zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSamenwerkende politieke partijen bereiken akkoord

Samenwerkende politieke partijen bereiken akkoord

-

Does Travel - naar Suriname

De samenwerkende politieke partijen VHP, ABOP, NPS en PL, die de nieuwe regeercoalitie 2020-2025 in Suriname zullen vormen, hebben een akkoord bereikt over het meningsverschil omtrent het nieuwe ministerie van Gas en Olie. De partijen komen later met een statement.

Gisteren werd bekend dat de samenwerking zich in een gevarenzone zou bevinden. De ABOP zou nieuwe eisen op tafel hebben gelegd terwijl er al een afspraak stond.

UPDATE – hun statement:

Hedenmorgen hebben de voorzitters van de VHP, ABOP, NPS en PL, conform planning, elkaar gesproken in de Nationale Assemblee. Het doel was om de voorbereidingen van de eerste zitting van de Nationale Assemblee op maandag 29 juni a.s. met de uitgaande voorzitter van de DNA te bespreken. De vier leiders kijken uit naar een goede organisatie van de beëdiging en toelating van de gekozen assemblee leden, alsook naar de eerste vergadering van de hoogste volksvertegenwoordiging waar de voorzitter en vice voorzitter zullen worden gekozen.

Een ander belangrijk punt dat in goede, vriendschappelijk en openhartige sfeer is besproken is de verdere formatie van de coalitie. Alle leiders onderkennen het belang van een constructieve opstelling, uitgaande van het gegeven mandaat van de bevolking. Coalitieleiders hebben op basis hiervan duurzame oplossingen gezocht en gevonden, die moeten leiden tot een optreden in eenheid en met gezamenlijke kracht.

Deze voorstellen zullen door de leiders zo spoedig mogelijk met hun respectieve partijstructuren besproken worden. De verwachting is dat morgenmiddag de besluiten van de toekomstige coalitie aan het publiek kenbaar gemaakt zullen worden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

77 REACTIES
 1. Primitief dat Lonnie is.Hij heeft ze allemaal in de rij gezet en hun stuk voor stuk in de kruis betast.
  Volgend keer als Lonnie moeilijk doet,hem een papieren kroon geven en een droge kalebas beplakt met vlieger papier in alle kleuren als scepter.Hij ontploft van blijdschap.


  Maak melding
 2. Whahahah….agoetigie kan mooi brullen. Mpp bouta en co wilde weer breuk plegen binnen de oppositiepartijen. Maar het is niet gelukt. Wat hem zeker gaat lukken is bukken in Santo Boma.


  Maak melding
 3. Hééééél goed dat ze tot een akkoord zijn gekomen.
  Fantastisch om te lezen. Dit toont aan dat er met heel veel daadkracht en vertrouwen de kersverse regering zichzelf uit de ‘gevarenzone’ heeft gesleept!

  Dit biedt hoop voor de toekomst van Su! Samen tot oplossingen komen i.p.v elkaar de tent uit te vechten.

  Natuurlijk hadden schreeuwlelijkerds als wendy op een ander verloop gehoopt. Maar je kunt niet altijd je zin krijgen. Dat is wel duidelijk!


  Maak melding
 4. Het is goed dat de plooien glad worden gestreken en dat de NPS aan boord blijft. Die partij heeft integere deskundigen die nodig zijn voor de ontwikkeling van SU. Bovendien zal de VHP de tientallen jaren oude samenwerking die men heeft met de NPS niet willen weggooien voor iets onbenulligs.
  Abop moet tot het besef worden gebracht dat politieke hebzuchtigheid zal leiden tot politieke ondergang.


  Maak melding
 5. Klopt niet. Achterban NPS moet eerst toestemming geven.
  Gaan ze niet akkoord dan mag Brunsi met bouta regeren. VHP terugtrekken.
  Dan krijgt het Surinaams volk exact wat ze verdiend. Denk dat ze dan vanzelf de straat op gaan.
  Of niet…….


  Maak melding
 6. @ wendy lult weer uit der leugenachtige paarse rattensnuit. Liegen en onzin verspreiden zit in het bloed v.d. paarse ratten net zoals bij die ander leugenachtige paarse rioolrat wayambo/waldo bitch.


  Maak melding
 7. De coalitieleiders moeten hun partijen schoonvegen en onruststokers die gelieerd zijn aan de NDP of gevoelig zijn voor smeergeld van de rijken van Suriname verplaatsen naar andere posities, liever verwijderen.

  De coalitieleiders moeten er voor zorgen dat hun structuren flexibel zijn en niet stijfkoppig.

  Alle partijen gaan water bij de wijn moeten doen om constructieve compromissen te kunnen sluiten.

  Chan Santokhi kan een controlerende en sturende afdeling samenstellen zodat elke ministerie niet zomaar ongecontroleerd hun gang kan gaan. Net als de miljoenen aan declaratie fraude in 2010 – 2015.
  Elke ministerie zal verantwoording moeten afleggen.

  Suriname eerst. Krakti !


  Maak melding
 8. De belangrijkste dingen bij communiceren is te horen wat niet wordt gezegd.
  Iemand heeft, iets gezegd en een ander heeft geluisterd en
  gezien wat de lichaamstaal, heeft vertelt.

  De meesten zijn allang opgehouden ik hoop dat het succes nu zal beginnen!

  Tenminste 40 jaar lang, is de leugen twintig keer, rond de aarde gelopen, nu kan de waarheid zijn schoenen aantrekken!

  Regering: Bouterse, zal de waarheid niet vertellen…
  Een Nederlandse spreekwoord luidt:
  De waarheid over de kat hoort men van de muizen.


  Maak melding
 9. Ze zijn er nog helemaal niet uit. NPS moet eerst nog met de achterban overleggen. Twee fop ministeries is denk ik niet wat de achterban wil. Wordt vervolgd.


  Maak melding
 10. Jay 27 juni 2020 At 19:17
  Het is goed dat de plooien glad worden gestreken en dat de NPS aan boord blijft
  ======
  Sopielal de zwerver is gauw en met alles tevreden, als hij zijn pakketten maar op tijd krijgt! Eer en geweten hebben zwervers toch niet! Als ze maar genoeg af te likken hebben!


  Maak melding
 11. Abop is de “winnaar” van deze verkiezingen OF VHP en NDP moeten gaan samenwerken. Aangezien dat laatste niet gaat gebeuren, zal NPS water bij de wijn moeten doen.

  Abop heeft ze allemaal bij de ballen!

