Baby van vier maanden vermoedelijk door verstikking overleden

6
baby in Suriname

Een baby van vier maanden is donderdag in Suriname vermoedelijk door verstikking overleden. Volgens de politie ontdekten de ouders donderdagochtend dat hun baby niet meer reageerde.

Zij schakelden de poliltie in die het kindje liet vervoeren naar de Spoedeisende Hulp. Bij aankomst werd geconstateerd dat de baby reeds is overleden.

De ouders verklaarden dat hun baby rond 05.00u nog wakker was en speelde in haar bed. Iets later toen zij even een kijkje namen, constateerde zij dat hun dochtertje niet meer reageerde.

Er is geen sprake van misdrijf in deze zaak. De politie heeft het ontzielde lichaam na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. Waarom lees ik iedere keer :tijdens reanimatie of vervoer naar het zieken hebben de slachtoffers de geest gegeven! Als het ambulance personeel goed getraind is hoeft dit niet zover te komen denk ik. Alle moeite voor niks en je gaat er al vanuit dat je het niet red !sari Tori hoor!


  Maak melding

 2. Dan heb ik het niet over al die vorige gevallen waar ik heb gelezen dat de politie eerst wordt gebeld en vervolgens de medische hulpdienst(en) door de politie wordt gebeld. Is dit de standaard werkwijze, en indien ja, welke reden zit hierachter? Kan iemand mij dat uitleggen want ik kan me vergissen en misschien zit er een logische verklaring achter.

  Vrij recent het geval van de jongen die in het zwembad is verdronken waarbij de medewerker (of in ieder geval iemand die bij het zwembad hoort) de jongen ziet liggen, de politie belt en rustig blijft wachten totdat de politie is gearriveerd en de jongen zelf er uit haalt en gaat reanimeren. Dat heb ik echt gelezen op WK. Waarom niet meteen de medische hulp bellen? Of bellen ze een algemeen alarm nr en maken ze bij de centrale een verkeerde beoordeling en sturen klakkeloos de politie er op af. Who knows, het is allemaal zo onduidelijk!

  In deze situatie telt elke minuut of zelfs seconde en de juiste medische specialistische handelingen zijn gewenst en cruciaal. Maar het is alsof ze in Su in de omgekeerde wereld leven.

  Waarom nu weer de politie bellen die ter plekke poolshoogte neemt en dan de medische hulpdienst belt. Dit is geen verwijt naar de ouders want die hebben het al zwaar genoeg en ik snap dat paniek een bepalende factor kan zijn. Maar als dit de algemene trend is en normaal gevonden word dan komt er geen verandering.
  Wederom heeft het te maken met gebrek aan goede voorlichting en laksheid van beleidsbepalers op diverse instanties.

  Maar misschien ben ik te hard in mijn oordeel omdat het om een baby gaat.


  Maak melding

 3. Omdat in het verleden voor alle wis en wasjes de ambulance gebeld werd. En als ze echt nodig waren hadden ze een ander lokatie waar ze niet nodig waren.
  Vandaar de regel. Weet he hoeveel problemen de brandweer heeft met nep telefoontjes?? Ook politie sturen ze naar valse meldingen. Praat dan met de achterlijke groep.
  Nu worden zij zelf de dupe


  Maak melding

 4. Ging het bij dit triest bericht over een baby van Surinaamse Boeroe-ouders? Dan is de foto geen probleem en is er niets aan de hand en dus precisiewerk van de fotojournalist. Zoniet? Plaats dan een andere foto. De meeste andere Surinaamse baby’s zijn namelijk donker. Hoe dacht u dat de eventueel donkere ouders van zo’n baby zich zouden voelen bij zo’n plaatje van een witte baby?


  Maak melding

 5. Dit is echt zielig.
  Amper, was een leven begonnen.
  Familie, gecondoleerd.
  Het leven neemt nu een verandering, sterkte.

  Elk dood, heeft een oorzaak!
  Goede kinderartsen, kunnen na respectvolle onderzoek, zeker of bij benadering, melden wat de oorzaak geweest kon zijn.

  Artsen zijn geen goden, ze doen hun uiterste best, om eventuele vragen te beantwoorden, zodat het iets makkelijker wordt om te accepteren en rouwen.


  Maak melding

 6. Nou wat vervelend met al die nep telefoontjes, helemaal mee eens dat het zeker een groot probleem is. Maar dit probleem heb je niet alleen in Suriname toch?
  De gekozen probleemoplossing zou nooit ten koste moeten gaan van mensen die echt hulp nodig hebben.

  Nu komt het over alsof de oplossing alleen maar in het voordeel is van de hulpdiensten. Ik veronderstel dat er van 10 meldingen misschien 3-4 nep zijn en dat is het niet waard om daarvoor levens te eisen want hulpdiensten bestaan er om levens te redden.

  En uiteraard ga ik Suriname niet vergelijken met maatschappijen waar de opleidingen voor bepaald werk anders zijn ingericht of de faciliteiten, apparatuur en tools voor handen liggen. Maar als je tenminste de helft daarvan kunt realiseren, dan ben je al een heel end op weg.

  Vaak staat er een flinke boete of straf voor valse meldingen en dat schrikt deze idioten af en gaan ze snappen dat het geen spelletje is. Uitbannen kun je ze nooit want valse meldingen zullen er altijd zijn.

  Valse meldingen kan men bij de centrale traceren door niet meteen te “happen (hoewel er altijd haast geboden is) maar gerichte vragen te stellen als er wordt gebeld. De “verloren tijd” win je altijd terug als je de ernst en echtheid redelijk goed hebt vastgesteld. Met deze strategie wordt vaak ook het tel nr. getraceerd. De persoon die belt kan ernstig gestraft worden voor zijn daad. Ook als het toestel op naam van een ander staat, bv door diefstal, komt er een onderzoek.
  De dader wordt niet altijd achterhaald maar er is in ieder geval een methode, dus wordt er aandacht en tijd besteed aan de valse melding. Daarmee bereik je dat het aantal valse meldingen terugdringt.

  Maar een oplossing van niets doen en levens op het spel te zetten is verkeerd! En dat doe je door heel gemakkelijk te zeggen, “bel de politie en zij zoeken wel uit welke hulpdienst nodig is”. Een agent is niet altijd effectief genoeg en heeft nooit de juiste skills om een leven te redden als de situatie er echt om vraagt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.