Financiële situatie, COVID-19 en armoede grootste uitdagingen nieuwe regering

45
Financiële situatie, COVID-19 en armoede grootste uitdagingen nieuwe regering Suriname

De samenwerkende partijen in Suriname, de VHP, ABOP, NPS, PL, hebben vanmiddag een persconferentie gegeven om de gemeenschap en media te informeren over diverse onderwerpen. VHP-voorzitter Santokhi gaf daarbij aan dat de nieuwe coalitie drie grote uitdagingen heeft namelijk de financieel-economische situatie, COVID-19 en de enorme armoede in het land.

Santokhi gaf aan dat de financiële situatie van het land heel, heel, heel ernstig is. Veel organisaties wachten bijvoorbeeld nog op gelden van de huidige regering en kijken uit naar de nieuwe regering. Ook komen er deadlines voor het betalen van rente en aflossing van leningen aan, die allemaal in de transitie periode van de oude naar de nieuwe regering moeten plaats vinden.

De beoogde nieuwe president van Suriname merkte verder op dat de armoede in het land enorm is toegenomen. Veel mensen kijken uit naar hulp in de vorm van pakketten en andere voedselhulp. Er komt daarom een crisisteam die dit vraagstuk meteen zal aanpakken, zodat er een einde komt aan de armoede in de wijken maar ook in het binnenland.

Maandag wordt het nieuwe parlement geïnstalleerd en zullen er snelle stappen genomen worden, aldus de coalitie.

https://www.facebook.com/Apintie/videos/1541393972687540/

45 REACTIES

 1. Nou zware taak van de nieuwe regering om 1/3 van het overheids apparaat indien die overbodig is te herplaatsen waar ze wel nodig zijn en werk kunnen verrichten.
  Overheids apparaat kan niet als maar blijven groeien en groeien. En sommige mensen voeren weinig uit. Mes erdoor heen en plannen maken of het te halveren om de overheids uitgaves weer gezond te maken. Volk gaat 5 zware jaren tegemoet met de nodige hervormingen.
  En hopelijk na 5 jaar kunnen ze de vruchten van plukken.
  Belastingstelsel hervormen
  BTW
  Pensioenplan.
  Subsidies afbouwen
  Het ambtenaren apparaat is aan de kunstmatige beademing en moet zelfstandig kunnen ademen.
  Meer terugbetalen en niet meer lenen lenen lenen
  Overheids inkomsten vergroten en geld opzij zetten.


  Maak melding

 2. Een hele zware zware klus want dit is een ongekende crisis met die hele corona rotzooi erbij.

  Heb ook gelezen dat de huidige regering via de Centrale Bank in de afgelopen 2 tot 3 maanden bijna 2 miljard Srd in de economie heeft geïnjecteerd…


  Maak melding

 3. Gezien de huidige financieel economische situatie in het land, de voorspelling van het IMF dat de wereld een recessie tegemoet gaat, wacht de komende regering een uitdaging dat niet mag worden onderschat. De nieuwe coalitie leiders zullen dus zeer kundige en integere leiders op de ministeries moeten aanstellen. Wij hebben al gezien, dat de PL leider absoluut niet geschikt is voor zo een functie en de geschiedenis leert ons dat ABOP ook niet genoeg kader in huis heeft om ministerposten adequaat te runnen. De vraag is nu dan: Is men zo eerlijk om dat te erkennen??? De tijd zal dat leren!!!


  Maak melding

 4. Ik heb de hele uitzending via Apintie TV mogen volgen. Ik kom tot de conclusie dat
  – namen wie er zal worden nagezeten angstvallig niet prijsgegeven en dus vraag ik mij af of er wel een spoed karakter zit achter het achterhalen en opeisen van de gestolen gelden.
  Voorzichtigheid troef. Ja zelfs een prioriteitenlijst ontbreekt wat eerst zal worden aangepakt en hoe.
  – Het ziet er niet goed uit op alle fronten. Regeer niveau, financieel, verantwoordelijkheid en bovenal intellect en saamhorigheid.
  Hopelijk zal de verdeel en heers politiek de komende 5 jaar zijn kop niet zal opsteken.
  – Er is niets gezegd over de inhoud en hoofdpunten die tijdens de meeting te Leonsberg en Marriot is gehouden met de huidige regering.

  Ik hoop en spreek de wens uit dat Suriname uit deze shit geraakt zodat Suriname datgene krijgt wat het verdient. Dat de NDP al datgene wat zij stuk heeft gemaakt nimmer meer de macht zal krijgen om te regeren, ze mogen wel aanschuiven maar zeker geen mandaat als regeerder hun wil op te leggen


  Maak melding

 5. Nieuwe regering,
  Het grootste probleem die Jullie ja Jullie aanhaalden tijdens jullie campagnes was : diefstal/ corruptie van enorme bedragen.
  Bedragen die 200 miljoen en meer waren.

  Nu zitten jullie met de mogelijke dieven van deze bedragen. En zeggen nu dat jullie armoede en andere rommel willen gaan verhelpen.
  Hebben wij jullie dat gevraagd?????

  Jullie speelden eerlijke mensen voor de verkiezingen. Nu lijkt het erop alsof jullie de dieven zullen laten lopen.

  Jullie zoeken 32miljoen om schulden te betalen en vergaderen met een Hoefdraaad die mogelijk 5 keer zoveel heeft gegeven aan zijn vrienden.
  Waarom doen jullie dat?

  Gaan jullie nu ook Suriname vernietigen?
  Hebben jullie nu jullie eer al verloren?
  Indien niet, mooi, dan pak die dieven op!!!!
  Kom dan niet met slappe praatjes.
  Of indien jullie wel de eer kwijt zijn,
  Donder dan op!!!

  Of wacht en steel dan ook 5 jaren.
  En maak dit land dan erger.
  En laat die dieven dan nog lekkerder genieten van hun miljoenen.

  Ik hoop echt dat jullie de boel niet voor de gek houden.


  Maak melding

 6. Binnen een week moet er nog US$ 23 miljoen gevonden worden voor aflossing van de rente van de Oppenheimer obligatie. Verder moet een deel van de lening worden afbetaald die via Oppenheimer is genomen voor aflossing aan Alcoa, die te maken heeft met schulden die betaald moesten worden voordat de Afobakadam kon worden overgenomen.

  Ben benieuwd of de paarse regering dit voor elkaar gaat krijgen.


  Maak melding

 7. Paarse rat wendy zit weer eens te liegen. De VHP heeft de koers niet omhoog gestuwd daar heeft de paarse bende zelf voor gezorgd door de valutareserves bij de CBvS op te maken en een hoop ongedekte SRD’s in de economie te pompen. Ook door een slecht financieel-economisch beleid te voeren waardoor er totaal geen vertrouwen meer was in het beleid en de instituten. Het gevolg daarvan zal onvermijdelijk een hogere koers zijn.
  Al voordat corona in SU werd vastgesteld was de kredietwaardigheid van SU gedowngrade naar CCC junk status door Fitch.
  Wendy moet maar weer eens naar school gaan om met name het vak economie te volgen maar dat zal wel veels te hoog gegrepen zijn voor die stomme paarse liegbeest.


  Maak melding

 8. Feit is dat de paarse bende een grote ruïne achterlaat voor de komende regering dus paars moet hun bek dichthouden en het overlaten aan de komende regering om het land weer op het juiste spoor te zetten.

  Zodra de volgende regering aangetreden is mag men voor mijn part de macht gebruiken om permanent af te rekenen met de paarse ratten en parasieten die SU voor de zoveelste keer in de afgrond hebben gestort. Ik zal er geen traan om laten als ze worden opgeruimd.


  Maak melding

 9. Daniel
  100% mee eens wat je aangeeft.
  Nergens en op welk moment dan ook heb ik kunnen beluisteren van alle 4 voorzitters dat zij prioriteit geven aan het opsporen van al de gestolen middelen welke heel goed op korte termijn zouden kunnen worden ingezet om de financiële noden kunnen verlichten.
  Waarom is men zo voorzichtig om zich hierover ui te spreken.
  Zullen wij dezelfde shit krijgen zoals vroeger? Zullen wij wederom met zachte heelmeesters te maken hebben.
  Indien er niet wordt gedurfd om mensen aan te pakken take your bundle and go we don’t need you.
  Zijn de nieuwe leiders van de coalitie ook schijterig om beschadigd te komen uit alle onderzoeken? Zo ja treedt dan terug .


  Maak melding

 10. @ Bigi Sma 25 juni 2020 At 19:11
  Je hebt dan niet goed genoeg geluisterd want ik heb Santokhi duidelijk horen zeggen dat de rechterlijke macht versterkt zal worden. Dat zal er dan toe moeten leiden dat via die weg de schuldigen aan corruptie opgespoord en aangepakt zullen worden.

  Persoonlijk heb ik m’n twijfels of je die weg wel moet bewandelen (al is het de rechtstatelijk correcte weg) want ik vrees dat het in de praktijk veels te lang zal duren voordat de rechterlijke macht versterkt genoeg is geworden om haar werk te kunnen doen m.b.t. corruptiebestrijding.

  Ik zie veel meer in een speciale anti-corruptie aanklager en een speciaal anti-corruptie tribunaal met een blanco volmacht m.b.t. de opsporing, ondervraging, vervolging en bestraffing van corruptelingen.


  Maak melding

 11. De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse heeft … Zeker …. gekeken en geluisterd naar de persconferentie van de Coalitie.

  Wat zal MMDDB … WATERTANDEND …. geluisterd hebben naar de toekomstige president Santokhi.

  MMDDB zal gedacht hebben … kon ik zo uit mijn woorden komen zoals Chan Santokhi … en niet VOORLEZEN … wat paarse GATLIKKERS voor mij op papier neerpennen.

  Damsco …. je president in Spé … heeft gesproken !!! Maak een DIEPE BUIGING !!!!!!!!!


  Maak melding

 12. HET GESTOLEN GELD MOET TERUG HOOR CHAN: ER ZIJN MILJARDEN SRD’S DOORGESLUISD NAAR HOEFDRAAD.

  CRIME NA CRIME: PROCUREUR GENERAAL MUSU KONG IN AKTIE.


  Maak melding

 13. Het verbaasd me niet uit de SMOEL van de …. GROOTSTE PAARSE POEPEJANTJE …. te horen … wij gaan de nieuwe president volledig ondersteunen met hun beoogde beleid in het belang van Suriname!

  Wij … wie is wij !!!!!

  De nieuwe president heeft geen steun nodig van de PAARSE BANDIETEN.

  Hun steun en/of advies zal zijn …. STELEN … ROVEN … FRAUDEREN …. dat is onze PAARSE MOTTO !!!!

  Eén van de adviezen die de nieuwe regering van het ” Volk ” meegekregen heeft is … al het PAARSE GEBOEFTE voor het Gerecht slepen.


  Maak melding

 14. Succes Chan. Je praat over armoede aanpakken, maar tegelijkertijd is Somo voornemens ambtenaren op straat te zetten en wil de nieuwe regering ook gaan saneren. Hoe ga je dan die armoede die dan gecreeerd zal worden, aanpakken. Nu begin je al te janken over hulp in de vorm van pakketten en andere voedselhulp. Zeg gewoon dat jij het pakkettensysteem dat jullie zo hard afkeurden, gaat voortzetten. Het verschil is nu dat jij je eigen importeurs en handelaren zal bevoordelen. Je schreeuwde ook dat de regering de COVID-crisis politiek misbruikt en jouw aanhangers riepen dat COVID fake is. Wel, waarom noem je COVID nu een grote uitdaging? Probeer niet de schijn te wekken dat jullie alvast een deel van de schuld hebben betaald. Je hoopt op Nederland, dat weet een ieder, maar zie je al niet dat Bakra Basi zelfs Curacao en andere eilanden niet kan helpen. Kijk wat de eisen van Nederland hebben veroorzaakt op Curacao. Wel, let me tell you: Nederland gaat ook voorwaarden stellen en de vraag is of je daaraan zal kunnen voldoen. Succes Chan.


  Maak melding

 15. Er is echt teveel gestolen, te veel.
  Nergens ter wereld zou dit zo gelaten worden.
  Direct actie hiertegen ondernemen.
  En ook wetgeving maken, dat dit zich herhaalt.
  Het is echt niet moeilijk, duidelijk zichtbaar zijn eens armen zeer rijk die van de pot hebben gegeten. Pak dat aan.

  Ook vergat de pres in spé om te melden wat met al de dure voertuigen gebeuren zal.
  Vreemd.
  Wat ik merk is dat de voertuigen al verdwenen zijn.
  De Dure Toyota voertuigen zijn nu Dsang youngs.
  Wat een ellende


  Maak melding

 16. Diaspora Friends, als makka en consorten zullen een flinke vinger in de pap hebben met het stukje beleid van santhoki, het zijn deze personen waar voor Su moet waken nu.
  Voor wat de diaspora betreft spreken ze voor zich zelve.


  Maak melding

 17. Heel goed en duidelijk gesproken van de kersverse president! Een hele uitdaging opzich.

  Natuurlijk zullen de financiele puinhopen, die door de regering bouterse zijn aangericht, niet binnen no time opgelost worden, maar heb er alle vertrouwen in dat dat op de lange termijn wel gaat gebeuren.

  Hoewel Suriname vooral opzich zelf is gewezen bij de bestrijding van armoede
  zal Nederland zich zeker niet terughoudend opstellen mocht Su om financiele bijstand vragen.

  En of u het leuk vindt of niet, de bevriende natie aan de Noordzee zal zo nu en dan in het verhaal gaan voorkomen op steun te bieden waar nodig als de nieuwe regering daarom vraagt.

  Het sturen van medisch apparatuur bij de bestrijding van covid is daar alvast een mooi voorbeeld van!


  Maak melding

 18. @Bigi Sma. Gun ze nog wat tijd brada/sisa. Ik begrijp je trouwens ook wel hoor , maar de winnaars, hebben nog niet overgenomen. Dus kunnen zij niets beginnen, tegen wie dan ook. Vergeet ook niet met wie de partijen te maken hebben. De NDP herbergt enkel duivels inzich. Think twice brother/sister. Odi , odiiii.


  Maak melding

 19. Nederlanders met Surinaamse roots hebben best wel veel geld op hun spaar rekeningen in Nederland, waar ze geen rente krijgen. Pas als Suriname met een garantiestelsel komt waarbij het geld wel veilig belegd kan worden, zonder grote risico’s zullen spaarders bereid zijn hun geld in Suriname te parkeren. Suriname kan overwegen om een bank in Nederland te openen. Op dit moment staat de diaspora absoluut niet te springen om hun geld in Suriname te beleggen, ondanks alle mooie praatjes.


  Maak melding

 20. @ HongKongFree 25 juni 2020 At 18:09
  “Heb ook gelezen dat de huidige regering via de Centrale Bank in de afgelopen 2 tot 3 maanden bijna 2 miljard Srd in de economie heeft geïnjecteerd…”

  Klopt. Dat is 1 v.d. tijdbommen die paars heeft gelegd voor de komende regering want al die ongedekte SRD’s die paars de laatste tijd heeft gepompt in de economie zal binnen een paar maanden de koers onder druk zetten en hoogstwaarschijnlijk leiden tot een stijging v.d wisselkoers.
  De komende regering zal daarvoor de schuld krijgen terwijl paars de aanzet daarvoor heeft gegeven.


  Maak melding

 21. waarom worden die paarse ratten niet op non-actief gezet?
  hoe kan het dat ze nog steeds geld uitgeven op diverse manieren?
  terwijl een demissionairre regering dat niet hoort te doen?
  waarom wordt er gewacht tot het geld weg is en de schulden hoger?

  waar zijn alle materiele zaken? vanwaar al die benoemingen? vanwaar al die land overdrachten? waar waar waar wordt er nu eens iets tegen deze paarse ratten gedaan?
  pleeg gewoon een fucking coup en schiet die 26 ratten en hun leider kapot
  deed bouta zelf toch ook?
  elk uur dat er gewacht wordt verdwijnt er geld…….
  wat hebben chan en bouta besproken in die nachtelijke vergadering???

  enige wat een surinamer goed kan is ouwe teringhoeren.
  maar praatjes vullen geen gaatjes…
  ga eens tot actie over ipv dat eeuwige geouweteringhoer van iedereen


  Maak melding

 22. Jay
  Ik heb heel goed geluisterd. Door de journalisten (2) is aan zowel Brunswijk als Santhoki gevraagd indien zij het beloofde aan het volk “om het geld terug te halen” zullen uitvoeren.
  Beide heren hebben het gehad over volgens de wet en het versterken van de rechterlijke macht etc.
  Maar geen van beide heren heeft het gehad over het z.s.m. instellen van een onderzoek en terugvordering.
  Natuurlijk moet men zich aan wet en regelgeving houden.
  Maar de coalitie kan toch ook verklaren dat zij gelijk bij aantreden een verzoek bij het OM zullen plaatsen om onderzoek te doen.
  Beide heren willen volgens de wet werken en weten dus ook dat er eerst een verzoek / aanklacht moet worden ingediend
  De coalitie kan alvast beginnen personen te screenen en op te roepen om te verklaren naar hun rijkdommen en hoe deze is verdiend.
  De belastingdienst is de beste werkarm van de overheid want dan worden er 2 vliegen in 1 klap gevangen namelijk oorsprong van rijkdom en belastingaangifte van personen beoordelen en tegelijkertijd controleren aan de hand van vermogensvergelijking en controleren of er inderdaad in de afgelopen jaren belasting is betaald en de aangifte juist en volledig is geweest anders alsnog een aanslag met T.W.K. inclusief de boete en de rente


  Maak melding

 23. Voordat over kan worden gegaan tot het terugvorderen gestolen gemeenschapsgeld, moet er eerst een regering geinstalleerd worden. First things first…
  Suriname heeft op dit moment problemen die meer prio hebben. Er kan daarna altijd nog gewerkt worden aan eventueel aanpassing van de wet om vervolging en terugvordering mogelijk te maken. Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd, dus oe ab pasensie….


  Maak melding

 24. Een broedende kip moet men niet storen. Een Leider Olifant Stier valt al genoeg op door zijn enorme omvang, slagtanden, slurf, kracht, kennis en ervaring.

  Die komt in actie als orde op zaken zullen of moeten worden gesteld voor het algemeen belang van de groep en het land.

  Hebt u nog even geduld. Zaken moeten goed worden bekeken, bestudeerd en zien hoe de vlag waait.

  Zij die met hun enige echte belang bezig waren, zullen genadeloos worden aangepakt. Zij zijn gewaarschuwd.

  De wraak van de Olifant-Stier zal zoet zijn voor het Surinaamse Volk, Suriname, de democratische rechtsstaat Suriname en Internationale Verdragen.

  Leve;

  – CS4Pres!,
  – Vooruitstrevende Hervormingspartij,
  – Bestuur van de VHP.
  – partijprogramma VHP,
  – coalitiegenoten,
  – uitdagingen,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Time4Change!


  Maak melding

 25. Santokhie gaat eerst stevig in het zadel zitten voor hij klappen gaat delen.Het is de NDP waarmee hij te maken heeft en die deinzen voor niets terug.Door nu al maatregelen af te kondigen,wil hij het wild niet alarmeren.


  Maak melding

 26. @ Bigi Sma 26 juni 2020 At 07:48
  Men moet leren om tussen de regels door te luisteren en te begrijpen wat er gezegd wordt.
  Santokhi (en de rest v.d. nieuwe regering en coalitie) is nog niet aan de macht. Ik begrijp het dus dat ze op dit moment nog niet het achterste van hun tong kunnen laten zien want anders zou bouta (die nog aan de macht is) als een kat in het nauw rare sprongen gaan maken.
  De verwijzing naar de rechterlijke macht en de belofte v.d. versterking daarvan is juridisch/rechtstatelijk gezien de correcte weg om te bewandelen. Volgens het huidig systeem is de rechterlijke macht belast met zaken als onderzoek/opsporing, vervolging en bestraffing (waaronder terugvordering van gestolen middelen) en niet de politiek (regering/parlement).
  Persoonlijk heb ik m’n twijfels of het bewandelen v.d. huidige juridisch/rechtstatelijke weg wel effectief zal blijken te zijn bij de bestrijding v.d. corruptelingen maar dat is een andere discussie.


  Maak melding

 27. Die gefrustreerde ziekeling wayambo/waldo zat zich voor de verkiezingen zeer negatief uit te laten over Santokhi en nu prijst hij hem de hemel in.
  Dat is typisch het gedrag van iemand die geen enkele ruggegraat heeft, met alle winden meewaait en de kont van iedere machthebber wilt likken. Het is maar goed dat die waardeloze figuur in NL zit.


  Maak melding

 28. @ wayambo/waldo zit weer eens uit z’n domme snuit te lullen. Ik ben geen arme kontlikker zoals jij dus hou maar eens op met die leugens van je. Of zit het liegen in je bloed want daar lijkt het wel op, rioolrat. Jij had toch hier een tijdje een grote bek dat je de hele dag in Torarica zit te zuipen dus wie hier is die sopielal. En je bent ook nog een leugenaar want je zit gewoon in NL te pinaren hoogstwaarschijnlijk in een blijlmer kelderbox terwijl je hier geweldig probeert te spelen alsof je rijk bent. Ach, hou toch op stomme clown. Men weet hier allang dat je een grote leugenaar bent. Niemand met gezond verstand neemt dat onzinnig en leugenachtig gelul van je nog serieus, paarse poepvliegje.


  Maak melding

 29. @ wayambo/waldo teef, je moet hopen en bidden dat ik je walgelijke snuit nooit tegenkomt in SU want ik heb er helemaal geen probleem mee om ervoor te zorgen dat je in kleine kistjes terug gepost wordt naar NL. Dat is geen bedreiging hoor wayambo/waldo bitch maar een belofte.


  Maak melding

 30. Jay
  Persoonlijk heb ik m’n twijfels of het bewandelen v.d. huidige juridisch/rechtstatelijke weg wel effectief zal blijken te zijn bij de bestrijding v.d. corruptelingen maar dat is een andere discussie.

  ben het roerend met je eens wat je aangeeft maar heb zo mijn twijfels of deze coalitie de schurken en boeven achter tralies zal krijgen en al het geld terughalen naar Suriname.
  Ik durf er niet aan te denken dat deze coalitie alle benoemde en geregelde familie terug op aarde zet met beide benen en durven terug te zetten en of de laan uit te sturen.
  Ik heb zo mijn grote twijfels.
  Maar ok laten zij mij tonen dat ik het aan het verkeerde eind heb.


  Maak melding

 31. @ Wayambo 26 juni 2020 At 17:31
  Van een paarse rioolrat zoals wil ik niks hebben. Jij mag van mij wel een kogel door je strontkop krijgen.


  Maak melding

 32. @ Wayambo 26 juni 2020 At 18:02

  Een uitkeringstrekker zoals jij heeft toch het geld niet voor een ticket naar SU. Het is je ook geraden dat je me niet tegenkomt want het gaat niet goed voor je aflopen. Dat kan ik je wel beloven. Ik heb niks te maken om een kakkerlak dood te trappen en in mijn ogen ben jij nog minder dan een kakkerlak.


  Maak melding

 33. Als NL geen bijstandsuitkeringen en voedselbanken had dan was paars zwijntje wayambo/waldo bitch zeker allang gecrepeerd v.d. honger. Dat hersenloos geval is en blijft een leugenachtige loser.


  Maak melding

 34. @Bigi Sma & Daniel

  Vergeleken bij de huidige regering is dit een verademing. Nepotisme is in elke ontwikkelingseconomie een groot dilemma. Wat wordt aangegeven is volgens mij we weten dat niet alles direct goed zal gaan, We moeten de instituten versterken. iedereen moet critisch zijn en blijven. Er zijn nu al meer kritische vragen gesteld dan er tijdens bouterse gesteld en beantwoord zijn. Bouterse kwam met niets zeggende monologen en niet live sessies met NII,

  Zie wat er al bereikt is met wat stroop en wat dwang. Men kan niet om Boefdraad heen.

  Vergeet verder niet dat er al heel wat dossiers bij de rechtelijke macht zijn die nu door de regering tegen gewerkt worden en straks volle vaart voorwaarts kunnen. Wees er aub van doordrongen dat iedereen aan de NDP kant met een bedrijf graag schoonschip zal willen maken en dat de opgepotte USD’s in de matrassen en oude sokken met wat meer vertrouwen weer vloeibaar kunnen gaan worden

  Oppenheimer zal graag zaken doen om van haar liablities jegens haar klanten af te zijn. Zij hebben immers junk verkocht op basis van een fantasie prospectus.
  Hoe hard gaat het als Oppenheimer opgekocht kan worden voor 50% en in NL door gezet kan worden voor 5% en voor 10 jaar doorgerold kan worden.

  Als het geld in eigen land weer vrij komt. Want wie durfde bij gekken als Abdoel zijn USD nog te gebruiken.
  Men moet een half jaar op eieren lopen. Wacht aub met complottheorieën,


  Maak melding

 35. Jay 26 juni 2020 At 21:35
  Als NL geen bijstandsuitkeringen en voedselbanken
  ======
  Jay-sopielal, deze zwerver slaapt nog. Heeft gisteren zeker te veel gedronken! Vergeet je pakketje niet te gaan halen!


  Maak melding

 36. Ik heb het volste vertrouwen in de nieuwe regering, ze hebben genoeg ervaring.
  Laat die mensen rustig hun regering vormen. Het komt goed.
  Waarschijnlijk niet opgelet, maar Somohardjo ambieert geen ministerschap. Thumbs up, komt een jonger persoon.
  Ook Rusland heeft zijn partijgenoten aangesproken. Brunswijk wordt onderschat, ondertss heeft hij veel partijgenoten laten studeren. Genoeg kader.

  Jongens jullie worden opgehitst door die ndp’ers. Toen ze er zaten, hebben ze geen flikker uitgevoerd en nu hebben ze het hoogste woord. Doe een stap terug, en ga vooral niet in discussie met deze individuen.
  Patience!


  Maak melding

 37. Lachwekkend die wereldvreemde reacties. Lijken wel stampvoetende jochies; niet morgen maar nu. Het moet nu opgelost worden.
  We zitten in een uitzonderlijke situatie en het vereist een enorme slimheid om uit deze strop te geraken. De komende 6 mnd, wordt het erger, ook in suri.
  Als het economisch onrustig is bij mogelijke investeerders, kun je niets lenen.
  Economische studies helpen niet, nu is er covid, 1,5m afstand, miljoenen werklozen en failliete bedrijven.
  Belangrijk is, eigen volk eerst voeden, gezond houden mbv lokale verkoop.
  Back to basic!


  Maak melding

 38. Kondremangs
  Er moet een bijzonder gerechtshof komen zoals in de jaren 80. …jawel. ..door DiDiBri en consorten ingesteld om de corruptelingen van de oude politiek te berechten. …onteigenen en op te sluiten. ….REMEMBER?
  Dezelfde DiDiBri had bij zijn aantreden in 2010 met zijn grote bek gezegd dat hij een kruistocht tegen corruptie zou beginnen. ….wel in de afgelopen 10 jaar is de corruptie nog nooit zo groot geweest. ….dus afpakken. ..onteigenen en opsluiten. ..te beginnen met DiDiBri himself
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 39. @@@Esmerald … je kent het gezegde …” kon libi nanga waka libi ” … is not the same !!!

  DE Abop kan een {groot} aantal afgestudeerde partijgenoten hebben … het gaat in de praktijk niet alleen om het papiertje … what about … werk- en levenservaring.

  Eerlijk gezegd … ik heb nog niet veel vertrouwen in de jonge afgestudeerden van de Adek.

  Ze MOETEN het nog waar maken … ze MOETEN de kans krijgen het waar te maken … maar wat merk je bij velen … Haastige Spoed ….ze worden gauw overmoedig … menen alle wijsheid in pacht te hebben !!!!!!!!

  Dat hebben een aantal in de Nationale Dieven Partij bewezen … gedemonstreerd !!!

  Vooropgesteld …. ik wil niet alle afgestudeerde jongeren over Eén {1 } kam scheren.

  Ze MOETEN de tijd KRIJGEN en NEMEN om te rijpen !!!!!!!!


  Maak melding

 40. @mul, ik begrijp uw standpunt. Maar…
  4 leden zijn ex-DNA leden en 2 zijn ex-jeugd DNA. Ervaring genoeg zou je zeggen. De rest is jong en nieuw v Abop. Ze kunnen fungeren als rolmodels voor de jongere binnenlandbewoners, die eerder geen perspectief zagen voor een goede toekomst. Ik geef ze het voordeel vd twijfel.
  Komt goed. Patience.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.