VIDEO: Openbare zitting van OKB, verkiezingen voor DNA bindend verklaard

15
VIDEO: Openbare zitting van het Onafhankelijk Kiesbureau Suriname

Nadat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) dinsdag de uitslag van de Surinaamse verkiezingen formeel bekend maakte, is het vandaag de beurt van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) om een oordeel te vellen over de onlangs gehouden verkiezingen.

Vrijdag 19 juni 2020 om 11:00u, begint de openbare zitting van het OKB vanuit de ballroom van Royal Torarica (FOTO). Tijdens deze bijeenkomst verklaart het OKB de verkiezingen al dan niet bindend.

UPDATE: de uitslagen van de verkiezingen voor De Nationale Assemblee in alle kiesdistricten zijn zojuist bindend verklaard.

De zitting werd live uitgezonden door ABC op ABC TV kanaal 4.2. en ABC Radio 101.7FM. Verder op Facebook (ABC Online Nieuws) en hieronder via YouTube (ABC Suriname):


15 REACTIES

 1. Mooi zo, laat er snel een wisseling van macht plaatsvinden zodat de nieuwe regering PRAKTISCHE maatregelen treft mbt Covid-19. Want de huidige situatie is absoluut niet houdbaar voor velen.

  Wat betreft de wisselkoers en winkelprijzen daar verwacht ik op korte termijn niet te veel van. Handelaren en winkeliers lijken wel een soort mafia kartel te hebben gevormd om consumenten uit te persen.

  Deze regering zal het belang van Suriname voorop moeten stellen en niet het belang van dubieuze binnenlandse èn buitenlandse mafia groepen.


  Maak melding

 2. Tijd van chillen, sigaretje roken en een shotje is voorbij.

  Het nieuw motto moet zijn:
  No sidon. WROKO fu seti Sranan kondre bung!


  Maak melding

 3. Whahahah….agoetigrie brult opnieuw. Santo Boma komt steeds dichterbij. Buigen of bukken voor volksredder Chan zal niet meer help. Bouta kan alvast grote potjes vaseline inslaan.


  Maak melding

 4. Time4Change

  CS4Pres!

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat,
  – regeringscoalitie; VHP, ABOP, NPS, PL
  – het Surinaamse Volk,
  – grondwet van Suriname en Internationale Verdragen,
  – Samen Werken, Samen Sterker,
  – de republiek Suriname,
  – Surinamer voor de Surinamers/SuriNeds,Busu/Buitenlandse Surinamers
  – de gestelde doelen en uitdagingen, offers die gebracht zullen worden,
  – Welzijn & Welvaart die gehaald zullen worden
  – ILOVESU

  Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding

 5. En nu als de sodemieter de prioriteitenlijst afwerken
  – Suriname economisch weer aan de praat krijgen o.a. koers naar aanvaardbaar niveau.
  Door valuta beschikbaar te stellen.
  Waar komt valuta vandaan: Van de schurken die het zullen moeten inleveren
  – Nieuwe wet die de vervolging van ambtsdragers vervolgbaar maakt
  – Intrekking van de wetten die door de strot van het volk is geduwd o.a.
  de amnestiewet
  de valuta wet
  – Intrekking van alle nieuwe contracten welke na 25 mei zijn getekend
  – vervolging en ontslaan van allen die eigendommen hebben weggedragen
  – Het volk tegemoet komen die werkelijk niets hebben om te eten

  De lijst is lang maar zal in de komende 5 jaar weliswaar ingekort worden maar na 2025 kunnen jullei verder gaan tenzij jullie dat NIET verdienen


  Maak melding

 6. GEFELICITEERD SURINAME!!!!!!!!!!!!!

  TOCH ZIET MEN KANS OM NOG DIRECTEUREN TE BENOEMEN.

  TOCH ZIET MEN KANS OM NOG AUTO,S TE STELEN.

  TOCH ZIET MEN KANS OM NOG ANDERE DINGEN VAN KANTOREN WEG TE SJOUWEN

  MISSCHIEN WORDEN DE BANKEN OOK NOG LEEGGEROOFD VOOR ZE VERTREKKEN.


  Maak melding

 7. Bigi Sma 19 juni 2020 At 19:18

  De enige manier om Suriname er bovenop te helpen zijn het nemen van impopulaire maatregelen.
  – Ambtenarenapparaat halveren. Wie durft dat?
  – Inkomsten/loonbelasting afschaffen en fors verhogen cq invoeren van consumptieve belastingen. We hebben gezien dat alleen al de wegenbelastingen niet lukte. Laat staan een grondige hervorming.
  – Belastingstelsel moderniseren waardoor ook kleinere buitenlandse bedrijven zich kunnen vestigen. Dit is nu vrijwel onmogelijk. Waarom is dit niet allang gebeurd. Had ook onder de Front regering kunnen gebeuren maar blijkbaar stuit dat op weerstand bij de groep mensen die het werkelijk voor het zeggen hebben in Suriname. En een groot deel van die groep is ook VHP om het maar netjes te zeggen.
  – Verlagen van invoerrechten zodat de grote importeurs hun monopolie positie verliezen en er meer mensen kunnen ondernemen en handelen.

  Dit had al ver voor de NDP regering moeten gebeuren. Er is een reden voor dat niemand eraan wil. De nieuwe regering gaat het ook niet doen. Ze verliezen draagvlak en zijn over 5 jaar weer weg als ze dit allemaal zouden aanpakken


  Maak melding

 8. Openlijk het land plunderen net als afgelopen 10 jaren en het land in de uitverkoop zetten mag nooit meer gebeuren. Chan heeft zeker wat tijd nodig om de paarse puinhopen op te ruimen en Suriname weer op koers te brengen. Zal zeker niet gemakkelijk gaan.


  Maak melding

 9. De Surineds die een onderminister in Suriname willen kunnen zich het beste bezig houden om het netwerk van Suriname in Nederland te bundelen en in hun netwerk te kijken hoe zij het bedrijfsleven in Nederland warm kunnen maken om zaken te gaan doen in Nederland.

  Iedere Surinamer in Nederland moet in zijn/haar netwerk kijken wat zij met hun netwerk voor Suriname zouden kunnen betekenen.

  Als het zover is dat Koning Wim en Koningin Maxima naar Suriname gaan voor een staatsbezoek kunnen de Surinaamse ondernemingen ook dan al in de startblokken zijn om de Captains Of Industry van het Nederlandse Bedrijfsleven te ontmoeten en koppen met spijkers te slaan.

  Ik kan niet zien waarom Surineds een onderminister moeten hebben in Suriname. Ik vind het een gedrocht. Deze SuriNeds in Nederland doen er goed aan om het Surinaamse bedrijfsleven in Nederland te mobiliseren en te bundelen en de Nederlandse Bedrijven in Nederland warm te maken om naar Suriname te komen en zaken mee te doen in plaats van geesten op te roepen, die ze niet kunnen bezweren.

  Wezen jullie realistisch en laat de fantasie jullie hoofden niet op hol brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.