname functioneren uiterst matig… Het ministerie van onderwijs moet voor alle Surinaamse kinderen meer mogelijkheden gaan creëren… Veiligheid op straat moet verbeterd worden…Een winkel bezoek moet weer betaalbaar worden… Sterkte, daar in Suriname.., en vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding

 23. De jaloezie, afgunst en haat druipt van het NDP-volk af. Zij zien de grote balk voor hun eigen ogen niet.
  Bouta had 40 jaar de kans om zijn fouten te verbeteren, tot op het laatste moment ver boven zijn pensioen leeftijd heeft hij nog misbruik gemaakt van zijn functie als president en zijn eigen land en volk belazerd en opgelicht.

  Zo te zien heeft Brunswijk van zijn fouten geleerd en doet hij nu zijn best het te verbeteren. En het is te zien dat hij nu een wijze leermeester en coach naast hem heeft. Dat straalt er gewoon van af.
  Brunswijk is in de afgelopen tijd behoorlijk gegroeid. En nu hij voorzitter is geworden belooft hij zich verder te ontwikkelen.

  Suriname is beter af met Brunswijk als voorzitter met een wijze coach dan Bouterse als president met zijn criminele bende.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 24. De nieuwe coalitie is een weerspiegeling van het Surinaamse volk. De stemmen zijn goed vertegenwoordigd. Wijze mensen zullen de stemmen belangrijker waarderderen dan het aantal zetels.

  Ik ben benieuwd wie Vice President gaat worden. Nogmaals als de politieke wil er is dan dan kan het mogelijk gemaakt worden om Gregory Rusland, voorzitter van de tweede grote partij qua stemmen, voor te dragen. Gezien zijn kennis, integriteit en ervaring zou hij zeker geschikt zijn. Sowieso zou Gregory Rusland velen malen beter zijn dat de aftredende VP.

  De coalitie leiders zijn dan zeer goed gepositioneerd met Ronnie Brunswijk als voorzitter, Gregory Rusland als VP en Chan Santokhi als President. Somo is zijn opvolger aan het inwerken en doet dan de volgende ronde mee.
  Met deze opstelling is inderdaad vrijwel heel Suriname vertegenwoordigd.

  In ieder geval een beter Suriname is in aanbouw.

  Tja go. Set kong. Krakti !


  Maak melding

 25. Gefeliciteerd Brunswijk met de voorzitterschap van de dna. Gefeiciteerd alle inkomende dna leden.

  Ik miste de PL vertegenwoordiger in de rij of speeches van fracties leiders van de individuele partijen. Kan je geen je geen nederlands spreken?


  Maak melding

 26. Ik feliciteer Suriname/Surinamers met de nieuwe gekozen DNA-leden, in het bijzonder Ronny Brunswijk, als voorzitter van de DNA en Dew Sharman als vice- voorzitter van de DNA.


  Maak melding

 27. ” …
  Wayambo 30 juni 2020 At 11:38

  Zelfs mi masra gado gaat Gregory Rusland niet kunnen helpen om de post van vicepresident te krijgen! 
  … ”

  Wat een jaloezie, afgunst en haat !

  Schrijf dan op z’n minst “Gado” zo met een hoofdletter.


  Maak melding

 28. Plots hebben die ndp’ers, 10 schone vingers. Geen één hierboven heeft gereageerd op de aanschaf vd auto’s. Hele fam van de zittende president is te vinden onder Google.
  Dus jullie zijn niet geloofwaardig in jullie lachwekkende verontwaardiging.

  Suri zit niet in de EU, maar in het temperamentvolle Latin America. Kijk een een keer naar kamervergaderingen in andere landen. Ik heb wel eens mensen over stoelen en tafels zien kruipen om hun gelijk te halen.
  Het volk dat jullie ndp’ers jarenlang hebben verwaarloosd, heeft Brunsi uitgekozen.
  Dus….


  Maak melding

 29. hahaha.

  Tanta sidonia en Bouta is bang voor Lonny Brunswijk.
  Daarom hebben ze bedankt als parlementarier.

  vrede no ka die lafaards. zulke laffe hond en teef heb ik nog nooit gezien.


  Maak melding

 30. Die ndp’ers hadden als ndpkreet;”ga hem halen op Leonsberg, als je durft” LOL.
  Het kan verkeren. Tables turned.

  Welke journalist durft Brunsi de vraag te stellen, hoe het zit met die strafzaken.
  Ik zie hem trouwens nergens op Interpol.

  Het wordt mr & mrs Sheriff, als pres en vp. En Dew zal de hamer overnemen, vanwege drukke werkzaamheden Brunsi.


  Maak melding

 31. Suriname gefeliciteerd!
  Ik heb geen enkel probleem met de persoon Ronnie Brunswijk en gun hem elke functie die hij wenst en toegeschoven krijgt in het nieuwe Kabinet. Hij heeft het dubbel en dwars verdiend van het volk die hem heeft gekozen.
  Als dat achteraf wijselijk is van Brunswijk om gezien zijn achtergrond ook op de voorgrond te treden is van heel andere orde. Mensen zijn nu eenmaal hele vreemde wezens. Zeggen dat je van je land houdt en tegelijk met een crimineel verleden zo een belangrijke maatschappelijke functie ambiëren kan nooit goed uitpakken. Je levert het land meer schade toe dan je lief hebt. Als je ego zo groot is dat je het land internationaal zo negatief in de kijker kan zetten, dan ben je geen knip voor de neus waard en ben je alleen maar voor eigen gewin bezig. Zie ook de demissionaire President.
  Want dit laatste is wel wat er weer staat te gebeuren. Eerst een moordenaar/ crimineel als President van het land en nu een bankrover/ crimineel als Vice President of Voorzitter van het parlement.
  Hoe serieus wil je als land genomen worden in deze warrige wereld.

  Het is jammer, maar Ronnie had zich iets bescheidener moeten/ mogen/ kunnen opstellen.
  Dat niemand in het land het lef heeft hem deze zaken goed en duidelijk voor te leggen, snap ik al helemaal niet.
  Ai boi, Srananman no abi syen.
  Gemiste kans weer!


  Maak melding

 32. Fristeri mi bigi brada bravo ik zag dat hij de moordenaar verraste en die verdween door een achterdeur om de pers te ontwijken.


  Maak melding

 33. Het zou handig zijn als juist deze man ervoor zou pleiten om ieder kind verplicht naar school te sturen, aangezien hij zelf tegen beperkingen aan gaat lopen, van zijn onvoldoende genoten scholing.


  Maak melding

 34. @Para express

  In Suriname moet nog veel veranderen wil men kennis en kunde waarderen.
  Voor iemand als Wayambo is alleen macht relevant. Hij was duidelijk NDP en is nu heel blij met Brunswijk omdat een speling van het lot en gogme hem macht gebracht heeft.
  Alleen zullen de schouders waar hij op staat hem niet lang dragen als hij voor god gaat spelen.
  Het is een keer leuk als hij Bouterse kleineert en wat onhandig met Moestadja omspringt. Hij was zo in de war dat hij na de beediging geen idee had wat te doen en dat gaat voor goed bestuur zich wreken ook bij zijn achterban. Die achterban is al aan het rollebollen voor posities. Denk aan SLM etc. waar je zonder de goede kennis niets gaat verbeteren.
  Op NH gaat de pleuris uit breken als een ABOBer gaat optreden. Zie hoe Dodson na bemoedigende woorden op ijs gezet werd.
  Rusland zou op NH krediet hebben en met gezag dingen kunnen veranderen. Wie pakt Brunswijk nu aan. Als dit ministerie niet snel gaat leveren worden heel veel verbeteringen dubieus.
  Als Brunswijk koninkje gaat spelen gaat hij de zelfde kant uit als hij in 2015 ging. Dan komt de BEP wel langs en houd Somo zijn 9de zetel wel gevangen met losgeld en komen er wel wat NDPers over lopen met een eigen fractie of als geheel.

  Zodra de Bouterse rechtszaak voor bij is zal de NDP van dat spook verlost zijn.
  Misiekaba en Bouva waren gisteren heel redelijk en staan klaar om Brunswijk naar Moengo te verjagen. Als zij geen macht terug pakken en niet laten zien dat ze een beter alternatief zijn dan Brunswijk dan zijn ze in 2025 klaar. De kans is dan groot dat stemmen trekkers gaan naar BEP en NPS ofwel de gehaaide mensen bij de NDP zitten op het vinkentouw.

  De president benoemd en ontslaat hebben we gezien.


  Maak melding

 35. @Wayambo
  “Ronnie Brunswijk is afgestudeerd als Master of Business Administration (MBA). Hij behaalde zijn bul aan de Akamai University, gevestigd in Hawaii in de Verenigde Staten.”

  Wayambo het volgende staat op de website van AKAMAI univerdity
  “AKAMAI UNIVERSITY IS NOT ACCREDITED BY AN ACCREDITING AGENCY RECOGNIZED BY THE UNITED STATES SECRETARY OF EDUCATION. ”

  Op de eerst pagina staat wat je voor een diploma moet betalen.
  Die man die met In Holland (prof hubert nog wat grootheidswaanzin) in Suriname experimenteerde zat eerst bij zo’n commerciele internet universiteit in Califorinie en nu dus op Hawai. Voor een master na een bachelor heb je 40 credits nodig en dat kost je met wat andere fee’s ongeveer $ 15.000.
  Wie de thesis schrijft gaan ze voor zo’n fee echt niet uitzoeken. Ze kijken de thesis waarschijnlijk niet eens na. De thesis van Brunswijk voor z’n Bachelor waren opendeuren die echt niets met een bachelor niveau te maken hebben.
  Wat niet weg neemt dat ik Brunswijk respecteer voor zijn wijsheid, z’n ambitie, z’n doorzettingsvermogen en mensen kennis.

  U bent echter een meeloper met zij die succes lijken te hebben zonder dat u zich rekenschap geeft wat de gevolgen zijn.


  Maak melding

 36. @
  JoJo30 juni 2020 At 14:37

  Misschien ben ik te optimistisch, maar als ik kijk naar de nieuwe coalitieleiders en met name hoe zij samenwerken, kennis delen, begrip opbrengen en het feit dat er maar 1 voorzitter en 1 vice voorzitter is gepresenteerd dan staat daar werkelijk een dreamteam.

  Mensen kunnen veranderen en ik kan het natuurlijk ook mis hebben. Voor mij lijkt het er in ieder geval op dat alles nu in samenwerking, met goed overleg en in team verband ondernomen wordt. Brunswijk zal zich verder moeten ontwikkelen, dat weet hij zelf en de andere coalitieleiders ook. Ik denk dat hij alle ondersteuning en medewerking daarvoor zal krijgen.

  Ik wil niet teveel vergelijkingen maken met vroeger. Dit is nu een nieuwe ronde met nieuwe kansen en vooral met een nieuwe aanstelling met een nieuwe instelling.

  Het enige wat we nu kunnen doen is goed gedrag / goede initiatieven aanmoedigen en fout gedrag veroordelen. Verder wordt het de kat uit de boom kijken, hopen op een goed verloop en achteraf kunnen we evalueren en beoordelen.

  Wat betreft Wayambo, deze zuurpruim beseft nog steeds niet dat de pruimen zuur zijn geworden en is duidelijk van slag en verdwaald. Hij / zij probeert gewoon te stoken.
  Neem hem / haar met een korreltje zout.

  In ieder geval: proost op een beter Suriname 😉

  Een beter Suriname is in aanbouw. Krakti !


