Overleg tussen Bouterse, Santokhi en Brunswijk over transitie bestuur

37
President Suriname bekrachtigt Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren

In Suriname hebben de politieke leiders van de NDP, VHP en ABOP op maandag 15 juni een ontmoeting met elkaar gehad. Het doel van dit overleg was om elementen van een ordelijke en verantwoorde transitie van het bestuur te bespreken.

Het gesprek tussen Desi Bouterse (NDP), Chan Santokhi (VHP) en Ronnie Brunswijk (ABOP) heeft in een openhartige, constructieve en vriendschappelijk sfeer plaatsgevonden melden partijen in een verklaring.

“Partijen zijn ervan overtuigd dat door goede wil en door het landsbelang voorop te stellen een tevens aantal dringende financiële, administratieve en bestuurlijke zaken in goede banen geleid kunnen worden en zo snel als mogelijk aangepakt kunnen worden in het kader van continuïteit van bestuur” aldus een zinsnede uit de verklaring.

Afgesproken is dat, indien nodig, deze gesprekken voortgezet zullen worden om een bestuurlijke overdracht zo goed mogelijk, en conform de voorgeschreven tijdslijnen  te realiseren.

Zojuist werd ook bekend dat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) de uitslag van de verkiezingen in Suriname heeft vastgesteld. De zetelverdeling is vastgesteld en de 51 Assembleeleden zijn officieel als gekozen verklaard. Er is geen verandering gekomen in de zetelverdeling. De VHP heeft 20 zetels, de NDP 16, ABOP 8, NPS 3, BEP 2 en PL 2.


37 REACTIES

 1. Hup….en snel overdragen. Beetje vaart zetten didibri. Dat is de wil van het volk. De rechterlijke macht wordt in ere hersteld.

  Chan for pres!!


  Maak melding

 2. Vooralsnog blijft het eerst zien en dan geloven. Na 40 jaar puinhoop zal het volk nu heel kritisch de regering moeten volgen. Elke stap en puf die ze doen gaat men extra in de gaten houden.

  Politiek blijft een listig spel waar men A en B zegt, maar in de achterkamertjes is het C, D en F.


  Maak melding

 3. Wayambo

  16 juni 2020 At 18:18

  Zo’n overleg van de drie grote partijen is goed voor de rust in Suriname. Die tasjesdragers Rusland en Somo waren niet nodig bij dit topoverleg! Alles is op schema voor installatie van de DNA leden op 29 juni! Mooi om te horen dat de transitie van het bestuur openhartig en in een vriendschappelijk sfeer plaatsvindt!

  ============================

  Leuk dat je Bouterse een veer in zijn reet steekt maar de man heeft ook een geschiedenis waarbij hij een democratisch gekozen regering met geweld heeft afgezet. Wat mij betreft mag hij zijn hoger beroepzaak afwachten in de cel. In een normaal functionerende rechtstaat zou iedere persoon na uitspraak van de rechter direct in de boeien geslagen zijn.

  Bouterse speelt 1 grote poppenkast.


  Maak melding

 4. Kondremangs
  Laat dit NIET blijken dat het een 2e Leonsberg akkoord is geworden zoals in 1987 tussen de toenmalige frontleiders en DiDiBri. …..hoezo vriendschappelijk? Die looser veroordeelde moordenaar en drugsdealer moet niet komen dreigen. ….Joe lasi. ..ga in een hoek liggen wachten op je lot…….geen enkele meedogen met de nsdap. ..want die arrogantie van de afgelopen 10 jaar zijn we niet vergeten. ..evenals de extra pina van de afgelopen weken. ……en ja. …ik ben rancuneus naar de moordenaar van mijn zwager. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 5. WAYAMBO is een hindoestaan die heerlijk aan de Noordzee zijde met zijn Oranje Wilhelmus paspoort woont. Steunt zijn paarse kornuiten en zijn pleesident, praat alle financiële rampen die dit paarse regering heeft veroorzaakt goed.
  WAYAMBO gelooft niet in zijn eigen ras, zit eenzaam als een Lakei de Tweede kamer der Nederlanden te bedienen. Waarschijnlijk gaat Wayambo als eerste gebruik maken van de Diaspora wet.


  Maak melding

 6. Intrede nieuwe regering Zonder bouta!
  We willen niks horen over de ndp!
  Opdoeken de ndp en bouta sturen richting santo boma waar hij hoort ye zijn.


  Maak melding

 7. Bouterse is niet te vertrouwen. Zo heeft hij met kolonel Valk ook gesprekken gevoerd onder het genot van een borrel over de coup.

  Hopelijk zijn Santokhi en Brunswijk verstandiger en wijzer en hebben zij Bouterse geen stof gegeven om straks weer de schuldige aan te wijzen. Want Bouterse heeft heel snel aangehaald dat hij tot vroeg in de volgende ochtend een gesprek heeft gehad met Santokhi. Alleen om de betrouwbaarheid van Santokhi in twijfel te laten trekken bij het volk.

  Santokhi doet er verstandig aan te allen tijden te zorgen voor bewijs. Want ook hier is Bouterse heel snel, kijk maar hoe snel hij Walter in bescherming had genomen met het verhaal over een kaartenspel in een groot gezelschap (dus getuigen).

  Santokhi moet echt uitkijken met deze sluwe duivel.


  Maak melding

 8. Op dit moment zijn ambtenaren van de Nationale Dieven Partij de ministeries aan het plunderen en nemen apparatuur en PC’s mee naar huis, om de overdracht van de macht wat te bespoedigen.


  Maak melding

 9. Deze man is een vos in schaapskleren. Vertrouw die man niet voor geen enkele kopercent. U weet zelf dat hij u en uw manschappen in gevaar had gebracht. Wie had op het plein gezegd over my dead body wordt Chan president van suriname. Wie heeft laatst gezegd ik schuw geen confrontatie. Dus sluit zij Mars. Hij heeft nooit aan zijnafspraken gehouden. In noot maakt hij iedereen af. Zelf zijn zoon heeft hij al opgeofferd. Wie bent u. Dus gooi hem in de cell. Daar hoort hij thuis.


  Maak melding

 10. Honderden miljoenen uit het covid fonds nu al verdampt. Wat een wrede graaiers zeg. Terecht grandioos afgestraft door het volk.

  Santo Boma ai wakti.


  Maak melding

 11. Ik heb gedroomd dat Bouta is overleden tijdens zijn arrestatie door Belfort.
  Belfort maakte gebruik van de beruchte nekklem.
  Een hele rare droom.


  Maak melding

 12. Bouterse knipt met zn vingers en ze rennen weer. Hij hft ze pas gezegd hoe ze zaken verdraaien. Ruggegraat loze boeven. Op zo een manier winnen gt ellende meebrengen. Kijk maar.
  Waar waren de 2 spek en bonen gasten??


  Maak melding

 13. Wij van NPS gaan nooit met Bouterse aan tafel zitten .

  Zonder een vuurwapens schot moeten de NDP schurken vertrekken na 40 jaren rotzooi .
  In 1980 moest Bouterse de helft van Paramaribo in brand steken om aan de macht te komen .

  Misokaka red je het met pakketten delen ,laat Bouka en Adboel je helpen .

  Adboel en Adin en Doehkie hebben jullie nog een paar spoed nood wetten in DNA .

  Hooghart jij kan je pakketten door verkopen want jij komt nooit meer .


  Maak melding

 14. Cotino kom je terug in DNA met je wetten gedrag ,ga je eigen bedrijf op zetten .

  Jenny jo datie Simons blij dat je ook geen voorzitter meer ben van DNA .

  De vergaderingen met Jenny Simons en Moestja duurde 26 uren lang alleen om de stront wetten van Adboel goed te keuren .

  Slaven zelf hebben nooit 26 uur lang gewerkt ,maar in DNA hebben ze 3 keren 26 uren lang vergadert .


  Maak melding

 15. Wendy kant jij zo hart zwepen want de jongeman is aan een boom vast gezet door Wayambo ,en breng jij de zweep slagen .

  Wyndy de beelden zijn bekend bij de politie en Wayambo hij is al op gepakt door de politie .

  Ik komnooit in jou buurt lopen want ik word zo aan een boom vast gezet door Wayambo .


  Maak melding

 16. Het wachten is op de winnaars in DNA nieuwe gezichten nu worden .

  Hooghart jij komt nooooooooit meer ga pakketten verkopen voor 150 SRD

  Een potje pindakaas verhoog naar 125 srd NDP prijs .


  Maak melding

 17. over 5 jaar is hij 80.
  dan a man klarie helemaal

  hij komt nooit meer terug.

  al wordt hij niet gestraft door rechters, Gods molen maalt langzaam maar zeker.
  Is jammer om te zeggen maar als je zoveel moorden hebt begaan zal je nooit meer kunnen slapen. Die karmaa is te groooot echt.


  Maak melding

 18. De fondsen van de beste regering van Suriname in de laatste 40 jaren .

  1 Stabilisatie fonds 0 SRD
  2 Nood fonds 0 SRD
  3 woningbouw fonds 500000 SRD goed voor 10 huizen
  4 Garantie fonds 0 SRD
  5 Spaar fonds 0 SRD
  6 Corona fonds 4000000 SRD moet nog gedeeld worden door Boefdraad .

  NDP heeft heel veel geld achter gelaten voor de nieuwe regering .

  Bedank NDP jullie laten heel veel geld achter voor de nieuwe regering .

  Abrahams en Graanoogst en Boereveen laten jullie zijn veel geld ,goed gedaan met NDP .


  Maak melding

 19. Wendy 16 juni 2020 At 22:15

  Bouterse knipt met zn vingers en ze rennen weer. Hij hft ze pas gezegd hoe ze zaken verdraaien
  —————————————
  Wendy wordt geknipt door de pleesident zijn vingers, ze lopen Covid op en nu verdraaien ze de zaken om. Zo bedoeld Wendy het.


  Maak melding

 20. Abrahams ,Graanoogst , Boereveen ,Sarjoe Wijdenbosh laten jullie zoveel geld achter in de fondsen .
  Na 40 jaren troep van NDP moeten de bevolking groepen bij nul beginnen met opbouwen van Suriname .


  Maak melding

 21. Meneer Chan de toekomstige President van Suriname, laat een ding duidelijk zijn. Het mandaat die het volk aan u gegeven heeft is overduidelijk nl haal al het gestolen geld of het nou binnen Suriname of buiten Suriname is, terug en sluit al schuldigen op.
  En deze pinocio onherroepelijk achter slot en grendel plaatsen door het Openbaar Ministerie alle ruimte en tools en onbevreesd, ongehinderd en zonder enige chantage als in de meest recente achter ons liggende periode door deze vervallen regering heeft plaatsgevonden, hun werk te laten doen.

  En als u deze zaken niet gaat aanpakken gaan wij als volk u grandioos afstraffen bij de komende verkiezing.
  En laat dat duidelijk zijn.
  Want tegen die tijd willen wij geen enkel los’ losi nanga bor’ bori verhaal horen


  Maak melding

 22. Het blijkt dat de registratie op waterkant.net zo lek is als een mandje. Blijkt dat er meerdere reageerders onder de naam JOHN reageren. Ik heb al diverse keren gevraagd om dit niet te doen doch zonder resultaat. Wel ik ben de man van de drastische oplossingen. Jij hoeft je naam niet meer te veranderen. dat zal ik doen. Dus mensen : bij deze neemt de echte john afscheid van u. Te lang onder dezelfde naam doorgaan werkt ook niet goed.


  Maak melding

 23. oom bert 16 juni 2020 At 22:39

  Wendy kant jij zo hart zwepen want de jongeman is aan een boom vast gezet door Wayambo ,en breng jij de zweep slagen .

  Wyndy de beelden zijn bekend bij de politie en Wayambo hij is al op gepakt door de politie .

  Ik komnooit in jou buurt lopen want ik word zo aan een boom vast gezet door Wayambo .
  ‐———————————-
  Oom Bert, vertel Uw verhaal verder………..vrees niet.


  Maak melding

 24. NOBRUYA 16 juni 2020 At 18:49
  Kondremangs
  Laat dit NIET blijken dat het een 2e Leonsberg akkoord is geworden…
  ======================================================

  Ik ben inderdaad ook een beetje sceptisch waar dit overleg precies over ging. Je zou zomaar gelijk kunnen hebben dat dit een tweede Leonsberg akkoord gaat worden. Bouterse heeft al een voorschot genomen met zijn verkapte openbare bedreiging aan het adres van de VHP en ABOP. Bouterse en zijn kornuiten moeten nu echt wel beginnen te begrijpen dat ze het volk niet meer kunnen gebruiken voor eigen gewin. Er zal desnoods internationaal moeten worden opgetreden tegen deze figuren, het moet nu echt afgelopen zijn met alle intimidaties.

  Overigens getuigd het in ieder geval niet van respect voor de NPS en PL om al in dit stadium met alleen VHP en ABOP overleg te voeren. Bouterse zorgt hier weer voor verdeeldheid.
  Chan, als je zo doorgaat zal je over vijf jaar alweer worden afgerekend.


  Maak melding

 25. “Het doel van dit overleg was om elementen van een ordelijke en verantwoorde transitie van het bestuur te bespreken.”

  Hij bedoelt zeker dreigementen dat hem niets moet gebeuren anders…..

  De man heeft nog nooit een wezenlijke visie gehad voor ontwikkeling van Suriname. Samen met zijn criminele team alleen maar prietpraat over enkele populistische projecten en het land met een schuldenberg achterlatend……deze mensen hebben het letterlijk ervan genomen.
  Hoezo “ordelijke en verantwoorde transitie van het bestuur te bespreken”???


  Maak melding

 26. We moeten ophouden om crackhead bouta respect te geven..behandel die boi zoals hij behandeld moet worden

  Moord coke corruptie oplichting en nog steeds is deze zware crimineel president!!!!

  Dat kan niet toch een man met bloed aan zn klauwen die ons aanspreekt terwijl hij allang in de bak moest zitten, hij had vw zn reputatie never pres moeten zijn.

  Kijk vandaag de dag hoe gesloopt het land en bevolking is …en die junk loopt maar met zn vet gevreten pens rond te lullen.

  Levenslang kunnen we hem niet geven want die junk is zo zwak nu …maar ik zou zeggen kidnap die mf en lever hem uit en natuurlijk zn medemisdadigers niet te vergeten.

  Waarom medelijden hebben…ga zn miljoenen na waar komt dat geld vandaan en in beslag nemen om de staatkas te spekken.

  No mercy voor de moordende junk.


  Maak melding

 27. Damn dotveba

  Ik vind je bewonderingswaardig …je ideeen spreken me best wel aan!!

  Vooral dat deel van die klote chinezen moet worden aangepakt …dit gaat echt de spuigaten uit!!!

  Ik zat toev met bewondering je items te lezen en dacht dit is het !!!

  Dr moet in rap tempo beslissingen genomen worden wie in suriname investeerd moet surinaamse arbeiders gevruiken, niet zoals de spleetoog doet hij brengt zn personeel mee naar suriname (philepijnen)en chin


  Maak melding

 28. 1 ding snap ik niet deze regering begint ook alweer met criminelen in de politiek…..

  Somo brunswijk noem maar op mensen met zeer negatieve achtergronden somo was zelf toendertyd ook in torarica dames ah betasten tydens een miss verkiezing.

  Brunswijk…nou ieder kent deze irritante geweldenaar die het meer moet hebben van zn grote smoel niets zeggende woorden en verbaal geweld.

  Hij zal ook niets bijdragen om het land een toekomst voor suriname te bezorgen…
  Met zijn reputatie zullen eerlijke landen twijfelen om met suriname verder te gaan ook hij heeft celstraffen openstaan.

  Om eerlijk te zijn heb ik nu ook mn twijfels over eerlijke politiek …dr zijn alleen oude schurken die hun knip weet willen bijvullen.

  Jammer op deze wijze blijven we arm en berooid achter.


  Maak melding

 29. De nieuwe coalitie, Vhp, Abop, Nps en Pl, moeten wel beseffen dat corruptie en criminaliteit dat geworteld is in politiek Suriname niet ongestraft kan blijven.
  Iedereen die schuldig is zal aangepakt moeten worden.

  Ik heb het vermoeden dat Bouterse geprobeerd heeft te onderhandelen over de positites van o.a. Abrahams, Hoefdraad en hemzelf.

  Deze criminelen moeten vroeg of laat (het liefst z.s.m.) de bak in.

  De nieuwe coalitie staat voor hele grote uitdagingen. Zij zullen het moeten bewijzen.
  Wat moet gebeuren moet dan maar.


  Maak melding

 30. Kan iemand mij vertellen wat de reden is waarom Gregory niet bij dit gesprek aanwezig was. Zo begin uitsluiting, dan heeft Chan het rijk alleen. Het gevaar blijft aanwezig dat deze partijen uit elkaar worden gespeeld. Gregory heeft niet de kracht om hier tegen in te gaan. Hij moet daarom terug treden en laten anderen de onderhandelingen overnemen.

  Ik las eerder dat iemand zei: de nps praat niet met Bouterse. Dat is onzin. Je praat met de gekozen president.


  Maak melding

 31. ” …
  Pieter 17 juni 2020 At 11:01

  Kan iemand mij vertellen wat de reden is waarom Gregory niet bij dit gesprek aanwezig was.
  … ”

  De nieuwe coalitie partners, VHP ABOP NPS en PL, hebben duidelijke afspraken met elkaar gemaakt.
  Zij hebben vertrouwen in het samenwerkingsverband en gunnen elkaar de ruimte.

  Deze nieuwe coalitie wordt gebouwd op basis van wederzijds begrip en vertrouwen. De partijen zijn volwassen en hebben geen behoefte om constant de ander te wantrouwen, te controleren of op de proef te stellen.


  Maak melding

 32. Bouterse mag wel heel nadrukkelijk moeilijk doen over een eventuele uitlevering, omdat Suriname geen eigen onderdanen uitlevert aan andere mogendheden, maar twee vragen die mij al geruime tijd bezig houden.
  1.Kunnen Bouterse en anderen nog altijd internationaal terecht staan voor oorlogsmisdrijven en misdrijven tegen de menselijkheid.
  2.Zullen zij dan uitgeleverd moeten worden aan Den Haag waar het internationaal gerechtshof is gevestigd en hoe wil men dat dan voor elkaar krijgen?


  Maak melding

 33. Vanaf 25 mei 2020 heeft de bevolking van Suriname laten blijken, sterke natie te zijn, nu iedereen keihard aan het werk.
  Het potentie ligt in het Binneland van Suriname ontwikkel het binnenlend met moderne steden, plaatsen, parken, pleintjes, buurhuizen,Scholen, middelbare Scholen,Universiteiten Fabrieken, productie bedrijven, ziekenhuizen, verzorgings/verpleeghuizen, politieposten/wegen/benzinestations/voetpaden/fietspaden/parkeerplaatsen enz. enz.
  Suriname succes 2020-2025


  Maak melding

 34. Ik ga mij straks kapot lachen met die komedie keepers regering.
  Brunswijk heeft Sanbokie in zijn zak en hij gaat bepalen hoe het verder gaat met die poppekast.
  Ik geef ze 9 maanden dan is het over en uit,en dan komen ze nooit meer nooit meer.
  Petata gaan ze naar de IMF sturen en daar mogen hun gal spugen.


  Maak melding

 35. Boerki 17 juni 2020 At 23:35
  ================================================

  Tuurlijk mag je kritiek hebben. Maar moet wel opbouwend zijn en daar lijk die van jou helaas niet op. Welke regering had je dan met deze verkiezingsuitslag verwacht? Of heb je nog steeds niet begrepen dat het volk jou soort heeft uitgekotst?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.