Bijna 500 mensen in Suriname positief getest op COVID-19 sinds maart

4
coronavirus-covid-19-test-suriname
Man ondergaat coronatest in Suriname

Het totaal aantal mensen in Suriname, dat vanaf begint maart positief getest is op het coronavirus bedraagt bijna 500. Dat blijkt uit cijfers van de officiële Surinaamse COVID-19 website vandaag. Het gaat om 490 mensen om exact te zijn.

Van deze 490 mensen zijn al wel 199 genezen en helaas 11 overleden. De resterende groep bestaat uit actieve cases. Deze groep is vandaag toegenomen met 23 en bedraagt momenteel 280. 6 personen daarvan zijn opgenomen op de intensive care.

Gisteren beleefde Suriname een record stijging van 76 nieuwe besmettingen.


4 REACTIES

 1. Klaas de Groot 29 juni 2020 At 01:56

  Nee die 490 is het totaal. Als je het aantal genezen en overleden eraf haalt hou je 280 active cases over. Met een inwoneraantal van officieel 575000 mensen is dat dus 1 op de ruim 2000 mensen. Maar dit betreft uiteraard alleen mensen die positief zijn getest. Er zijn natuurlijk ook mensen die geen of milde verschijnselen vertonen maar wel besmet zijn. Dus het is lastig om te bepalen hoeveel er nu exact rondlopen. In het westen rekenen ze met een factor 10. Dus per getest geval zouden er 10 mensen besmet rondlopen. Of dat ook opgaat in Suriname weet ik niet. Nederland is dichter bevolkt dan Suriname en in Suriname ben je vaker buiten waar je minder kans loopt op besmetting.


  Maak melding

 2. De gouverneur van California heeft met de stijgende infecties in de staat de bars in verschillende counties gesloten inclusief Los Angeles county. Terwijl de staat economisch aan het openen was.

  In Su moet de economie blijven draaien en de clusters opgeruimd worden. Laat iedereen maskers dragen in het publiek.En mischien gelegenheden als bars sluiten waar menden te dicht op elkaar zitten om te socializeren.?


  Maak melding

 3. Laat iedereen maskers dragen in het publiek
  =========
  Maskers???? Nu wil je dat er meer mensen overvallen en vermoord worden in Suriname! Mondkapje bedoel je waarschijnlijk!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.