  Maak melding

 37. Ik heb de voorzitter van de DNA mogen volgen tijdens het houden van zijn opening speech.
  Ik heb er een hard hoofd in indien Brunswijk het voorzitterschap goed kan invullen omdat ik enkele manco’s bij hem constateer o.a.
  – Het lezen is zwak en lijkt wel op een eerste klasser die met lezen
  – Kort lontje die hij heeft
  – weinig tactvol optreden
  – Weinig tot geen inzicht hebben
  – Politieke praat toepassen
  – Emoties niet onder dwang
  – etc

  Het moet nog uitwijzen wat hij kan en niet kan
  De ABOP en of de coalitie moeten gezamenlijk Brunswijk naar een cursus goed en begrijpend snel lezen alsook een cursus woede beheersing


  Maak melding

 38. @wayambo.

  Natuurlijk rijkelijke fantasie. Alleen Suriname overtreft steeds weer de stoutste verwachtingen.
  Ik wil met die fantasie slechts aangeven dat actie leidt tot reactie.
  Als Brunswijk Bokito gaat spelen hij op weerstand mag gaan rekenen onder de wat meer opgeleide marrons.

  VHP, NPS en NDP hebben nu baat bij een evenredig kiesstelsel en gaan daar voor zorgen omdat de grappen van Brunswijk schadelijk zijn voor de regering en de politiek. Net als Bouterse is Brunswijk een politiek risico en een bewezen verrader.
  In 2010 wilde de BEP ABOB niet verraden. Toen Bouterse bij Brunswijk langs kwam verraadde die direct de BEP .
  Macht is zoet. Brunswijk kan dat niet aan. Hij gaat niet met respect om met de NPS die 1/3 meer stemmen heeft. meer acjhter ban en meer kader. Denk even aan de 8.000 NPS stemmen die bij Kensenhuis en Drente op de NDP lijst zijn terecht gekomen of het net missen van de 2de zetel in Coronie.


  Maak melding

 39. Reshuffle
  #Luci en paraman opdonderen. Alles wat jullie van DE GROTE BRUNSWIJK beweren is van toepassing geweest op jullie idool; de mongool dizzy bouterse.
  Die lulhannes weet dat hij zijn bek dicht moet houden en doet dat ook wijselijk. zelf het voorlezen kon hij niet meer.


  Maak melding

 40. JoJo 30 juni 2020 At 14:51
  JoJo 30 juni 2020 At 18:13
  @wayambo.
  ====================================================

  Jojo,

  Geloof je echt dat die zwakbegaafde onderkruipsel wayambha de hersenen heeft om het bovenstaande wat jij probeert uit te leggen ook wezenlijk snapt. Die vieze vuile paarse rioolrat is gewoon een narcist die ook nog eens een niet onbelangrijke hoeveelheid trauma’s te verwerken heeft. Die moet wat mij betreft totaal geen podium meer krijgen om die rommel te posten.


  Maak melding

 41. Order, Order, Order! LOL.
  Kom niet meer bij vd quasi verontwaardigde argumenten v die gangster ndp-sma. 10jr gangsterland ten einde.

  “Meneer brunswijk, meneer brunswijk, maar meneer brunswijk. Meneer jogi, meneer jogi uw tijd is voorbij”. Das nou het enige wat Simons deed. En dat noemt bouta kader. Met zijn ‘zand erover’ bouva. Bigie tjoerie!

  Meneer Iwan Brave, graag een interview met Bravoe aub!


  Maak melding

 42. Mpp dronkaard bouta kan niet meer wegrennen. De laatste dagen van hem in vrije verkeer zijn al geteld. Deze veroordeelde moordenaar, drugsbaron, dictator moet de zwaarste straf krijgen. Dat verdient hij sowieso. Santo Boma komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 43. Het is volgens mij niemand opgevallen !
  En ik zit er op te wachten.

  Bouterse de geweldige NDP leider heeft gezegd tegen de nieuwe voorzitter Ronny Brunswijk dat ze (hij bedoelt de NDP fractie, hij zelf, Ashwin Adhin, etc.) de LADDER hoog hebben gezet.

  Wel nu, arki dja:

  Je kan de LADDER hoog zetten maar je weet niet waar de LAT is.

  Hoe dan ?

  En dat is de NDP.

  Tja go. Set kong.

  Krakti !


  Maak melding

 44. Wayambo,

  De econoom Guillermo Samson heeft Brunswijk dringend verzocht af te zien van zijn voornemen om VP te worden.

  Brunswijk heeft een vonnis op zijn naam staan. Suriname gaat geen zaken kunnen doen met Nederland en de EU:

  Door dit vonnis zal Suriname in een isolement komen te verkeren.

  Santhoki wil de relatie met Nederland herstellen maar dat zal wel moeilijk worden met een gesignaleerde Brunswijk op de Interpollijst.

  Voor beide functies is Brunswijk mijn inziens totaal ongeschikt: Zelfs lezen gaat hem moeilijk af laat staan de vergadering toespreken zonder SPIEKBRIEFJE.

  Wees eerlijk Wayambo: DNA VOORZITTER OF VICE PRESIDENT gaat een LACHERTJE worden.

  In 2010 wilde Brunswijk al voorzitter worden van DNA. Venetiaan heeft toen duidelijk gemaakt dat dat te hoog gegrepen was en het resultaat hebben we gezien.

  Brunswijk lag daarna in bed bij de NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ.


  Maak melding

 45. Aanvulling voor de mensen die het niet begrijpen :
  De spreekwoord is:
  ” De lat hoog leggen”.

  Para Express 30 juni 2020 At 21:39

  Het is volgens mij niemand opgevallen !
  En ik zit er op te wachten.

  Bouterse de geweldige NDP leider heeft gezegd tegen de nieuwe voorzitter Ronny Brunswijk dat ze (hij bedoelt de NDP fractie, hij zelf, Ashwin Adhin, etc.) de LADDER hoog hebben gezet.

  Wel nu, arki dja:

  Je kan de LADDER hoog zetten maar je weet niet waar de LAT is.

  Hoe dan ?

  En dat is de NDP.

  Tja go. Set kong.

  Krakti !


  Maak melding

 46. Jullie lullen allemaal hetzelfde. Brunswijk is misschien niet zwak wat de taal betreft, maar hij heeft 1000keer meer in zijn mars dan bouter ooit had.
  Toch denk ik dat Brunswijk over 2 tot 3 maanden zal stopen met deze functie. Hij onderschat namelijk de functie. Als voorzitter moet je over alle onderwerpen mee kunnen denken. Dit zal hem veel meer voorbereidingstijd gaan kosten dan hem lief is en DAAROM en DAAROM alleen zal hij zich terugtrekken


  Maak melding

 47. @Wayambo

  U geeft zelf aan hoe klein, het met dit verouderde kiesstelsel, het verschil is tussen winst en verlies of dat winst zich niet vertaalt in zetels.

  Brunswijk heeft optimaal geprofiteerd van het kiesstelsel.
  Somohardjo leidt onder de HVB en zijn eigenzinnigheid niet af te treden. Nu is hij zolang als nodig een bijwagen van Brunswijk

  Kensenhuis heeft indertijd goed aangevoeld hij hij zijn base kon houden/ Meer dan een zetel.
  Klebert Drente had heel wat stemmen die met hem mee gegaan zijn.
  Wayne Telgt had ook nog wel wat getrokken bij andere.

  Bij evenredigheid was de verhouding ongeveer NPS 6 ABOB 4 en PL 3 geweest en daarmee een andere wereld. Net Kensenhuis en Klebert waren er zelfs 8 NPS zetels geweest.

  Het blijft interessant.


