vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameNationaal Informatie Instituut niet te spreken over beschuldigingen De West

Nationaal Informatie Instituut niet te spreken over beschuldigingen De West

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nationaal Informatie Instituut (NII) heeft vrijdag gereageerd op een artikel van het avondblad De West, waarin beweert wordt dat bij het NII dure apparatuur, welke met staatsmiddelen zijn aangeschaft, worden weggedragen. Het NII benadrukt dat de informatie niet op waarheid berust.

De West schreef: “Bij het Nationaal Informatie Instituut (NII), zou er naar verluidt, sprake zijn van dure apparatuur, waaronder camera’s, monitors, computers en peperdure filmapparatuur enz., die gewoon weg wordt gedragen. Deze mensen zouden naar verluidt, van huis uit diensten verlenen aan derden”.

In een reactie zegt het NII: “In de West is een artikel verschenen waar de naam van het Nationaal Informatie Instituut (NII) te grabbel wordt gegooid. Het NII betreurt de berichtgeving in het avondblad De West, welke riekt naar stemmingmakerij, ten zeerste”.

Gezien de huidige situatie met betrekking tot COVID-19 werkt het personeel waar mogelijk van huis uit. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt apparatuur beschikbaar gesteld, maar deze dienen vervolgens weer zorgvuldig afgedragen te worden, aldus de organisatie in een bericht.

De directie van het NII bekijkt alle mogelijkheden om de onjuiste informatie, welke gepubliceerd is door De West gezuiverd te krijgen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Ik had het toen reeds gezegd dat deze krant alleen maar uit is op sensatie om de verkopen! Voor mijn part kan het opgedoekt worden! Net als de NPS een loser is onder de politieke partijen, is deze krant een loser onder de dagbladen!

  Ik geloof liever opa Bert dat hij een supermarkt gaat bouwen op Flora met zijn eigen geproduceerde stenen en waar hij voornamelijk bruine bonen en pindakaas gaat verkopen aan zijn mensen. Dan hoeft hij tenminste geen zware dozen te sjouwen op zijn oude dag!


  Maak melding
 2. De regering bevestigt dat achterstallige gelden alsnog zullen worden uitbetaald. De geldelijke voorzieningen voor de president, de vicepresident, de ministers en onderministers zijn overeenkomstig de betrekkelijke bepalingen van de Grondwet bij wet geregeld, meldt het NII.

  De regering informeert verder dat zij heeft besloten, conform Resolutie van 28 september 2018, no. 10.451/18., S.B. No.89, houdende vaststelling nieuwe Bezoldigingsreeks, te rekenen van 1 januari 2017, voor landsdienaren en met hen gelijkgestelden, de over 1 januari 2017 tot en met augustus 2018 te betalen twk alsook de achterstallige verhoging van 25 procent, alsnog toe te kennen en als zodanig uit te betalen.
  ——
  Politici van andere landen leveren juist in, maar hier wordt juist openlijk gegraaid, terwijl het volk steeds crepeert. Gelukkig zijn deze paarse ratten grandioos afgestraft. Wat te graaien valt kunnen ze nog graaien. Straks gaan de Bana graaien in Santo Boma.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES