Dispensatie lockdown binnenkort via QR-scansysteem

7
VIDEO: Politie controles vanwege verscherpte COVID-19 maatregelen
Beeld (c) Samuel Blankendal ABC

Het COVID-19 Managementteam stapt binnenkort over op een digitale dispensatieprocedure. Het streven is maandag 22 juni het QR-dispensatie scansysteem in te zetten. “Met dit digitaal systeem zal het verstrekken van dispensatie en het controleren van de politie op de geldigheid van de dispensatie efficiënter verlopen”, zei majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid en lid van het COVID-19 Managementteam in Suriname tijdens de reguliere COVID-19 persconferentie van 17 juni.

Het systeem is aangesloten op het netwerk van de politie. Dit zal het controlewerk voor de politieambtenaren vergemakkelijken. Dispensatie zal dan in plaats van uit een brief, uit een barcode bestaan. “Bij controle hoeft de politie slechts de barcode te scannen om te weten of de dispensatie geldig is of niet”, legde Babel uit.

Het COVID-19 Managementteam blijft dagelijks vele aanvragen krijgen voor dispensatie en kan met deze nieuwe werkwijze sneller de aanvragen afhandelen, zonder dat burgers uit huis hoeven voor het ophalen van een dispensatieformulier.

Het Managementteam krijgt met vaderdag in het vooruitzicht, veel dispensatieaanvragen voor het vieren van vaderdag. “Voor het vieren van vaderdag wordt er geen dispensatie verleend”, legde Babel uit. Waar wel dispensatie voor kan worden aangevraagd, zijn speciale verzoeken als huwelijken, en begrafenissen/crematies. Deze aanvragen moeten ruim drie dagen vooraf worden ingediend, zodat deze kunnen worden gescreend en een ieder die aanwezig moet zijn op het evenement dispensatie krijgt.


7 REACTIES

 1. Vragen: 1.Wie houden jullie voor de gek. Maandag gaan jullie QR introduceren. Total lockdown loopt af per 21 juni. Dus u vertelt het niet, maar u gaat verlengen? 2.Voedselpakketten binnenland worden door de leger afgeleverd. Omdat het met een Heli gaat gebeuren, vinden ze het leuk.Waarom worden de grenzen niet door de leger bewaakt? Jullie verzoeken aan burgers om door te geven als ze illegalen zien. Wat doet de leger dan?Aanvragen dmv QR met barcode. Hoe gaan jullie een barcode op straat controleren of die nog geldig is? Of moet men naar een bureau om te laten checken.3. U beweert dat Skalians economische heel belangrijk zijn, onze bedrijven hebben dus geen
  economische waarde. Ik vermoed dat jullie bewust bezig zijn om de economie naar de knoppen te helpen. Reden is dat jullie geen kaas gegeven hebben van economie. Met de skills die jullie nu bezitten, ga je Suriname nooit vooruit helpen. Dweilen met de kraan open. Jullie hebben in jullie presentatie aangetoond dat de besmettingsgevaar in Paramaribo het hoogst is. En waar openen we een bank filiaal om te pinnen voor de ouderen? Ja, in Paramaribo noord.Ouderen van Lelydorp gaan met de taxi naar Paramaribo Noord. Jullie zijn een stelletje weet ik niet wat. Wanneer gaan jullie vervangen worden? Volgens mij zijn jullie behalve dom ook moe.Taken van DNV: Het DNV is een administratief orgaan ingesteld door het Kabinet van de President. De taak van het DNV is het inzamelen van inlichtingen.


  Maak melding

 2. De QR-code is een prima idee. Maar de toepassing is onjuist. Waarom moeten ze vaderdag vieren. Die oudjes zijn kwetsbaar. Bel ze is veiliger. Men beseft de ernst vd situatie nog steeds niet.

  De QR-code gebruiken voor essentiële werknemers, eventueel pakketverstrekkers.
  Bedrijven kunnen dispensatie aanvragen, mits ze veiligheidsmaatregelen treffen voor hun personeel. De lockdown niet opheffen, is te kort.

  Grenzen bewaken, niemand binnen laten.
  Volgens mijn analyse zijn de overledenen of buitenlandse arbeiders of besmet door buitenlanders.
  Majoor Babel, de QR-code online aanvragen, goedkeuren en mailen. Kunnen ze downloaden op hun mobiel.

  Wat is dat gedoe van suri’s die “gaan wandelen” in hun wagie. Stop dit!


  Maak melding

 3. Mensen gaan heus niet voor hun lol de straat op om zomaar brandstof te gaan verbranden. Ze gaan de straat op omdat ze een bepaalde noodzaak daarvoor hebben. Wie iets anders wilt beweren zit onzin te verkopen. Laat de politie zeer diplomatisch optreden als ze ongedeerd willen terugkeren naar hun gezinnen want anders zullen zaken heel snel escaleren.


  Maak melding

 4. In dwt vandaag staat een artikel dat de kwikvervuilende skalians op de marowijnerivier gewoon verder mogen gaan met hun werkzaamheden omdat ze aangemerkt zijn als ‘essentiele dienst’ ondanks de grote risico’s van corona besmetting op de pontons.
  Terwijl een VHP initiatief voor een drive thru groenten markt waarbij er bijna geen risico op besmetting is en waarbij zowel landbouwers als consumenten op een veilige manier geholpen worden wel wordt stopgezet door het covid managementteam.
  De logica is zoek.
  Die skalians zullen vast in handen zijn van paarse ratten en blijkbaar houdt het managementteam wel rekening met hun belangen.


  Maak melding

 5. Esmerald 18 juni 2020 At 12:12
  =De QR-code is een prima idee. Maar de toepassing is onjuist. Waarom moeten ze vaderdag vieren. Die oudjes zijn kwetsbaar. Bel ze is veiliger. Men beseft de ernst vd situatie nog steeds niet.=

  Lezen wat er staat. Je krijgt geen dispensatie voor vaderdag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.