Vanwege Keti Koti 4.000 gratis porties her’ heri in Amsterdam

23
Vanwege Keti Koti 4.000 gratis porties her' heri in Amsterdam
Voorbeeld van Her' Heri - Foto (c) Avenue Nine

Het bekende Keti Koti Festival in het Oosterpark Amsterdam, kan dit jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Als alternatief deelt cultureel platform KIP Republic daarom op 1 juli 4.000 gratis porties her’ heri in Amsterdam uit.

Op verschillende locaties door de stad zullen mensen samen koken en volgens de afgesproken corona maatregelen zal er de mogelijkheid zijn om op 1 juli tussen 17.00u & 20.00u (afhankelijk per locatie) gratis een her’ heri maaltijd af te halen ter viering van keti koti.

Bij het afhalen van het Suriname afkomstig gerecht is het mogelijk om een vrijwillige donatie te doen, die vervolgens gedoneerd wordt aan organisaties die zich voor keti koti 2021 inzetten.


23 REACTIES

 1. Leuk initiatief.

  Deel vooral met de Nederlandse en andere culturen.
  Dit kan bevorderlijk zijn voor verbroedering en verzoening in Nederland.

  All lives matter.

  Krakti !


  Maak melding

 2. En geef vooral ook aan koning Willem Alexander, zijn gezin en Rutte en zijn kabinet.

  In “Her heri” zit misschien wel de eerste geschiedenis van Suriname verwerkt, het heeft ook invloeden van de inheemsen.


  Maak melding

 3. Mooie geste weer van de SurNeds ! Maar ik word moe van het geven zonder waardering van de andere kant die ons soms als criminelen neerzetten(oa wendy &Co) Omdat wij naar nederland zijn gegaan en gebleven en hun niet. maar intussen dragen we mee aan de Surinaamse economie. De wendies hebben ons van alles en nog wat toegewenst tijdens de Corona uitbraak en het was niets goeds. zelfs de Surinaamse ingezetenen die niet terug naar huis konden mochten we houden. maar die paarse schurken hebben het land en volk leeg gestolen en Suriname weer es afhankelijk gemaakt van donaties door de diaspora.
  We doen het zonder mokken maar een beetje meer waardering van ons zou welop zn plek zijn want ook hier moeten sommigen uitkijken met hun bestedingsruimte. en toch geven ze ook al lopen ze bij de voedselbank.
  Wij zullen Suriname nooit vergeten Gado deh un fesiman


  Maak melding

 4. Na het artikel in Star nieuws over diaspora die nu Subu,s worden genoemd en wat voor rol zij eigenlijk verdienen[2de rangs Sranang-mang] is het toch bijna logisch'[nadat zij jarenlang pakketten en checks naar SU. hebben gestuurd] dat hun ogen nu geopend zijn. Je gaat toch niet het Ondankbare Surinaamsche-Beest voeden met haar Groote Paarsche Bakkes en een zwaar ondervoede Analfabeten-lijf die je straks meesleept naar neks-no-fout Devil voor een cursus,,If Bouta kaka im swarie. Die 5 duizend porties worden betaald met het sigaretten-kleingeld die Holland van jullie Pleezident mocht houden en nu komen jullie het weer afbedelen,,neks no fout,,.


  Maak melding

 5. Leuke actie. Liever dit dan het jaarlijks terugkerend gejank rond 1 juli van bepaalde gefrustreerden over het slavernijverleden, ’trauma’s’, en ‘herstelbetalingen’

  @ Klaas de Groot 17 juni 2020 At 20:45
  Mee eens. Dat is helemaal geen slecht idee.


  Maak melding

 6. @DuisternisJe ziey het wel he a no deng bigi mati sang e gi oto nanga chopper dresi en foer a kondre nanga vreemde zuster nangA DATRA.bAKRAKONDRE NO E PIKI MONI FOE MEKI WANG PASI SANG NENGdIdIbIPASI ALLA DIE BUS NANGA BOTTO MANG NO BING MANG MK MONI FOE GI DENG PTJIENG NJANG
  WANG GADOTJO VERTERI MI DTI A WIKI DISI SMA O GWA ABRA WATRA ZOGENAAMD FOE GO RONDE WANG BEGI AF EN GWA DATRA KLEERMAKER O NAI ROSITA NANGA FRUIT OF THE LOOM BAKKA
  sORRY VOOR DE CAPSMIGRAINE DOOR HET ONWEER MAAR HEB NET MIJN MEDS THUISGELEVERD GEKREGEN


  Maak melding

 7. Zie j wel??na dies de kar bakra ede.en wat doe we in su??keti koti 2020 vieren ze maar voor ketie kotie 2021 hebben ze ook al gepland.zo gaat een land vooruit niet hoe in su word gedaan.4000porties is 4000 mensen als elk een 5€ vrywillig geeft is dat 20.000€.maar het word zoizo meer.we kosi Holland we kosi bakra maar inplaats foe kosi of oe loekoe fa de mang ai go vooruit en pas deng systeem toe in sranang dan in a toekomst oe Kang kies wang Moro betre sranang🙏🙏


  Maak melding

 8. Ik geef niks en ik maak me her heri zelf . Oprotten met keti koti! Iedereen moet maar eens leren om voor zich te zorgen. Waarom geven ze niet die porsies niet aan de daklozen?


  Maak melding

 9. SLAVERNIJ WAS EN IS EEN VLOEK KOESTER HET NIET LANGER.
  HET ETEN VAN HERI HERI ZAL DE BAN/VLOEK NIET BREKEN.
  ZELFBEWUSTHEID IS HET ENIG MIDDEL DIE HET DENK EN GEVOELSVERMOGEN
  VRIJMAAKT. IEMAND DIE NIET BEWUST IS VAN
  ZIJN INDIVIDUELE WIL/EGO IS ZELFS DOOR EEN MIER of VLIEG TE OVERHEERSEN.


  Maak melding

 10. Jullie zijn lastig hoor.
  Dit is een actie ve culturele vereniging, ze hebben het geld zelf hard nodig. Culturele beroepen en bedrijven hebben het zwaar. Voorlopig geen theater etc.
  Vind dit een creatief idee, geef en kijk niet om.


  Maak melding

 11. Slavernij was goed voor Ghana en al die landen daar aan de kust die hun gevangen genomen soortgenoten aan de europeanen en Amerikanen verkocht en dus heel veel geld hebben verdiend.Waarom zijn die landen nog steeds niet welvarend en waarom willen oveel afrikanen naar Europa.Liberia was een vrij land ,vele slaven zijn daarheen gegaan ,ijn ze welvarend,ik denk het niet. Misschien moet men ook naar dat gedeelte van de geschiedenis kijken en zich bezinnen.Ik ben blij dat ik in Nederland woon en heb gewerkt,want anders was ik net zo arm en minder geschoold als veel Surinamers die niet de mogelijkheden hebben gehad.


  Maak melding

 12. Hebben jullie dat filmpje niet gezien waarin enorme hoeveelheden Okers, Antroewa en Kousenband, groenten waar ik van houd, massaal worden gedumpt? Dat heeft die klote Bouterse, onze geweldigste president aller tijden van de republiek Suriname uit wraak gedaan omdat mensen niet op hem hebben gestemd. Bouterse: ik heb God gebeden om al die mensen, die dit hebben gedaan en hun opdrachtgevers te straffen met hongersnood. Dus mocht je ooit honger lijden in je leven dan weet je dat mijn gebed door God is verhoord. en met hongersnood bedoel ik niet dat je geen groente kan kopen, maar dat je ook door een of ander gebrek niet kan eten. De meest lekkere groenten van Suriname die je niet meer proeven of eten kan zal en enorme straf voor jou zijn. Ben jij niet de man die ooit gezegd heeft: Surinamers, Julie hoeven niet van mij te houden. Ik houd van u. Wat je toen niet gezegd hebt is: Maar als jullie niet op mij stemmen, zullen jullie mij leren kennen.
  De vraag rijst waarom wij Surneds de Surinamers moeten steunen en onderhouden wanneer de Vader des Vaderland bewezen heeft geen Vader des Vaderlands te zijn? in de jaren 80 ben ik bijna failliet gegaan door de steun die ik mijn familie heb gegeven. Niemand hReft mij daarna ooit gesteund om uit die shit te geraken. Nu wil ik voorkomen dat ik failliet da dus heb ik mijn knip op slot gedaan. Ik voel mij niet geroepen het probleem door Bouterse veroorzaakt met mijn smalle beurs op te lossen.


  Maak melding

 13. Als het volk van David en de ster hun slavenverleden van een aantal duizend jaar terug elk jaar strak herdenken, dan mogen de (Afro)Surinamers hun slavenverleden ook herdenken hoe ze dat willen.

  In Europa en de USA verheerlijken mensen ook historische figuren die een dubieuze rol hebben gespeeld in die tijd. En nu pas begint men daar massaal over te discussiëren of ze echt “helden” waren of ordinaire schurken en piraten…


  Maak melding

 14. Slavernij is en blijft een VLOEK zolang de Afro mens niet inziet dat het
  NIET hun eigen creatie is. Maar dat wat anderen op hun ziel
  gebrandmerkt hebben. Verwerp deze vernietigende schepping en fier geen
  bevrijdingsfeest zolang je als muggen doodgedrukt wordt. Want dan ben
  je niet vrij maar nog steeds het bezit van de witte mens. VERVLOEK DE
  SLAVERNIJ en ontwaak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.