  Ik weet niet of dit een standvastige coalitie is maar Brunswijk heeft het meesterlijk gespeeld, Olie en Gas….NOT. Ruimtelijke ordening & Milieu (een doodgeboren ministerie) mag NPS gaan beheren met al hun doctorandussen en gepromoveerden is het Brunswijk die ff powerplay speelt en laat zien wie de echte Baas is.

  Dit voorspelt niet veel goeds.


  Maak melding
 12. Wendy, probeer je bitterheid te verdringen en kom tot rede.
  Zelf heb je alles, wat je hart begeert, blijkt uit jou woorden tot nu toe!
  Ik kies voor iedereen een normaal leven, wat het woord ‘normaal’voor je, ook mag beteken!

  Gun een ander ook wat!
  Ik adviseer jou om te wachten, met het misgunnen, totdat de regering, gaat regeren.

  Geef dan kritiek, welke gegrond is. Als je echt in vrede wilt zijn met iedereen, moet je het nu zijn. Anders is er alleen maar “de hoop op ooit vrede” voor jou!

  Geniet van je leven!


  Maak melding
 13. Ronny me boi, van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat! Dit is al veel meer dan je zou kunnen verwachten! Binnenlandse broeders ook van harte gefeliciteerd! En de opbrengst van de natuurlijke hulpbronnen van jullie district moet t.b.v. jullie geïnvesteerd worden! Daar zal Ronny voor zorgdragen! Betere woningen, elektra, water, gezondheidszorg, onderwijs etc!


  Maak melding
 14. @ Wayambo/waldo 27 juni 2020 At 19:42,

  LOL. Hey paarse loser, je moet mij niet gaan verwarren met je zwerver pa & motjo ma hoor.

  Blijf maar lekker doorlullen uitkeringstrekker met je leugenachtige bullshit. Voor iets anders ben je toch niet geschikt, mietje.
  Als die bakra’s geen voedselbanken en bijstandsuitkeringen hadden dan was je zeker allang gecrepeerd als een rat.
  Ik verdien m’n eigen geld en woon in m’n eigen woning, hypotheekschuldenvrij. Ik weet zeker dat jij niet hetzelfde kan zeggen, leugenachtige loser.
  Blijf maar lekker daar in je bijlmer kelderboxje je onzin hier rond te spuiten want je hebt duidelijk niks beters te doen met je zielige en mislukte leventje.
  Spring maar voor een trein hoor want toch gaat niemand een hersenloze mislukkeling zoals jij missen 😅😅😅


  Maak melding
 15. Feit is dat voor 25 mei paarse rat wayambo/waldo constant de ndp/bouta zat op te hemelen en de oppositie af te kraken maar nu zit hij hier de kont van Brunsje en Santokhi te likken en hun op te hemelen. Dat is duidelijk iemand die geen enkele principe heeft en met alle winden meewaait als een ka motjo.

  Het is en blijft een STOMME & LEUGENACHTIGE LOSER die met z’n eigen bek hier niet zo lang terug aangaf de hele dag in torarica whisky te zuipen maar nu blijkt dat ie gewoon in NL zit. Hoogstwaarschijnlijk in een kleine blijlmerhokje totaal afhankelijk van uitkeringen en voedselbank.
  Hopelijk ruimt de natuur dat zielig geval gauw op d.m.v een heftige coronainfectie. Opgeruimd staat netjes in dat geval.


  Maak melding
 16. JoJo 27 juni 2020 At 19:52
  Triest.
  Dit is changtage politiek.
  =============
  Beste Jojo, ik heb dit al van alle kanten van top mensen uit Suriname gehoord, dat de NPS er niet perse bij hoeft te zijn! En dan blijf er maar één ding voor de NPS over, vanuit de oppositie terugkomen! De VHP en ABOP hebben de posten hard nodig om hun eigen multi-etnische aanwinst tevreden te stellen! Als de VHP acht ministeries krijgt, dan gaan er tenminste 2 naar de Creoolse broeders, 1 naar de Javanen en 1 naar de Chinezen! Dan blijft er maar 4 over voor de hindoestanen! In de Abob zitten ook stadscreolen en Javanen! Dat is de realiteit in Suriname op dit moment! En dat mogen mensen ontkennen, maar is de waarheid!


  Maak melding
 17. Jay 27 juni 2020 At 20:03
  Feit is dat voor 25 m
  =====
  Feit is sopielal dat je een zwerver, bedelaar en een likkertje bent! Moet je niet gaan bedelen voor pakketjes! Heb je geen honger!


  Maak melding
 18. @Wayambo 27 juni 2020 At 20:06

  LOL. Wayambo/waldo teef probeert vanuit NL expert te spelen m.b.t. de Surinaamse politieke situatie. Ach, hou toch liever je stomme snuit maar dicht, paarse rioolrat. Want al jouw ‘geweldige’ voorspellingen van voor 25 mei m.b.t. de zetelverdeling zijn ook op NIKS uitgedraaid. Je kletst alleen maar onzin en leugens zoals de rest v.d. paarse ratten. Get a life, loser.


  Maak melding
 19. Zoals ik het zie, heeft Brunsi zichzelf klem gezet. Gas &olie valt logischer wijze onder natuurlijke hulpbronnen, akkoord. Zou je dat wel willen, want het duurt langer dan 5 jr voordat er überhaupt iets staat.
  Maar.. zitten de binnenlandbewoners te wachten op meer vernietiging v hun leefomgeving? Dacht het niet. Kijk maar naar Venezuela, het land met de grootste oliereserves, waar mensen noodgedwongen uit vuilnisbakken eten. Is dat positief. En de rest in de top 10, zou je niet willen wonen.

  Mocht de NPS het nieuwe ministerie aanvaarden, dan kunnen ze dit stopzetten, cq reguleren. Hebben ze de kennis voor. Grond, milieu & bosbeheer kunnen ze de komende jaren meer geld binnenhalen, door duurzaamheidscontracten af te sluiten.
  Ik ben voor duurzaamheid.

  Kijk verder aub. This is 2020.


  Maak melding
 20. Het tij is gekeerd. Het binnenland is krijgt nu ook een kans om mee te regeren. Jammer dat de inheemsen slecht zijn vertegenwoordigd. Hopelijk denk de Abop niet alleen aan de “zwarte” broeders in het binnenland maar ook de “rode”.

  De VHP en de NPS hadden het binnenland veel meer moeten betrekken dan zouden ze misschien meer stemmen krijgen vanuit die kant.

  1 positieve kant is dat de Abop de NDP ruim heeft verslagen in het binnenland, anders zou de NDP echt wel als de winnaar uit de bus komen in de verkiezingen…

  Het volk blijft toekijken, zal het tij ten goede keren of word het een landelijke overstroming, time will tell…


  Maak melding
 21. GOEDZO VHP ABOP NPS EN PL. DENK IN LANDSBELANG.
  WIE WAAR KRIJGT IS NU NIET BELANGRIJK.
  ALS HET LAND MAAR BETER WORDT DAN DIT.
  PRIMA MANNEN. GOEDZOOOOOOOOOO!!!


  Maak melding
 22. @ blakaboy
  Abop is de “winnaar” van deze verkiezingen OF VHP en NDP moeten gaan samenwerken. Aangezien dat laatste niet gaat gebeuren, zal NPS water bij de wijn moeten doen.

  Abop heeft ze allemaal bij de ballen!

  Zolang als dat goed gaat.
  Met de eerste slag is de oorlog nog niet gewonnen. Allereerst zit het ministerie vol met Palu mensen. ABOB heeft wel kader maar niet genoeg voor zoveel ministeries en zeker niet voor NH. Zij overvreet zich terwijl er juist op dat ministerie veel verwacht mag worden aan verbeteringen.

  Als er niet gepresteerd wordt kan Santohki Akiemboto, zodra de NDP uit elkaar gevallen is, uit de kast halen voor dit ministerie.


  Maak melding
 23. Indien ABOP werkelijk misbruik gaat maken van hun positie en de samenwerking gaat manipuleren dan zal er spoedig een herverkiezing komen. En dan is de kans groot dat het volk ook met ABOP zal afrekenen.

  Ronnie Brunswijk moet zich niet onder druk laten zetten door partijgenoten die een dubbele agenda hebben. Maar hun juist aanpakken.

  Chan Santokhi zal met alle mogelijkheden rekening moeten houden. (Ex-) NDPers zijn nu verspreid over andere partijen en zij kunnen de nieuwe coalitie doen breken.

  NPS doet er goed aan om voor nu flexibel te zijn en nu al vooruit te werken en beginnen met witte voetjes te halen in het binnenland.

  Ik roep slim-Suriname op om alles goed te blijven volgen, blijf betrokken. De partij die de boel gaat verzaken en misbruik zal maken zal ook het veld moeten ruimen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 24. Dat mislukte narcoland moet beginnen om veroordeelde criminelen uit het politieke machtscentrum te weren.

  Na 10 jaar een veroordeelde massamoordenaar aan het roer komen ze nu met een veroordeelde drugsdealer uit de bush-bush op de proppen.

  Dit soort onderwereld hoort in Santo Boma en niet in DNA.

  Dat primitieve staatje was, is en blijft een FAILED STATE zonder toekomstperspectief.


  Maak melding
 25. Jay 27 juni 2020 At 20:21

  @Wayambo 27 juni 2020 At 20:06
  LOL. Wayambo/waldo teef probeert vanuit NL expert te spelen
  ==============
  Misschien kan sopielal straks werk vinden bij de bobo’s van milieuzaken. De Bobo’s zullen hun aanhang zeker belonen met een swabber en dettol! Zo help je het milieu ook een handje! Alles is beter dan bedelen voor pakketjes! Meer zit er niet in voor zwervers!

  Ook voor de groene bobo’s geldt, neem het want iets beters is er niet voor jullie op dit moment! En Ronny is keihard wat dat betreft en een winnaar!


  Maak melding
 26. @Wayambo
  Jij moet helemaal niet praten.Jou mening is helemaal niet gevraagd!
  De ndp en jij , jullie zijn Losers!
  Wij zijn tevreden dat de nieuwe regering luistert naar een ieder en de samenwerking onder elkaar is prima.Wij zijn heel blij dat problemen samen als 1 groep besproken worden en samen naar oplossingen worden gezocht.Goedzo vhp en combinatie.


  Maak melding
 27. Ray 27 juni 2020 At 20:39
  @Wayambo
  Jij moet helemaal niet praten.Jou mening is helemaal niet gevraagd!
  De ndp en jij , jullie zijn Losers
  ===========
  En wie ben jij dan wel! We leven in een democratie en iedereen mag zijn mening geven! Voor mij is Abop de grote winnaar door daadkracht te tonen en de groene bobo’s kunnen lekker voor een schone milieu zorgen! Is toch ook nuttig, iemand moet de troep van natuurlijke hulpbronnen opruimen!!


  Maak melding
 28. Rony me boi,
  Denk ook nog aan mijn laatste tip! In het regeerakkoord moet staan “REGERING SANTOKHI-BRUNSWIJK”. Denk a tori wat in de geschiedenisboeken gaat staan voor de nakomelingen!

  Met de kleintjes hoef je geen rekening te houden! Is niet zo belangrijk voor de meelopers!


  Maak melding
 29. Ronny me boi,
  Denk ook nog aan mijn laatste tip! In het regeerakkoord moet staan “REGERING SANTOKHI-BRUNSWIJK”. Denk a tori me boi, wat in de geschiedenisboeken gaat staan voor de nakomelingen!

  Met de kleintjes hoef je geen rekening te houden! Is niet zo belangrijk voor de meelopers!


  Maak melding
 30. Wayambo. Een ieder mag idd praten. Maar JIJ woont niet in Suriname! In Nederland moet je praten. Laat Suriname voor de Surinamers. Want je hebt GEEN Surinaams paspoort.
  Jay. Laat die looser met zijn adoratie voor misdadigers aan de kant. Krijgt veel te veel aandacht. Riep Santokhi toch stuntelaar? Samen met pakirat. Nu is die andere veroordeelde zijn held. How low can you go?


  Maak melding
 31. Uiteraard vallen de belangrijkste ministeries onder hr. Santokhi. Ik maak mij daar geen zorgen over.
  Brunsi heeft de ndp uitgekotst, goed gedaan. De jonkies v Abop kunnen veel ervaring opdoen bij de VHP en NPS en zo ontstaat een evenwicht tss jong en oud, het centrum en het binnenland.
  Einde tijdperk ndp, phoehoe wat een verademing!
  Sribie swetie!


  Maak melding
 32. @Jay
  Als men het over de covid 19 had, was jij altijd degene die discriminerende opmerking had over dikke mensen.
  Als ik nu naar jouw reakties kijkt wat Abop betreft.
  Heb je iets tegen Binnenland bewoners?
  Suriname is niet alleen van de Binnenland bewoners, zelfs het bos niet, maar als je moet kijken naar het lot van deze mensen hebben de politieke partijen waarvoor deze mensen gingen stemmen iets voor hun gedaan?

  Abop was al een paar jaren voor ze zetels hebben gehad opgericht, toch ging het Binnenland voor NPS stemmen.
  Sorry dat ik het zo moet zeggen.

  Door de jaren heen hebben we gezien hoe men in Suriname gaat stemmen.
  De Hindoestaan voor VHP.
  De stad Creool voor NPS.
  De Javaan voor KTPI.
  Alleen de Bosland Creolen gingen voor mensen die niet tot hun soort behoort stemmen.
  Ameerali was geen Aucaans of Saramacaans maar toch is hij door Abop als Vice President voor gedragen.
  Als ik naar een programma kijkt waar Inheemse tieners zich zorgen maakt over waar ze moeten verblijven in de stad omdat er geen VOS school in hun dorp aanwezig is, is dat rechtvaardig te noemen.

  Men wil een tweede stuwdam bouwen ten koste van dorpen in het Binnenland.
  Als Abop niet daar is, wie kan ons de garantie geven dat deze mensen stroom krijgen.
  NPS heeft Brokopondo in handen van Paars gegeven.
  Hadden ze de mensen eerder stroom gegeven , hadden ze altijd een zetel daar.
  Binnenland hield van NPS vanwege Pengel.
  Ze waren hem dankbaar.

  Als Abop wil moeten ze het Binnenland ook verwaarlozen, dan zullen ze het zien.
  Natuurlijk moet Abop voor elk Surinamer werken.
  Maar ik hoop dat er een regering komt, die eindelijk het Binnenland tot ontwikkeling brengt zodat men niet naar de stad hoeft te verhuizen.
  Ik denk dat Chan dat zal doen in 3 regerings termijnen.


  Maak melding
 33. “Ira 27 juni 2020 At 20:39
  =Santhokie had gelijk om te vechten voor 26 zetels dan had hij het gedoe van ABOP niet.
  Brunswijk is NIET te vertrouwen. Zie maar weer.”

  Laten we niet te vroeg van oordeel zijn. Laten we dit allemaal als een test case zien of verschillende etniciteiten en culturen, ondanks alle djugu djugu, onenigheden en meningsverschillen, in ons geliefd Suriname samen kunnen werken voor een beter land en betere toekomst voor de komende generaties.

  Laten alle betrokken partijen mensen ook plaatsten die goed geschoold, gekwalificeerd zijn en de nodige ervaring hebben. Als ze die niet binnen hun partij hebben dan moeten ze ook verder durven kijken.
  Het gaat tenslotte om het land, uw toekomst en dat van u nakomelingen. En ik denk dat elke Surinamer ongeacht cultuur, geloof en etniciteit wel een betere toekomst wil hebben voor hunzelf en het nageslacht…


  Maak melding
 34. Bron: de Ware tijd

  ” …
  Abop stelde zich namelijk op het standpunt dat uit de hearings geen draagvlak is gevonden voor het instellen van het ministerie van Olie- en Gas en dit daarom niet ingesteld zal worden. Daar zij reeds Natuurlijke Hulpbronnen toegewezen had gekregen, zal Abop dan het beheer krijgen over alle natuurlijke hulpbronnen inclusief olie en gas.
  … ”

  Als je dit zo leest is het niet alleen aan de structuren van ABOP of aan Brunswijk.
  Want ook aan de hearings is gebleken dat er geen draagvlak is.

  Er wordt op de een of andere manier turbulentie en verwarring gezaaid !

  Ondanks dat de coalitie leiders Chan Santokhi, Ronnie Brunswijk, Gregory Rusland en Paul Somohardjo tijdig en eensgezind hun best doen om duidelijk te communiceren naar hun achterban en het volk zien de criminele machten toch kans om te stoken.

  Wij als volk en de media moeten weten dat de nieuwe regering nog niet is geinstalleerd. VHP, ABOP, NPS en PL zitten nog aan de voorwerk fase. Er moet nog veel overlegd en afgewogen worden.
  Wij als volk en media moeten weten dat wat er nu gevormd kan worden historisch zal zijn. Kijk goed naar de nieuwe coalitie, dit is nog nooit voorgekomen. En het is logisch dat er afwegingen gemaakt moeten worden. En dit kan in eerste instantie telleurstellend lijken. Maar zie ook de andere kant van de medaille.

  Wij als volk en media moeten alert blijven maar laten wij ons niet uit elkaar drijven. Laten wij de nieuwe coalitie de ruimte geven hun planning te maken. En laten wij deze coalitie blijven sturen om in landsbelang te blijven handelen.

  Suriname is van ons. Krakti !


  Maak melding
 35. Aanvullend:

  Als het zo is dat volgens de hearings er geen draagvlak is voor een ministerie oil en gas dan zou NPS in principe zonder werk komen te zitten. Het zijn dan de vriendschappelijke handen van de VHP en de ABOP om dan alsnog de NPS binnen boord te houden. En de NPS terecht mee te laten regeren.

  Wij zijn allemaal Surinamers. Krakti !


  Maak melding
 36. Als Brunswijk chantage tactieken gaat toepassen, zal in de toekomst niemand meer met hem willen samenwerken. Het Surinaamse volk zal dit bij een volgende verkiezing zwaar afstraffen. Somohardjo van de PL heeft tijdens de regering Venetiaan continue chantage tactieken gebruikt en zie waar hij is beland. De VHP beseft dat de NPS meer stemmen heeft gehaald dan de ABOP en zal de NPS daarom nooit in de steek laten. Ik zie in de toekomst een samenwerking tussen de VHP met de NPS en de NDP. Ik verwacht dat de NDP een andere koers gaat varen zonder Bouterse en dat de rol van de corrupte figuren binnen de NDP steeds minder gaat worden. Er is ook meer steun voor wijziging van het huidige kiesstelsel. Als dit rechtvaardiger wordt komt de NPS veel sterker uit de bus.


  Maak melding
 37. Als Lonnie naar school was geweest,zou hij weten dat wie in glazen huis woont,niet met stenen moet gooien.Door zulk een verraad te plegen jegens de anderen,heeft Lonnie gevraagd om gedropt te worden bij de gendarmerie aan de Frans kant.Is Sur.gelijk verlost van de andere dealer.Gewoon de Fransen de gelegenheid geven om hem op te halen.Het volk gaat het begrijpen.


  Maak melding
 38. Wendy. Jij moet jouw gore bek houden over de samenwerkende partijen. Kijk maar eerst naar de beerput waarin de paarse roversbende suriname gestort heeft. Dus kruip en glibber rechtstreeks terug naar Ocer en wacht maar af hoe de nieuwe coalitie zal proberen ons uit de paarse stront te trekken.


  Maak melding
 39. Whahahah…..agoetigrie brult weer. Surinaamse volk, van harte gefeliciteerd. Jullie hebben mpp bouta weggestemd. Dat is de belangrijkste op dit moment. De paarse rovers moeten met wortel en tak uitgeroeid worden. De plunderaars mogen nooit meer aan de macht komen. Welke partij de minister gaat krijgen maakt niet uit zolang mpp bouta en de paarse ratten buiten beeld blijven. Ze kunnen gaan blaffen vanuit de oppositie bank.


  Maak melding
 40. Mensen wat jullie ook mogen zijn oppositie, coalitie of buitenstaanders, is het niet duidelijk dat de persoonlijke belangen weer prevaleren boven het algemeen belang?

  Ministeries waar het geld zit, wil men cout tu cout in bezit hebben. Wat is de essentie daarvan?
  Wil men deals voor vrienden regelen?
  Wil men daarom de macht?
  Was dit het kritiek tegen paars, dat zij boeven zijn en wat zijn deze gasten van plan met onze Olie Goud en Gas?

  Daarom heeft Flyer gelijk.
  Daarom zijn er weinig prudente politici.
  Daarom mogen er geen veroordeelde criminelen in de regering.

  Dit is geen failed state, dit is een Gangsta state.
  Rommel
  Denk niet dat wij op deze manier de onafhankelijkheid waard zijn.
  Men plundert en vernietigt zonder aanziens des persoons en men gaat aan de rijkdommen van het volk. Die bestemd zijn voor de jeugd van de toekomst.

  Jammer hoor!
  Dit ziet er echt niet beter uit.

  Er moeten wetten komen tegen regelarij en diefstal.
  Politici moeten vooraf aangeven wat ze hebben en mogen zich niet verrijken
  Dit land moet volgens velen terug onder beheer.

  Liever dat dan een paar figuren alle rijkdom te laten wegdragen.


  Maak melding
 41. @ Daniel 28 juni 2020 At 01:35
  Brunsje is zo te zien helaas nog niet klaar voor een volwassen en enge belangen overstijgende manier van politiek voering want er was een deal dat olie & gas naar NPS zou gaan. Een volwassen leider zou niet teruggaan op een eenmaal gemaakte afspraak.
  De VHP zal wel moeten samenwerken met Abop want in vergelijking met de NDP is de Abop het minste van twee kwaden.
  Soms moet je met een kleine duivel samenwerken om de grote duivel buiten te deur te houden. Dat hoeven we niet leuk te vinden maar dat is helaas wel de praktijk.

  Het voornaamste is dat het erop lijkt dat de plooien zijn gladgestreken en dat de NPS aan boord blijft. Dat is nodig zodat de stads-afro’s ook vertegenwoordigd zijn in de regering en de nieuwe regering zal de deskundige en integere bijdrage v.d. NPS zeker nodig hebben om het land weer op het juiste spoor te zetten na de door paars aangerichte ravage.


  Maak melding
 42. Jay heb jou begrepen.
  Toch jammer dat zaken zo moeten gaan.
  Al dat geklaag over de 1 is nergens voor nodig zo te zien.
  Dit land heeft schijnbaar zoveel rijkdommen en privileges waardoor enkele slimmerikken via de politiek er lustig op los smullen al 45 jaren.

  Nu is dat duidelijk.
  Allemaal met een ander masker.
  Er is geen goed beheer over deze rijkdommen en het echte volk, de doelgroep geniet er geen snars van.

  Men staat gewoon te springen om te gaab genieten van dit landsgeld.
  Zijn daar de verkiezingen voor?
  Om dan het arme volk straks te vragen om de buikriemen strak te doen.

  Ow, NH, Sociale zaken, Rogb.
  Allemaal ministeries om te plunderen.

  Belachelijk hoor


  Maak melding
 43. Ook dit is politiek.
  Als de NPS slim is gaan ze voor de oppositie, VHP heeft ze niet nodig om mee te regeren.
  De VHP wilt een zo groot mogelijke garantstelling voor een breed gedragen Kabinet.
  Maar de NPS kan ook vanuit de oppositie het nieuwe Kabinet daar waar nodig is ondersteunen en ze ondervinden dan ook minder schade van het meeregeren met een ABOP onder Ronnie Brunswijk in het Kabinet.
  De NPS kan als tegenprestatie meer uit onderhandelingen halen vanuit de oppositie en alleen maar beter uit de bus komen de volgende verkiezing.


  Maak melding
 44. Is goed om te horen dat er weer wat rust is binnen de nieuwe coalitie! Ik hoop dat de groene bobo’s tevreden zijn met hun kluifje dat ze toegeworpen gekregen hebben! Neem het AUB, want iets beters krijg je op dit moment niet! Er is werk aan de winkel! Mijn advies blijft, ga terug naar de oppositie groene bobo,s en laat je niet zo vernederen! Ik hoop dat de groene bobo’s voorlopig dat woord “herziening kiesstelsel” niet meer durven uit te spreken. Anders krijgen ze met de kousenbandstok een tik op hun vingers van Ronny!

  Ronnie Brunswijk MBA is bezig geschiedenis te schrijven. Hij wordt volgens mij de eerste persoon in Suriname die straks voorzitter van DNA wordt en daarna vicepresident van Suriname! Hij was al fractieleider van de ABOP! Zo zal het in de geschiedenisboeken staan.

  Ronny me boi, wat een powerplay straal je uit!


  Maak melding
 45. Jan dit, Kees dat, Abop dit, Nps dat, Paars zus, Vhp zo.
  Grappenmakers!!!
  Ook velen die hier steeds partijen en personen verheerlijken.
  Snappen die wel waar het om hoort te gaan?
  1. Prudent beleid
  2. Geen verspilling dus
  3. Duurzame ontwikkeling voor het land
  4. Prioriteiten
  5. Rechtvaardigheid
  6. Vrede
  7. Gezondheid
  8. Voorspoed
  9. Zorgvuldigheid
  10. Infrastructuur
  Enz. Enz.
  Wat er al 45 jaren gebeurt en waarom het niet lukt in dit land met ups en downs enz.
  Is omdat men steeds naar eigen belang streeft.
  Met maskers op tijdens de propaganda strikken zij het volk om de macht te verwerven.

  Na dat verworven te hebben, wil men nog rijker of rijk worden.
  Het land zelf, waar men door Nederland naar toe gebracht is, kan niemand een worst schelen.

  Veel kan verbeterd worden indien misdadigers en boeven, uit het bestuurlijke verdwijnen.
  Daarom zit een bepaalde partij te hameren om voorzitter van het parlement te worden.
  Men is bang dat er goede wetgeving in hun nadeel geslagen wordt.
  1 van de belangrijkste wetten is die van: het niet in het parlement of bestuur van het land mogen komen met een zware strafblad( roof, moord, drugs, verkrachting)

  Deze wet en meerdere andere zullen leiden tot wasdom van dit land.
  Zware gangsters zullen dan op een minder prominente manier hun bijdrage kunnen leveren. Al dan niet vanuit de Bak of elders.

  Al dat geklaag over paars enz. Zal dus nu teniet zijn gedaan.
  Zweef teki is nu duidelijk te zien.
  Maar God zegt: u ziet de splinter in het ook van uw broeder maar de balk in uw eigen ook niet!!!

  Let wel Boeven van straks: jullie gaan dus er bekaaider dan de paarsen vanaf komen.
  Jullie met jullie eerlijke praat.
  Gaan jullie maar het land nu weer 5 jaren verder achteruit brengen.

  Vhp Nps ik vraag me af, is macht zo zoet?
  Is deze manier van coalitie vormen en jullie eer en van jullie achterban te grabbel gooien een Zegen?
  Gaan jullie een gangster jullie het land doen vernietigen.
  Gaan jullie de echte ontwikkeling met zo een machtswellusteling willen tegengaan.

  Dus het volk mag nu al weten dat de brug naar st Laurent er te nimmer komt. Dat camera toezicht op de weg naar Albina te nimmer komt. Dat het geld van onze Natuurlijke rijkdommen te nimmer voor het land besteed zal worden.

  De visumplicht zal ook blijven bestaan zolang jullie gangsters in het bestuurliijke plaatsen. Wetten tegen corruptie en voor fatsoen zullen jullie dus ook te nimmer maken.

  Jullie beginnen al slecht en het geeft een wrang gevoel. Velen stellen jullie nu al teleur.
  Olie gas goud reizen winkels winst vrouwen enz. Daar gaat het dus om.

  Vandaar dat de huidige president al jaren door de Almachtige deel uitmaakt van het bestuurlijke. Arme man en dan steeds klagen dat hij een strafblad heeft enz.
  Jullie zijn geen haar beter!!!

  Indien wel:
  Verbeter de wereld begin bij je zelf.
  Nee een Gangster kan geen vice president worden naast een oud agent die hem hoort op te sluiten.
  Net zo als het geklaag over de 1 hoort het ook voor de ander.

  Mark my words:
  Te nimmer zal dit, God zijn wil zijn.
  En ook van niemand met een goede inborst.
  Voorbeeld figuren in het bestuurlijke brengen Zegen.
  Gangsters zullen armoede en rotzooi brengen.

  Vorm desnoods een regering met de Bep Nps VhP en PL goed voor 27 zetels.
  En maak dan direct wetten tegen alles wat met het kwaad te doen heeft.
  Zelfs met de NDP kan er een steun verkregen worden voor wetten.

  Maar om nu met zo een rotzooi te starten komt niet goed.

  Be aware!!!


  Maak melding
 46. De NPS zal zich niet goed kunnen profileren met deze ministeries. Het zijn zoethoudertjes. Noch voor onderwijs, noch voor ruimtelijke ordening is er een visie ontwikkeld. Het onderwijsbestel zou grondig moeten worden gereorganiseerd. Er zou een nauwere aansluiting moeten zijn op de arbeidsmarkt. De afgelopen decennia zijn lapmiddelen toegepast en heeft er een wildgroei van buitenlandse opleidingsinstituten plaats gevonden. De universiteit doet maar wat en stelt niets voor binnen het Caraibisch gebied. De curricula zijn sterk verouderd en de docenten zijn wetenschappelijk zeer matig. NPS had beter in de oppositie moeten gaan en zich daar herstellen. Gregory zou zich nu moeten terugtrekken, omdat hij voor geen van beide ministeries geschikt is.


  Maak melding
 47. Daniel 28 juni 2020 At 09:26
  Ook velen die hier steeds partijen en personen verheerlijken.
  Snappen die wel waar het om hoort te gaan?
  ============================================

  Wat je ook nooit uit de geschiedenisboeken kan schrappen is dat Desirë een moordenaar en drugsbaron is en Ronnie een bankrover en drugsbaron, die beiden tot overmaat van ramp in het buitenland veroordeeld zijn. Ook dit is realiteit helaas.


  Maak melding
 48. Daniel 28 juni 2020 At 09:26
  Ook velen die hier steeds partijen en personen verheerlijken.
  Snappen die wel waar het om hoort te gaan?
  ============================================

  Wat je ook nooit uit de geschiedenisboeken kan schrappen is dat Desirë een moordenaar en drugsbaron is en Ronnie een bankrover en drugsbaron, die beiden tot overmaat van ramp in het buitenland veroordeeld zijn. Ook dit is realiteit helaas.

  NPS blijf in de oppositie, het is het niet waard om in dit Kabinet een valse start te maken.
  Kan je meteen ook helpen beïnvloeden wie Voorzitter DNA en wie Vise President wordt van het land.


  Maak melding
 49. Ik dacht dat grond & bosbeheer ook toegewezen was aan de NPS. Verkeerd gelezen.
  Dit is geen goed voorstel achterban vd NPS. Brunsi wil nu teveel. De NPS heeft meer capabele leden en stemmers.
  Die stemronde voor de vp en dna-voorzitter, stelt ook niets voor. Goed gezien door de achterban vd VHP. De ndp zal uit rancune voor brunswijk stemmen.

  Kortom, het ziet er niet goed uit. Dit wordt een crash.


  Maak melding
 50. Wat niet bij elkaar houd zal niet elkaar blijven.Brunswijk en Somo kunnen het niet helpen dat ze zo zijn.You can take a man of the gutter but you cannot take the gutter of the men.Het is niet anders.


  Maak melding
 51. Boeeee,
  Lonnie is met zijn hebberigheid totaal onbetrouwbaar.Geef hem de presidentschap maar gering-fenced en laat hij dan zijn smoel houden.Laat hem met de ambts keten spelen en een paar sjerps dragen.Deze achterlijke figuren zijn toch erg bekend met pangi’s en zijn daaruit nog niet gegroeid.


  Maak melding
 52. “Esmerald 28 juni 2020 At 12:01
  Brunsi wil nu teveel”

  Men is nu uit de verkiezingsroes ontwaakt/ontnuchterd en nu pas ziet men wat de gevolgen kunnen zijn.

  Er zullen vast wel capabele figuren zitten in de partij ABOP maar de voorman en leider van de partij heeft een zeer dubieus verleden dat ook een schaduw zal werpen over Suriname en buitenlandse diplomatieke betrekkingen als hij zijn zinnen zet op een DNA voorzitterschap/ vice presidentschap.

  Je hebt dan een SHERRIF Chan als president en een OUTLAW Bravo als vice-president.
  De vraag is hoe serieus wil men genomen worden in het buitenland. Daar moet men nu aan denken. Bravo gaat zijn ego opzij moeten schuiven en andere leden die functies laten bekleden anders is het wachten op opgestapelde diplomatieke blunders en rellen.

  De VHP structuren vinden bovendien dat de ABOP ook teveel ministeries in handen krijgt. Door de verkiezingsroes is men veels te vroeg toezeggingen gaan doen, ze hadden beter kunnen wachten.


  Maak melding
 53. @Daniel

  “Vorm desnoods een regering met de Bep Nps VhP en PL goed voor 27 zetels.”

  De PL gaat dat niet doen want ze hebben een pact gesloten met de ABOP. Zijn twee handen op 1 buik…


  Maak melding
 54. Ik snap dat hr Santokhi graag president wil worden, maar de basis is niet goed. Als je team niet blij is, zullen ze halfbakken werk leveren. Gaat niet werken.

  Brunswijk wordt op zijn Facebook door de achterban aangespoord om vp of voorzitter DNA te ambiëren. Dromen zijn leuk, maar de realiteit is anders.
  Brunsi zal voor een diplomatieke rel zorgen, mocht hij vp worden. Wat hij zal willen vliegen dat staat vast, maar dat ze hem zowel in de EU als in de US, niet zullen toelaten staat ook vast.
  Hoe wil Brunsi voorzitter worden met zijn drukke goud en hout bezigheden.

  Het is prima, dat zijn partijgenoten, de rest optrekken, middels ontwikkeling, werk, scholing en belangrijk toerisme. That’s it.
  Brunswijk je hebt een schuld in te lossen aan de nazaten vd binnenlandse oorlog. Doe dat, en land weer op aarde!


  Maak melding
 55. Trouwens wie heeft bedacht dat een vp niet uit de winnende partij komt. Hoezo moet er gestemd worden? De VHP heeft 3x zoveel zetels als Abop.

  Heeft Santokhi brunswijk niet duidelijk gemaakt dat hij genoteerd staat als (ex)con. Zijn achterban durft niets te zeggen.
  Onfrisse zaken moet je gelijk de kop indrukken.
  Of is dit “the way of the Sly man” ?

  In ieder geval een crash!


  Maak melding
 56. Allemaal poppenkast. Rusland is een zwakke leider. Hij schijnt niet eens in staat te zijn een debat met Brunswijk te winnen. Ik ga te doen hebben met de academisch geschoolde ministers van de VHP en NPS die misschien onder Lonnie als VP moeten werken.


  Maak melding
 57. Regeren is vooruit zien.

  De komende 5 jaren is het voornamelijk puinruimen, fouten (wetten) herstellen, (internationale) netwerken opbouwen, corruptie en criminaliteit aanpakken, updaten, versterken van instituten, etc.
  De komende 5 jaar zal er gewerkt moeten worden aan een stabile en gezonde basis voor Suriname. En pas na 2025 wordt het interessant.

  Ik denk dat ABOP dit ook beseft. De ABOP gaat proberen om ook een nationale partij te worden. Nu zij middels zetels de tweede grote partij is in de coalitie ziet zij kans om ook buiten het binnenland te groeien.

  Alle politieke partijen hebben gezien hoe ijverig de VHP vanaf 2015 heeft gewerkt en daar nu de vruchten van plukt. Politieke partijen zullen dit voorbeeld volgen en zullen ook vanaf nu zich voorbereiden op de verkiezingen van 2025. Want vanaf dan wordt het interessant.

  De VHP en NPS zullen er goed aan doen om ook te investeren in verdere groei en dan vooral in het binnenland.

  De VHP moet er nu al rekening mee houden dat ABOP en NPS grotere partijen zullen zijn bij de verkiezingen van 2025.
  Het lijkt er op dat ABOP nu al inzet op regeermacht in 2025.

  Ik denk dus niet dat wij als volk hoeven te vrezen voor illegale acties van ABOP er is immers nog een rechterlijke macht. Wij als volk moeten wel alles op de voet blijven volgen en betrokken blijven. Want bij de volgende verkiezingen zullen wij de besten moeten belonen.

  Voor nu ben ik tevreden met de nieuwe coalitie. ABOP en PL krijgen de voordeel van de twijfel maar zullen zich moeten bewijzen.
  Mijn voorkeur blijft:
  1e keus VHP en 2e keus NPS.

  Suriname eerst. Krakti !


  Maak melding
 58. Ik ga te doen hebben met de academisch geschoolde ministers van de VHP en NPS die misschien onder Lonnie als VP moeten werken.
  ======
  Ik zou hiervan graag een verfilming willen hebben! Eerst Ronny als voorzitter van DNA van de kakelende en schreeuwende kuikens! Daarna Ronny als vicepresident, de baas van de bibberige ministers!

  Filmnaam:Ronny de Grote!

  Ik ga geen enkele DNA vergadering missen!


  Maak melding
 59. @Hong Kong, @Esmerald en alle voorgaande schrijvers hebben de spijker op de kop geslagen.
  De politici zouden op deze manier begeleid moeten worden.
  Ze zouden moeten openstaan voor eerlijke adviezen.
  Zien ze niet dat het volk en mensen uit het buitenland staan te springen om orde en zekerheid?
  Zien ze niet dat men geen rotzooi meer wil.
  Ze moeten ophouden met list en bedrog.

  Echt sinds de onafhankelijkheid heeft een kleine groep de rijkdommen van het land op het oog en wil men macht en plezier.
  Over de ruggen van het volk.
  Zo houdt men de simpele ontwikkelingen tegen.

  Het is een zekerheid dat: indien er een goede regering komt, zonder criminelen, de (buitenlandse)investeringen zullen toenemen.
  Opendeur politiek en openkaart politiek zal rust en zekerheid brengen.

  Ook het berechten van criminelen en boeven, waaronder ook de zakenman die met geld strooit( van het land) de zakenman die deals sluit ten nadele van dit land, auto’s, Bosje brug enz. Zal echt opgepakt moeten worden.
  Dit zal vertrouwen in het beleid geven.

  Het volk wil wetten die geen geklaag opleveren maar wetten die diefstallen en favoritisme tegegaan.
  Het volk, zelfs de armste, wil strenge regels voor de politici om eerbaar te functioneren.
  Geen politicus mag arm regeren en na een jaar rijk verder gaan.
  Er zijn burgers die 40 jaren moeten zwoegen en niet rijk worden.
  Recht voor 1 recht voor allen.

  The Right man on the right place! Hebben ze daarvan gehoord?
  Ze klaagden over de vorige regering, steen en been.
  Maar kan de wetgevende macht voorgezeten worden door een veroordeelde gangster?
  Mag dat voorzitters van de Nps en Vhp?
  Gaat dat in de Hemel voor Zegen zorgen?
  Wat leren wij het volk?

  Misdaad loont noh?
  Zal dat inspirerend zijn naar de jeugd?
  Indien die persoon tenminste zijn straf uit had gezeten, dan kon er een kleine begrip voor zijn.
  Maar nu niet!!!!!!!
  We leren ook de jeugd en een ieder dat ook al vermoord je 20 man en deal je drugs, ga in de politiek je zal dan vrij reizen😎

  Wat denken jullie dat de jeugd van Brokopondo en Latour nu denkt?
  Laten we gewoon hetzelfde dromen.

  Dus indien jullie een moreel ethisch verschrikkelijk beleid gaan starten.
  Door boeven op hooggeplaatste posities te zetten, zullen jullie ook na 5 jaren of eerder zeer veel lood aan jullie schoenen dragen.
  Niets zal gaan, jullie zulllen rijk zijn ja, maar jullie zullen verafschuwd worden.

  En zelfs meer haat en onvrede tegen jullie krijgen. De reden is omdat jullie deden alsof jullie beter waren. Maar de straf zal erger zijn.

  In Rusland en andere grote landen zijn er ook vele criminele politici, echter zullen die in landsbelang te nimmer in beeld komen.
  Waarom kan een persoon die weet dat hij een gruwel is, niet op de achtergrond blijven?

  Echt hoe meer er geschreven wordt, des te meer er te zien is, dat Surinamers het graag beter willen, maar dat er een groep figuren is, die het hele land willen en de baas willen spelen, om zich te verlustigen met geld en meer.

  Nederland heeft een grote taak, om dit land te helpen.
  Zij hebben dit land geformeerd.
  Alle mensen die roepen wij bepalen zelf, blijken gewoon op rooftocht te zijn.
  Is dat niet duidelijk?
  Het moederland heeft letterlijk immigranten voor 1975, hier naar toe gehaald. Zij hebben de wetenschap waarom.
  Wat men ook zegt zij hadden te nimmer zonder goede wetgeving Suriname zo moeten laten.

  Nederland heeft Su nu aan: een wet van de sterkste syndroom afgeleverd.
  Mensen van criminele afkomst maken misbruik van de gatenkaas in de wetgeving.

  Die slimme sluwe zakenman wil zelfs stroom, olie, gas en nog meer stelen.
  Is geen eens een zakenman, want een zakenman kan met eigen geld zelf groeien.

  Bijna alle politici maken moordende wetten, ook de Nps, waarbij zij zich zegenen met verschrikkelijke gunsten.
  Bijvoorbeeld 1 jaar parlementarier en voor de rest van je leven pensioen😣

  Ziet men dit niet? Gaat dit zo door?
  Dan kan een ieder die zogenaamd Vhp is hun mondje koest houden.
  Er zal te nimmer Geluk komen in een land met onbillijke wetten en regels.

  Alleen landen waar er eerlijk en prudent beleid wordt gevoerd, komen tot wasdom

  Hou van je volk, hou van de wereld, hou van je land, hou gewoon van een ieder.

  Het buitenland zal op de duur moeten ingrijpen en in het bijzonder Nederland.
  De volgende boeven zijn weer opgestaan.
  Gaan we weer 5 en 10 jaren mensen rijker zien worden?

  Nu al maken ze afspraken met de huidige president, om zijn belangen hoog te houden, met de zakenman zijn er ook afspraken omtrent Staatsolie en Ebs.
  Zijn deze politici de eigenaren van dit land?
  Is dat beter dan kolonialisme?
  Nou ik geef als voorbeeld de Franzen naast ons enz., die zijn kolonies, maar die kunnen vrij reizen, wetten in Frankrijk gelden o

  Dit is echt jammer hoor Suriname😏


  Maak melding
 60. Ma warom Bruinswik wille hebbe oolie en gas. Misgien bij die oolie fabriek se maake fasselien dang hei hebbe noodoe foor al die buite frauwe fan hem. Se gaan nu faaker en harder bukke en Ronnie moete nu harder pompe. Dang hei hebbe feel fasselien noodoe.


  Maak melding
 61. Opnieuw een akkoord? Ze hadden toch al een akkoord?
  Oh Brunswijk mag geen VP worden en ook geen DNA-voorzitter? Wat mag hij dan wel? Ik zou hem aanstellen als hoofd uitsmijter van het DNA, samen met Somo.


  Maak melding
 62. Voor een samenwerking met ndp had bouta aan brunsie aangeboden: president, vp, voorzitter DNA, vice voorzitter en driekwart van de ministeries. Toch heeft Brunswijk geweigerd. Hij wil niet werken met de rovende paarse ratten. Brunswijk heeft terecht gehandeld. Hij heeft meer vertrouwen in orangemovement.


  Maak melding
 63. Moedig van de NPS om toch door te gaan in het nieuw te vormen Kabinet. Ik zou er meteen mee stoppen, omdat Brunswijk nu al voor de start een onbetrouwbare partner is gebleken. NPS heeft in totaal meer stemmen binnengehaald dan ABOP. Alleen door een oneerlijke stemverdeling van het districtenstelsel kon ABOP meer zetels binnenhalen dan de NPS.
  De NPS had meer kunnen sturen vanuit de oppositie dan in een kabinet te gaan zitten als aanhangsel. Je bent in zo’n coalitie onzichtbaar op deze twee ministeries. Ook had de NPS vanuit de oppositie, indien er een beroep op haar stem zou worden gedaan als tegenprestatie eerder kunnen afdwingen dat de nieuwe coalitie zou meewerken aan vernieuwing van het kiesstelsel zodat er in 2030 een eerlijke verdeling komt van zetel verdeling in het land. Het lijkt erop dat de NPS koste wat kost wil meedoen in de leiding van het land, terwijl er geen eer aan valt te behalen. Ze zou zich zelf in de vingers kunnen snijden hiermee. Je kan vanuit de oppositie met je stem ook wel degelijk mee regeren met zo’n coalitie.
  Een gemiste kans dus voor de NPS om politiek te bedrijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES