zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit Suriname'Last minute' benoemingen en contracten bij ministeries en parastatale bedrijven

‘Last minute’ benoemingen en contracten bij ministeries en parastatale bedrijven

-

Does Travel & Cadushi Tours

De leiders van de nieuwe coalitie (VHP, ABOP, NPS, PL) constateren dat op verschillende ministeries en parastatale bedrijven in Suriname initiatieven worden ondernomen om ‘last minute’ benoemingen door te drukken, alsmede contracten aan te gaan, soms met terugwerkende kracht. Deze verplichtingen betekenen dat op een oneigenlijke manier de reeds bestaande precaire staat van overheidsfinanciën extra wordt belast.

De coalitieleiders zijn zeer verontrust en behoorlijk ontstemd over dit gedrag om op het laatste moment, weken voor de overdracht van de macht, dit soort handelingen te plegen. Het past niet in wat is afgesproken en het siert een uitgaande regering niet. Ze vinden de recente handelingen van individuen in de regering niet passen binnen de gemaakte afspraken met de hoogste leiding van het land om naar een ordelijke, verantwoorde en respectvolle transitie te streven.

Individuen wordt ten sterkste ontraden op deze aanbiedingen in te gaan. Al deze benoemingen en contracten zullen individueel beoordeeld worden op hun rechtmatigheid en indien noodzakelijk van rechtswege aangevochten worden. Men moet er op rekenen dat bepaalde besluiten teruggedraaid zullen worden.

In het kader van de goede afspraken, die zijn gemaakt tussen de zittende Surinaamse regering en de aankomende coalitie, doen de VHP, ABOP, NPS en PL een beroep op alle functionarissen zich te onthouden van deze praktijken. Ze passen niet in ons bestel en ons denken over integer en transparant bestuur.

De toekomstige coalitie stelt zich op het standpunt dat zij momenteel op basis van goed vertrouwen overleg pleegt over een ordelijke, verantwoorde en respectvolle overdracht van de regeermacht. De recentelijke berichten over oneigenlijke besluiten van verschillende ministers, overheidsinstanties en parastatale bedrijven legt een ongewenste schaduw of deze afspraken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

40 REACTIES
 1. De nieuwe regering moet gewoon een noodwet aannemen waarbij al deze last minute benoemingen en afgesloten contracten nietig worden verklaard.


  Maak melding

 2. Dit ongewenst gedrag moet direct de kop worden ingedrukt.Is ons volk soms vervloekt met dit gedrag ga je je stellig afvragen. Terwijl er zoveel jongeren die pas afgestuurd zijn zitten te springen om een baan, gaan de zitten rioolratten misbruik maken van de situatie. Het zijn vast de gasten die op de ndp hebben gestemd. Kan niet anders. De nieuwe regering moet hard optreden, desnoods opstaande voet ontslaan. Stelletje egoisten zijn het. Ikke ikke ikke en de rest mag stikken. En let wel, dat deze gasten zich volwassen noemen. De nieuwe regering moet stuk voor stuk alles controleren en ook naar deze mensen hun achtergrond kijken. Stel een diepgaand onderzoek in. Ook de salarissen bekijken en hun schooldiploma’s als zij deze tenminste hebben. Je had op dit gedrag kunnen wachten. Bouta geeft zijn ratten bende de gelegenheid om dit soort fratsen uit te halen.Schandelijk. Kan mij niet voorstellen dat deze mensen trots zijn op zichzelf. Zichzelf bevoordelen. De recherche inschakelen en een diepgaand onderzoek laten plaatsvinden. Dit mag en kan niet. De zogenaamde zittende ministers zijn ook een grote schande voor ons land. Nooit gehoord van een voorbeeld functie. Wanneer houdt dit gesjoemel een keer op? Hoe willen deze gasten dat het goed komt in ons land. Dit heeft met oplichterij en vervalsingen te maken. Opdonderen met deze gasten. Ze zijn enkel goed om de straten van Paramaribo schoon te vegen. Dieven bende. Noemen deze gasten zich echte Surinamers. Schaamteloos gedrag.


  Maak melding

 3. Het zelfde stok dat je gebruikt om iemand te slaan wordt weer gebruik om jouw te slaan dit is het motto in Suriname als men van regering veranderd zelfde gedacht had nieuw front en nu dat niet anders en zo gaat het blijven tenminste als deze regering daadkracht gaat tonen om al die ambtenaren die thuis een afvloeien regeling te treffen. Want er zijn meer ambtenaren thuis dan op het werk maar maandelijks een salaris krijg maar nu al weet ik dat het eidelijke hoop is teveel vriendjes politiek


  Maak melding

 4. Deze nieuwe regering moet zeker een gerechtelijk onderzoek laten plaatsvinden
  Elke arbeider grondig onder de loep nemen. Allemaal die hebben zitten rotzooien eruit flikkeren. Dit is geen gezonde situatie in ons land. Is ons volk nog te vertrouwen? Je hebt amper de lagere school doorlopen en heb een functie als minister. Nooit in de schoolbanken gezeten en je werkt op een ministerie als afdelingshoofd. Heeft nog nooit iets behoorlijk op papier gezet maar is ambtenaar. Ai mie Gado. Al deze gasten die de boel aan het verzieken zijn om zich zelf in hogere functies te plaatsen en hogere lonen zich toe te eigenen moeten zeker gestraft worden. Over de grens wordt je op staande voet ontslagen. Frauderen,stelen, liegen en de boel bedriegen staat hoog in het vaandel bij dit ratten soort. Paars is weg,nu zijn ze rioolratten geworden. Juist door dit afvallig soort komt ons land niet vooruit. Wat een vervloekt soort gasten zijn dit. Misbruik maken van een situatie.


  Maak melding

 5. zodra de coalitie aan het stuur zit….
  alle benoemingen van na de verkiezingen gelijk void verklaren.
  tevens elke zaak onderzoeken en indien foute zaak, gerechterlijk aanklagen voor fraude en met onmiddelijk ontslag zonder enige verdere uitbetaling of uitkering.
  tevens het hele ambtenaren apparaat controleren op wie zijn baan doet en serieus neemt zoals het hoort..
  onkundigen gelijk ontslaan zonder enige verdere betalingen. die hebben ze al zat gehad.

  eigenlijk moeten ze elk ministerie opnieuw laten solliciteren voor hun eigen baan… zodat op tafel komt wie er nu geschikt is, en wie zijn loon waard is. en aan de hand van dat, de hele boel gewoon reorganiseren.
  scheelt bakken met geld, en je krijgt er een werkend ambtenaren apparaat voor terug.


  Maak melding

 6. Wendy je hebt verloren,dit is de nasleep van jou corrupte NDP. Je blijft een naar en paars gestoort mens die totaal niks van politiek snapt. Lees goed wat er staat laatste moment om nog te profiteren van de Surinaamse volk


  Maak melding

 7. @Wendy
  Een regering die demissionair is moet geen benoemingen doordrukken.Wetten behandelen en aannemen.Wat ze nou doen zijn gewoon varkensstreken.De nieuwe regering moet alles onder de loep nemen,personen goed screenen of ze de nodige kwalificaties hebben en bovenal integer zijn.Want die rotzooi die DB met zijn ND addergebroed heeft aangericht moeten we niet meer hebben in Suriname.Het is geen bakba winkrie!!!


  Maak melding

 8. De NDP gaat de puinhopen nog groter maken. Zij gaan het voor de nieuwe regering bewust nog zwaarder en moeilijker maken, zodat ze de komende maanden veel te klagen hebben en vinger kunnen wijzen.
  Dit is de mentaliteit van de NDP.

  De nieuwe coalitie heeft gezien de situatie in het land het recht om alles te herwaarderen en op juistheid te controleren. En zullen zeker vele handelingen ongeldig en / of strafbaar stellen.
  Zij zullen sowieso opnieuw orde op zaken moeten stellen en een nieuw structuur moeten aanbrengen. Dit soort zaken zijn zeker meegenomen in het wederopbouwplan.

  Er zal een hele grote schoonmaak moeten plaatsvinden, want de NDP is als een groep losgeslagen wilde ratten tekeer gegaan.


  Maak melding

 9. T.a.v. het beoogd bestel en denken van de toekomstige coalitie over integer en transparant bestuur.
  Ik ben er niet echt gerust op met Lonny en Somo als bestuurders cq medebeleidsbepalers. Ik hou m’n hart vast. En natuurlijk gun ik een ieder het voordeel van de twijfel. Maar dit is beide heren in het verleden al meerdere keren gegund en telkens weer op teleurstellingen uitgelopen.


  Maak melding

 10. De NDP regering heeft nooit gewerkt in lands belang. Hoe zij aan de 16 zetel komen is mij nog steeds een vraag. Zoveel domme mensen met een pakkettenniveau zou je toch niet verwachten.


  Maak melding

 11. De dikkerd bij het ministerie van Sociale Zaken die benoemd is door Misiekaba als politiek adviseur.
  Zelfs geen scholing wel ervaring hoe je “open” moet staan (dus staande) voor je meerdere om hem te adviseren / bij brengen.
  Deze dikkere dikke moet de coalitie terstond uit dienst zetten want er zijn jongeren die hebben gestudeerd en achter het aanrecht bij de ouders moeten werken want werk zelf hebben ze niet.
  Al deze profiteurs moeten ze de laan uitsturen.
  Moet wel zeggen dat alle coalities dit soort zaken hebben gedaan en niet de NDP alleen.
  Maar laat het een keer ophouden en een stopzetten voor zulke handelingen.
  Voer centraal een HR in voor de overheid die alle open plekken moeten bemensen dan zal dit zeker helpen met transparantie eerlijkheid

  Bouva zou zich tegenover Etnel verdedigen met “weet je hoeveel mensen wij aan werk hebben geholpen en tegelijkertijd armoede proberen te bestrijden”


  Maak melding

 12. Door deze slinkse acties laat de NDP zien dat ze onbetrouwbaar zijn en terecht het vertrouwen van het volk niet waard zijn.Ze hebben echt terecht de verkiezingen verloren en ze gaan nog meer verliezen vooral het respect van het volk.


  Maak melding

 13. Jammer dan voor deze mensen,de regering moet gelijk de bezem door alle ministeries halen, en alle deze mensen die geen of nauwelijks papieren hebben, direct te ontslaan. Het moet afgelopen zijn met het vriendjes politieke geregel, want dat helpt een land alleen maar de afgrond in. Van zulke mensen kan je geen productiviteit verwachten, ze zitten er alleen maar hun geld binnen te halen, en kunnen vaak amper een normale zin begrijpend lezen.


  Maak melding

 14. Alle ambtenaren die aangenomen zijn in de laatste 2 jaar ontslaan. Heel het pensioen stelsel voor ambtenaren herzien. Het kan niet zo zijn dat een persoon die langs de weg kijk hoeveel mensen in een bus zitten .met een parasol en een auto van de zaak en een geel en bruine tenue. Al deze luie waardeloze ambtenarenapparaat afschaffen.


  Maak melding

 15. NDP Regering werk zonder aanbesteding ,men gun vrienden of bedrijven werk van de overheid zonder aanbesteding .

  De nieuwe Regering gaat op grote verrassing komen te staan ,van de schulden die gemaakt zijn de laatste 5 jaren .

  Werk dat uitgevoerd zijn zonder een aanbesteding van de overheid moet men terug draaien .

  De nieuwe Regering komt een staats schuld treffen van boven 3 miljard USD .

  NDP Hoogopgeleiden zijn slopers sedert jaren 1980 zie maar wat men over Abrahams zeg .

  Geen enkel productie bedrijf laat NDP Regering achter voor de jongeren en ouderen .


  Maak melding

 16. NDP Regering laat een staats schuld van boven de 4 miljard USD .

  NDP Regering werk zonder aanbesteding ,en gunt vrienden en bedrijven werk zonder aanbestedingen .


  Maak melding

 17. Schandalige vertoning. Nepotisme ten top. Daarom is Suriname in de afgelopen 10 jaren steeds verder ingezakt het moeras. De paarse ratten hebben letterlijk schijt aan het volk. Als wat ze konden roven is geroofd. De nieuwe coalitie zal zeker wat tijd nodig hebben om de paarse rotzooi op te ruimen. Deze paarse ratten moeten sowieso boeten voor hun daden. Agoetigri gaat weer brullen.


  Maak melding

 18. Dit komt wss omdat Santhoki in de persconferentie heeft gezegd, dat elke ambtenaar nodig is. Ook de gereshuffelden die thuiszitten. Maar hij zei niets over last-minute benoemingen.

  Daarom is onderwijs één vd belangrijkste posten. Graag een afdeling die nagaat wat voor functies(beroepen) nodig zijn binnen een ministerie. Functiebeschrijving en aantal poppetjes. Trainingen voor Human resources en ministeries reorganiseren. Elk ministerie krijgt een interim-Directeur en die gaat de boel reorganiseren. Hoeveel medewerkers zijn er nodig, welk salaris en iedereen laten solliciteren op eigen functie. Klaar.

  Het is wereldwijd een normaal gegeven, dat de nieuwe regering (administration) haar eigen mensen plaatst op cruciale posten.


  Maak melding

 19. Wat staat er in de wet over een dimensionare regering. In hoeverre mogen ze mensen in dienst nemen in deze periode.

  Onderwijs graag ook een communicatie training ontwikkelen voor bestuurders. En een training klantvriendelijkheid voor publieke functies. ( loketambtenaren).

  Zoveel te doen, pffff.


  Maak melding

 20. Eerst alle Chinezen uit Suriname, deze mensen kregen overal de voorrang.
  Zijn door Bouta en NDP naar Suriname gehaald.
  Kijk maar wat india doet met de moslims.
  Daarna de corruptie aanpakken voor een beter Suriname.


  Maak melding

 21. Dave Abeleven, directeur van Natuurlijke Hulpbronnen, is op de valreep benoemd tot directeur Energie Autoriteit. Starnieuws verneemt dat hij een maandelijkse bezoldiging zal krijgen van ruim SRD 45.000.

  Dit is er heel erg. Sommigen moeten het doen met 600 SRD per maand en deze Abeleven
  krijgt 70 keer meer
  Wat een ongelijkheid

  Nogmaals
  Alle aanstellingen na vanaf 1 januari 2020 tegen het licht houden alsook nieuw toegekende salarissen en promoties


  Maak melding

 22. Volledig eens met @directeur zonder bedrijf; iedereen opnieuw laten solliciteren op zijn baan. Daarna vangnet als het niet lukt om terug te keren, vangnet van een jaar of twee..


  Maak melding

 23. @@@Jay en vele anderen, jullie hebben GROOT gelijk.

  van der San gaat straks met een wetsartikel komen dat het NIET kan. Ze mogen allen de pot op.


  Maak melding

 24. Surinaamse overheid
  Het is een bekend probleem binnen het ambtenaren apparaat van de Surinaamse overheid. Zowat elke demissionaire regering benoemt op de valreep haar mensen op cruciale plekken. Net zoals elke nieuwe regering mensen benoemd en anderen weer op non actief zetten. Het is niet uniek in de geschiedenis van Suriname. Alleen deze NDP heeft het wel heel erg bont gemaakt. Het is een criminele organisatie en moet gewoon verboden worden.

  Het zal van heel erg veel moed getuigen als deze regering onder Chan Santokhi de ballen heeft om het hele ambtenaren apparaat voor eens en voor altijd, desnoods middels harde wetgeving te reorganiseren. Het kan niet zo zijn dat er zoveel spookambtenaren rondlopen binnen een overheid met zo’n kleine samenleving.
  Meteen bij de aanvang van de nieuwe regering in het eerste jaar snel handelen en wetgeving maken.
  Suriname moet er vanaf dat de overheid geen mensen kan en mag ontslaan. Binnen een jaar alle overtollig en ten onrechte benoemde personeel meteen ontslaan. En geen enkel wurg contract accepteren die door voorgaande regeringen zijn aangegaan. De vakbonden zullen gaan sputteren maar zullen op den duur toch aan moeten toegeven en na vijf jaar regeren zijn de meeste mensen deze ontslag ronde toch alweer vergeten. En diegenen die zich tegen die tijd toch nog mee bezighouden zullen beseffen dat dit Suriname alleen maar sterker zal hebben gemaakt.
  Kom op nieuwe regering, sterke wetgeving maken voor alle (overheid) instituten in het land zoals de CBvS, de Rekenkamer, DNA etc, etc, zodat Suriname bij de volgende verkiezing geen last heeft van de zaken die de afgelopen 40 jaar zijn mis gegaan.
  De afgelopen regering heeft keer op keer bewezen de mazen in de wet te vinden om het land in chaos te brengen, dus alle aan te nemen cruciale wetten dichttimmeren met wat mij betreft een 2/3de meerderheid stemming in DNA.
  Ballen tonen!, het kan alleen maar vruchten leveren in de toekomst voor Suriname.


  Maak melding

 25. Daarom wonen er zoveel mensen van Surinaamse afkomst in Holland. Er is nooi genoeg werk geweest. Een nieuwe regering zal daar binnen 5 jaar geen verandering in brengen.


  Maak melding

 26. “Dave Abeleven, directeur van Natuurlijke Hulpbronnen, is op de valreep benoemd tot directeur Energie Autoriteit. Starnieuws verneemt dat hij een maandelijkse bezoldiging zal krijgen van ruim SRD 45.000. Dit bedrag is gelijkgetrokken met wat een directielid van het Energie Bedrijf Suriname (EBS) aan bezoldiging ontvangt.

  De voordracht van Abeleven voor deze functie was al gedaan in de periode toen Regilio Dodson nog minister was. De benoeming is echter een hele tijd aangehouden. De Raad van Ministers heeft deze week goedkeuring gegeven aan deze benoeming. Het zou gaan om een van de wurgcontracten waar de nieuwe leiders van de coalitie het over hebben gehad in een persbericht.” Bron: starnieuws vandaag.

  @ Bigi Sma 18 juni 2020 At 13:04,
  Je hebt helemaal gelijk. SRD 45.000 als maandelijks salaris voor een directeur vind ik in deze crisistijd ook zwaar overdreven. Bovendien is het de vraag of deze gast per jaar voor 12/13 maanden aan salaris zal opstrijken of voor meer maanden dan een jaar heeft zal worden uitbetaald (24, 36 etc.).


  Maak melding

 27. Veroordeelde drugssmokkelaar boereveen is de president-commissaris van staatsolie. Ik snap deze benoeming en nog velen andere niet. Het is puur om geld te roven. Enige kennis hebben ze niet. Soso mpp stelen kunnen de paarse ratten denken.

  Bouta denkt niet meer de volksgezondheid van het volk, maar belt Chan dag en nacht om zichzelf te redden. Santo Boma komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 28. is gebeurd omdat met op het laatste moment nog even wat extra US $ kan scoren. Echte roversbende deze ndp regering. Voor Chan een hele uitdaging om de hele ambtenarenorganisatie te reorganiseren. Om dit te bewerkstelligen zou op elke min. een senior projectleider aangesteld kunnen worden die met een reorganisatie de bezem erdoor haalt. Die zijn hier in Ned. vollop te krijgen. Laat iedereen weer solliciteren op z’n functie en kijk of hij/zij voldoet aan de gestelde eisen.
  Zo kan het kaf van het koren gescheiden worden.
  Van de 55000 ambtenaren blijft wellicht de helft over. De rest zal niet langer geld vangen, maar bot.


  Maak melding

 29. Wat mij benauwd zijn niet de last minute benoemingen.
  Wat mij benauwd is dat tot op heden niet door Santokhi (VHP) en noch door Brunswijk (ABOP) niets bekend is over de onderwerpen waarover in de nacht is gesproken met Bouterse.

  Is besproken dat
  – Bouterse amnestie zal krijgen
  – De zaak Hoefdraad geen prioriteit zal genieten noch dat Hoefdraad zal worden vervolgd
  – Er geen onderzoek komt naar de publieksgeheim corrupte gevallen
  Bouva naschoolse opvang en al die anderen die geld hebben ontvangen voor bevoordelen van anderen.
  – Er niet zal worden gegraven naar de verdwenen miljoenen uit de kasreserve
  – Er geen onderzoek komt naar de koop / verkoop van onroerend goed aan de CBvS
  – Er geen onderzoek komt naar het Suralco contract
  – Er geen vervolging en vordering van de rijkdommen die gestolen zijn van het Volk van Suriname

  Ja dat benauwd me omdat er zonder de persconferentie van Bouterse niemand had geweten dat Santokhi en Brunswijk bij Bouterse op bezoek zijn geweest.
  Wij als volk, die Santokhi en Brunswijk hebben gekozen, eisen van deze beide heren dat zij uitleg en toelichting geven wat er die avond is besproken en beloofd

  Word dit dezelfde smaak en geur van drol die de vliegen andere kleur benaderen?
  Is het dezelfde wijze zoals de NDP en coalitie hebben gewerkt

  Daarom ben ik ervan overtuigd dat alleen de jonge generatie verandering kan brengen door de gifbeker te laten leegdrinken zodat er met voortvarendheid kan worden gewerkt aan een eerlijker en transparanter Suriname.
  Het is en blijft jammer dat de jeugd geen kans heeft gekregen.
  Bundel samen en zet eigen belangen partij belangen opzij en ga op 2025 met samstelling de verkiezing in


  Maak melding

 30. @Bigi Sma

  Maak je niet druk. Chan was duidelijk
  1>> De wet wordt uitgevoerd. Hij zal niet ingrijpen in lopende zaken. Ik heb Chan een keer gesproken, hij is rustig en heel gehaaid. Nu moet hij Bouters rustig houden voor een enigzins gecontroleerde overdracht. Dat hij daar voor bij Bouterse verwachtingen gewekt heeft en de volgende dag met Roelf Hemmen de nek om gedraaid heeft is een interessant theater stukje.
  2>> Met betrekking tot haastige benoemingen was hij ook duidelijk. De komende regering is duidelijk wij verwachten nu geen benoemingen. Doet u het toch dan zullen wij deze toetsen (en dus waarschijnlijk terug draaien als daar een grond voor is). Ableven zal zich achter z’n oren krabben of hij de overstap wel zal wagen van uit een zekere baan naar een onzekere baan.
  3>> Er komt een eind aan het stapelen van banen. ofwel Etnel zal ook moeten kiezen voor haar DNA baan en die bij BUZA moeten inleveren. Ik vermoed dat de functie profielen aangescherpt worden er gereorganiseerd gaat worden en mensen kunnen soliciteren naar de eigen baan. Voldoen ze niet dan zal er wel een mobiliteitsplan opgesteld worden waarbinnen de mensen herplaatst worden op het eigen niveau. Protesteren ze dan wordt het een arbeidsconflict en mag de rechter oordelen.
  4>> Chan laat het recht op z’n beloop en de PG zal op het goede moment verzoeken Boefdraad te mogen vervolgen. Ik denk dat de beraadslagingen kort zullen zijn en dat stem verhoudingen nu al duidelijk zijn.


  Maak melding

 31. Vanwege economiese nood alle politieke benoemingen vanaf 1 januarie 2019 beeindigen met een maand ruk off salaris en hasta la vista.


  Maak melding

 32. Let op, dit gaat dezelfde kant op als Mugabe van Zimbabwe. Bouterse zal ergens
  in een groot landhuis terecht komen en jaarlijks een bedrag van de staat krijegen. In
  ruil daarvoor zal zich niet meer met de politiek bemoeien, en geen publieke
  functies, dit is al lang in kannen en kruiken.


  Maak melding

 33. Er wordt vaak geroepen dat jongeren de kans moeten krijgen. En dat de oude garde dus plaats moet maken.

  Wie zijn de oude garde ?
  De NDP wordt nog steeds geleid door de oude garde. En heel ironisch: zij hebben ook veel jongeren de kans gegeven / op verantwoordelijke posten gezet.

  VHP en NPS hebben een nieuw bestuur en dus ook jonger.

  Welke kansen moeten jongere krijgen ?
  Jongeren moeten de kansen krijgen zich te ontwikkelen en ervaring op te doen.

  Het is zeer onverantwoord, en daar is de NDP een duidelijk bewijs van, om jongeren zonder ervaring de regie van een land te geven.

  Ik ben ervan overtuigd dat de jongeren die nieuwe partij hebben opgericht niet in staat zijn de problemen en de puinhopen die de regeringen o.l.v. Bouterse hebben veroorzaakt zouden kunnen oplossen.

  Om een land te regeren , en zeker een land dat compleet vernietigd is en verwikkeld is in allerlei schandalen en criminele activiteiten, is een Die Hard Team nodig met kennis, kunde, ervaring, netwerk, visie, daadkracht en discipline. En geen jonge broekies die even komen uitproberen en alleen ervaring hebben met sardine, uien en aardappel bakken.

  Suriname eerst. Krakti !


  Maak melding

 34. Dave Abeleven, directeur van Natuurlijke Hulpbronnen, is op de valreep benoemd tot directeur Energie Autoriteit.

  Patricia van Ommeren die door de Surinaamse minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), André Misiekaba, afgelopen woensdag benoemd is als beleidsadviseur op zijn ministerie.

  Regering verhoogt voorzieningen directeur en onderdirecteur en
  De bedragen zijn ook van toepassing op gepensioneerde directeur, onderdirecteur en hun gezinsleden.

  Weten jullie hoeveel directeuren en ex directeuren en onderdirecteuren en ex onderdirecteuren er zijn?

  Wat doet deze NDP regering het volk aan? Zijn deze NDP leden nu echt de tactiek van de verschroeide aarde aan het toepassen?

  wat dit allemaal per maand kost?
  Alleen al de maandelijkse verhogingen :
  a. Telefoontoelage wordt verhoogd naar SRD 120 per maand.
  b. Autotoelage: SRD 1500 per maand.
  c. Representatietoelage: 20% van de maandbezoldiging.
  d. Vergoeding tandheelkundige behandeling: SRD 2.000 per jaar.
  e. Vergoeding t.b.v. het gezichtsvermogen: SRD 2.500 per jaar.

  f. Maandsalaris directeur directeur van Natuurlijke Hulpbronnen SRD 45.000
  g. maandsalaris beleidsadviseur Sociale Zaken en Volkshuisvesting
  zal ook niet minder dan 5.000 bedragen

  Mensen mensen dit is echt schandalig en dan keuren de stemmers van de NDP dit goed en schreeuwen, ondanks de armoede waarin ze leven, dat NDP zoveel heeft gedaan voor land en volk.


  Maak melding

 35. Bigi Sma

  Vene III heeft met Fiso ook getracht loyaliteit te kopen bij ambtenaren en een heeft een koekoeksei achter gelaten voor de nieuwe regering.

  Dit is wel een pesterij die een nieuwe regering zal kunnen terug draaien maar dan met boze directeuren zit, Het is namelijk best substantieel.
  De nieuwe regering zal toch veel directeuren wegens incompetentie etc moeten vervangen.

  Het zou ook wel eens een cadeautje aan hun zelf kunnen zijn omdat ex/oud ministers in functies van directeur terug komen en als zo danig bezoldigd worden.

  Het toont het karakter van de NDP heel duidelijk. Roven tot het laatste moment en daar na.


  Maak melding

 36. Bigi Sma 19 juni 2020 At 08:35
  Mensen mensen dit is echt schandalig en dan keuren de stemmers van de NDP dit goed en schreeuwen, ondanks de armoede waarin ze leven, dat NDP zoveel heeft gedaan voor land en volk.
  =======================================================

  @Bigi Sma,

  Schandalig en dan heb jij je nog netjes uitgedrukt.
  Het moet echt afgelopen zijn met deze criminele daden.
  Gelukkig hebben wij kennis kunnen maken met het fenomeen “Gelegenheids Wetgeving”.
  Laten wij hopen dat de nieuwe regering de ballen heeft om er naar eigen inzicht goed gebruik van te maken om zaken op orde te zetten.
  Aan het eind van de dag hoeft Suriname geen eigen onderdanen uit te leveren aan buitenlandse mogendheden, je zet ze gewoon op een vliegtuig richting een land die wel een uitleveringsverdrag heeft met o.a. Nederland.

  En volgens mij staan in de verdragen met de voormalige kolonisator nog altijd dat Suriname in geval van Defensie zaken een beroep kan doen op het Moederland.


  Maak melding

 37. Op de eerste plaats moet de regering alle top-salarissen bevriezen.

  De Paarse Bandieten moeten bij de Nationale Dieven Partij … of … naar de groene tafel gaan … om hun ” recht ” te halen.

  Er wordt dan in kaart gebracht wie die … Paarse Uitbuiters …Boeven … zijn.

  Wat verder gebeuren moet … bepaalde functies z.a. { Energie Autoriteit, vier{4} directeuren LVV; brigade generaal van het leger … onmiddelijk afschaffen {nieuwe beleidsinzichten }…. zonodig andere functies instellen …. met nieuwe gezichten.


  Maak melding

 38. Correctie!
  Bij de reorganisatie vd ministeries, de vacatures open stellen intern en extern. De interim-directeur heeft geen affiniteit met desbetreffende ministerie.
  1e vereiste, bewijs van goed gedrag. Eisen functies zodanig dat 3/4 niet voldoet.
  Na de proeftijd ‘de op de valreep benoemden’ bedanken.

  Geef mij die baan, Ik maak korte metten met ze.


  Maak melding

 39. Het is ook nooit anders geweest en niets nieuws onder de zon eigenlijk, want ook regeringen vóór de laatste twee paarse kabinetten hebben dat gedaan. Het schijnt onderdeel te zijn van de politieke cultuur van Suriname!

  Alleen moet je die donkere bril van je even afzetten!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES