dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederlandse ambassade in Suriname nog steeds gesloten voor publiek

Nederlandse ambassade in Suriname nog steeds gesloten voor publiek

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse ambassade, gevestigd aan de Van Roseveltkade 5 in Paramaribo, is als gevolg van de uitbraak van het COVID-19 virus in Suriname nog steeds gesloten voor het publiek. De ambassade ging eind mei dicht en is nog steeds gesloten voor bezoek heeft de Nederlandse overheid bekend gemaakt.

“Op dit moment nemen wij geen afspraakverzoeken in behandeling met betrekking tot reisdocumenten, MVV-afgifte en gerelateerde onderzoeken als DNA/interviews, visumafgifte (via VFS Global), inburgeringsexamens, DigiD en legalisaties, aldus de ambassade.

De ambassade is gedurende deze periode wel 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar per telefoon en per e-mail. Bellen in Suriname kan via telefoonnummer +597 477211 en vanuit Nederland via +31 247 247 247. De ambassade is ook bereikbaar via WhatsApp op het nummer +316 8238 7796.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. één of andere malloot vraagt zich op Starnieuws af of er nog een ambassadeur nodig is in Nederland. Als er al van alle landen op de wereld een ambassadeur voor Suriname nodig is, dan is het Nederland wel.
  Als je zo’n stommiteit ter discussie moet stellen op een medium als Starnieuws geeft dit al je intellect prijs.


  Maak melding
 2. Sabaku 28 juni 2020 At 12:45

  Het bericht van Starnieuws gaat over de kosten en baten van een ambassadeur. Wat wordt er uitgegeven aan een ambassade en wat levert het op ?

  Een Ambassade in Nederland dat ook dient voor Europa is zeker nuttig zolang de ambassade zijn werk goed doet.


  Maak melding
 3. Sabaku 28 juni 2020 At 12:45

  Zo dom is het niet. Een Nederlandse ambassadeur in Suriname heeft meer waarde dan andersom. Een consul is meer dan genoeg.


  Maak melding
 4. Alle andere ambassades bijvoorbeeld in Frankrijk zijn om de paarse ratten en hun familie te accommoderen. Deze ambassades die nooit hebben gewerkt per direct afsluiten. De Nederlandse ambassade hier snel in ere herstellen. Het Surinaamse volk heeft baat erbij. Mpp bouta had het volk in een wurggreep, maar is grandioos afgestraft.


  Maak melding
 5. Volgens Drs Djietendra Gopal zijn de:
  Totale kosten per jaar: Salaris ambassadeur 240.000 euro plus woning 96.000 euro plus auto 216.000 euro, plus chauffeur 80.000 euro, plus reis en hotelkosten 100.000 euro, plus diverse bijkomende kosten 10.000 euro, is in totaal 762.000 euro per jaar. Zelf denk ik dat de kosten van een ambassadeur rond de 1 miljoen euro zit.

  Het lijkt alsof RobG zijn naam heeft aangepast.
  Drs Djietendra Gopal wat een calculatie. U was zeker de rekenwonder in de klas / universiteit.
  Drs Djietendra Gopal heb je aan de Palm, die van 90%, geroken?

  Sabaku
  Voor Nederland heeft Suriname bijstandskantoor nodig voor Surinamers in Nederland.
  Een ambassadeur is te hoog gegrepen.


  Maak melding
 6. @Robles

  u spreekt rommel. Ik ben geen vriend van de non valeurs in de buitenlandse dienst. Overal gezien zijn Ambassadeurs de meest over gewaardeerde klojo’s die er zijn. Ik kan het weten want ik was ooit bijna hoofd bouwzaken buitenlandse zaken van NL geworden. Ik ben gesneuveld op de vraag hoe je een zich te belangrijk vindende ambassadeur wat bescheidener zou kunnen huisvesten.

  helaas is de buitenlandse dienst een noodzakelijk kwaad. dat gelukkig door betere communicatie tools wel snel afgebouwd kan worden en zal gaan worden.

  Suriname kan al haar ambassades en consulaten buiten die in India, China, de VS, Brazilië, Ethiopie of Kenya (hoofdvestigingen Afrikaanse unie), Indonesie en NL sluiten. De overblijvende kan men sterk reduceren tot gedeelde vertegenwoordigingen waardoor 3-4 medewerkers voldoende moeten zijn.
  NL is de belangrijkste omdat het de verbinding met de diaspora heeft, de verbinding met alle kennis en kunde in de wereld vereenvoudigd en de hele EU toegankelijk maakt als men een beetje met NL wil samenwerken.

  Het prettige is dat een Su diplomaat in NL geen extreme buitenland toelagen vereist omdat ze vrijwel zonder extreme toelagen lokaal kunnen leven.


  Maak melding
 7. De cashoutflow naar Suriname, donaties, pensioenen, familie bezoeken is een van de grootste inkomsten bronnen voor SU. Voor een paar honderd miljoen euro heeft zelfs geen tegen prestatie geleverd te worden.

  Qua kosten een ambassadeur krijgt een Su salaris plus een zogenaamde COLA (cost of living allowance). Een Su ambassade kan net als die van landen als tanzania of kenya of new zeeland in een annoniem kantoorgebouw en de Ambassadeur kan met een Toyota Prius zich zelf naar kantoor begeven. Voor bijzonder gelegenheden kan er een limo met chauffeur geregeld worden etc. NL diplomatiek personeel vliegt ook niet meer eerste klas of business als de vluchten niet langer zijn dan 5 of 6 uur.
  Als men de buiten kans niet wil dan blijft men toch lekker in het middelpunt van de wereld Suriname en wacht men tot men daar naar toe komt.


  Maak melding
 8. Waar het op neer komt is dat de uitgaven aan ambassades veel te hoog zijn. Hier kan flink op bespaard worden.

  En behalve dat is volgens mij de case van illegale transacties m.b.t het gebouw in Frankrijk ook niet netjes afgerond. Dit zal de nieuwe coalitie ook nog moeten oppakken.


  Maak melding
 9. Goed dat Nederland zijn ambassade voorlopig gesloten houd.Het houdt zijn personeel veilig.Het heeft geen zin om visumaanvragen in te dienen gezien het feit dat normaal vliegverkeer voorlopig niet mogenlijk is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES