Nog steeds geen definitieve uitslag verkiezingen Guyana

17
Guyanese media: 'PPP/C wint verkiezingen in Guyana na hertelling'
Secretaris-generaal van de PPP/C Dr. Bharrat Jagdeo samen met presidentskandidaat, dr. Irfaan Ali en premier-kandidaat, Mark Phillips

In Guyana is er meer dan 3 maanden na de verkiezingen nog steeds geen definitieve uitslag bekend gemaakt. Uit de hertelling die 6 mei begon en op 9 juni is afgerond, blijkt dat de oppositionele People’s Progressive Party (PPP) de winnaar is van de stembusgang.

Maar de APNU/AFC van de zittende president Granger weigert dit resultaat te accepteren. Dit terwijl Granger had ingestemd met de hertelling en zich ertoe had verbonden de resultaten van de hertelling te respecteren en na te leven.

De Organisatie van Amerikaanse Staten had het hoofd van de verkiezingscommissie van Guyana afgelopen week opgeroepen, om de PPP uit te roepen tot de winnaar en president David Granger opgeroepen de macht over te dragen.

Maar net voordat de officiële resultaten bekend gemaakt zouden worden afgelopen donderdag, is een motie ingediend door de APNU/AFC. Hiermee wil de partij de verkiezingscommissie van Guyana blokkeren om maandag 22 juni (vandaag) de definitieve resultaten van de verkiezingen van 2 maart bekend te maken

De motie wordt vandaag behandeld bij het Hof van Beroep in het buurland van Suriname.


17 REACTIES

 1. Vanaf de 1e dag van de verkiezing heeft de APNU ( partij van Burnham) getracht de uitslag te manipuleren, door andere cijfers van de uitslag te presenteren. Het was echter vrij snel duidelijk dat de PPP de verkiezing had gewonnen en daarom werd een vertragingstactiek toegepast om alsnog met de stembiljetten te frauderen. De PPP heeft bijna 3 maanden lang, dag en nacht gezorgd voor bewaking van de containers waarin de stembussen zaten. Onder toeziend oog van het buitenland kwam na de hertelling opnieuw aan het licht dat de PPP met een verschil van meer dan 15.000 stemmen heeft gewonnen.DE APNU past dezelfde technieken toe als Burnham. Burnham heeft vanaf de onafhankelijkheid van Guyana circa 28 jaar als dictator geregeerd in Guyana, waarbij er bij elke verkiezing werd gefraudeerd. Het gevolg hiervan was dat meer dan 250.000 Hindostanen het land hebben verlaten. Pas in 1992 kwam de PPP aan de macht en het heeft meer dan 10 jaar geduurd om de puinhoop van 28 jaar beleid op te ruimen. De Hindostanen die naar Canada, USA en Engeland zijn vertrokken doen het goed in deze landen en ondersteunen hun familie in Guyana. Vanwege de olie rijkdommen die recentelijk is ontdekt probeert de APNU ten koste van alles aan de macht te blijven.


  Maak melding

 2. Die granger is 75jr wat een egoïst. Wat is dat gedoe met die hippies! Hoop dat het snel goed komt voor Guyana.

  Santhoki gaarne de leeftijd v alle bestuursambtenaren aanpassen naar 60jr. DNA leden na 2 keer afwezig royeren. Attest ( ook weer zo’n middeleeuws woord) geldt niet.


  Maak melding

 3. Gewoon een tomahawk rakket afvuren op het huis van Granger. Meteen een waarschuwing voor de Ndp. Moet maar eens afgelopen zijn met die coupes


  Maak melding

 4. Ergens, in Zuid – Amerika, is
  het lot van de wereld gevallen. Velen is naarstig opzoek naar dit lot.Wat daarin allemaal gebeurd, hebben ze niet in de hand.


  Maak melding

 5. “Taurus 22 juni 2020 At 16:38
  Granger&bouta company greedy n hebzuchtig. Beiden vn htzelfde ras zegt op zich zelf al heel veel.”

  Begin niet met die zelfde nonsens als die Guyanezen want er zijn tal van voorbeelden waar Hindostanen racistische uitlatingen doen op video’s en andere media waar ze mensen opjutten tot geweld en zelfs een burgeroorlog.

  Een groot deel van de Surinamers heeft al bewezen dat ze dat pad niet willen bewandelen!!!


  Maak melding

 6. In het begin wilde de dronkaard bouta ook niet zijn verlies erkennen. Maar het verschil met de VHP was gewoon te groot. VHP heeft als het ware ndp totaal weggeveegd. Nu is de gang naar Santo Boma voor de veroordeelde moordenaar definitief open. Er is geen terugweg meer. Whahahah.


  Maak melding

 7. Agoetigri 22 juni 2020 At 18:08
  “VHP heeft als het ware ndp totaal weggeveegd.”

  Die mening kan ik niet delen puur vanwege het feit dat de de NDP toch nog de 2e partij is met 16 zetels. Vandaag zag ik toevallig nog een Hindostaanse man op de fiets met een paarse T-shirt rondrijden, weet niet of hij dat met opzet deed, het is tenslotte een vrij land. Maar ze hebben nog wel degelijk een grote aanhang. In hoeverre men is “gesponsord” dat laat ik achterwege…


  Maak melding

 8. Al vanaf het moment dat de partij van Granger een motie van wantrouwen moest incasseren waardoor men gedwongen werd om vervroegde verkiezingen te houden zit men de boel op allerlei manieren opzettelijk te vertragen. Men wilt persè aan de macht blijven.


  Maak melding

 9. die populisten hebben allemaal mooie praatjes en voor de rest is familienaam eigenlijk Achteruitgang of eigenlijk met kleinletter a want ze stellen alleen wat voor tussen rovers als zichzelf. Je kan enkel droevig gestemd raken mochten zij even jouw gedachten vervuilen. Zielige gasten en slechte verliezers. Bouterse heeft zich koest gehouden want wil niet met zoonlief in hetzelfde complex van een buitenlandse vakantie genieten. Gratis en voor niks.
  Aangezien hij geen meerderheid kan hebben in de DNA zou het een svoorbij kunnen zijn met enige vrijetijdsbesteding buiten de “deuren”. Kan verkeren. Zo ben je Pres, zo zit je in de hoek waar het niet prettig toeven is als je Desi heet.


  Maak melding

 10. Ja er zit er ook zo eentje als Bouta, het zijn zulke egotrippers die door corruptie al jaren op hun plaats zijn blijven zitten, en dan ook nog het idee hebben dat iedereen wel van ze houd.Hij zal ook eerst geregeld willen hebben ,dat hij er zeker weten maandelijks een dikke bonus aan overhoud. Dat ze het land jaren naar de verdoemenis hebben geholpen, boeit ze niet.🤔 Dat zijn de bestuurders die zogenaamd, zeggen ze van hun land houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.