vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieDuidelijkheid in kwestie skalians op de Marowijnerivier

Duidelijkheid in kwestie skalians op de Marowijnerivier

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op de COVID-persbriefing van woensdag 17 juni heeft majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid, een vraag met betrekking tot de activiteiten van de Skalians op de Marowijnerivier beantwoord. Dit heeft voor veel commotie gezorgd onder de samenleving en tussen Suriname en Frankrijk. De indruk wordt gewekt alsof er groenlicht is gegeven tot herstart van de skalian operatie. Voor de goede orde is het belangrijk dat met klem wordt benadrukt dat majoor Babel in de beantwoording heeft aangegeven dat binnen de operatie ‘Drin Dresi Wakti Siki’ er geen instructies zijn om de activiteiten op de skalians te stoppen.

Activiteiten van bedrijven die bijdragen aan de economische ontwikkeling van Suriname, worden zo min als mogelijk stopgezet dan wel gestagneerd, zolang deze organisaties voldoen aan de vereisten, zoals een geldige exploitatievergunning. Dat de skalians het milieu vervuilen en zorgen voor een onveilige situatie voor flora en fauna is bekend. Echter komt het optreden tegen skalian houders niet voor in de consignes van eerdergenoemde operatie.

Het Nationaal COVID-19 Managementteam (NCMT) betreurt dat de uiteenzetting gedaan door majoor Babel voor verwarring heeft gezorgd en allicht het idee gewekt zal hebben dat skalian houders zonder enige voorwaarden hun exploitatie mogen voortzetten of dat het NCMT het niet nauw neemt met het milieu. Nogmaals wenst het Surinaamse NCMT te benadrukken dat slechts operaties die plaatsvinden onder een geldige vergunning, hun activiteiten mogen voortzetten tijdens deze crisis.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Zelfde stront in een andere verpakking. Volgens de NCMT vallen er doden als de skalians hun activiteiten stoppen. ESSENTIELE DIENST. PUNT. HUICHELARIJ. NEPOTISME


  Maak melding

 2. ESSENTIËLE DIENST
  Groenteboeren en de markt en de kraampjes langs de weg zijn geen essentiële diensten maar de skalians wel.
  Adult shops zijn geen essentiële diensten “help je zelf”
  Wat zijn dan essentiële diensten “doorgaan met zogenaamd vergaderen om verhogingen en benoemingen weg te geven

  De eigenaren van de skalians varen erbij dat er 1×24 uur 7 dagen per week wordt gewerkt


  Maak melding

 3. Een andere oplossing is dat de fransen de skalians in brand steken en daarmee voorkomen dat de rivier waarvan suriname als Frans Guyana verder vervuilt word.de handel in cocaine is ook een economische aktiviteit moeten we dat ook toestaan?


  Maak melding

 4. “Don 21 juni 2020 At 13:17
  BS verhaal, vernietigen dat tuig. Waarom worden de namen van de houders niet gepubliceerd. U zult schrikken.”

  Denk niet dat men gaat schrikken, want het is bij velen al bekend wie profiteren van de operaties.


  Maak melding

 5. Met andere woorden de scalians mogen ongestoord hun gang gaan en de belangen van Bouterse en consorten worden beschermt door het NCMT ten koste van de gezondheid van het Surinaamse volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES