dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNu 21 medewerkers Rosebel Gold Mines positief getest op coronavirus

Nu 21 medewerkers Rosebel Gold Mines positief getest op coronavirus

-

Does Travel - naar Suriname

Er zijn nu officieel 21 medewerkers van goudbedrijf Iamgold/Rosebel Gold Mines in Suriname positief getest op het coronavirus. 135 medewerkers bevinden zich momenteel in overheidsquarantaines. Dit bevestigen bronnen bij het goudbedrijf tegenover Waterkant.

De Rosebel Goldmines Werknemersorgansatie (RGWO) en het managementteam van het bedrijf hebben een persstilte ingelast, zegt woordvoerder van de RGWO, Otmar Biswane aan Waterkant. Volgens Biswane zijn partijen sinds vrijdag 19 juni on speaking term, om te kijken hoe de COVID-19 uitbraak binnen het bedrijf het best aangepakt kan worden.

Het werk bij het Surinaamse goudbedrijf ligt inmiddels al langer dan een week stil. Medewerkers op de plant waren vrijdagochtend getogen naar de directie, nadat zij hadden vernomen dat hun collega Ricardo A. was overleden. Zij hadden het vermoeden dat de collega zou zijn overleden als gevolg van het coronavirus en wilden duidelijkheid daaromtrent.

De directie liet in een interne memo weten dat Ricardo niet is overleden als gevolg van het coronavirus. De overleden medewerker die securityguard was, zou volgens de memo wel een close contact geweest zijn van één van de besmette personen, maar hij zelf was negatief getest op COVID-19.

Ricardo werd volgens de memo op 18 juni op de intensivecareafdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen. Zijn toestand zou toen niet stabiel zijn geweest en verslechterde later. Vrijdagochtend om 07.30u overleed hij op 57-jarige leeftijd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Als het bedrijf het lichaams temperatuur en andere signs en symptoms van de covid-19 virus checken voordat de werkers aan het werk gaan hadden ze de infecties eerder ontdekt. Verder moeten ze niet liegen dat de security guard aan een andere oorzaak is bezweken. Ze krijgen geen miljoenen lawsuit tegen zich als in de VS. Ze moeten alleen de werkers beter beschermen. Dat is veel minder geld uitgeven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES