Simons wist dat ze niet terug zou keren naar DNA maar stond toch op NDP lijst

40
Diaspora Oorkonde 2019 naar DNA voorzitter Jennifer Simons-Geerlings

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons (NDP) wist van te voren al dat ze, ongeacht de verkiezingsuitslag in Suriname, niet terug zou keren naar De Nationale Assemblee (DNA). En toch stond ze op de lijst van verkiesbare DNA leden voor de NDP, waar ze 2.352 stemmen haalde. Critici zien dat als een vorm van ‘kiezersbedrog’.

Simons stond nummer 2 op de NDP-lijst, maar heeft haar verkiezing niet geaccepteerd. In een gesprek met Starnieuws zegt de NDP politica hierover: “Neen, ik heb niet bewilligd. Dit besluit had ik eerder al genomen, dat ik ongeacht de verkiezingsuitslag niet terug zou keren naar De Nationale Assemblee.”

Volgens critici is het duidelijk: “Als je van te voren weet dat je niet terugkeert naar de assemblee, waarom stel je je dan verkiesbaar? Het hele punt van verkiezingen is dat je vooraf weet dat je bereid bent om de job te aanvaarden.

Natuurlijk kunnen er na de Surinaamse verkiezingen zaken veranderen, bijvoorbeeld dat politici opegroepen worden om een andere post te bemannen. Maar in het geval van Simons zegt ze zelf, dat ze van te voren wist dat ze niet terug zou keren.

Simons heeft hiermee de 2.352 mensen die op haar gestemd hebben bewust voor de gek gehouden; het lijkt wel een vorm van ordinair kiezersbedrog.”


40 REACTIES

 1. De samenleving is straks verlost van deze heks. Ze moet boeten voor de enorme schade die zij en de rest van de paarse bende de samenleving hebben toegebracht.
  Zij en haar man hebben zwaar geroofd uit landskas. Ik heb geen greintje respect voor deze slechte vrouw. Laat ze opdonderen stuk onbenul.


  Maak melding

 2. ZE HEEFT DE BEVOLKING 10 JAAR BEDROGEN. DOOR HET SPELLETJE MEE TE SPELEN MET NDP.

  DIT IS NIKS.

  ZWARE KARMA E NAK ENG. ZE WEET DAT ZE 100% FOUT BEZIG WAS.

  GADO BAAR ING.


  Maak melding

 3. Deze paarse heks was zeer partijdig en dictatoriaal als voorzitter dus de kwaliteit van het parlement wordt er juist beter van wanneer zij ophoepelt. Ze mag weer spuitjes gaan geven.


  Maak melding

 4. SU is beter af als deze dna leden en ministers en gewezen dna leden en ministers van de afgelopen 10 jaren komen te overlijden dan kunnen hun uitkeringen worden stop gezet . Met deze gelden kunnen weer honderden surinamers geholpen worden.

  Maar ook een paar vd toekomstige regering die al de jaren dubbele uitkeringen hebben gehad, bijvoorbeeld Aziz gajadien


  Maak melding

 5. De critici hebben gelijk. Waarom de tweede plaats op de lijst gaan bezetten als je van te voren al weet dat je niet gaat plaatsnemen in het parlement?? Ze had in dat geval best de lijstduwerspositie (#17) kunnen innemen. Nu maakt ze zich schuldig aan kiesersbedrog maar ze is toch paars en bedriegen is hun bekende modus operandi.


  Maak melding

 6. Mevrouw, uw hebt uw werk gedaan en niet voor wie je op die plek zat.
  Uw bent gedaald hopelijk, hebt u nu rust en kijken wat u verkeerd heb gedaan en wat u nu kunt doen, voor land en volk.

  Ik zou u vragen om het land niet verder in de verdoemenis te helpen.
  Achteraf, praten is voor u makkelijk.


  Maak melding

 7. @roy de miranda: niemand in suriname is bereid voor jullie oudjes te sterven. Dus wakker geen burgeroorlog aan. De jongeren in suriname zijn nu veel meer dan vroeger verenigd in ras. Probeer een tweedeling te zaaien? Na dit ndp debacle doorziet iedereen je veel sneller. Leg me uit waarom of oude gerimpelde mensen zoals jij die bereid zijn hoger op t elikken de beste banen en benoemingen krijgen en jongeren die de universiteit of een andere hoge opleiding gedaan hebben moeten antwoorden aan nietsnutten? @roy de miranda: je hebt geen achterban. Met een achterban bedoel ik een groep die zich spontaan achter je voegt zonder dat je eten drinken of koelkasten en kip hoeft te geven. Laat eens wat zien!


  Maak melding

 8. Simons was de dalla go to person van de dictator. Ze mag nu haar werkplaats even verderop aan de waterkant verplaatsen in het donker. Deze dictoriale heks heeft nooit de democratie gediend maar de veroordeelde drugshandelaar, moordenaar, mensenrechtenschenner en staatsgreep-leger. Rot in hel hex.


  Maak melding

 9. Wel het probleem zit niet bij simons maar bij brunsi die wordt nu de baas van de microphones hij sluit af wie hij wil en Jennifer staat hoog op zijn verlang lijst


  Maak melding

 10. Haar kiezers voelen zich nu echt bedrogen. Ze wil niet vernedert worden in de DNA.
  De democratie keert eindelijk terug in DNA.
  Deze heks en haar achterban waren een verlengstuk van de regering. Marionetten poppen van DDB. Suriname is eindelijk af van dat gespuis.
  Leve de democratie met CHAN en de toekomstige coalitie!!


  Maak melding

 11. Puur opportunisme van mevrouw Simons om dit te melden na dat duidelijk is dat de NDP op de intensive care ligt en nooit meer een factor van belang zal worden in Suriname.
  Als zij bewilligt had zou zij jaren voor joker zitten onder wellicht Belfort of Marius Bee. Ik hoop echt dat de laatste voorzitter van de DNA wordt. Mevrouw Simons zou 5 jaar haar eigen poep moeten eten.
  Bij 18 zetels voor de NDP was het net iets anders geweest.

  Zij blaast in principe de de NDP op omdat de oude mannen met hun rondjes Blue label geen invloed meer hebben of veel rechtszaken moeten uitzitten en afwachten.
  Zij kan geen brug vormen tussen oud en jong. De kans op een richtingen strijd is groot.

  Omdat Tanardi en Wielzen niets meer kunnen brengen krijgt coronie over 5 jaar een andere kleur.
  BEP doet er verstandig aan zich zelf onder een andere paraplu tye plaatsen (NPS lijkt mij verstandig.
  Mevrouw Edwards is nu al kritisch en zal 5 jaar gefrustreerd acteren in de DNA met haar 1.300 plus eigen stemmen opzoek moeten naar een ander huis wil zij wat brengen voor haar kiezers en een nieuwe kans krijgen.

  Doekhi zal opportunistisch in Nickerie achter zijn vijanden in de NDP aangaan.

  Zodra de regering Suriname gaat opbouwen met 1.000.000 Surinamers en de lage rentes in NL voor de diaspora raken er nog meer NDP zetels in het geding en mag je verwachten dat Kensenhuis met een duidelijk sterke basis terug zal willen.
  Ik heb niet gehoord dat de NDP zich beschermd heeft tegen overlopers. zoals PL, ABOB en VHP schijnbaar wel gedaan hebben.

  Simons heeft genoeg tegoeden opgebouwd om te gaan rentenieren op staatskosten en genoeg netwerk om links en rechts wat gunsten te verzilveren.

  Wel flauw en laf.


  Maak melding

 12. ORIGINAL 21 juni 2020 At 14:59

  Vergeet niet, labiele Paarse rat, dat het de despoot en dictator Bouterse, zijn fascistische partij NDP het binnen 10 jaar gelukt is wat 400 Nederlandse overheersing niet lukte ; Suriname uitbuiten, leegroven , leegplunderen en dit alles ten faveure van de Creolen. Ik durf het uit volle borst de verklaren de Creolen hebben Suriname leeggeroofd en zijn de voortzetting van het crimineel verleden van koloniaal Nederland !
  De creolen zien een Hindoestaanse overheersing ? Dat moet nog blijken in ieder geval heeft het volk veel meer vertrouwen in dd nieuwe coalitie dan in seniele figuren als Bouterse.


  Maak melding

 13. @Original

  Ik heb alleen de NDP banale uitspraken horen doen over haar politieke tegenstanders.
  Uw benadering is puur racisme over mensen met zwart glad haar.

  Beste Original
  De NDP riep van alles in de berm tijdens de kredietcrisis in 2007/2008 onder ander over de goverment take. Venetiaan en co hadden in een jaar tijd de zaak, na een heel diepe crisis, weer onder controle en waren klaar voor beheerste groei.

  Bouterse heeft pot verteert, Staatsolie onder schulden begraven, niet bijgestuurd toen de goud prijzen afvlakten, heeft Newmont vertraagt en slecht uit onderhandeld (3 jaar vertraagt en 125% meer betaalt voor 5% meer aandelen) en heeft Alcoa/Suralco door in te dutten laten ontsnappen en zelfs gefinancierd.

  Toen er een korte olie prijs dip kwam op het moment dat er een niet duurzaam sociaal programma moest ingaan om de verkiezingen te winnen stortte alles in elkaar original. Ofwel Bouterse en co hebben de crisis zelf veroorzaakt door te lenen voor consumptie en te dromen dat alles morgen anders en beter is.

  Zie hoe ze nu speculeerden op de offshore olie.

  Original u gaat zien waar zorgvuldig bestuur toe zal leiden. Nu voor dat Chan president is gaat het al beter. denk aan de koers van de Oppenheimer obliogaties als indicator


  Maak melding

 14. De rollen worden omgedraaid. Ze weet dat ze door de Chan ook stevig aangepakt zal worden, daarom kies ze eiren voor geld. Wat een loser zeg. De hele mpp paarse shit is een loser. Deze gasten mogen nooit meer politiek bedrijven. Soso plunderen.

  Whahahah…. agoetigri kan weer brullen.


  Maak melding

 15. Laten wij niet meer terug gaan naar het verleden, door te wijzen op de fouten van de NDP.
  Het volk heeft terecht nieuwe leiders aangewezen en laten wij daarom met z’n allen proberen de nieuwe regering alle ondersteuning te bieden zodat ze niet vervallen in de fouten uit het verleden. Wij moeten ons realiseren dat het een zeer moeilijke tijd gaat worden, omdat Suriname op de intensive care ligt.


  Maak melding

 16. ORININAL,

  De Miranda,

  waar was het fatsoen op 8 Dec. ’82 ????

  Toen de inmiddels veroordeelde PAARSE rat DESIRE DELANO BOUTERSE, 15 onschuldige en ongewapende landgenoten, martelde, folterde, verminkte en standrechtelijk heeft VERMOORD.

  Rot op met je hypocriete krokodillentranen.

  Die NDP-maffia-bende is 1 grote corrupte, criminele organisatie…

  Desi….11 jaar BAJES voor drugssmokkel
  Desi….20 jaar BAJES voor massamoord
  v. Trikt….achter de tralies voor fraude/witwassen
  Hoefdraad staat op de rol voor hetzelfde

  Staatskas leeggeroofd
  200 miljoen kasreserves gejat
  140 miljoen pensioenfonds geroofd
  Goudvoorraad verkwanseld

  UITGEKOTST door IMF

  Gedegradeerd tot JUNK STATUS door,
  FITCH/MOODY’S/S&P

  En nu is deze criminele organisatie door het volk weggezet als POLITIEKE KUIKENTJES 🥳🥳🥳

  Biezen pakken en en wegwezen 👋👋👋👋👋


  Maak melding

 17. Roy de Miranda
  Herken je dit nog?
  Ooit een auto gekocht en daarna in brand gestoken omdat het niet meer betaald kon worden uit de commissie die je ontving van de verzekeringsmaatschappij.
  Weet jij dit nog. Terug in Suriname na een kort Nederlands avontuur.
  Tot de 2e klas van de Paulusschool geweest hé

  Dus nu de sabi mang spelen kan na zovele jaren voortschrijdend inzicht?


  Maak melding

 18. Zij had gedacht dat de ndp weer zou winnen en zij weer voorzitter DNA zou worden, waardoor zij haar dictatoriale houding zou kunnen voortzetten. Nu dat de ndp verloren heeft, voelt zij al de nattigheid. Zij zou met dezelfde zaken geconfronteerd worden en die uitdaging kan zij of wil zij niet aangaan. Lafaard en hypocriet van de hoogste orde.


  Maak melding

 19. Eerste deel van mijn voorspelling is uitgekomen Jenny komt niet meer terug. Bang voor de beledigingen die haar in de DNA te wachten staan.
  Tweede deel van mijn voorspelling. Bouterse gaat niet in de NDA. Deze man kan geen oppositie voeren, is te zwak en wil niet in de poppenkast, dus gaat hij definitief met pensioen.
  Derde gedeelte van mijn voorspelling, die ik nu ga voorspellen is dat de hel zal losbarsten binnen de NDP onder de machtswellustelingen om naar de macht binnen de partij te grijpen. Wie gaan vechten? Je moet naar de hebzuchtigen binnen de partij kijken en je bent er.
  Abrahams ? Neen, die is te oud en niet capabel om de NDP te leiden. Hij mist de nodige leidinggevende capaciteiten.
  Misikaba, ja , die blijkt een hebzuchtige dominee te zijn.
  Bouva: ja, jong, machtlustig, hebzuchtig en gierig,
  Abdoel: ja, want nu gaat hij zijn slimheid ten toon spreken en zeker een gooi naar de macht doen.
  Adhin: ja, vergeet niet hij is de uitverkorene van Bouterse.
  Parmissar: Die gaat het zeker ook proberen.
  De fossiele adviseurs? Neen: ze zijn te oud en moeten juist allemaal weg.
  Mensen, maakt u zich klaar voor de machtsstrijd die binnen afzienbare tijd binnen de NDP zal woeden.
  Resultaat: het gevolg zal zijn dat de NDP versplinterd raakt en ook betekenen: het einde van de NDP


  Maak melding

 20. Puur volksverlakkerij.
  Er moet gewoon een parlementair onderzoek komen naar de misstanden vanaf 1975. Het kan Suriname alleen maar goed doen.
  Ook zij zal zich moeten verantwoorden voor de misstanden aangaande de Surinaamse samenleving.
  Laat ze ook meteen uitleggen hoe Para Industries Suriname door haar partner aan de verdoemenis is geholpen.


  Maak melding

 21. Simons is gebruikt als een zangvogel in een kooi om vrije vogels ( kiezers) op de tarra stokjes te krijgen ( stemmen). Daarna is ze een wegwerp zakdoek geworden.


  Maak melding

 22. Wauwwwwwww hier heb ik jaren op gewacht en mijn verwachtingen komen uit!!!!!!! Die hele paarse hersenloze achterlijke paarse nest spat uit elkaar. Jammer dat ze met al dat gestolen geld vrijuit gaan. Maar staat vast: Gods molen maalt langzaam maar zeker! Gaan jullie echt genieten van andermans geld? Geloof me :NEVER!


  Maak melding

 23. Man man…..ook de grootste boef Boefdraad komt in aanmerking voor twk van SRD 364.685, (EU 44.000) terwijl 90,% van het volk crepeert en moet doen met donaties van Nederland. Wat een hebzucht zeg. Wat een plundering is gaande is deze laatste dagen van de paarse ratten. Er moet een diepgaand onderzoek komen naar dit soort zaken. Sherrif pistool is nu al Spang.


  Maak melding

 24. @Debora 21 juni 2020 At 18:44
  Laten wij niet meer terug gaan naar het verleden, door te wijzen op de fouten van de NDP.
  =======
  Hoe wil je anders leren dan van jouw fouten? waar ik op wacht is een uitdraai van de leningen en aflossingen, te betalen rente en informatie over alle andere financiele zaken die mis gemanaged zijn, waardoor het surinaamse volk de komende jaren zwaar zal leven. het is zeker dat de zeven magere jaren op komst zijn, maar iedereen dient te weten hoe dit komt. velen hebben dit zelf veroorzaakt met hun stem op verdriet.


  Maak melding

 25. Whahahah…. artikelen van kries en sunil werden altijd bekritiseerd door de paarse ratten. Nu denken ze anders erover. Whahahah. Feit is deze deze dievegge kiezersbedrog heeft gepleegd. Uiteenbarsting van de paarse bende is in zich.


  Maak melding

 26. Charles 21 juni 2020 At 16:52
  Vergeet niet, labiele Paarse rat, dat het de despoot en dictator Bouterse, zijn fascistische partij NDP het binnen 10 jaar gelukt is wat 400 Nederlandse overheersing niet lukte ; Suriname uitbuiten, leegroven , leegplunderen en dit alles ten faveure van de Creolen. Ik durf het uit volle borst de verklaren de Creolen hebben Suriname leeggeroofd en zijn de voortzetting van het crimineel verleden van koloniaal Nederland !
  De creolen zien een Hindoestaanse overheersing
  ================
  En jij beschuldigd anderen van racisme! Problemen met dementie op je ouwe dag. Noem jij dit genieten van je pensioen op je ouwe dag! Tijd voor bingo in een tehuis!!!!


  Maak melding

 27. jullie worden blij met chan sinds zijn komst is er niks goed gegaan voor hem was 1 euro 8 of 9 SRD nu is dat een op 15 dus er is niks te vieren.
  Ik hoorde van oma Inge dat een pakje melk en een pindakaas dat kost nu 200 SRD.
  hij had een grote bek maar volgens mijn heeft hij geen hoofd als hij geen verstand heeft of had dan kon hij een Econoom in huren dan was de zaak zo opgelost maar ja wat zeg je tegen een DOMBOO.
  Hij is meer bezig met zijn vrouw en macht hij wil laten zien dat hij een leder is ik zeg KIP ZONDER KOP. DIE MAN DOET NIKSSSSSSSSSSSSSSSSS. EN HIJ WIL HET OOK NIET VRAAG HET TOCH ALS JE HET NIET WEET. ALS JE IETS NIET WEET VRAAG HET DAN OF ROT OP MET JE 100 SRD PER PAK MELK GODVERDOMME.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.