Hulp Nederland op humanitaire gronden en om bijzondere relatie met Suriname

27

De hulp van Nederland aan Suriname in verband met de coronacrisis, wordt gegeven op humanitaire gronden en vanwege de bijzondere relatie tussen beide landen. Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken afgelopen vrijdag laten weten.

Vrijdag kwam een partij hulpgoederen, die gedoneerd zijn door de Nederlandse overheid, op Zanderij aan. De partij bestaat uit persoonlijke beschermingsmiddelen tegen het coronavirus zoals mondmaskers, handschoenen, beschermende pakken en schorten en brillen.

Volgens Jaap Frederiks, tijdelijk zaakgelastigde in Paramaribo, gaat het om een zending ter waarde van ongeveer 600.000 euro. Ruim een week geleden werd bekend dat de Surinaamse regering formeel om hulp had gevraagd aan Nederland.

Gek genoeg zei de Surinaamse minister Antoine Elias van Volksgezondheid een paar dagen terug nog tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd, dat de Nederlandse regering ‘nog niet concreet‘ had gereageerd op een verzoek van Paramaribo om assistentie in de strijd tegen COVID-19.

Naast de Surinaamse regering hebben ook de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), verschillende ziekenhuizen en individuele artsen om hulp gevraagd.


27 REACTIES

 1. Nederland verkettert door de NDP, zoals hooghart het verkondigde was de mening van de NDP, en dan nog om hulp smeken / bedelen als een arme bedelaar dat doet.
  Ze schamen zich niet ja zelfs op het moment supreme durven ze nog te zeggen
  “Gek genoeg zei de Surinaamse minister Antoine Elias van Volksgezondheid een paar dagen terug nog tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd, dat de Nederlandse regering ‘nog niet concreet‘ had gereageerd op een verzoek van Paramaribo om assistentie in de strijd tegen COVID-19”

  Maar de humaniteit die de witte man met de korte broek toont in samenwerking met de vele Surineds kent geen grenzen voor Suriname.
  Alleen Bouterse expliciet en Hooghart spreken de laster uit over Nederland in plaats van nederigheid en dankbaarheid namens het Surinaams volk uitdragen.

  Heeft de president van Suriname of wie dan ook van de coalitie Nederland bedankt voor hun bijdrage aan hulpverlening?
  Dan bedoel ik woorden van dezelfde strekking die er is gebruikt toen Cuba een zending paracetamol en ander zogenaamde medicamenten tegen Covid 19 doneerden.


  Maak melding

 2. WayamBOLUS,

  zielig, geestesziek stuk stront.

  De verkiezingsvernedring is blijkbaar zó zuur voor jouw paranoïde kokosnoot, dat je op infantiele wijze de allerlaatste strohalm grijpt om, die ene geïndoctrineerde hersencel van je, deze paarse lulkoek te laten ventileren.

  Hersenloze, laaggeschoolde paupers, ja-knikkers, meelopers als jij gaan nu een megastap opzij moeten doen voor mensen met fatsoensnormen en waarden.

  Droplul 🥊🥊🖕🖕💩💩👋👋


  Maak melding

 3. @Wayambo/Waldo,

  Of de Surinamers Wilhelmus gaan zingen of niet, jij zingt dat ieder ochtend en maakt nog een diepe buig voor Willem.

  Als je zo een afkeer hebt van de Noordzee, houdt men je echt niet tegen als je wilt opdonderen vanuit Noordzee.

  Over welke tegoeden heb jij het over??
  Begin maar de tegoeden op te vragen aan de bende die tien jaren lang alles heeft ontvreemd en vernietigd van Suriname.


  Maak melding

 4. Nederland heeft dit puur gedaan om.het volk te helpen. Bouta gaat naar Cuba als hij ziek is. In nood leert men zijn vrienden kennen. Nederland is tolerant ondanks alle scheldwoorden en verwijten naar hun toe. Mede menselijkheid tonen zij. Nederland bedankt voor alle hulp in deze moeilijke tijd om ons land en volk te helpen in deze pandemie tijd, zodat ons volk niet dreigt uit te sterven.


  Maak melding

 5. Wayambo,
  zo te lezen doet het echt zeer bij je, a hulp tori ai boro yu lever.
  Het is simpel beste Wayambo: wie goed werk verricht komt alle eer toe! Helaas kunnen we dat niet zeggen van baas druga & co.

  Een tip: ga naar een notaris en laat het vastleggen, dat je eventueel liever sterft door de Corona virus, dan hulp te krijgen van Nederlandse hulpgoederen.

  Adios


  Maak melding

 6. Wayambo, je doet weinig moeite om je haat jegens Nederland te verbergen. Als je zo begaan bent met de Suriname waarom dan niet emigreren. Bijlmer kan je vast missen 😉


  Maak melding

 7. @wayambo
  Als ik die bullshit van je lees kan ik je maar één ding zeggen:
  Je hebt niet alleen maar zaagsel in je kop, maar ook behoorlijk veel paarse stront.


  Maak melding

 8. GOED ZO NEDERLAND. WANT HET COVID TEAM VAN ONS STELT GEEN BAL VOOR.

  EEN ANDER PROBLEEM:
  CONFORM DE LAATST GEZIENE BALANS VAN DE CBVS:
  HET LAND HEEFT DRINGEND BEHOEFTE AAN EEN FINANCIELE INJECTIE VAN EURO 500.000.000. DUS 500 MILJOEN EURO. OMGEREKEND TEGEN EEN KOERS VAN 15 SRD IS DAT 7.500.000.000 SURINAAMSE DOLLARS. DUS 7.5 MILJARD SURINAAMSE DOLLARS.
  KAN SURINAME DIT NIET TEGEN EEN LAGE RENTE VAN 2% PER JAAR VERSPREID OVER 30 JAAR BIJ DE EU LENEN?
  DE GEEFT DE ECONOMIE EN DE NIEUWE REGERING EEN DIRECTE BOOST OM ALLE ACTIVITEITEN WEER OP DE RAILS TE ZETTEN.


  Maak melding

 9. Waldo alias Wayambo is een stuk stinkend rottend ondankbaar stuk vlees. Altijd maar afgeven op alles wat Westers en blank is, zelf schaamt hij zich er niet voor om racistisch en discriminerende uitlatingen over de VHP en Hindoestanen te dien maar O wee als een ander een onvertogen woord over Suriname schrijft. Dan is dit sujet met zijn gespleten persoonlijkheid net als een kramdagoe !


  Maak melding

 10. Je moet je natuurlijk niet teveel aantrekken aan het uitstervend ras zoals wendy wayambo hier op wkn.
  Ze spruttelen alleen nog wat na.

  RobG paki..en nog vele anderen liggen al bij het grofvuil. De restjes zullen spoedig volgen.

  Ook wkn is binnenkort virus en spyware vrij!

  Hoera hoera..


  Maak melding

 11. Er zullen natuurlijk altijd nieuwe virussen ontstaan.
  Xavier de lorean.trojan. dit is zo’n nieuwe trojaanse paard die het ook niet lang vol gaat houden op wkn. Virusscanner aan en uitwissen die rommel.


  Maak melding

 12. Wayambo

  Het enige waarop ik heb gewezen is:
  Heeft de president niet eens dankwoord gericht aan Nederland, althans nog niet, zoals hij dat deed met Cuba. Ondanks de niet werkende medicijnen van Cuba.
  Ze hebben geen paracetamol nodig Wayambo maar echte hulpmiddelen zoals mondmaskers, handschoenen, beschermende pakken en schorten en brillen.

  Man man man wat ben je nog lager dan de grond Wayambo. Je behoort tot de pootloze slijmerige één richting kruipende dieren onder de grond want toon je met je ware kronkel gedachte


  Maak melding

 13. Trouwens Wayambo
  Zijn niet gekocht met tegoeden van Suriname!
  Doen ze niet zoals Hoefdraad. Geld onder beheer van de FIOD worden noot gebruikt als er nog geen uitspraak hierover is geweest.
  Je woont in Nederland maar weet kennelijk niet zoveel wat er in Nederland gebeurt.
  Dat zelfs Surineds geld vragen en ophalen is een deugd en dan vraag ik mij af indien je al wat hebt bijgedragen.


  Maak melding

 14. Verwerking van het verlies van mpp bouta is nog gaande bij de reetvreters.

  Het volk wil Chan als president en dat zal ook gebeuren. Het volk wil mpp bouta in Santo Boma opsluiten en dat zal ook gebeuren. Volkswil moet altijd gerespecteerd worden.


  Maak melding

 15. Xavier ´d Lorean 21 juni 2020 At 12:21.
  Het lijkt mij dat je de geschiedenis, tot 25 nov. 1975 kent.
  Als je je, dieper in de geschiedenis graaft, kom je wellicht te weten, waarom en door welke “kleurenmensen”de slavernij is afgeschaft.

  Ik proef dat je erg verbitterd ben en een ander niets gunt.
  Dat je het heden compleet, ben verloren, het is niet erg, mits je je zelf niet kwijt raakt.

  Een tip: probeer iets verder te kijken dan jij tot nu toe hebt waargenomen.
  Deze tip is, geheel GRATIS.

  Ik wens je veel wijsheid en zal voor jou bidden.


  Maak melding

 16. Xavier ´d Lorean 21 juni 2020 At 12:21

  Alsof racisme alleen door en onder blanken gebeurt. Waar blijft de hulp uit Afrikaanse landen ? Waarom komen die hun zwarte broeders nooit te hulp ?
  Kankeren op Nederland is zo goedkoop en nu we het over racisme hebben … heb jij nooit de racistische bijdragen van de zwarte racisten Clifton Limburg, Hooghart en Van Slooten gehoord ? Deze notoire racisten hebben een bevolkingsgroep om te vernederen !
  Vergeleken met de rassenhaat in Suriname kunnen de Hollanders nog een punt aan zuigen. Hou je goedkope retoriek maar lekker voor je want jij hebt de hulp blijkbaar niet nodig. Misschien ben jij wel degene die al om 06:00 uur in de rij staat om je Covid 19 pakket in ontvangst te nemen om daarna je walgelijke reacties te plaatsen. Want parasitair gedrag is ook zo kenmerkend in Suriname. In ieder geval zijn velen Nederland dankbaar voor de steun.


  Maak melding

 17. Zielig van wayambo, die als concierge werkt in het hetzelfde gebouw, om zijn werkgever af te kraken. Wiens brood men eet he, rijksambtenaartje? meneer de kameleon; drai watra.


  Maak melding

 18. d. 1 ding staat vast deze VHP propagandisten zijn dapper achter hun toetsenbord en zullen de woorden die ze op waterkant schrijven nooit in het openbaar voor mensen zeggen want ze weten dat het hun laatste woorden zullen zijn!

  Zo zo xo want jij hebt wel ballen tussen he benen ? Santokhi de VHP loopt niet weg en Jogi ook niet. Voor wie moeten ze bang zijn? Voor de overschreeuwers die zich nu vernederd voelen omdat hun leider en partij de verkiezingen hebben verloren ? Ook jij hebt een te grote kwebbel met je dreigement man. Ik ben geen Hindoestaan maar ik vertrouw mijn eigen soort niet. Dit blijkt ook uit jouw dreigement maar ach een Surinamer met eer gevoel ? Laat mij niet lachen!


  Maak melding

 19. Belangrijk feit is dat mpp bouta verdreven is. Belangrijk is dat Chan president wordt. Zo is de wil van het volk. Feit is dat mpp veroordeelde moordenaar bouta naar Santo Boma gaat. Alle andere meningen hier doet er niet toe. Punt uit. Whahahah… brullen. Yes Chan for pres!


  Maak melding

 20. Het mooie gebaar van Nederland in de vorm van medische hulp maakt nogal wat klagende tongen los onder de huilebalkjes.

  Toch wel vreemd, want ze zouden juist dankbaar moeten zijn.

  Wanneer ze van hun chineze oom een nutteloze gift krijgen, dan hoor je ze niet. Maar wanneer ze een nuttige gift van hun Nederlandse broer krijgen staan ze vooraan in de rij om herrie te schoppen op wkn. Bizar gedrag dat niet niemand begrijpt. Zelfs psychiaters weten niet wat hen mankeert!


  Maak melding

 21. Bigi Sma 21 juni 2020 At 12:46
  Wayambo

  Man man man wat ben je nog lager dan de grond Wayambo. Je behoort tot de pootloze slijmerige één richting kruipende dieren onder de grond want toon je met je ware kronkel gedachte
  ===================
  Hey Bigi Sma, we leven in een democratie. Als jij als een bejaarde een hoop nonsens schrijft zeg ik toch niets! Als je last hebt van frustraties, dan moet je jezelf laten behandelen!

  Trouwens, ik hoef niet de voorkant van een dagblad te halen als ik iets voor een andere doe! Dat laat ik voor de mislukkelingen en opscheppers als jou over! Jullie proberen op elkaar indruk te maken en steeds ongestraft anderen (anders denkenden) te vernederen en uit schelden!


  Maak melding

 22. Charles 21 juni 2020 At 12:08
  Waldo alias Wayambo is een stuk stinkend rottend ondankbaar stuk vlees. Altijd maar afgeven op alles wat Westers en blank is, zelf schaamt hij zich er niet voor om racistisch en discriminerende uitlatingen over de VHP en Hindoestanen
  ========
  Je bent met pensioen en zit te genieten als een ouwelul om anderen uit te schelden! Heb je wel enig bewijs wanneer ik mij racistisch heb uitgelaten jegens hindoestanen! Zo niet, hou die grote muil van je dicht, chup kare!


  Maak melding

 23. Niet zo enthousiast doen voor zij die voor deze humanitaire hulp Nederland hoger op de ranglijst willen plaatsen dan het hiervoor verdient.

  Mensen en landen hebben elkaar nodig, dat zijn afspraken die landen en mensen met elkaar hebben afgesproken na de Tweede Wereldoorlog bij VN.

  Suriname en Nederland hebben en licht aan licht uit relatie gehad de afgelopen 40 jaar. De naam zegt het al, humanitaire hulp zal altijd voor alle landen en burgers gelden. Op papier is het vastgelegd, alleen de werkelijkheid al het hierom gaat is weerbarstig. Zie maar de hongernood en vele andere zaken in de wereld waar humanitaire hulp ook niet geboden wordt of te kort schiet.

  Ondanks dat mogen we blij zijn dat Nederland weet dat als een andere betere persoon in Suriname komt, Het weet hoe de verhouding was van Mozes met de Farao.

  Er is een geschiedenis of band van Nederland met Suriname en daar zijn vele voorbeelden van te noemen in de Surinaamse maatschappij, Suriname en de Surinamers.


  Maak melding

 24. Er is een geschiedenis of band van Nederland met Suriname en daar zijn vele voorbeelden van te noemen in de Surinaamse maatschappij, Suriname en de Surinamers.
  ===================
  Natuurlijk is er een hele geschiedenis en band van Nederland en Suriname! De belangrijkste was de halsband die ze om de nek van de slaven hadden vastgemaakt! En met de importverbod van groente wordt je keel ook dichtgeknepen met dezelfde band!


  Maak melding

 25. Door die halsband hebben kolonisten je naar Den Haag getrokken. Zo niet dan is wayam boogT die tot de grond zonder pijl af te kunnen schieten met een boomstam naar Holland komen drijven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.