  Maak melding

 48. Wayambo 30 juni 2020 At 22:36
  henry 30 juni 2020 At 22:16
  Wayambo,
  De econoom Guillermo Samson heeft Brunswijk dringend verzocht af te zien van zijn voornemen om VP te worden.
  ==========
  Ik zou het met je eens zijn als er in Suriname wetten zouden zijn, die het zou verbieden dat veroordeelden deel mogen nemen aan DNA verkiezingen!
  Als er geen wetten zijn die dat verbieden, waarom wil je dan iemands democratische recht ontnemen om voorzitter van DNA of VP worden!
  De leiders van de coalitie keurt dat trouwens toch ook goed! Wie zijn wij dan om dat af te keuren! Natuurlijk zijn er betere kandidaten, maar hij is ook een grote winnaar en heeft dat recht ook!
  ==================================================

  En hier heb je het intellect van Suriname met de hersenen van een garnaal. Dus omdat er geen wetgeving is mag een crimineel zich zo’n belangrijke maatschappelijke functie aanmeten.
  De normen en waarden zijn met 40 jaar “revolutie” helemaal weggevaagd.


  Maak melding

 49. Schandelijk deze idioot gaat suriname meer schade en schande berokkenen.

  Maar laat ook zien waar het volk voor gekozen heeft zeer foute boel dus…dit is geen vent die een land zou moeten leiden daar is hij niet capabel voor.

  Een ieder weet dat deze jongen geen controle heeft over zn domme agressie en nog meer zn domme uitlatingen!!

  De hoop die ik had dat deze nieuwe regering schoon zou beginnen is voor mij voorbij …met domme ongeschoolde krachten bouw je geen land op..met geld smijten ook niet om je imago op te krikken.

  Ik snap geen moer meer van deze walgelijke manier van politiek voeren..waarbij alleen de bevolking de klappen krijgt en de schulden zal moeten betalen.

  De meeste mensen id politiek horen vw misdaden in de bak!!!!!


  Maak melding

 50. John please

  Hij is een veroordeelde!!!!!

  Coke moord mishandeling etc …en jij vind het oke dat hij id politiek zit.

  Diezelfde fout hebben we gemaakt met bouta en kijk suriname ligt op zn gat!!!

  Leren jullie dan niet dat je met schurken niet vooruit komt.
  Deze mensen zijn onbetrouwbaar!!!!!

  Als we nu fouten gaan maken kan het alleen maar erger worden. En dr zijn fouten gemaakt ..men kijkt niet naar iemands achtergrond!

  Djoeka bravo met zn grote bek zal jullie kapot maken…toen zn vriend en crimineel (seki bai)was doodgeschoten had hij gezworen elke fotomang kapot te maken

  Vergeten jullie wat dit monster gedaan heeft ..internationaal is hij al veroordeeld en jullie maken hem tot vp volgens mij zijn alle stoppen door geslagen bij jullie.

  Wat een rotzooi…..


  Maak melding

 51. Mojah
  en wat is het alternatief? Zowel de VHP alsook de NDP heeft de ABOP nodig. Het volk heeft dit zo gewild. Het volk heeft ervor gezorgd dat de criminelen 16 zetels hebben gekregen. Als er meer op NPS of VHP hadden gestemd zou de zaak anders liggen
  Het is niet anders. Trouwens als Brunswijk er niet was geweest dan was de macht van Bouterse vele malen groter geweest. Brunswijk heeft hem in de oorlog een pak op zijn sodemieter gegeven. Bouter zinde op wraak, heeft dit nooit gekregen. Nu krijgt hij weer een pak slaag.

  Samson is geen econoom. Hij pretendeert dit wel te zijn, maar 100% dat hij dit niet is.


  Maak melding

 52. Een Djoeka als voorzitter van het Surinaams parlement.
  Wat is daar mis mee?
  Helemaal niets!
  Kijk maar naar Trump.
  Laat hem zijn ding doen. Zie je het al voor je.
  De voorzitter van het parlement tegen de obstinate parlementariër, hou je bek of ik geef je een klap!
  Het wordt lachen!


  Maak melding

 53. Gelet op z’n verleden van uitspattingen op sportvelden denk ik niet dat Brunsje het temparement heeft om een parlementsvergadering op een goede wijze te kunnen leiden vooral als het een vergadering betreft waar de spanningen oplopen. Bee zou veel beter zijn geweest want hij heeft een rustige uitstraling. Maar hopelijk heb ik het mis en heeft Brunsje aan zichzelf gewerkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES