Quarantaine maatregelen voor repatrianten uit Nederland aangepast

0
Eerste repatriatievlucht van Nederland naar Suriname
Passagiers op maandag 20 april op Schiphol voor de 1e repatriatievlucht naar Suriname.

De quarantaine maatregelen die momenteel gelden voor repatrianten die vanuit het buitenland naar Suriname komen, zullen worden aangepast. De quarantaine van 14 dagen zal worden gehandhaafd, echter zal er ook gekeken worden naar de situatie in landen waar repatrianten vandaan komen.

Dat zei infectioloog Soeradj Harkisoen maandag tijdens de reguliere persconferentie van het Nationaal COVID-19 Management Team (NCMT). Volgens de arts zal eerst gekeken worden uit welk land de repatriant afkomstig is en hoe de COVID-19 situatie in dat land eruit ziet.

Voor Nederland bijvoorbeeld geldt dat de situatie momenteel onder controle is en dat repatrianten uit Nederland eerst 7 dagen in overheids quarantaine gaan. Als ze de eerste 7 dagen geen klachten hebben en hun woon situatie blijkt geschikt voor thuisquarantaine, dan mogen zij de andere 7 dagen daar doorbrengen. 

Voor Brazilië echter is het risico nog hoog. Daar zijn meer dan 50.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus werd vorige week de miljoenste besmetting geconstateerd. Mensen afkomstig uit Brazilië gaan dus dus nog steeds 14 dagen in overheidsquarantaine zei de arts.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.