Regering: Bericht over TWK betaling aan regeringsfunctionarissen is misleidend

25
Surinaams geld srd Suriname

De Surinaamse regering is niet te spreken over een bericht dat rondgestuurd wordt via social media en andere media, waarin een overzicht van achterstallige betaling aan regeringsfunctionarissen te zien is. Uit het overzicht dat ook op de voorpagina van Dagblad Suriname te zien was (zie onder), zou blijken dat diverse NDP toppers tonnen aan SRD’s krijgen als TWK en representatie toelage. De overheid noemt het ‘ongeverifieerde, tendentieuze en misleidende berichtgeving’.

“De geldelijke voorzieningen voor de president, de vice president, de ministers en onderministers zijn overeenkomstig de betrekkelijke bepalingen van de Grondwet bij wet geregeld. De Regering informeert verder dat zij heeft besloten, conform Resolutie van 28 September 2018, no. 10.451/18., SB No.89, houdende vaststelling nieuwe Bezoldigingsreeks, te rekenen van 1 januari 2017, voor landsdienaren en met hen gelijkgestelden, de over 1 januari 2017 t/m Augustus 2018 te betalen TWK alsook de achterstallige verhoging van 25%, alsnog toe te kennen en alszodanig uit te betalen” aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII).

In het bericht van het NII benadrukt de regering dat de in de media verschenen bedragen niet volkomen juiste berekeningen betreffen, en dus door leden van het kabinet voor het eerst onder ogen zijn gezien. De afhandeling van deze aangelegenheid dient verder te geschieden over de relevante periode, conform alle geldende wettelijke, administratieve en comptabele procedures en regelingen. Zoals verder het geval is bij de uitbetaling van de schadeloosstelling, zal ook hier de belasting premie van toepassing zijn aldus de overjeid.

Alle opzettelijke verspreiding, overigens strafbare handelingen, van tendentieuze en misleidende informatie betreurt de Regering.


25 REACTIES

 1. Deze vuile teringhonden proberen nu nog hun wandaden goed te praten.
  ACHTERLIJKE ZWIJNEN ALS ROB LESS EN ROBBROWN EN WAYANBOO ZULLEN HET WEL GOED PRATEN
  Er is geen geld. magere voedselpakketten die worden uitgedeeld, het buitenland wordt om hulp gevraagd, maar ondanks de riante vergoeding die deze honden hebben ontvangen krijgen ze nu nog meer. VOL VAN SURINAME ACCEPTEER DIT NIET. TREEDT OP BESTORM HUN HUIZEN, HAAL JE GELD VAN DE BANK, PLUNDER WAT ER TE PLUNDREN VALT, DOEN ZIJ OOK.
  TIJD VAN REVOLUTIE IS AANGEBROKEN. DE DEMENMTE FOSSIEL , DE MONGOOL DIZZY BOUTERSCHE HEEFT HULP GEZOCHT BIJ HET LEGER. STA OP, VOLK, VOLK STA OP


  Maak melding

 2. Wie de kruis heeft zegent zichzelf. Voor de zoveelste keer openlijk plunderen van het volk, terwijl het volk crepeert. Chan moet snel een wet in elkaar fixen om deze plundering ongedaan te maken. De paarse bende heeft totaal schijt aan het volk. Terecht fors afgestraft. Einde ndp is nabij.


  Maak melding

 3. Nooit klopt er iets van, ook al die leningen die kort voor het aftreden van Bouterse zijn afgesloten, maar niemand weet waarvoor.

  Zie maar hoe Bouterse van het land houd. Een schuld en een verscheurde land achter laten die terug betaald moet worden.

  Die vloek zal ze allen achtervolgen tot hun graf en zal doorwerken op hun kinderen. Dit staat in het heiligeboek.


  Maak melding

 4. Een hoop tralala v.d. leugenachtige paarse regering. Ze hadden gezegd dat ze zouden afzien v.d verhoging vandaar dat het bevroren was maar nu hebben ze het heel snel ontdooid om flink te kunnen cashen. Iedereen die geld nodig heeft moet het gaan halen bij de paarse parasieten.


  Maak melding

 5. Maar het volk, dat 10 jaar lang zwaar uitgebuit is door deze paarse strontvliegen, staat urenlang in de brandende zon te wachten op een aalmoes, bestaande uit een aardappel en een ui.

  Wat een criminele pleurishonden.


  Maak melding

 6. Last minute Sjweef Teki.
  Vanuit die inborst hebben deze rovers het land gediend in de afgelopen 10 jaar.
  Het NDP-electoraat zal zich nu wel in alle lichaamsholtes genomen voelen; van achter en van voren, van boven en van onderen, gezijde en gespreide 🤣🤣🤣🤣🤣


  Maak melding

 7. Er moet een aparte commissie komen die alle contracten / overeenkomsten aanbestedingen etc. controleert.

  Vele partijen die zaken hebben gedaan met de NDP regeringen hebben strafbare feiten begaan en zijn schuldig aan corruptie en onderhandse gunningen.
  Bepaalde partijen hebben tegen extra hoge bedragen opdrachten van de NDP regeringen uitgevoerd.
  Directies van grote bedrijven en van sommige banken hebben bewust meegewerkt aan fraude.

  De nieuwe coalitie moet alles goed uitpluizen en alle verantwoordelijken aansprakelijk stellen en vervolgen.

  Het wordt een moeilijke klus maar “het is iets wat er bij hoort.
  Geen paniek, er is niks aan de hand”. Politiek Suriname moet alleen worden schoongeveegd.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 8. At wayambo
  Waar er rook is er vuur. Als de regering aanstoot neemt aan het bericht van DBS, laat zij dan ontkennen. Ook moet zij Dan aangeven wat het juiste bedrag per persoon is. In ieder geval is het wel zo dat deze personen met twk zullen ontvangen. Dan zeg is dat als je eerder gezegd had dat de verhoging zal worden bevroren, dan vraag ik mij af of er enige reden is om deze weer te ontdooien. Dat is eigenlijk de diepte van het bericht. Dan kan het wel zo zijn dat de bedragen misschien niet kloppen, naar feit is dat er wel een twk aan die gasten zal worden toegekend.


  Maak melding

 9. Er is sprake van een twk vanaf 1 januari 2017. Als je uitgaat van een 25% verhoging voor een president, vp, 16 ministers plus een aantal raadsadviseurs die dezelfde bezoldiging krijgen als een minister en je berekent het over die periode (1 januari 2017 tot augustus 2020) dan zal dat uitkomen op een totaalbedrag die hoogstwaarschijnlijk in de miljoenen zal lopen. Bovendien hebben ze ook hun secundaire voorwaarden verhoogd met twk. En dat alles in een crisistijd. In andere landen levert de regering juist in maar deze parasieten tonen juist aan dat ze geen moer te maken hebben.


  Maak melding

 10. “De Regering informeert verder dat zij heeft besloten, conform Resolutie van 28 September 2018, no. 10.451/18., SB No.89, houdende vaststelling nieuwe Bezoldigingsreeks, te rekenen van 1 januari 2017, voor landsdienaren en met hen gelijkgestelden, de over 1 januari 2017 t/m Augustus 2018 te betalen TWK alsook de achterstallige verhoging van 25%, alsnog toe te kennen en alszodanig uit te betalen” aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII).”

  Hoezo “opzettelijke verspreiding, overigens strafbare handelingen, van tendentieuze en misleidende informatie”?

  De NDP is een criminele organisatie die bij wet verboden moet worden. Allemaal oppakken, te beginnen bij de regering en het kabinet van de Plesident en opsluiten.

  Die lieden zijn altijd gegaan voor eigen gewin en het volk moet het doen met voedselpakketten.


  Maak melding

 11. Wat is er met Surinamers en die Karma nonsens. Karma bestaat niet. De grootste boeven en moordenaars leven lang en gelukkig, en de minder bedeelden lijden hun hele leven generaties op generaties. Reken niet op Karma maar op maatregelen om onrecht in het heden te bestrijden.


  Maak melding

 12. HII geeft de TWK betaling en de grote verhoging toe. Dan is het de verantwoordelijkheid van de regering om ook de juiste berekening en bedragen te geven. Nu zeggen ze dat de bedragen niet kloppen maar het kan dus net zo goed dat de werkelijke bedragen zelfs hoger zijn.
  Dat het om enorme grote bedragen gaat kan en zal niemand ontkennen. Een beschaafde regering geeft gewoon de correcte cijfers en verschuilt zich niet achter dit soort berichten.
  Overigens staan de verhogingen in schril contrast met de salarissen en lonen die anderen krijgen. Die moeten voor een appel en ei werken. De krijgen amper een correctie ivm de geldontwaarding, die worden een oor aangenaaid door de geinfiltreerde vakbonden.
  De paarse slavernij


  Maak melding

 13. @wayambo

  Een ieder die dit bericht leest heeft een eigen oordeel hierover. Wie wil je geloven? Dagblad Suriname of Limbo’s NII? De geschiedenis leert mij dat ik duizend maal meer geloof hecht aan DBS en de West…


  Maak melding

 14. En zo wordt de staatskas openlijk leeggeroofd. De nieuwe regeringsleiders treffen een lege kas.Dit wordt opzettelijk gedaan. God slaapt niet. Er rust een grote vloek op dit geld.


  Maak melding

 15. WayamBOLUS,

  En wie gelooft die ontkenningen, van de corrupte, criminele maffia-bende NDP en zijn meelopers ??

  Inderdaad……hersenloze, laaggeschoolde, paranoïde en geïndoctrineerde notoire domoren als jij. 🥊🥳🥊🥳

  Kansloze droeftoeter 🖕🖕🖕👋👋👋


  Maak melding

 16. Gelukkig hebben wij een kritische media. Dankzij deze mediahuizen kunnen wij de werkelijkheid zien en achterhalen tot pijn van de paarse kontlikkers. In een dictatoriaal land worden deze mediahuizen verboden en zelf verbrand. Daar wordt het volk monddood gemaakt. Chan zal de democratie in ere herstellen. Zo kennen we Chan, onze president.
  Whahahah… agoetigri kan weer brullen.


  Maak melding

 17. Oh wat een bedriegers, ellendelingen zijn dit toch nou.
  Het pensioenfonds heeft mijn twk op pensioen nog steeds niet uitbetaald.

  En deze mensen praten steeds over God zij met ons Suriname.

  Karma is toch meer een geruststellende gedachte voor jezelf.
  Kwaadaardig mensen zullen hun straf ooit wel krijgen!


  Maak melding

 18. Is er wel voldoende geld in kas om deze mensen uit te betalen. Aanhouden en nietig verklaren.

  Hr. Santhoki nu al huur v buitenlandse kantoren en huizen v ambassade personeel opzeggen. Bijvoorbeeld 1 ambassade in Nederland voor Europa is voorlopig voldoende. Consulaat afschaffen.
  Brengt eurocentjes op.


  Maak melding

 19. @Wayambo.
  NII is net als Faya Pepre nieuws bijzonder onbetrouwbaar. Dat er iets niet klopt met de staat moet vrij duidelijk zijn omdat 20 maanden twk van 25% salaris nooit op dit soort enorme bedragen kan uitkomen.
  echter wie weet heeft men bewust wat rekenfouten gemaakt. bijvoorbeeld geen 20 maanden maar 44 maanden, dan ziet het er heel anders uit. Het zal niet de laatste keer zijn dat iemand de rekenmachine verkeerd gebruikt om de baas te behagen.

  Aangezien deze salarissen onderdeel zijn van het openbare domein kan men zonder meer controleren en had NII duidelijkheid moeten verschaffen.

  De woorden van de NDP fractie voorzitter waren indertijd heel royaal wij gaan dit niet nemen . Nu staat hij vooraan om te cashen.

  Het zou interessant zijn terug te gaan naar de handelingen en de beloften van de NDP nog eens terug te lezen.


  Maak melding

 20. JoJo 22 juni 2020 At 16:34
  @Wayambo.
  NII is net als Faya Pepre nieuws bijzonder onbetrouwbaar. Dat er iets niet klopt met de staat moet vrij duidelijk zijn omdat 20 maanden twk van 25% salaris nooit op dit soort enorme bedragen kan uitkomen.
  echter wie weet heeft men bewust wat rekenfouten gemaakt
  ===============
  De kans is heel klein dat een salarisberekening met TWK op zo’n afgerond bedrag van duizendtallen uitkomen! Dus de bedragen welke in DBS worden genoemd kunnen nooit helemaal kloppen! Dit is meer voor sensatie en een goedkoop en nepartikel! Maar wie weet!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.