dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieTweede Kamer wil dat regering in VS gevangen Surinamer naar Nederland haalt

Tweede Kamer wil dat regering in VS gevangen Surinamer naar Nederland haalt

-

De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag een motie aangenomen die het Nederlandse kabinet oproept om werk te maken van de overplaatsing van de Surinaamse Nederlander Jaitsen Singh naar Nederland. De 75-jarige man zit al 36 jaar mogelijk onschuldig vast in de Verenigde Staten.

Hij werd in april 1984 gearresteerd op basis van de verklaring van één kroongetuige. Twee jaar later volgde de veroordeling: een celstraf van 56 jaren. Maar dit vonnis kwam door dubieuze omstandigheden tot stand. Dat zag ook de rechter: een herziening volgde in de jaren ’90.

Maar zijn vonnis is nooit aangepast. De Nederlandse overheid besloot eerder dat hij niet terug mag keren naar Nederland, omdat hij voorafgaand aan zijn arrestatie hier niet vijf jaar aaneengesloten heeft gewoond.

De Kamer wil nu dat het kabinet alles op alles zetten moet zetten om Singh terug te halen naar Nederland.

Lees ook:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

31 REACTIES
 1. Kunnen ze de Rommy “black cobra”, ook direct meenemen.
  Die is ook door uitlokking van de DEA, aangehouden.
  Gron tapoe no prat anga leti.
  Over Singh: ik hoop dat het lukt. ALS HIJ ONSCHULDIG IS!!!


  Maak melding

 2. Een Surinaamse Nederlander ? Waarom maakt Suriname geen werk om deze man terug te halen ???

  Wat mij betreft is deze man niet welkom in Nederland. Deze zaak moet in de VS opgelost worden.


  Maak melding

 3. @Flor Pej.
  Veroordeeld voor moord van zijn vrouw en volgens mij dochter.

  @ Koos, zijn zus woont in Nederland en die is al jaren bezig om hem vrij te krijgen.

  Ik vind trouwens ook dat hij naar Suriname moet of gewoon in de VS moet blijven.
  Hier heeft hij bijna niet gewoond.


  Maak melding

 4. Bij terugkeer heeft de man direct recht op zorg, aow en huisvesting en dat voor iemand die geen belasting heeft betaald.

  Nogmaals dit is een Amerikaans probleem. Ze mogen hem daar in de maatschappij opnemen bij evt vrijlating.


  Maak melding

 5. Beste Koos,
  God zij dank dat jij niet in de regering zit !!!!!!!
  Ga maar rondt lopen met je hond en wat poep scheppen.

  By the way, misschien hadden je voorouders de verschillende volkeren niet moeten, transporteren, koloniseren en uitbuiten.
  Maar ach ja zoals vele witte mensen & hun nakomelingen ken je helaas je eigen vaderlandse geschiedenis niet.

  Er zitten zat mensen die niet op Trump lijken en ze zijn onschuldig, zie de nieuws berichten.

  Adios.


  Maak melding

 6. Nadat Rommy door de Spaanse autoriteiten aan Amerika was uitgeleverd, werd Rommy op vrijdag 30 september 2005 schuldig bevonden aan de betrokkenheid bij de smokkel van XTC-pillen. Op 17 januari 2006 werd hij veroordeeld tot de maximumstraf van 20 jaar gevangenis.[1] Hij zal waarschijnlijk vrijkomen als hij 69 jaar is, op 19 januari 2021.[3]

  Bron: wikipedia


  Maak melding

 7. Harm, waarom moet de Nederlandse belastingbetaler op draaien voor deze gedetineerde die niet eens 10 jaar in Nederland heeft gewoond. Als er sprake is van rechtelijke dwaling dan moeten de Amerikanen dit oplossen. Nederland is geen partij in deze kwestie.


  Maak melding

 8. Een merkwaardige feiten reeks…,een moord op vrouw en stiefdochter.., lijken gevonden in kofferbak van auto van deze man.. Eén kroongetuige.., iemand die ook vast zat… Amerikaanse rechters kijken soms ook anders naar bewijsmateriaal….,aanknopingspunten…. Amerikanen kennen ook een jury systeem….


  Maak melding

 9. Bah wat een onsmakelijke reacties allemaal. Plaats jezelf in de schoenen van deze man ;36 jaar onschuldig vast zitten is geen pretje. Als dat inderdaad zo is maakt het mij niks uit hoelang hij in Nederland heeft gewoond . Hij verdient alle hulp die beschikbaar is.
  Ik wordt echt misselijk van sommige reacties, een beetje compassie naar de medemens toe is echt niet veel gevraagd.


  Maak melding

 10. Devil
  Als je naar uiterlijk moet kijken snapt niemand waarom je pa besloot je ma te bespringen.
  Bij nader inzien, misschien was je pa een dagoe . je ma wilde wel


  Maak melding

 11. Als blijkt dat hij onschuldig is en onterecht vast heeft gezeten,dan neem ik aan dat zijn advocaat hem spoedig uit de jail haalt.en een fikse schade claim gaat indienen.zou 💵💵1500000 op zijn plaats zijn.wacht de nederlandse belastingdienst op zijn dollars.is dat de rede waarom de 2e kamer hem hier wilt hebben.🤔


  Maak melding

 12. Heeft Koos scholing gehad of kent hij de geschiedenis, ik denk dat Koos geen kaas heeft gegeten van lezen en schrijven aangezien deze man 75 jaar oud is en 75 jaren terug geboren in Suriname als Nederlander!


  Maak melding

 13. Heeft Koos scholing gehad of kent hij de geschiedenis niet, ik denk dat Koos geen kaas heeft gegeten van lezen en schrijven aangezien deze man 75 jaar oud is en 75 jaren terug geboren in Suriname als Nederlander!


  Maak melding

 14. @Ravsoe
  Echtwaar?!De praktijk is anders.Surinamers lopen met het idee rond dat geboren zijn voor 1975 je automatisch de nederlandse nationaliteit geeft.
  Suriname heeft om onafhankelijkheid gebedeld gewoon ,zomaar.
  1 van de voorwaarden is niet geweest om de surinamers geboren voor 1975 tot nederlanders te maken.!Deze afspraak is nooit gemaakt en daarom dat het nergens opgeschreven is.
  Zo @Ravsoe ga geen gekke dingen zeggen,kom met bewijzen,ja!


  Maak melding

 15. @Ray.. Deze goeie man is geboren in de coloniale tijd in Suriname en voor de Onafhankelijkheid woonachtig in Nederland, pas later vertrokken naar de Verenigde Staten, welk nationaliteit heeft hij dan en kom mij niet vertellen dat hij geen Nederlandse nationaliteit meer bezit aangezien tot heden al die na zaadjes van die Hollanders die in Suriname hebben gewoond het recht hebben op Nederlandse nationaliteit, dus kom mij nt vertellen dat deze man geen geboren Nederlander is en dat die blanken NOOIT Zijn Nederlanderschap verliezen, al wonen ze al jaren in nw Zeeland en of Canada die blijven tot de dood Nederlanders, wat een discriminatie!!!! Meet met een maat…… Foei……


  Maak melding

 16. Poëtische gezegd: ik ben geboren onder de Nederlandse vlag!
  Het land heette, Suriname en heet na de onafhankelijkheid ook Suriname!
  Ik vind, dat ik een Surinamer
  ben.
  Als ik zou kiezen in Amerika of Nederland te vestigen, zou ik de nationaliteit van het land, moeten hebben. Dit, volgens de
  nationaliteitswetten van het land.
  Het papier vertelt, dat ik een staatsburger van dat land ben. In juridische zin.
  Werkelijkheid is: dat ik in Suriname, ben geboren.

  Als deze man, onschuldig is, mag hij van mij, zo snel mogelijk vrijkomen.


  Maak melding

 17. Om 16.43.., opmerking is niet van mij… Rambo.. Let op ik oeven wel kritiek op overheden en daaraan gerelateerde personen.., niet op de persoon met eigen reacties… , meestal ook nóóit op landgenoten… Om even te zeggen, speel.. op de bal.., maar niet op de man..


  Maak melding

 18. Om 16.34.., opmerking is niet van mij… Rambo.. Let op ik oeven wel kritiek op overheden en daaraan gerelateerde personen.., niet op de persoon met eigen reacties… , meestal ook nóóit op landgenoten… Om even te zeggen, speel.. op de bal.., maar niet op de man..


  Maak melding

 19. Ik ben de echte Rambo. ik oeven alleen kritiek uit op jullie zogenaamde bakra’s nooit op mijn eige volk. Duis dan weten jullie wanneer ik het ben en wanneer niet


  Maak melding

 20. @Ravsoe
  Lezen is nog altijd moeilijk voor jou.Lezen en begrijpen is de kunst.Als de man een nederlander is en als hij de nederlandse nationaliteit bezit moet hij dat kunnen tonen.Duidelijk heeft Nederland aangegeven dat de man de criteria zich een nederlander noemen, niet haalt.Het is in de jaren 70 en ervoor heel makkelijk geweest om te reizen naar Nederland.Het was komen en gaan,zo makkelijk is het geweest.Maar dat maakt niemand tot nederlander!
  Als die man onschuldig is dan moet een petitie ingediend worden in Suriname aangezien hij een Surinamers is.wat denk jij ezel,dat Amerika hem naar Nederland zal sturen zonder document die aantonen dat hij nederlander is?
  Welnee meneertje@Ravsoe,Amerika zal hem sturen naar het land waar hij een burger van is.
  Bovendien zal het jaren in beslag nemen voordat Amerika een motie tot vrijlating van deze man gaat bespreken.Amerika is geen Suriname waar regels en wetten niet gelden.Ga slapen hoor @Ravsoe,maak je liever zorgen om de surinamers in Suriname.
  Zeg, als we volgens jou logica moeten denken,dan is bouta nederlander en dan kan Nederland de uitlevering van bouta eisen!
  Zo makkelijk is het niet hoor@Ravsoe.,allemaal te ingewikkeld voor jou.


  Maak melding

 21. @Ray.. grootste ezel ben jij alsof jij weet welk nationaliteit die man bezit ik sta dichterbij en weet hoe het staat, loop jij met je zogenaamde opperrechter!!!!!!!


  Maak melding

 22. Ray@@ ik snap je logica niet
  Laat maar ik hoef het niet te snappen
  Nederland vindt van wel en jij en bepaalde niet zoeken jullie het maar uit
  Nederland vindt van wel en ik ook
  Welkom mr SINGH Nederland is niet van die paar joker,s hier die doen alsof Nederland van hun is


  Maak melding

 23. De man heeft waarschijnlijk gewoon de Nederlandse nationaliteit, anders gaat de Tweede Kamer geen motie aannemen om het Nederlandse Kabinet aan te sporen om er werk van te maken om hem overgeplaatst te krijgen naar Nederland.
  Dat de man in Suriname geboren is heeft er verder niets mee te maken.

  De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag een motie aangenomen die het Nederlandse kabinet oproept om werk te maken van


  Maak melding

 24. Sabaku@ Zo simpel is dat, heeft iederdaad niets te maken met Suriname maar ik gaaf het alleen maar voor de duidelijkheid aan dat die man nog Nederlander is omdat hij voor 1975 in Nederland woonachtig was en vervolgens naar USA vertrokken en heeft nooit en nimmer de Amerikaanse nationaliteit aangenomen, had nieteens een green card.


  Maak melding

 25. laat eerst maar eens uitzoeken of de man onschuldig is, en het daarna pas te hebben over overplaatsing.
  overplaatsing naar nl betekend eigenlijk gelijk vrijlating voor de man.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES