zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRosebel: 20 nieuwe COVID-19 besmettingen, totaal 41 medewerkers nu besmet

Rosebel: 20 nieuwe COVID-19 besmettingen, totaal 41 medewerkers nu besmet

-

Does Travel - naar Suriname

Er zijn nu officieel in totaal 41 medewerkers van goudbedrijf Iamgold/Rosebel Gold Mines in Suriname positief getest op het coronavirus. Woensdag zijn 20 nieuwe gevallen bijgekomen. Dit bevestigd de directie in een schrijven aan het personeel.

De 20 medewerkers verlieten de plant op 20-21 juni en waren al in quarantaine geplaatst vanwege griepachtige symptomen en/of in nauw contact met eerder bevestigde gevallen. Momenteel zijn er 39 actieve cases en 2 personen zijn genezen.

De Rosebel Goldmines Werknemersorgansatie (RGWO) en het managementteam van het bedrijf hebben een persstilte ingelast, zei woordvoerder van de RGWO, Otmar Biswane eerder aan Waterkant. Biswane liet weten dat partijen sinds vrijdag 19 juni on speaking term zijn, om te kijken hoe de COVID-19 uitbraak binnen het bedrijf het best aangepakt kan worden.

Het werk bij het Surinaamse goudbedrijf ligt inmiddels al bijna twee weken stil. De teller van het aantal actieve corona cases in Suriname, is woensdag met maar liefst 38 personen omhoog geschoten. Het is hoogste aantal positieve cases dat op één dag werd genoteerd. Of de 20 nieuwe gevallen van Rosebel onder de 38 cases behoren, is nog niet bekend.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
 1. Dat is een heleboel mensen die geinfecteerd zijn. Hopelijk draagt de goud maatschappy by in de kosten want het kost een heleboel goud nuggets. Ze hebben de kans nu om het goed te doen.


  Maak melding
 2. @ tungak

  Altijd in de bedel rij . Waarom moet IAMGOLG in de kosten mee gaan draaien. De overheid moet de grenzen beter beschermen. Buurland braziel een van de grootste corona brand harden laat velen richting su komen om te werken.
  Ga hier wat aan doen. Gooi de grenzen dicht. Terug naar normaal in niet goed op dit ogenblik.

  tjee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES