Besmettingen COVID-19 nemen weer toe in buurlanden van Suriname

4
Frankrijk en Suriname werken nauw samen in strijd tegen coronavirus
Archieffoto: Een vrouw loopt met een mondkapje tegen het coronavirus te Albina.

Terwijl in Suriname een versoepeling van de lockdown is ingegaan, is er in alle drie buurlanden momenteel sprake van een stijging van het aantal COVID-19 gevallen. In Guyana en Frans-Guyana was de situatie onder controle, maar daar is nu weer sprake van een opleving. In Brazilië gaat het al een hele tijd niet goed en zijn er nu al meer dan een 1 miljoen mensen besmet met het virus.

In Frans-Guyana verspreidt het coronavirus zich de afgelopen 10 dagen sneller en de Franse regering sluit niet uit dat er in het overzeese gebied opnieuw een lockdown aankomt. Het land heeft tot nu toe 2.441 bevestigde gevallen geregistreerd en er zijn 7 mensen overleden. Het aantal nieuwe gevallen is de afgelopen twee weken verviervoudigd aldus France24.

Buurland Guyana heeft binnen 24 uur 21 nieuwe Covid-19-gevallen bevestigd, wat het totaal brengt op 205. Daarvan zijn er 90 actieve gevallen die in quarantaine zijn en in totaal zijn 12 mensen overleden. De sprong in het aantal besmettingen komt een week nadat het land ertoe over is gegaan om enkele van zijn beperkingsmaatregelen gefaseerd te versoepelen meldt Starnieuws.

In Brazilië zijn meer dan 50.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het land is het tweede ter wereld dat de treurige mijlpaal bereikt. Vorige week werd ook de miljoenste besmetting geconstateerd, schrijft RTL Nieuws.

In Suriname is het aantal actieve cases maandag gedaald van 200 naar 179, een daling van 21 mensen die genezen zijn verklaard volgens de officiële COVID-19 website.


4 REACTIES

 1. Ook in Suriname is het aantal aan Coronavirus aan het stijgen.
  Surinamers help je zelf ,redt je zelf.
  Mondkapjes zodra je naar buiten gaat.Wasvgeregeld je handen en gebruik en of handsanitizer.
  Afstand bewaren en niet in grote groepjes begeven.Dit allemaal helpt.Er is nog geen kuur of medicijnen nog .


  Maak melding

 2. In Suriname zijn de besmettingen aan het afnemen. waarschijnlijk door het gebruik van een kruidenthee.
  in het verleden hadden wij in Suriname KARGASOF thee. dat was een beschimmelde thee dat alle kwalen genas, Helaas veroorzaakte het ook voedselvergiftiging en ging het gebruik ervan als een nachtkaars uit.


  Maak melding

 3. Het aantal nieuwe besmettingen neemt dagelijks toe en er wordt een versoepeling ingesteld.
  Dat laat weer zien dat deze pandemie in su enorm wordt onderschat. En dat terwijl in buurland Brazilie al duizenden gestorven zijn. Ook het feit dat het min. van Volksgezondheid geen hoofdrol vervuld in de bestrijding en voorlichting is niet te begrijpen. Er is een zgn. Covid-19 team in het leven geroepen alleen om cijfertjes te verzamelen. Bouta heeft van dit land een 3e wereldland gemaakt en het niet uitgesloten dat door gebrek aan middelen, het virus snel om zich heen zal grijpen. Gelukkig komt er hulp uit Ned. maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. En als er een vaccin komt, staat su als een van de laatste in de rij. Sarie torie…


  Maak melding

 4. nog even een aanvulling…. de huidige machthebbers zitten in een airco klas, drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.